12+1 τρρρρουφάκια




αγαπημένα μου ντολμαδάκια, ανασκουμπωθείτε!!!!
έφτασε και στην πόλη σας το υπέρτατο πόστ για να κακομάθετε τον εαυτό σας!! 
γιατί αν περιμένουμε απο κάναν πρέσβη να μας κακομάθει......
είναι μικρά
είναι στρογγυλά
είναι γλυκά
είναι σοκολατένια
είναι λαχταριστά
είναι πανεύκολα
είναι τα αγαπημένα μας ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ !!!! {χειροκρότημα, ζητωκραυγές}

ένα μικρό αφιέρωμα σε ενα μεγάλο κεφάλαιο της ζαχαροπλαστικής!! 8α μπορούσα να γράψω άνετα τοπ 100 αλλά θα σας ζαλίσω και δε το θέλω!!! 

καταρχήν "τρουφάκια" έχει επικρατήσει να λέμε τα πάντα όλα, άσχετα αν δεν έχουν καθόλου τρούφα !!
γιαυτο ας τα πούμε καλύτερα σοκολατάκια!!! 
ή όπως το λέμε και στο χωριό μου SHοκολατάκια ή φοντάν στα επίσημα!

1. Τρουφάκια

ας ξεκινήσουμε με τα κλασσικά τρουφάκια: η συνταγή του κλασσικού κορμού {ή μωσαϊκό} με μπισκότα

troufakia

έτοιμο ταπεράκι για το βουνό

σουαρε ντε γκαλά
σταθερή αξία! αγαπημένα όλων, πανεύκολα, νόστιμα και φτουράνε μια χαρά!!
τυλίγονται σε τρούφα κλασσική ή χρωματιστή, σε ινδοκαρυδο, σε μπισκότο κλπ

2. Φερέρο ροσέ { ferrero rocher}





εκλεπτυσμένα σοκολατάκια, για σουαρέ ντε γκαλά αλλά και για μερεντονουτελολάτρεις!!!
τα υλικά απλά:
  • γκοφρέτες
  • πραλίνα
  • φουντούκια
τα θυμάστε στη βόλτα στη Θεσσαλονίκη;
τα είχαμε τιμήσει και παλιότερα εδώ


3. Bounty



για τους λάτρεις του ινδοκάρυδου


  • 1 ζαχαρούχο
  • ινδοκάρυδο {300γρ περίπου}
  • κουβερτούρα για επικάλυψη {περίπου 200γρ}
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με ινδοκάρυδο μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που πλάθετε εύκολα. 
Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξουν
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και βουτάμε ενα ενα τα μπάουντυ
Αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθούν






4. Derby

αγαπώ derby !!! η αγαπημένη μου σοκολάτα εβερ!! 
αν και έχω δοκιμάσει όόλες τις νέες γεύσεις θα μου επιτρέψετε να αγαπώ μόνο την κλασσική ορίτζιναλ γιατί οι άλλες δεν μου άρεσαν ντιπ!! {με μια εξαίρεση με την σοκολάτα υγείας!!}

  • 300 γρ, ινδοκάρυδο
  • 1 ζαχαρούχο
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • κορν φλέιξ ρυζιού 
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο προσθέτουμε ινδοκάρυδο μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Το βάζουμε ψυγείο να σφίξει το λιγότερο 1 ώρα.
Πλάθουμε μπαλίτσες ή μπαστουνάκια και τα τυλίγουμε με τα κορν φλέικς



*Μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι {τα προτιμώ έτσι} ή να τα βουτήξουμε σε έξτρα λιωμένη κουβερτούρα. το κακό είναι οτι μαλακώνουν τα κορν φλεικς αν δεν τα τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο


5. CRUNCH



έφτιαχνα τα σοκολατάκια πορτοκαλιού, τώρα για τη γιορτή μου και μου περίσσεψε σοκολάτα. είχαν ξεμείνει και στο ντουλάπι τα ρυζοκορνφλέικς και μου ήρθε αναλαμπή να κάνω crunch !! 
αν και μου αρέσει περισσότερο η λευκή κράντς, δε με χάλασε καθόλου! 
μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνω τα ρυζοκορνφλέικς ανακατέυω και ή τα βάζω σε θήκες για σοκολατάκια ή σε μια λαδόκολλα να γίνει επίπεδη σοκολάτα ή τώρα που την έκανα κορμό!!! 

6. Raffaello
τα ραφαέλο, έχουν φανατικούς οπαδούς {αυτοί που περισσεύουν απ τα το derby}..... εμένα προσωπικά δε με ενθουσιάζουν!


ραφαελο
σοκολατάκια υποδοχής όταν έφτασα τσεχία

επίσης υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ως προς την συνταγή!
Το στάνταρ είναι το αμύγδαλο πάντως!
Θα τα δείτε και σαν λευκό κορμό, με ζαχαρούχο, λευκή κουβερτούρα βούτυρο ινδοκάρυδο. Θα τα δείτε και σαν άσπρα φερερο, δλδ με γκοφρέτες βανίλιας, λευκή σοκολάτα, λίγο βούτυρο και ινδοκάρυδο και η συνταγή που δοκιμάσαμε εμείς:

  • 100γρ βούτυρο
  • 120γρ άχνη
  • 350γρ κουβερτούρα λευκή
  • ινδοκάρυδο
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγο κονιάκ
  • αμύγδαλα ασπρισμένα
Λιώνουμε την σοκολάτα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε τη σοκολάτα, το ξύσμα κονιάκ και ινδοκάρυδο
Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μαλακό ομοιογενές. Το βάζουμε ψυγείο 1 ώρα τουλάχιστον.
Παίρνουμε ένα αμύγδαλο και το βάζουμε στο κέντρο απ το μιγμα πλάθοντας μπαλίτσες.
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τις μπαλίτσες πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν

7. Raffaello Νο2 ή αλλιώς τα γνωστά γαμοτρουφάκια ή χριστουγεννιάτικα

τρουφάκια λευκά

τα συγκεκριμένα έκαναν θραύση τις μέρες του γάμου {εδώ}
ντελικάτα και αρχοντικά σαν την νυφούλα μας!
θυμίζουν λίγο χριστούγεννα με τα κρανμπερις 


8. σοκολατάκια με κάστανο {εδώ}


σοκολατακια καστανο


9. σοκολατάκια πορτοκαλιού
ή αλλιώς τρουφάκια με φλούδες πορτοκαλιού! πανεύκολα και νηστίσιμα!!!!


σοοκολατάκια με πορτοκάλι


  • φλούδες πορτοκαλιού
  • ζάχαρη
  • νερό
  • φρυγανιά
  • κουβερτούρα 
Βάζουμε τις φλούδες να βράσουν. Πετάμε το πρώτο νερό, ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε 2η φορά. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ξαναπετάμε το νερό και βράζουμε μια 3η και τελευταία φορά. Στραγγίζουμε.
Στο μούλτι λιώνουμε τις φλούδες και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα. Μετράμε με κούπα πόσο είναι και ρίχνουμε το ίδιο και για ζάχαρη και νερό

οι αναλογίες έχουν ως εξής: για 1 κούπα τριμμένες φλούδες βάζουμε απο 1 κούπα νερό και 1 κούπα ζάχαρη

Βράζουμε μέχρι να γίνει σα μαρμελάδα, να έχει εξατμιστεί το πολύ νερό. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε. {εγώ χρειάστηκα περίπου 2 φλ τριμμένη φρυγανιά}
Βάζουμε στο ψυγείο σε λαδόκολλα το λιγότερο μαι ώρα να σφίξουν
Λιώνουμε κουβερτούρα {200γρ περίπουσε μπεν μαρί και βουτάμε μέσα τα σοκολατάκια. αφήνουμε στη λαδόκολλα να σταθεροποιηθούν και τα φυλάμε σε καλά κλειστό τάπερ στο ψυγείο


σοκολατάκια πορτοκαλιου

*γίνονται και με μανταρίνι. δε χρειάζεται ξεπίκρισμα τα λιώνουμε κατευθείαν.
**αντί φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε μπισκότα, αλλά ρίξτε έστω μια κουταλιά φρυγανιά γιατί κρατάει καλύτερα την υγρασία!
***μπορούμε να ρίξουμε και 1 κ γλ κακάο σκόνη στο πορτοκάλι πριν την φρυγανιά
βίντεο εδω

10. OREO cream cheese truffles

αγγλικά ακούγεται πιο ωραίος ο τίτλος απ το "τρουφάκια Ορεο με τυρί κρέμα"


ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!! μα καθόλου όμως....
δεν είμαι φάν των συγκεκριμένων μπισκότων και το τυρί κρέμα μαζί... με αποτελειώνει!!
συνηθίζεται και για cake pops, σαν αυτά της φωτογραφίας που τα κεράστηκα σε παιδικό πάρτυ.
  • 300γρ μπισκότα OREO
  • 200γρ τυρί κρέμα
  • 250γρ λευκή ή μαύρη σοκολάτα 
θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Βάζουμε λίγο ψυγείο και μετά πλάθουμε μπαλίτσες σε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα {συνήθως λευκή. να κάνει αντίθεση} σε μπεν μαρί και βουτάμε τα σοκολατάκια

*στην ίδια κατηγορία αντί μπισκότα oreo να βάλετε σαβαγιάρ και λίγο καφέ για να κάνετε μπουκίτσες τυραμισού!

11. Chocolate Fudge


τι να πω για το τιτανομέγιστο Fudge!!
2 υλικά = απεριόριστες παραλλαγές!!!
η χαρά της νοικοκυράς, το καμάρι της "ανεπρόκοπης", η απόλαυση του λιχούδη..

Αγγλική λιχουδιά, κέρασμα στα ανάκτορα του Γουίλιαμ {μου}
  • 1 ζαχαρούχο
  • 400γρ σοκολάτα {είτε λευκή είτε κουβερτούρα είτε γάλακτος}
  • λίιιιγο βούτυρο
{ντάξει 3 υλικά είναι, νέβερ μάιντ}

ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με τη σοκολάτα και αποσύρουμε απ τη φωτιά όταν ομογενοποιηθεί.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε, κονιάκ, λικέρ, ουίσκι, ξηρό καρπό, μπισκότα σπασμένα, ξερά φρούτα κλπ κλπ κλπ
βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψι. ΠΡΟΣΟΧΗ να καλύπτει και τα τοιχώματα
αδειάζουμε το μίγμα μέσα, απλώνουμε με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε ψυγείο.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τη σοκολάτα απ το ταψί, και με ενα μαχαίρι κόβουμε μικρά τετραγωνάκια. Διατηρούνται στο ψυγείο.

*μια παραλλαγή: αντί να ρίξουμε μπισκότα μέσα, μπορούμε να τα σπάσουμε απο πάνω όταν το ρίξουμε στο ταψί. το ίδιο ισχύει και για ξηρούς καρπούς

12. Σοκολατάκια με κακάο




απ τα πρώτα σοκολατάκια που είχα φτιάξει και ξανά δεν πρόκειται να κάνω!!
εκτός οτι δε μου άρεσαν σε γεύση δε μου άρεσε κ το κακάο απ έξω.
αυτά τα σοκολατάκια γίνονται με γκανάς σοκολάτας. Με τη μόνη διαφορά απ την κλασσική γκανάς, αντί να έχουμε ίσα μέρη κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα, η κρέμα γάλακτος εδώ είναι λιγότερα γραμμάρια για να μπορέσει να πήξει το μίγμα.
οταν τα φάτε, μη χαμογελάσετε μετά!! θα είστε σαν σοκολατοβρυκόλακας!!
η μους σοκολάτας λιώνει γρήγορα και γίνονται τα δόντια σοκολατί!
καθόλου σικ για εορτές!! να καμαρώνετε λουσάτες και να σκάσετε το χαμόγελο να τρομάξει ο κόσμος!!

  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 250γρ κουβερτούρα
  • λίγο βουτυρο
  • και για άρωμα: ξύσμα πορτοκάλι ή κονιάκ ή ουίσκι ή λικέρ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στη σοκολάτα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε να γίνει λείο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για όλη νύχτα να πήξει ώστε να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις βουτάμε σε κακάο

και ο άσσος:

13. The classics 
  • Σπιτικά σοκολατάκια: λιώνουμε οποιαδήποτε σοκολάτα θέλουμε και γεμίζουμε θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια. Μπορούμε να την αρωματίσουμε με λικέρ η ποτό.
  • Βραχάκια ή ανώμαλα: λιωμένη κουβερτούρα και μέσα ρίχνουμε αμύγδαλα ή φουντούκια. με το κουτάλι ρίχνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί
  • Γεμιστά σοκολατάκια: λιωμένη σοκολάτα στην οποία βουτάμε μέσα γλυκό κουταλιού {αφού τα έχουμε στραγγίσει απο σιρόπια}πχ σύκο, πορτοκάλι, νερατζάκι ή κερασάκια φρουί γλασε.
σε αυτή την κατηγορία, νομίζω ήρθε η στιγμή να δουν το φώς της δημοσιότητας αυτά:

λατρεύω σοκολατάκια με το κερασάκι μέσα!!! όχι με το λικέρ κ ενα μικρό κομματάκι βύσσινο, αλλά αυτά με τα ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο!!!
είχα αποπειραθεί παλιά να τα κάνω αλλά καμία σχέση με αυτά των ζαχαροπλαστείων!!! εκτός οτι μου ξεκολλούσαν τα κοτσάνια, και απο γεύση ήταν κάπως....
Πρόσφατα ανακάλυψα τυχαία σε ξενο σαίτ, και το έψαξα και περισσότερο, οτι ΔΕΝ τα βουτάμε έτσι σκέτα στην σοκολάτα!! τσουκ! θέλει και κάτιτι έξτρα!
Καταρχήν στραγγίστε τα κερασάκια απ το βαζάκι.
καταδεύτερον για να πετύχουμε αυτή την κρέμα που έχουν μέσα μόλις τα δαγκώσουμε θα χρειαστούμε βούτυρο και άχνη!! χτυπάμε βούτυρο με άχνη και λίγο σιρόπι απ τα κεράσια να γίνει σα κρέμα. 
Πλάθουμε μπαλίτσες απ την κρέμα και τυλίγουμε τα κερασάκια. Παγώνουμε στο ψυγείο και μετά βουτάμε στην σοκολάτα. Θέλει περίπου 2 ωρίτσες μέχρι να λιώσει η άχνη και το βούτυρο μέσα απ τη σοκολάτα και να γίνει σα κρέμα{έτσι λένε δε τα έκανα ακόμα!!}


και να σας αποτελειώσω:
φέτος θα στολίσω το σπίτι με αυτό!!!
μπρόκολο ρομανέσκο!!!

το βρήκα στην λαική της γειτονιάς!!! το δοκίμασα βραστό με μπόλικο λεμόνι λάδι αλάτι!! υπέροχο, πιο ωραίο απ το μπρόκολο, πιο γλυκό
στέι τιουν....

ΜοΟd: το καλύτερο τρουφάκι είναι ο κιοφτές! ΧΟ ΧΟ ΧΟ


Εκτύπωση

12 σχόλια:

  1. Καταρχήν κλαίω ακόμα για τον κιοφτέ!!! Φανταστικός! Έκανες την υπέρτατη ανάρτηση περί τρουφακίων και σοκολατακίων !!! Αγαπώ derby !! Πολλά φιλιά ντολμαδάκι καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κεφτεδες φορ εβερ!!! αυτους θα κερναω χαχαχα
      φιλακια καλες γιορτες!!!

      Διαγραφή
  2. Για να δεις τι ευκολος άνθρωπος είμαι... απ ολα θα πάρω χα χα!

    Καλ, γιορτινό ΣΚ :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα γιαυτο μαρεσεις γτ δεν με ξεβολεύεις!!!
      επισηςςςςς καλο σουκου!!

      Διαγραφή
  3. Λιωνω με τις αναρτησεις σου!!! Εισαι Θεα!!!
    Χαχαχαχαχαχαχα
    Με εστειλες στο τελοςμε τον κεφτε!!
    Λατρευω επισης τα τρουφακια!! Τα θελω ολα οσα εδειξες ετσι ωστε να κανω ποιοτικο ελεγχο!!!
    Το μπροκολο σκετο στολιδι. Στο ειπα και στο ινστα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aυτά είναι τα ''άπαντα του τρουφακίου''!! χιχι..
    Ολα τέλεια. Φέρε μια πιατέλα με απ'όλα.

    χαχα...ο κιοφτές στο τέλος φοβερός.. μετά από τόσα γλυκά ο κιοφτές πάει ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε μικρή θεούλα, πόσα τρουφάκια πια έφτιαξες;
    Βασικά νομίζω πως ότι υπάρχει το έφτιαξες :)
    Και κοίτα τώρα τι ώρα έπιασα κι εγώ να δω την ανάρτηση σου... κι εννοείται ότι δεν ξέρω τι να πρωτολαχταρήσω τώρα! Πολλά φιλιά κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε τα έφτιαξα ολα τωραααα !!! Απλα μάζευα τρουφακια δε καθόταν το τάιμινγκ να τα βάλω κ τα εβαλα οοοολα μαζί σε 1 !!!! ;) ;) πλήρης οδηγός !!! Χαχαχαχ φιλάκια καλη κ γιορτινή βδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ποθω όλα σαν κολασμένη! Εχω προγραμματισει κ γω να κάνω κάποια απ αυτα χεχεχεχε
    Καλο μας ξημέρωμα!
    Φιλια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή