Γεμιστό Κέικ με κρέμα




καλοκαιρινές καλημέρες!!
τι μου κάνετε;;
τρώτε;τρώτε ή θυμηθήκατε τελευταία στιγμή οτι θα πάτε παραλία και πλακωθήκατε στις σαλάτες;;;

Καθίστε αναπαυτικά να ξαποστάσετε, θα σας βάλω ένας ice tea πιο παγωμένο και απ τον βόρειο πόλο και ένα κομματάκι γλυκό να πάρετε δυνάμεις.
Όχι, όχι σας παρακαλώ μην αρνείστε! να ένα κομματάκι για το καλό, θα το κόψω μικρό, μα σας παρακαλώ με προσβάλλετε, να μια μπουκίτσα είναι! δεν παχαίνει !!!

Μεταξύ μας δεν ήξερα τι ονομασία να δώσω στο γλυκό αυτό. 
Στη γειτόνισσα Αμερική θα το δείτε σαν Poke Cake, ενώ εδώ πατρίδα θα το δείτε σαν παραλλαγή του γεμιστού κέικ.


Υπάρχουν τα γεμιστά κέικ που μόλις ψηθούν τα κόβεις στη μέση και βάζεις κρέμες, το κέικ που πριν το ψήσεις ρίχνεις με το κουτάλι κρέμα κορν φλάουερ και τέλος υπάρχει και αυτό το κέικ που μόλις ψηθεί κάνεις τρυπούλες -σαν να εχει ποντικούς-  και τις γεμίζεις με κρέμα.


Όταν κόβουμε κομμάτια, η κρέμα θα φαίνεται μέσα στο κέικ .

Υλικά:
Κέικ
  • 3 αυγά
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 1 φλ γάλα
  • 3/4 φλ σπορέλαιο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 3 κουταλιές κακάο
  • αλεύρι περίπου 2,5 φλ
Κρέμα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 3 φλ γάλα
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
Σιρόπι
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 1 φλ νερό
  • λίγο λεμόνι
Διακόσμηση
  • 1 τενεκεδάκι σαντιγί ή 250 γρ κρέμα γάλακτος σαντιγί(ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες)
προαιρετικά : κερασάκια, τρούφα

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
  2. Ρίχνουμε το γάλα, λάδι, μπέικιν κακάο και τέλος το αλεύρι
  3. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ ή λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά στους 180 όπως το κανονικό κέικ
  4. Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι χλιαρό γλυκό (αφήνουμε το κέικ 5-10 λεπτά να κρυώσει) Αφήνουμε το κέικ να πιει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
  5. Παράλληλα χτυπάμε τη σαντιγί και την βάζουμε ψυγείο να είναι παγωμένη
  6.  Ετοιμάζουμε την κρέμα βράζοντας το γάλα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει κρέμα. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να πέσει θερμοκρασία.
  7. Με την άκρη μιας κουτάλας ή με τη μύτη απο κορνέ, ανοίγουμε τρύπες στο κέικ - όχι μέχρι κάτω!!  και με ένα κουτάλι βάζουμε την κρέμα στις τρύπες και ότι περισσέψει το απλώνουμε απο πάνω.  
  8. Καλό είναι να αφήσουμε το γλυκό μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και μετά να βάλουμε τη σαντιγί απο πάνω
  9. Διακοσμούμε το κέικ είτε με τρούφα ή κερασάκια ή φρέσκα φρούτα στο σερβίρισμα. Εγώ έτριψα το κέικ που έβγαλα κάνοντας τις τρυπούλες. Διατηρείτε στο ψυγείο
*αντί σιρόπι , μπορείτε να ρίξετε μια κούπα γάλα. επίσης μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς και να έχετε ένα απλό αφράτο κέικ
*για βάση κέικ, μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε πχ μια σοκολατόπιτα ή ένα ρεβανί
*μπορείτε να κάνετε κέικ πορτοκάλι ή βανίλια αντί σοκολάτα και κρέμα να βάλετε οτι γεύση σας αρέσει
*το ταψάκι να είναι μέγεθος 26 με 28 εκ. εγώ έβαλα 24ρι και βγήκε πολύ τούμπανο το κέικ που το έκανε δυσανάλογο με την ποσότητα της κρέμας


Μετράω τις ώρες αντίστροφα να κατέβω Ελλάδα επιτέλους!!

Το κοντινότερο σε καλοκαιρινό πανηγύρι, με κοψίδια και ρετσίνα, που έχουμε εδώ είναι τα υπαίθρια φολκλορ φεστιβαλ με λουκάνικα κ μπύρα!!!




Στην κάτω φώτο, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα βλέπετε την αγγουροσαλατα στην Τσεχία!!
Πάμε να φάμε έξω μια μέρα, και το μενού είχε αγγουροσαλάτα. Πήραμε 2 γιατί είμαστε και πολλοί..... και ξαφνικά έρχονται αυτά τα δυο μικρά ποτηράκια - ατομικές μερίδες- με τριμμένο αγγούρι, λεμόνι, νερό, πιπέρι και μηλόξυδο. 
Και ένα κουταλάκι απο δίπλα σα να σε τρατάρισαν γλυκό κουταλιού!!
Αφού ξεπεράσαμε το αρχικό σοκ, είδαμε στα δίπλα τραπέζια που είχαν παραγγείλει το ίδιο, οτι το τρώγανε μετά το φαγητό για να δροσιστούν και να ξεπλύνουν το στόμα απ τα τουρσιά!





Δεν θα ρθείτε ωρέ Ελλάδα για διακοπές;;;; 10 ευρώ την χωριάτικη θα σας χρεώσουμε!!!


Για πάρτε κι άλλες ιδέες για περίεργα κέικ:


ΜοΟd: θέλω διακοπές, απ τις παλιές όμως με λεφτά και 1 βδομάδα θάλασσα!
Εκτύπωση

7 σχόλια:

  1. Θυμασαι στη λευκαδα.που ησουν πως ταραζανε τις χωριατικες τα λαμογια?που να βρουνε τετοια μπερεκετια στις χωρες τους.ευτυχως εβαλες κεικ τρυπατο και μαλιστα με ασπρη κρεμα που προτιμω γιατι συγχιστηκα ελαφρως
    Καλως να μας γυρισεις Αναστασουλα μου και ευχομαι.να περασεις διακοπες οπως παλια με η χωρις λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxaxa που τη θυμηθηκες τη λευκαδα!!!!
      κ εγω φαν της κρεμα βανιλιας ειμαι !! ;)
      ερχομαιιιι ετοιμαστειτεεεε !! καλα να ειμαστε να εχουμε φιλους κ ασ μην εχουμε λεφτα !

      Διαγραφή
  2. Το κέικ τέλειο! Ζουμερό και καθόλου δύσκολο. Τι να πω τώρα για την αγγουροσαλάτα χαχα. Για ένα λουκάνικο όμως δε θα έλεγα όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σε στειλω ενα λουκανικο πακετο!
      η αγγουραδα ασχολιαστη απο ολους ειναι χαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Αυτό με την αγγουροσαλάτα ομολογώ πως με αποτελείωσε... Πάλι καλά που ξέρουν να φτιάχνουν μπύρες!
    Τώρα για το κέικ τι να πρωτοθαυμάσω... Την πονηριά με το στόλισμα - ανακύκλωση, τις κρεμώδεις γεμιστές ποντικότρυπες... είσαι Θεά! Εύχομαι σύντομα διακοπές με βαρέλια ρετσίνας, αμέτρητα σουβλάκια και άφθονο τζατζίκι (γιατί εμείς ξέρουμε και το χειριζόμαστε κατάλληλα το αγγούρι ;) και φυσικά ό,τι άλλο επιθυμείς και έχεις λαχταρήσει! Φιλάκια πολλά αγαπητό Ντολμαδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πηρουνιιιιι μουυυ !!! :) αντι ρετσινα πιασε μια λεμονιτα και μια πορτοκαλαδα !!
      ευχαριστω πολυ , κερναω κομματι!

      Διαγραφή
  4. χααχχαχαχαχα απολαυστικη οπως παντα αγαπη μου.... τι ταν τουτο με την σαλατα αυτο θα ναι αυτο που πεταμε εμεις οταν κανουμε τζατζικι κ τριβουμε κ στυβουμε το αγγουρακι χαχαχχαα καλα το γλυκο σου κολαση να μας πεθανεις πρωι πρωι.... καλα να περνας οπου κι αν εισαι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή