Γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο



γιαούρτι με ζαχαρούχο

Καλημέρα καλή βδομάδα!
Πλατσουρίζετε ή όχι ακόμα
Κάντε και μια βουτιά και για μάς που όχι θάλασσα δε θα δούμε φέτος, αλλά ούτε σε λακκούβα με νερό δε θα βουτήξουμε......(που να την βρούμε εδώ την λακκούβα;; υπόνομοι που δουλεύουν και τραβάνε τα νερά, ίσιοι δρόμοι...)

Τις προάλλες μας έπιασαν οι ζέστες και θέλαμε κάτι δροσιστικό. Με την ευκαιρία της γιορτής του μικρού dolma, ετοίμασα ένα δροσιστικό γλυκό που τους ενθουσίασε όλους!!
Μπορείς να το πεις και τσιζκεικ α λα ελληνικά, αντί για τυρί κρέμα να βάζεις γιαούρτι....


Η κρέμα αυτή είναι η πιο απλή και νόστιμη κρέμα που μπορείτε να κάνετε. Σίγουρα τη γνωρίζετε  και την έχετε δοκιμάσει.
Το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν βρήκα ελληνικό γιαουρτάκι και συμβιβάστηκα με ξένο, το οποίο με εξέπληξε γιατί μου θύμισε γιαγιαδίστικο γιαούρτι.

Τα λατρεύω αυτά τα γλυκά που έχουν λίγα υλικά και οικονομικά! Σαν τα μπισκοτογλυκά που είδαμε σε προηγούμενο πόστ.
Ανασκουμπώθηκα λοιπόν, νυχτιάτικα, να το ετοιμάσω, ώστε να προλάβει να παγώσει μέχρι την άλλη μέρα για να μην έχουμε ατυχήματα στο κόψιμο.

γιαούρτι με ζαχαρούχο

ΠΡΟΣΟΧΗ το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό, αλλιώς θα περιμένετε τον παγετώνα για να πήξει! 
Η ταρτιέρα που χρησιμοποίησα είναι 26 εκ (14 κομμάτια περίπου) και επειδή η κρέμα βγαίνει αρκετή ποσότητα, έβαλα και σε ένα μικρό ταπεράκι για μας τους νοικοκυραίους 😊😉


Υλικά:
Γιαουρτογλυκό/ Yogurt Tart

Υλικά
 ταρτίερα 26 εκ
  • 800γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 300γρ μπισκότα
  • 130 γρ βούτυρο λιωμένο
  • Χυμό και ξύσμα 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
2. Με το χερί απλώνουμε το μπισκότο στην βάση και πιέζουμε να είναι ομοιόμορφο
3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Αν την θέλετε πιο αφράτη, χτυπήστε με μίξερ
4. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και απλώνουμε ομοιόμορφα. ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να μη χρειαστεί όλη η κρέμα!
5.  Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο 5 ώρες για να παγώσει η κρέμα και να κοπεί εύκολα.

*την κρέμα που θα περισσέψει μπορείτε να την βάλετε σε ατομικά μπολ η ποτήρια με τριμμένο μπισκότο ή βάλτε την σε ένα τάπερ στην κατάψηξη σαν παγωτό
**διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα ή τρούφα ή φρέσκα φρούτα
***το γλυκό μπορέι να αποθηκευτεί και στην κατάψυξη σαν τούρτα παγωτό

Ingredients
26cm pan
  • 800gr yogurt
  • 1 condensed milk
  • 300gr digestive cookies
  • 130gr melted butter
  • Zest and juice from 1 lemon

1.
Break the cookies in the food processor and mix it with the melted butter
2.  Using your hands, press the cookies into the bottom of the pan as a crust
3. Mix the yogurt with the milk and lemon
4. Pour the cream over the crust. Be careful it may not take all the cream!
5. Put it in the fringe at least 5 hours to freeze the cream and you can cut it easily

* The leftover cream you can put it in bowls or glasses with  grated biscuit or put it in the freezer like an ice cream
** decorate the tart with sweet spoon or marmalade or truffle or fresh fruit
*** the tart can also be stored in the freezer as an ice cream cake

Είναι δροσιστικό και ελαφρύ. Την κρέμα, μπορείτε να την χρησιμοποιείτε και σε άλλα γλυκά ή σε ατομικά μπολ/ποτήρια με φρέσκα φρούτα ή τριμμένο μπισκότο/κέικ/σφολιάτα. 

γιαουρτογλυκο
δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Το μόνο αρνητικό -αν θεωρείτε αρνητικό- ήταν οτι μαλάκωσε εύκολα η κρέμα καθώς το γλυκό το είχαμε αρκετή ώρα έξω απ το ψυγείο και έπρεπε να τρέχω να το βάζω κατάψυξη για λίγα λεπτά ώστε να μπορέσουμε να κόβουμε κομμάτια.
Κατά τα άλλα φαγώθηκε όλο! Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν ! Αφού δε χρειάστηκε να πλύνω την ταρτιέρα, ουτε ψίχουλο δεν έμεινε! 😋 

Επίσης, τα μπισκότα να τα χρησιμοποιήσετε όλα στη βάση για να βγεί καλή. Εγώ κράτησα λίγα και τα έβαλα και στο ταπεράκι με την υπόλοιπη κρέμα, γιαυτό η βάση είναι λεπτή. 
  
Και επειδή γιορτή χωρίς πίτα ΔΕΝ γίνεται, ορίστε ! Μια σπεσιαλ τσαχπίνικη πίτα! Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο ποστ, οπου θα σας αποκαλύψω ένα κόλπο για τέλεια χωριάτικη πίτα! 


 
Print Friendly and PDF

7 σχόλια:

  1. Αυτό το γλυκό το φτιάχνει η φιληνάδα μου η Ολίνα και είναι το αγαπημένο μου!Μη γελάσεις όταν το έκανα εγώ δεν το πέτυχα..δεν έγινε ίδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να της πεις να το ετοιμασει και να σε καλεσει για καφε!! δεν γελω! και γω δεν το πετυχαινα και τελικα μειωσα το γιαουρτι απο 1 κιλο στα 700-800 γρ ! σε ολες τις συνταγες ειναι με 1 κιλο, εμενα με 1 κιλο σα σκετο γιαουρτι ειναι η κρεμα!

      Διαγραφή
  2. Φτιάχνω ένα πολύ παρόμοιο γλυκάκι, οπότε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πολύ εύκολο, δροσερό και υπέροχο!
    Όταν αγχώνομαι για το αν θα πήξει η κρέμα, το σερβίρω μάλιστα σε ποτηράκια ή μπολ και όλα καλά!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. <3 ερμιονη μου!!! τηνκαλυτερη λυση στα ατομικα μπολακια!! αλλιως μειωνουεμ το γιαουρτι για σιγουρια ή βρίσκεις ένα τσέχικο που ειναι σα στόκος :P
      φιλάκια καλο καλοκαίρι!!

      Διαγραφή
  3. Νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό γλυκάκι! Από τα πιο αγαπημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μαρια μου !! οτι πρεπει για αυτες τις ζεστες!

      Διαγραφή
  4. Δροσερό και γλυκό ότι καλύτερο για το καλοκαιράκι!Υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή