Κορμός σοκολάτας





κορμος σοκολατας με αυγα

ο κλασσικός σοκολατένιος κορμός που όλοι αγαπάμε!!! με την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε και ατομικά τρουφάκια!!
Είναι μαμαδίστικη συνταγή! ο κορμός ή μωσαϊκό που μεγάλωσε γενιές.

Μη φοβάστε τα αυγά! Αν είναι φρέσκα δεν έχετε πρόβλημα, εξάλλου εκτός οτι μπαίνουν κατάψυξη είναι μόνο δυο. Αν έχετε ενδοιασμούς, μπορείτε να ζεστάνετε το γάλα και να το ρίξετε στα χτυπημένα αυγά για αποστείρωση.

Υλικά:
  • 250 γρ βούτυρο
  • 2 φλ άχνη
  • 3- 4 κουταλιές κακάο
  • 500γρ μπισκότα
  • 2 αυγά
  • μισό φλ γάλα
  • λίγα καρύδια ψιλοκομμένα ή φουντούκια η και γλυκά κουταλιού
  • κονιάκ ή λικέρ
  • 1 βανίλια
για επικάλυψη μπορούμε να βάλουμε λιωμένη κουβερτούρα ή τρούφα

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη
2. ρίχνουμε τα αυγά,  το γάλα, το κονιάκ και το κακάο. Αν βάλουμε ξηρούς καρπούς τους ρίχνουμε μέσα
3. Σε ένα μεγάλο μπολ έχουμε σπάσει τα μπισκότα και ρίχνουμε το μείγμα
4. ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη ή σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο πιέζοντας το να δώσουμε σχήμα
6. βάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο 2-3 ώρες να σφίξει καλά και σερβίρουμε.
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου