Ημερολόγιο Γάμου Νο1 οργανώστε τον γάμο μόνες σας




Καλησπέρα dolmadakia μου τι κάνετε;;; σας ήρθε το καλοκαίρι; σε μας ΟΧΙ!

έχουμε πάρα πολύ καιρό να τα πούμε!!

όπως σας είχα πει, είχαμε ετοιμασίες για γάμο!! γιαυτό χάθηκα ! 
και μαζί με τον γάμο είχαμε και τον ΟΤΕ να.... "γαργαλιέται", και 20 μέρες έχουμε πρόβλημα με τηλέφωνο και ίντερνετ! 


επίλυση τεχνικού προβλήματος στην αμερική, ευρώπη, ουγκάντα κλπ πολιτισμένες χώρες:
παίρνεις τηλέφωνο τις βλάβες, λες το πρόβλημα σου ήρεμα, ωραία και πολιτισμένα και σε μια δυο βαριά πέντε μέρες τσουπ ολα σαν καινούρια!! ευχαριστίες, χαμόγελα, χειραψίες !

επίλυση τεχνικού προβλήματος στην ελλάδα: 
παίρνεις τηλέφωνο στις βλάβες, στον οτέ, στον μπατζανάκη που έχει γνωστό στον οτέ, βρίζεστε φωνάζετε, μηνύσεις καταγγελίες, απειλές οτι θα αλλάξεις δίκτυο, περνάν 20 μέρες και ακόμα περιμένεις σήμα.... 
που σε 20 μέρες στον υπόλοιπο κόσμο ξηλώνουν όλο τον πολιτισμό και τον ξαναχτίζουν καλύτερο!!

πφφφφφ μαρούσκαααα το εβιάν!

συνεχίζουμε στα δικά μας! έχω τόσα πολλά να σας πω, συνταγές, κουτσομπολιά, μυστικά για γάμο που σίγουρα σε ένα ποστ δεν θα τα προλάβω!! 
Ας ξεκινήσουμε απ την αρχή:

είχαμε γάμον ονειρεμένον, φανταστικόν, και πεντανόστιμον! το δώσαμε το κορτσούλι μας και επιστροφές δεν δεχόμεθα!! :P

Ας ξεκινήσω απ την οργάνωση:

Παντρεύεστε; Σκοπεύετε να παντρευτείτε;; Οργανώστε τον γάμο μόνες σας!!! μπορεί να φαντάζει βουνό η οργάνωση και να μη θέλετε σκοτούρες στο κεφάλι σας τέτοιες μέρες, αλλά πιστέψτε με θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα με την έρευνα αγοράς αλλά και το αποτέλεσμα θα είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλετε.
Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα άτομο σαν τη Μόνικα απ τα FRIENDS που οργάνωνε τον γάμο της Φοίβης: οργανωτική, με μυαλό να στροφάρει, να ξέρει τι θέλετε και που μπορεί να το βρει. {ναι εγώ είμαι αυτή :P } Αφού βρείτε τα δυο άτομα με τα οποία μπορείτε να συννενοηθείτε, πάρτε χαρτί και στυλό.

Ξεκινήστε σημειώνοντας τι θέλετε να έχετε στον γάμο σας: το στυλ του γάμου, μπομπονιέρες, προσκλητήρια, κεράσματα, διακόσμηση.
Έπειτα, ξεκινήστε έρευνα αγοράς. Στο διαδίκτυο θα βρείτε απίστευτα πράματα, σε οικονομικές τιμές που αν πάτε σε μαγαζί θα το χρυσοπληρώσετε!!

1. κουτάκια για μπομπονιέρες ή για κουφετοσοκολατάκι!!! γιου νόου το έθιμο να κερνάνε στο γάμο 2 κουφέτα και ένα σοκολατάκι καρδούλα τυλιγμένα σε φιογκάκι;;; ε εμείς βρήκαμε υπέροχα κουτάκια στο ebay πολύ πιο οικονομικά και λιγότερο μπελαλίδικα απ το να τυλίγουμε φιογκάκια!!



update: 

πουγκακια απ το ιντερνετ σε οτι χρώμα θέλετε !



2. οι μπομπονιέρες & τα προσκλητήρια !! προτού τις αγοράσετε απο κάποιο κατάστημα με είδη γάμου, κάντε μια έρευνα για να δείτε αν σας συμφέρει να τις κάνετε μόνες σας. Ντάξει αν έχετε 400-500-1000 καλεσμένους δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβετε, εκεί θα απευθυνθείτε σε ειδικό! Επίσης σκεφτείτε το πόσο πιο οικονομικό είναι να δώσετε προσκλητήριο με μπομπονιέρα μαζί. Δηλαδή, μια μπομπονιέρα ανα οικογένεια αντί 4 πχ... επίσης έτσι θα μπορέσετε να δώσετε κάτι πιο συμβολικό αντί σκέτη μπομπονιέρα με τούλι. πχ μικρά μπουκάλια με κρασί, λικέρ τσίπουρο ή κάποια κουτάκια ή εικονίτσες.

Εμείς τις κάναμε μόνες μας. Οργώσαμε το ίντερνετ, αλλά και την κοζάνη, εφοδιαστήκαμε υλικά, τα υπολογίσαμε και μας στοίχισε περίπου 0.40 λεπτά η μπομπονιέρα!!! Σε αυτό το στάδιο η νύφη καλό είναι να κοιτάξει άλλα θέματα!! τις μπομπονιέρες ας τις αναλάβουν οι κολλητές {έχετε παρευρεθεί σε μπομπο-πάρτυ;; μεζέδες καφές και γραμμή παραγωγής μπομπονιέρας!!} 



Όσον αφορά τα προσκλητήρια, ψαχτείτε στο να τα εκτυπώσετε μόνες σας!

3.  το μενού του γάμου!!! τι θα κερνάτε όλη την εβδομάδα, τι θα κερνάτε παραμονή και ανήμερα του γάμου!! πάντα υπολογίστε παραπάνω γιατί μπορεί να έχετε τίποτα φαγανούς συγγενείς ή φίλους όπως εμείς και να τρέχετε στα ντελίβερυ μετά!! 
Επιστρατεύστε μαμάδες, θείες, γιαγιάδες για να σας κάνουν πίτες!! ΜΗ τις ψήσετε! ετοιμάστε τες πολύ νωρίτερα βάλτε αρκετό λαδάκι, κλείστε το ταψί με σακούλα και βάλτε το σε καταψύκτη. Εμείς επιστρατεύσαμε τον μεγάλο καταψύκτη της γειτόνισσας και βάλαμε τα ταψιά με τις πίτες. Όποτε χρειαζόμασταν, κατευθείαν στο φούρνο και έτοιμη η πίτα!

Το ίδιο θα κάνετε και με κεφτεδάκια, σνιτσελάκια κλπ. Να μη μυρίζει και το σπίτι, αλλά και εσείς, τηγανίλα! Χωρίστε τα σε σακουλάκια και βουρ στην κατάψυξη.
Ζητείστε και από θείες, φίλες να σας κάνουν ένα γλυκό έξτρα να μην έχετε να τρέχετε και για τα γλυκά! 



και τι δεν ετοιμάσαμε!! κέικ με σπανάκι που έκανε θραύση, κέικ αλμυρό, πίτες και τυροπιτάκια, ρολά με κιμά, χοιρινά και κοτόπουλο, σαλάτες, τα πιο νόστιμα τρουφάκια ινδοκάρυδο απο τα χεράκια της συμπεθέρας Κ. και το πιο νόστιμο ρολό ινδοκάρυδο απ τα χεράκια της συμπεθέρας Τ. , καρυδάτο με ινδοκάρυδο {εργολαβία το πήραμε το άτιμο!! απαλλοτρίωση στις καρύδες της μαδαγασκάρης!} , το περίφημο κοζανίτικο καρυδάτο το οποίο είναι δίχρωμο, τυραμισού, τούρτες, κεφτέδες, μπισκότα κρακελέ και φυσικά τα περίφημα κοζανίτικα σαλιάρια τα οποία τα κερνούσαμε σαν κέρασμα γάμου. 

                                          

Αυτά και άλλα πολλά στο 2ο μέρος του Ημερολογίου που θα αφορά το φαΐ!

4.  ο χρόνος όσο χρόνο νομίζετε οτι έχετε για τις ετοιμασίες, έχετε λιγότερο!! εγώ δεν πρόλαβα να κάνω την τούρτα γάμου για το κέντρο! Κυριακή ο γάμος Τετάρτη τρέξαμε ζαχαροπλαστείο! δεν πρόλαβα να κάνω μπισκοτάκια καρδούλες σε σχήμα νύφη / γαμπρός. και άλλα πολλά!!! 

5. στολισμός Δεν θα στολίσετε το σπίτι την εβδομάδα του γάμου;;; ε θα το στολίσετε! Μη ξεπαραδιάζεστε να αγοράζετε διάφορα αντικείμενα!!! δανειστείτε από γειτόνισσες, φίλες, συμπεθέρες ότι νομίζετε μπορεί να ταιριάξει στη διακόσμηση!! 
πχ ένα τελάρο απ την λαϊκή βαμμένο, ένα κολιέ, λίγα ψεύτικα λουλούδια και λίγα διακοσμητικά ΕΤΟΙΜΟ το ντεκόρ!!!




τα βαζάκια στολίστηκαν με κορδέλες δαντέλες γέμισαν με νερό και φιλοξένησαν κεράκια ρεσώ για τα απογευματινοβραδυνά γλέντια!
βιντατζ διακοσμητικά δανείστηκαν από φίλες και το καμάρι μου, το τελάρο σε λιλά απόχρωση με τις μπομπονιέρες!






μπορεί να γελάσετε, αλλά αυτό το στεφάνι το έκανα με ρολά από χαρτιά υγείας
και κουζίνας!!! δε ξεκίνησε για τον γάμο, αλλά στολίστηκε διαφορετικά και μαζί με άλλα 5-6 και διακόσμησαν κάποιες γωνιές της αυλής αλλά και το δέντρο!

και οχι μόνο έκλεψε τις εντυπώσεις αλλά μου το ζήτησαν και να το χαρίσω και φυσικά το έδωσα !


ένα απλό στεφάνι απο ξύλο 1,5ο ευρώ. λίγη χρυσή κορδέλα γύρω γύρω με χάντρες και λουλουδάκια και λίγο τούλι στο μπαλκόνι




αυτά τα λίγα απο μένα προς το παρόν, τρέχω να συμμαζέψω, τρέχω να βρω και ίντερνετ και θα τα πούμε απο βδομάδα λεπτομερέστατα!!!
ματς μουτς {στον αέρα μη χαλάσουμε και το μακιγιάζ} καλό σαββατοκύριακο καλά να περάσετε και στα δικά σας οι λεύτερες!!! 
Εκτύπωση

18 σχόλια:

  1. Εχω Δουμπιά... να στειλω?! Α χα χα!
    Ειναι να μην μπλέξεις με ΟΤΕ... οπως τα λες πικραμένη ιστορία.

    Ααααα να σας ζησει!
    Πω πω , τωρα συνειδητοποιησα πόσα χρονια εχω να πάω σε γάμο. Τους πάντρεψα ολους... μη σου πω οτι εχω ξεμπερδέψει kai με βαφτίσεις ;)
    Αμα εχεις πολλές και ταλαντουχες φίλες τι να τα κάνεις τα κέοτερινγκ και τα ετιματζιδικα πράματα στον γάμο σου ;)
    Μια φίλη μου μάλιστα που το ειχε με τις ανθοσυνθεσεις, ειχε φτιάξει στον αδερφο της το μπουκέτο οταν παντρευτικε. Δεν απλά πααααρα πολύ πιο οικονομικο αλλα ιδιαίτερα πρωτοτυπο! Η νυφη δεν το πίστευε οτι δεν ηταν απο κάποιο γκλάμουρ ανθοπωλειο.
    Eχω βοηθησει σε κατασκευη μπομπονιερων. Περασαμε απίστευτα, Τετοιο χαβαλέ ειχα χρονια να κάνω με γυναικοπαρέα. Αφου λεγαμε οτι ο γαμος αυτος θα πρέπει να στεριωσει μονο και μόνο απο γέλιο που ειχε πέσει εκεινη την ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερααααα!!!!
      δεν υπαρχει το χαβαλε με ολες μαζεμενες για να κανεις μπομπονιερες !!! σε μεγαλες πολεις μπορεις να βρεις λογικες τιμες εδω κοζανη την εχουμε δει παρισι στην τοπικη αγορα!!! και κακα τα ψεμματα αλλη χαρη εχει το να κανεις κατι μονςο οσυ απ το να το αγορασεις!!!

      Διαγραφή
    2. Εδω Αθηνα μπορει να εχει πολλές τρυπες να βρεις υλικά... αλλα μεχρι προ κρισης, οι νυφες την ειχαν δει καπως και θελαν να ειναι τα πάνατ επώνυμα στον γαμο τους.
      Κατ εμε, πεταμένα λεφτα... εκτός και να εχεις παρά με ουρά.
      Στις μερες μας φανταζομαι (μια που εχω πάνω απο 6 χρονια να παραστω σε γάμο) οτι οι γαμοι εχουν γινει αρκετα πιο οικονομικοι.

      Διαγραφή
    3. Γιατι μαρη θα ερθει η Συμπεθερα να σε σηκώσει το νυφικό να δει τι μάρκα ειναι;;; Η γράφει το κουφέτο πανω σφραγίδα ζαχαροπλαστείου κ τιμή κιλού;;!!! Ποτε δεν μπορώ να τις καταλάβω τέτοιες νύφες κι γενικά δν μπορώ να καταλάβω τον γάμο. Εγω θελω ενα ξωκλήσι εγω ο γαμπρός κ ο παπάς ουτε τούλια ουτε ανθοδέσμες τα αλλα ολα ειναι περιττά έξοδα !! Ουτε εγω πάω σε γάμους αλλα αναγκαστικά σε αυτόν πήγα αχαχχα την αδερφούλα παντρευα!!!!

      Διαγραφή
    4. Αααααα να σας ζησει το κοριτσι!

      Διαγραφή
  2. να ζήσουν τα παιδιά και να είναι ευτυχισμένα!!
    μπράβο για την οργάνωση (και για την ψυχραιμία.. :) ) !
    είναι όλα υπέροχα!
    αυτό το μπομποπάρτυ πολύ μου άρεσε!!
    φιλιά πολλά ντολμαδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σας ζήσουν Αναστασία μου, ευτυχισμένοι να είναι.
    Καλά φτιάξατε απίθανα πράγματα. Ολα τέλεια.

    Αλλα ένας λόγος που θα ήθελα να είμαι καλεσμένη, να συμμετέχω ή το οτιδήποτε ήταν για να φάω τα γλυκά κυρίως, αλλά και τα φαγητά που κάνατε..

    Μπράβο σας !!

    Φιλιά πολλά - καλό μήμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο μήνα !!! Μπορεις να έρθεις καλεσμένη στο συμμάζεμα καθάρισμα ;) !!! Παλι εχουμε φαι κ τραγούδια χαχαχαχ !!!

      Διαγραφή
  4. Να σου ζήσουν Αναστασία μου!! Φτιάξατε μόνες σας τα φάγητα;;; χίλια συγχαρητήρια !! Μπράβο και πάλι μπράβο!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστουμε αθηνούλα μου!!!!! και εσυ στις χαρές σου!!! ναι μονες μας τα κάναμε !!! {θα δινω συνταγες κ σε αλλο ποστ!!} γενικη επιστρατευση για την μπέιμπι σιστερ!!!

      Διαγραφή
  5. Να σας ζήσουν να είναι πάντα ευτυχισμένο το κορίτσι σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ζήσουν τα παιδιά! Ετοιμάζουμε κι εμείς γάμο στο σπίτι, οπότε μου είναι πολύ χρήσιμες όλες αυτές οι πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ ωραία όλα!!!Βιον Ανθόσπαρτο και στα δικά μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή