Αλμυρό κέικ





Το κέικ ως συνήθως είναι γλυκό. Είναι το κολατσιό που έχει μεγαλώσει γενιές ολόκληρες. Μαμαδίστικο και μυρωδάτο με πολλές παραλλαγές. Άλλοτε με βανίλια, με κακάο, με πορτοκάλι ή λεμόνι και ότι άλλη γεύση η μυρωδιά λιγουρευτούμε.

Όμως υπάρχει και η αλμυρή εκδοχή του, ιδιαίτερη και πεντανόστιμη ότι πρέπει για κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά ή παρέα με τον απογευματινό μας καφέ. Επίσης είναι μια ωραία ιδέα για γιορτινό μπουφέ.
Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαουρτι
  • 1,5 κεσεδάκι απο το γιαούρτι κεφαλοτύρι ή κασέρι σε κομματάκια {πχ γκουντα ενταμ κλπ}
  • 1 κεσεδάκι ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπερια
  • 2 κεσεδάκι αλεύρι
  • 1,5 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 μπαίκιν
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Προαιρετικά καρότο τριμμένο, ελιές, καλαμπόκι, μουστάρδα, λουκάνικο ή οτι άλλο θέλουμε
Εκτέλεση:1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, ρίχνουμε το λάδι, το μπέικιν, τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά. μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι2. Βουτυρώνουμε μία στενόμακρη φόρμα ή ένα ταψί και το αδειάζουμε. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.


κέικ αλμυρό

αλμυρό κέικ


Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου