σκέψεις πάνω από ένα ταψί Κέικ με Κρέμα






Καλημεροκαληνύχτες (;;;;;) dolmadakia μου! τι κάνετε;

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την άμεση κινητοποίηση σας, όταν χρειάστηκε {και χρειάζεται ακόμα} να βρεθεί αίμα για ένα δικό μου συγγενικό πρόσωπο. 
Ίσως τελικά το διαδίκτυο να μην είναι τόσο κακό! Άνθρωποι που δεν τους ξέρεις καθόλου, με κάποιους δεν έχεις πει ούτε καλημέρα, δεν ξέρουν ποιος είσαι, ευαισθητοποιούνται και ανταποκρίνονται θετικά σε μια τέτοια κατάσταση. Το ευχαριστώ είναι λίγο....
14 Ιουνίου είναι η παγκόσμια μέρα εθελοντή αιμοδότη. Με αφορμή αυτή τη μέρα αλλά και το γεγονός οτι έτυχε και στη δική μας πόρτα, θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε όλο τον κόσμο θα γίνονται αιμοδοσίες. Ρωτήστε στις πόλεις σας και στους τοπικούς συλλόγους αιμοδοσίας. Αν πληρείτε τις προϋποθέσεις δώστε λίγο από το χρόνο σας και λίγο από το αίμα σας για να σώσετε ένα συνάνθρωπο που θα το έχει ανάγκη!

Λέω καλημεροκαληνύχτες, γιατί τέτοια ώρα που γράφω (είναι περασμένες 3} ή θα ετοιμάζεστε για νάνι μετά από ξέφρενο γλέντι ή θα ξυπνάτε για να συνεχίσετε το γλέντι ή τις βουτιές σε κάποια εξωτική παραλία της ελλάδας!!! 


Μ' αρέσει η ησυχία της νύχτας {μέχρι να ακούσω το τσακ απ το πλαστικό μπουκάλι ή το θρόισμα των φύλλων απ τα δέντρα στην αυλή 'ή τα μπουμπουνητά και να γαντζωθώ στο ταβάνι....} είναι η καλύτερη ώρα για να ηρεμήσεις, να βάλεις τις σκέψεις σε σειρά, να πάρεις αποφάσεις, να να να....γενικά να βάλεις σε σειρά το μυαλό. Παρέα τέτοια ώρα εκτός απο τον Ντάκι τον παπάκι, έχω και το τελευταίο κομμάτι κέικ με κρέμα.

κέικ με κρέμα
Το περίφημο κέικ με κρέμα . Είναι πανεύκολο και δεν είναι τίποτα παραπάνω από το κλασσικό κέικ στο οποίο βάζουμε και λίγη κρέμα μέσα.
Αν και τέτοιες ώρες σίγουρα δεν έχεις όρεξη ούτε νερό να βράσεις, κακά τα ψέμματα, κατι τις θες να τρως και ειδικά αν έχεις και από πίσω άτομα να ταΐσεις το κεικ είναι η πιο εύκολη λύση για λιγούρες πρωινές, μεσημεριανές απογευματινές ή και βραδυνές.

Υλικά:
  • 4 αυγά
  • 1,5 φλ ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φλ σπορέλαιο
  • 1φλ γάλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3 -4 φλ αλεύρι 
για την κρέμα
  • 4 φλ γάλα
  • 6 κουταλιές κορν φλάου (ή αλεύρι ή κάστερ πάουντερ}
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό τον κρόκο
Εκτέλεση:
1. Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα για να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν. Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το κορν φλάου ή το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει σα κρέμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε και τον κρόκο να ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που ακουμπάει στην κρέμα, για να μη πιάσει πέτσα, και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
2. Ετοιμάζουμε το κέικ με το γνωστό τρόπο. Πρώτα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και το ξύσμα
4. Ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στα αυγά. Μόλις χτυπηθούν προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να γίνει ελαφρώς σφιχτό το μίγμα.
5. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη κρέμα κάθε φορά και την βάζουμε μέσα στο κέικ. Αν η κρέμα σας βγει πολύ σε ποσότητα δεν θα τη βάλετε όλη.
6. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς όπως τα κλασσικά κέικ
7. Αν και είναι δύσκολο να συγκρατηθεί κάποιος όταν βγει ζεστό ζεστό απ το φούρνο που ακόμα η κρέμα είναι ρευστή, όταν κρυώσει είναι πολύ καλύτερο. Αν δεν εξαφανιστεί το ταψί αμέσως πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.


κέικ γεμιστό με κρέμα
κίτρινο κίτρινο απ τα φρέσκα αυγουλάκια!!

κεικ γεμιστο


* Για κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιείσετε και τα φακελάκια με κρέμα στιγμής ή κορν φλάου σε διάφορες γεύσεις. Αν και εγώ προτιμώ το λεμονένιο κέικ και την κρέμα βανίλια μπορείτε να δοκιμάστε και άλλα σχέδια! κέικ με σοκολάτα, πορτοκάλι ή κρέμες σε διάφορες γεύσεις.
* *Αν σας περίσσεψε κρέμα, κι αν όχι θυμηθείτε την επόμενη φορά να κάνετε παραπάνω, δοκιμάστε το αγαπημένο μου σουπερ ντούπερ πανεύκολο γλυκάκι  Εγώ έκανα λίγη παραπάνω για να απολαύσω με την ησυχία μου ενα τέτοιο ποτηράκι σαν καλή νοικοκυρά. Λίγα μπισκότα που είχαν μείνει ξεχασμένα, λίγη κρέμα και φυσικά γλυκό κεράσι!!


ΜοΟd: καλημέρα, καληνύχτα, χρόνια πολλά, καλή εβδομάδα και πάντα με χαμόγελο, ειδικά στα δύσκολα.......
Εκτύπωση

18 σχόλια:

  1. Αναστασία, καλημέρα...
    Μόλις είδα την ανάρτηση κι έτρεξα να δω πως πάνε τα πράγματα με τον θείο σου...΄Ολες αυτές τις μέρες σε σκεφτόμουν πολύ και ήθελα να σε πάρω στο τηλέφωνο αλλά δίσταζα και δεν ήθελα να ενοχλήσω...Εύχομαι όλα να βρουν το δρόμο τους και να αποκατασταθεί η υγεία του θείου σου πολύ σύντομα. Αίμα δεν μπορώ να δώσω δυστυχώς, γιατί έχω χαμηλό αιματοκρίτη και μου το απαγορεύουν. ΄Οταν γέννησα ακολούθησα ειδική αγωγή για να ανέβει και να μπω στο χειρουργείο...
    Σου στέλνω τις ευχές μου για ότι καλύτερο...
    **Αννιώ**
    υγ...Ο "Γιώργος" είναι έτοιμος εδώ και μέρες αλλά δεν ήθελα να ενοχλήσω, δεν ήξερα σε τι κατάσταση βρίσκεστε οικογενειακώς...Στείλε μου μήνυμα όποτε θέλεις, για να βρεθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Άννα μου!! Σε ευχαριςτω πολυ ! Και μόνο η σκέψη ειναι δύναμη για εμάς ! Θα σ στείλω μήνυμα !

      Διαγραφή
  2. ντολμαδακι μου καλησπερα.μας ελειψες τοσες μερες.αλλα καταλαβαινουμε τις καταστασεις.τα εχω περασει και εγω με τους γονεις μου.δυστηχως λογω στιγματος δεν μπορω να βοηθησω οσο θα ηθελα.ευχομαι να πανε ολα καλα και καλη δυναμη.σε φιλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου λιτσα μου! Δεν πειράζει ! Και μονο η θετική σκέψη ειναι αρκετή!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  3. Ελπίζω και εύχομαι, όλα να πάνε τελικά κατ' ευχήν, Ντολμαδάκι μας.

    Ήμουν κι' εγώ ανάμεσα στους εθελοντές αιμοδότες για αρκετά χρόνια, αλλά τώρα πια δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω αίμα, ακόμη και σε συγγενικά πρόσωπα. Έτσι πρόσφατα που χρειάστηκα αρκετές φορές αίμα, έκανα κι' εγώ χρήση των διαδικτυακών φίλων, κι' ακόμη ευχαριστώ θερμά όσους ανταποκρίθηκαν. Ελπίζω κι' εσύ να τα καταφέρεις.

    Καλή δύναμη και καλό βράδυ (γλυκό, να είναι σαν το κεϊκ σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου πηνελοπη μου!! Σε ευχαριςτω πολυ!! Ευτυχώς η ανταπόκριση ειναι μεγάλη!! Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  4. Ελπίζω όλα να είναι καλά Αναστασία μου.
    Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω αίμα γιατί έχω πολύ χαμηλό αιματοκρίτη, αλλά είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω.

    Το κέικ σου κολασμένο... επιεικώς!

    Σε φιλώ και εύχομαι ειλικρινά όλα να πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου ερμιόνη μου σε ευχαριστω πολυ!!! δεν χάνουμε την ελπίδα μας!!! το κεικ ήταν οτι καλυτερο ! ενα κομματι κεικ ενας καφες και 2-3 φιλοι ειναι η καλυτερη παρέα

      Διαγραφή
  5. Αναστασία, σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά. Μου αρέσει πολύ που έχεις θετική στάση απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις, έτσι πρέπει.
    Ε, για τέτοιο κέικ τι να πω, τα γεμιστά κέικ είναι πάντα τα καλύτερα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου χρύσα μου!!! αν χάσουμε και την αισιοδοξία και το χαμόγελο.. πάει το χάσαμε!! σε ευχαριστω πολύ!!!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα! Το αίμα είναι το μόνο που δεν κοστίζει τίποτα, αλλά μπορεί να σώσει ζωές.Γι' αυτό και είμαι τακτικός εθελοντής αιμοδότης. Περαστικά στο συγγενικό σου πρόσωπο! Ένα γεμιστό κέικ είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη.

      Διαγραφή
    3. καλησπέρα!! σε ευχαριστω πολυ!! μπραβο για την θεληση σου για αιμοδοσία!!
      τα κεικ γενικα φτιαχνουν τη διαθεση!!

      Διαγραφή
  6. Ντολμαδάκι μου ελπίζω να πήγαν όλα καλά και να υπάρχει γρήγορη ανάρρωση. Εγώ είμαι αιμοδότρια στον Ερυθρό Σταυρό αλλά δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο κάνω μια θεραπεία και δεν επιτρέπεται να δώσω αίμα.
    Τώρα απλό το κέικ σου ναι, αλλά μας έκανε να χάσουμε τον ύπνο μας πάλι χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω!! δεν πειραζει ! εσυ να εισαι καλα και μονο η θετικη σκέψη ειναι αρκετη....

      Διαγραφή
  7. καλησπερα ντολμαδακι μου.πως εισαι;εγω κανοντας βολτα στο σαιτ βρηκα τη συνταγη της δικης σου πουτιγκας.θα την κανω για τις 19 διοτι εχει γενεθλια η κολονα του σπιτιου λεμε τωρα.και του αρεσουν τα σιριοπιαστα αυτου του τυπου.και με την κρεμα τελειο θα ειναι και δροσερο απο το ψυγειο.καλο βραδυ και να περασεις καλο σαββατοκυριακο.φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου λίτσα μου!! Όσο μπορώ Καλα είμαι.... Α πολυ χαίρομαι!! Να την κανεις ειναι πολυ ωραία!! Να χαίρεσαι τον άντρα σου!! Να είστε μεσα στα σιρόπια όπως η πουτίγκα !!! Περιμένω εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  8. Ωραίο το κέικ! Βλέπω και η κρέμα μια χαρά κάθισε στη μέση και δεν βούλιαξε στον πάτο.
    Ντολμαδάκι εύχομαι όλα τα δύσκολα να ξεπεραστούν, είναι πολύ ωραίο αυτό που λες ότι βρήκες βοήθεια από ανθρώπους άγνωστους, τελικά μπορούν όντως να σε ξαφνιάσουν ευχάριστα!
    Αίμα έχω δώσει κι εγώ και γενικά πιστεύω πως δε χρειάζονται πάντα λεφτά για να βοηθήσουμε τους άλλους όταν το θέλουμε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα!!! ναι δεν εκατσε η κρεμα ευτυχως και εγινε πολυ ωραίο!! σε ορισμένες περιπτώσεις δεν χρειάζονται λεφτά για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου. ακόμα και η παρουσία σου μόνο διπλα είναι βοήθεια. καλο σαββατοκύριακο!!

      Διαγραφή