Καρυδάτο με ινδοκάρυδο



Καρυδόπιτα με ινδοκάρυδο

Μιας και είμαστε ακόμα σε mood σοροπιαστό λόγο της χτεσινής ημέρας, τι πιο ωραίο από ένα κομμάτι σιροπιαστό καρυδάτο για να κλείσει γευστικά αυτή η βδομάδα και να υποδεχτούμε το σαββατοκύριακο! Μπορεί να μοιάζει με καρυδόπιτα, αλλά όχι δεν είναι!! ;) 


Και να περισσέψει κάνα κομμάτι, μπορείτε να το μετατρέψετε σε πουτίγκα κάνοντας μια κρέμα κορν φλάουερ και να σπάσετε τα κομμάτια σε ποτήρια!!! 2 γλυκά σε 1 !

Είναι πανεύκολο και σας βγάζει ασπροπρόσωπες σε γιορτές! 
Το καρύδι μπορεί να γίνει και μισό με αμύγδαλο


Υλικά (40 κομμάτια ταψι 40χ30)
  • 7 αυγά
  • 2 φλ τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. τσ. ινδοκάρυδο
  • 1 φλ. τσ. γάλα
  • 4 φλ. τσ. αλεύρι
  • 1 βιτάμ καλουπάκι (250γρ)
  • 2 φακελάκια μπέικιν
Σιρόπι: 
  • 5 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 4φλ. τσ. νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψει
2. Λιώνουμε ελαφρά το βιτάμ και το προσθέτουμε στα αυγά χτυπώντας δυνατά να ενσωματωθεί
3. Προσθέτουμε το γάλα το μπέικιν τα καρύδια και το ινδοκάρυδο
4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας (οσο πάρει, ανάλογα το αλεύρι)
5. Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί (38εκ) και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου, αναλόγως τον φούρνο
6. Μόλις βγάλουμε το κέικ απ το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά και σιροπιάζουμε το γλυκό μας. ΔΕΝ κόβουμε το γλυκό πρίν το σιροπιάσουμε!



*αν το σιρόπι σας φανεί λίγο γιατί παίζει ρόλο και το ταψί, μπορείτε να κάνετε εξτρα λίγο σιροπάκι και να το ρίξετε

δείτε το βίντεο της συνταγής ΕΔΩ
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου