Σοκολατένιο κέικ με κεράσια





Καλημέρα!
Ελάτε να κεράσω καφέ να πούμε τα νέα μας!
Καφές, πετιφούρια και κέικ! το απόλυτο τρίο σε σουαρέ ντε γκαλά συμπεθέρων !! Το κέικ είναι μεγάλο κεφάλαιο στην μαγειρική. Τουλάχιστον για μένα.
Έχεις μια βάση συνταγής και αυτόματα έχεις και 1000 παραλλαγές. Έτσι, για να μη βαριέσαι.

Πάντα μου αρέσει να τρώω το κέικ ζεστό όπως βγαίνει απ τον φούρνο ή την επόμενη μέρα. Θεωρώ οτι όλα τα κέικ είναι καλύτερα την επόμενη μέρα. Συμφωνείτε;

Και ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει και θα μαζεύεστε οι συμπεθέρες στην αυλή τα απογεύματα, τι καλύτερο για να συνοδεύει τον καφέ.
Μπορεί ο συνδυασμός σοκολάτας με κεράσι να μην είναι τόσο γκουρμέ όσο  το σοκολάτα - πορτοκάλι και σοκολάτα - φράουλα ή ακόμα και μπανάνα, αλλά ταιριάζουν αρκετά. 
Προτιμήστε κεράσια σα βύσιννα και όχι τα πετροκέρασα. 



Τις προάλλες βρήκα κεράσια ελλάδας!! 🍒🍒 Recke tresne
Πανάκριβα μεν, πεντανόστιμα δε! καμία σχέση με τα δικά τους τα άνοστα. 
Επειδή αγόρασα αρκετά, απ την χαρά μου, και με έπιασε και πονόκοιλος κάθε μέρα να τα τρώω, αποφάσισα να τα αξιοποιήσω.

Σκέφτηκα να κάνω γλυκό κουταλιού, που το πεθύμησα  κιόλας. Εκεί που τα ξεκουκούτσιαζα, είδα οτι δεν είναι και πολλά για γλυκό οπότε τσάμπα ο χρόνος και το βράσιμο. Θα πάω να πάρω άλλα για γλυκό, είπα (για την ιστορία, πήγα να πάρω. Αλλά ΔΕΝ υπήρχαν πουθενά!! όχι μόνο ελληνικά αλλά και εισαγωγής! τι στο καλό τα κάνανε; όλοι κέικ θα ψήσουν; ) και άνοιξα το ντουλάπι να δω τι μπορώ να τα κάνω. Επιλογές πολλές: μια τάρτα, τσιζκεικ, παγωτό, κεικ.
Κατέληξα στο κέικ που θα φτουρούσε κιόλας και θα είχα να μασουλάω όλη την εβδομάδα.



Υλικά
  • 4 αυγά
  • 1 φλ γάλα
  • 1 φλ σπορέλαιο 
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1, 5 φλ ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κονιάκ ή βανίλια ή λικέρ κεράσι
  • 3 κουταλιές κακάο
  • αλεύρι
  • κεράσια χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
2. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι . Ρίχνουμε και το μπέικιν και το κακάο
3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για να έχουμε ένα μείγμα ελαφρώς σφιχτό
4. Βουτυρώνουμε την φόρμα και βάζουμε το μισό μείγμα. Ρίχνουμε τα κεράσια και απο πάνω το άλλο μισό . Προαιρετικά ρίχνουμε και λίγα ακόμα κεράσια
5. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 200, όπως ψήνουμε τα κέικ μας.

*προαιρετικά μπορείτε να γλασάρετε το κέικ με λιωμένη σοκολάτα
**μετά απο 3 μέρες καλό είναι να το φυλάξετε ψυγείο γιατί τα κεράσια βγάζουν υγρά
*** προσοχή αν βάλετε στενόμακρη φόρμα, μην την παραγεμίσετε γιατί φουσκώνει. Ισα ισα λίγο πιο πάνω απ τη  μέση. εγώ το υπόλοιπο το έψησα μικρά μαφινάκια. Αν χρησιμοποιήσετε την κλασσική στρόγγυλη φόρμα η δόση είναι ακριβώς.



Για την αλητεία, κάθε φέτα την άλειψα με μαρμελάδα κεράσι και με μερέντα!

Αυτό το κέικ μου θυμίζει τα σοκολατάκια με κεράσι και λικέρ, αυτά τα επίσημα που τα είχαν οι μάνες μας μόνο για να κερνάνε στις γιορτές, αλλά εμείς τα τρώγαμε στα κρυφά.


Τα κέικ συνήθως τα παίρνω στη δουλειά για κολατσιό. Πράμα εξωπραγματικό για τα τσεχάκια, που κάθε φορά που ανοίγω το τάπερ μαζεύονται σαν τις μύγες.
- Ο μάι γκαντ,Τάσα μπρινγκ χερ κέικ αγκέν!!!!


Αντί κεράσια μπορείτε να βάλετε και φράουλες ή βερίκοκα. 
Και αν είστε μερακλήδες συνοδέψτε το με μια μπάλα παγωτό σοκολάτα και σιρόπι απο γλυκό κουταλιού κεράσι!!! 


MooD: χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερύκοκο!!
Εκτύπωση

13 σχόλια:

  1. (Και) ο συνδυασμός σοκολάτα + κεράσια είναι φανταστικός Αναστασία!
    Το κέικ σου δείχνει υπέροχα αφράτο και τα κεράσια δίνουν ενδιαφέρον σε γεύση και υφή!
    Λογικό να κάνει θραύση στο γραφείο :)
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σοκολατένιο και με κεράσια! Τι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω, δείχνει υπέροχο το κέικ με τα λαχταριστά του κερασάκια! Σίγουρα ταιριάζει υπέροχα το νόστιμο αυτό φρούτο με τη σοκολάτα! να ρωτήσω κάτι που μου έκανε εντύπωση: γιατί εκπλήσσονται τόσο οι συνάδελφοι με το κέικ, εκείνοι τι συνηθίζουν να τρώνε στο γραφείο????? (όντως θέλω να μάθω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα θα κανω αρθρο αφιερωμα για αυτο το θεμα γτ εχω γινει μασκοτ!! καταρχην εδω περα το θεμα ταπερ απ το σπιτι δν το ξερουν καν. στο λαντς μπεικ ΟΛΟΙ φευγουν σφαιρα για τα φαγαδικα (το φαγητο τσχια ειναι πολυ πιο φτηνο απο ελλαδα ) στο γραφειο αυτα που φερνυν ειναι φρουτα , γιαουρτια, σφολιατοειδη απ το σουπερ, κονσερβες , ψωμακια, σαλατες αλοιφες τυπου ρωσικη κλπ, ρυζογκοφρετες (δν εχω δει αλλο λαο να τρωει τοσο πολυ αυτο το φελιζολ) . οι ελληνες απ την αλλη εχουμε το ταπερακι με το φαι (πρωτακουστο για αυτους) κανα κεικ , τυροπιτακια σπιτικα κλπ.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ντολμαδάκι! Καταρχήν γιατί δεν είναι γκουρμέ ο συνδυασμός κεράσι - σοκολάτα? Εμένα μια χαρά μου φαίνεται και θα έκανα με αυτό το κέικ τις ίδιες ακριβώς αλητείες που έκανες κι εσύ! Επίσης τι μου θύμισες τώρα με αυτά τα σοκολατάκια... τα αγαπημένα μου μακράν (υπήρχε και η σοκολάτα Παυλίδης γεμιστή με λικέρ κεράσι που δεν τη βγάζουν πια, γκρρ..)
    Τέλος έχω κι εγώ την ίδια απορία με την Αμαλία, τι φάση οι Τσέχοι με το κέικ δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααααα επιτελους καποιος που θυματε τα σοκολατακια και την παυλιδης!! δεν εχουν κεικ εδω περα.... δεν τα ξερουν .. εννοω τα κεικ σαν τα δικα μας τα κλασσικα . ουτε κ το ταπερ με φαι απ το σπιτι εχουν συνηθίσει γτ τρωνε ολο εξω

      Διαγραφή
  5. Λαχταριστο λαχταριστο το κεικ.να γιατι παθαινουν πλακα με οτι τους πηγαινεις.Να περνας καλα κουκλιτσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λιτσα μου φιλακιαααα !!! χαχαχαχαχα ητρελλη με το ταπερ ειμαι !

      Διαγραφή
  6. Τελικά πάει το κεράσι & σοκολάτα. Ειναι επιβεβαιωμένο ;)
    Ωραίο κεκάκι κι ελαφρύ. Για πιο βαρύ η μπάλα παγωτού ενδείκνυται

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλε που εισαι?καλη χρονια και μη μας ξεχνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή