Τσιζκέικ Φούρνου με γιαούρτι



Cheesecake Φούρνου


Πριν καιρό, είχαμε σουαρέ ντε γκαλά. Μαζευτήκαμε η φαμίλια, φίλοι & γνωστοί για ένα απλό greek πάρτυ.
Φυσικά greek πάρτυ χωρίς γύρο, ΔΕΝ γίνεται!

Σπιτικός γύρος περιποιημένος και τουμπανιασμένος να μας πιάσει.




Επίσης, τραπέζωμα χωρίς γλυκό, δεν νοείτε.
Ετοίμασα λίστα με καμιά δεκαριά γλυκά να δω τι βόλευε να ετοιμαστεί.
- τα σιροπιαστά αποκλείστηκαν γιατί οι ξένοι ανεβάζουν ζάκχαρο μόνο που τα βλέπουν,
- οι τούρτες αποκλείστηκαν γιατί δεν μας έκαναν κλικ σαντιγές και παντεσπάνια

Και εκεί που καθόμουν με την αδερφή μου να βγάλουμε το μενού, μας έπιασε λιγούρα για τσιζκέικ!
Αμ δε, οι κύριοι της παρέας ξίνισαν τα μούτρα και στην δημοσκόπηση των καλεσμένων πήγε άπατο!
Για εκδίκηση αποφασίσαμε να κάνουμε τσιζκέικ φούρνου.

Ξέρεις, αυτό το νεοϋορκέζικο, που κυκλοφορείς ανέμελη στο Μανχάταν, φάσιον άϊκον, και μπαίνεις σε εναν χιπστερ φούρνο να αγοράσεις ενα κομμάτι να το απολαύσεις στο Central park με εναν λατε μακιατο καραμελ! 
Το ψημένο αυτό τυροκέικ, εκτός απ την Νεα Υόρκη είναι διάσημο και στην Γερμανία. 
Εκεί θα το βρείς σαν kasen kuchen. 
Ελάχιστες οι διαφορές ανάμεσα τους, πάνω κάτω ίδια συνταγή 


τσιζκεικ


Συνήθως έχει τυρί κρέμα μαζί με γιαούρτι. Σε αυτή τη συνταγή το έκανα μόνο με γιαούρτι για πιο λάιτ.




Υλικά:
Βάση
  • 330 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. ζάχαρη 
  • 130 γρ. βούτυρο 
  • 1 αυγό 
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 βανίλια
Γέμιση 
  • 700γρ στραγγιστό γιαούρτι 
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 1 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια 
  • 125 ml γάλα 
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός 
  • 2 αυγά

Εκτέλεση:
1. Για την βάση, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό, το μπέικιν, τη βανίλια, το αλεύρι & ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
2. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο, πάνω σε λαδόκολα. Προσοχή, δε το ανοίγουμε πολύ λεπτό. Μεταφέρουμε το φύλλο σε ενα ταψάκι, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα.
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Την ρίχνουμε πάνω απ το ζυμάρι, μέσα στο ταψάκι
4. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα απο πάνω και να ψηθεί η κρέμα
5. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε
6. Σερβίρουμε με μαρμελάδα ή μέλι ή φρέσκα φρούτα



Σας το προτείνω για καλοκαιρινό γλυκό.
Παρέα με έναν παγωμένο κάφε ή λεμονάδα, στο μπαλκόνι ή στην αυλή οτι πρέπει για καλοκαιρινή σιέστα!

Μιας και εδώ το καλοκαίρι θα είναι καταθλιπτικό, μακρυά απ τη θάλασσα και ένα μπαλκόνι της προκοπής, δείτε και κάποια παλιά ποστ με καλοκαιρινά γλυκά.


ΜοΟd: με αεροπλάνα και βαπόρια.....
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου