ευρωπαϊκά μαγειρέματα Νο2 μαρμελάδες, βάφλες κλπ




και συνεχίζουμε την βόλτα μας στας ευρώπας με μαγειρέματα αυτή τη φορά!!

όχι που θα έμενα εκτός κουζίνας! ο νορμάλ τουρίστας όλη μέρα τριγυρνά εγώ όλη μέρα μαγειρεύω και τρώω !!!

πέρα απ την γαλατόπιτα το μενού είχε και ένα υπέροχο ζουμερό κέικ σοκολάτας, το οποίο με το που το κόβεις τρέχει η σοκολάτα από μέσα!!


σοκόλαση!!

επίσης πεϊνιρλί λαχταριστά να πάρουμε δυνάμεις για περπάτημα στην πόλη



επίσης σουπίτσες να ζεσταθεί η κοιλίτσα και γκουρμεδοφαγητά:


τραχανάς πακέτο απ την ελλάδα

σουπίτσα μοσχάρι, καρότο, σέλινο  και μακαρόνι κοχυλάκι γιατί δεν έχουν κριθαράκι και κοφτό
χαλούμι ψητό

κεφτεδάκια στο φούρνο γεμιστά με χαλούμι και ρύζι κανονικό και μαύρο

πίτσα με κιμά, μοτσαρέλα, κασέρι, μπέικον και φέτα. ότι πρέπει για βραδινή ταινία με μπυρίτσα

χωριάτικη σαλάτα με τσαχπινιά: αβοκάντο!

πέρα απ τα φαγητά βρήκα και ευκαιρία να κάνω μαρμελάδες με φρέσκα φρούτα!!
η κουζίνα πήρε φωτιά, για να ετοιμάσουμε τα εφόδια για τον χειμώνα!!

πάλι καλά που πέρασα τα σύνορα με τόσα βαζάκια, γτ θα καταντούσα η βασίλισσα της διακίνησης μαρμελάδας :P

ανασκουμπωθείτε και βουρρ στην κουζίνα

ένα κόλπο απλό, που ποτέ δεν πέφτει έξω! Πολτοποιώ τα φρούτα και μετράω σε κούπες όσος πολτός τόση ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ αν είναι πολύ γλυκά τα φρούτα βάζουμε μισή ή μια κούπα λιγότερη και απλά βράζουμε καλά για να μην έχει θέμα συντήρησης.

Μαρμελάδα Ακτινίδιο




η παρεξηγημένη!
πολλοί στο άκουσμα αυτής της μαρμελάδας - όπως και του γλυκού κουταλιού- ξυνίζουν τα μούτρα γιατί τους φαίνεται περίεργο.
Στην τσεχία τα ακτινίδια θα τα βρείς μέχρι και σε μπαλσάμικα και σάλτσες αλλά όχι μαρμελάδα! 
3 μέρες πάλευα πάνω απ τις κατσαρόλες να κάνω ποσότητα, γιατί ήθελαν να δοκιμάσουν και οι ξένοι!
  • ακτινίδια
  • ζάχαρη
  • χυμό λεμόνι
  • λίγη βανίλια
1. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα ακτινίδια. Μετράμε σε μια κούπα τον πολτό και βάζουμε ίση ζάχαρη
2. Βράζουμε την μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει. 
3. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα



δείτε το σχετικό βίντεο

*αλλο κόλπο για τις μαρμελάδες μου, στα 30 λεπτά βρασμού, σβήνω τη φωτιά και περιμένω να πέσει η θερμοκρασία. Όσο κρυώνει η μαρμελάδα σφίγγει. Έτσι ελέγχω καλύτερα το δέσιμο της, αν χρειάζεται κι άλλο βράσιμο ή αν είναι έτοιμη.

Μαρμελάδα φράουλα



με την ίδια διαδικασία και η μαρμελάδα φράουλα!!
Φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες. 8 κούπες πολτό 6,5 ζάχαρη έβαλα. Βράζουμε να αρχίσει να δένει και προσθέτουμε μια βανίλια ή λιγο κονιάκ και χυμό λεμόνι. 


Μαρμελάδα φρούτα του δάσους




εκτός απ τις φράουλες, πήρα και βατόμουρα!!! την αγαπώ αυτή τη μαρμελάδα και βρήκα ευκαιρία να κάνω λίγη να την έπαιρνα ελλάδα. βγήκε γύρω στα 700γρ 



Μαρμελάδα Σύκο



η δοξασμένη!!!
στην ίδια μοίρα με το ακτινίδιο είναι και το σύκο. Κοψοχρονιά τα σύκα στις αγορές ευκαιρία να πάρω και για ελλάδα!
θα με πεις, τόσες συκιές έχει η ελλάδα απο εκεί αγόρασες;; χρυσό μου με το που ξεμυτίσει το σύκο στα κλαδιά τρέχουμε οι λυσσάρες και τα κόβουμε για γλυκό κουταλιού!!!




με την ίδια διαδικασία: αφού ξεφλούδισα τα σύκα {άφησα και μερικά με φλούδα}, τα πολτοποίησα και μέτρησα ζάχαρη. για 4 κούπες σύκο έβαλα 3 ζάχαρη
δείτε το σχετικό βίντεο

Σπιτικές Βάφλες

έπρεπε να φτάσω στην καρδιά της ευρώπης για να φάω βάφλες αλλά και να τις φτιάξω εγώ!



Η αδερφή μου έχει μια τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες. έχει πλάκες για βάφλες και είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας με τη συνταγή που είχε στο βιβλιαράκι.
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 αβγό
  • 1.κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1βανίλια
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο, γάλα, βανίλια, μπέικιν και αλεύρι να γίνει ένας σφυχτός χυλός
Αφού κάψει καλά η βαφλιέρα, την βουτυρώνουμε με ένα χαρτί και ρίχνουμε το μίγμα. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί.


το μόνο αρνητικό είναι ότι κάνουν 100 ώρες να γίνουν!
δείτε το σχετικό βίντεο

επίσης απ την λαϊκή πήρα αυτά


τα γνωστά μύρτιλλα ή blueberry όπως τα λέμε στην κοζάνη... έγιναν ένα κέικ για τον καφέ όπως εδώ

επίσης παπαρουνόσπορος με το κιλό!!! τον αγαπάνε πολύ

ΜοΟd: την παρασκευή φόρα τα καλά σου και έλα να ξεκινήσουμε το σεργιάνι σε εστιατόρια!
Print Friendly and PDF

10 σχόλια:

  1. Καλέ εκεί στα ξένα στήσατε ολόκληρο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής!! Τι νοστιμιές, τι χρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχααχαχα τα τρελλάναμε τα τσεχάκια!!! εεε μια αδερφη εχω οποτε πηγαινω παθαινω το συνδρομο της μανας !!! μαγειρευω μαγειρευω μαγειρευω!!!

      Διαγραφή
  2. εσύ για να ξεκουραστείς πήγες εκεί ή για να ξεθεωθείς??? :D
    πολλές νοστιμιές βλέπω! εγώ πάντως με την μαρμελάδα ακτινίδιο δεν θα ξύνιζα καθόλου τα μούτρα μου!
    φιλιά κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και για τα δυο !! εγω τους μαγειευα κ αυτοι με πηγαιναν εξω γαι φαι !!
      ματς μουτς!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφο που είναι το χρώμα των μαρμελάδων σου!
    Ειδικά σε ακτινίδιο και φράουλα, πόσο λαμπερό!
    Επίσης πρέπει να έμεινα 5' τουλάχιστον να κοιτώ το σοκολατένιο κέικ. Και άλλα τόσα το χαλούμι :)
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!! ευχαριστω!! το ακτινιδιο εκλεψε την παρασταση !!
      χαλουμι εφαγα πρωτη φορα και ξετρελλαθηκα!! πηρα και για ελλαδα χαχαχα

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
    - Μία σοκοκόλαση (για το τέλος)
    -Ενα πεινιρλί (το κάτω δεξιά εχει μπανανα?)
    -Μα χαλούμι
    -ΜΙα κεφτεδάκι
    -ΜΙα πίτσα
    -ΜΙα χωριάτικη ''αλλιώς''!!!

    Φραουλα και κοκκινοφρουτα απο τις αγαπημενες!
    Εφερες καμια σακούλα παπαρουνόσπορο πίσω????!!!

    ΥΓ
    Τωρα έπρεπε να είσαι Τσεχία, να παρακολουθησεις τον αγωνα απο κοντά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφτασανννννννν!! ναι νουτελα μπανανα ετσι γαι τσαχπινια μεσα στην αλμυρα!! χαχαχα
      εννοειτε πηρα λιγο παπαρουνοσπορο!! βοηθαει στον υπνο ;)

      Διαγραφή
  5. Πωπω τι να πρωτοσχολιάσω? Τα φαγητά? Τις υπέροχες μαρμελάδες? Όλα φαίνονται υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή