Νηστίσιμα Κουλουράκια Μήλου





Καλησπέρα τι κάνετε;
Καλή εβδομάδα! πάει ο χειμώνας, ήρθε η άνοιξη! 
Εγώ που είμαι φαν του χειμώνα και του χιονιά, μπαΐλντισα εδώ πέρα! απ τον Νοέμβριο μέχρι πριν από λίγο, μόνο χιόνι και κρύο είχε... 

Νέα συνταγή, ότι πρέπει για μάζωξη συμπεθέρων!
Ελάτε να κεράσω καφέ, να βουτήξουμε κουλουράκια και να πούμε και το φλυτζάνι!

Τα μπισκότα και τα κουλουράκια έχουν γίνει το αγαπημένο μου σνακ στη δουλειά αλλά και σε μικρές εξορμήσεις που κάνουμε με την παρέα μέσα στην πόλη ή στα γύρω χωριά.
Οτι πρέπει για μασούλημα, ειδικά σε βάρδιες νυχτερινές ή ταξιδεύοντας με το τρένο .

Διατηρούνται για αρκετό καιρό, αν καταφέρουν να μείνουν! 

Ελληνικό καφέ φέρνω απ την Ελλάδα όταν κατεβαίνω. Πείτε με τρελή, αλλά μόνο φρεσκοκομμένο ελληνικό μπορώ να πιω και όχι συσκευασμένο απ το σουπερ.  Τον φυλάω με το χάρτινο σακουλάκι του σε ένα βάζο στο ψυγείο και μένει φρέσκος για καιρό γιατί δεν πίνω και κάθε μέρα! 



Υλικά

  • 1 κούπα πολτό μήλου, περίπου 2 μέτρια μήλα
  • 3/4 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπα σπορέλαιο
  • Κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμόνι
  • Αλεύρι


Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα και το μήλο
  4. Διαλύουμε τη σόδα σε λίγο λεμόνι, να αφρίσει και την ρίχνουμε στο μείγμα
  5. Τέλος προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι
  6. Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180
*αντί σόδα μπορείτε να βάλετε 1-2 κουταλάκια μπέικιν



Δεν είναι πολύ τραγανά όπως αυτά με το πορτοκάλι,λόγω του πολτού. όσο και να τα έψησα δεν πετρώνουν! σαν τα μουστοκούλουρα ένα πράμα! 

Τα ανιψάκια μου τα καταβροχθίζουν στο δευτερόλεπτο.



Μεταξύ μας, δεν είναι και ότι καλύτερο για βουτιά στον καφέ..... με τσάι συνοδεύονται καλύτερα
Ο συνδυασμός μήλο με ελληνικό είναι σαν σαγιονάρα με κάλτσα

Αλλά αυτό δεν τα κάνει άνοστα. Ειδικά για περίοδο νηστείας ή για σνακ των μικρών σας είναι μια χαρά.


Πέρα απ τα κουλουράκια το μενού είχε και το μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια. Το κάλυψα με λίγη σοκολάτα για τσαχπινιά. Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε και εδώ.
Για το γλάσο, ζέστανα ένα μικρό εβαπορέ 200γρ μαζί με κουβερούρα 170γρ και μια κουταλιά κακάο. Το άφησα να κρυώσει για να είναι πιο σταθερό  ωστε να μην αποροφηθεί απ το κέικ. Το κέικ πάντα κρύο οταν γλασάρουμε.




Υπερβιταμίνωση πάθαμε με τα μήλα και τα πορτοκάλια!

Δείτε και συνταγές αρχείου με :


ΜοΟd: εχω τέτοια νεύρα όπως τότε που πήγα επίσκεψη ενα ωραίο κέικ και με κέρασαν πτι μπερ με τον καφέ, γιατί τάχα ξέχασαν να βγάλουν το κέικ !! Οταν ερχόμαστε επίσκεψη με γλυκά, αυτά να μας κερνάτε! για αυτο τα φέραμε, για να τα φάμε εμείς όχι εσεις !!!
Print Friendly and PDF

7 σχόλια:

  1. Γειά σου Ντολμαδάκι! Ωραία κι εύκολα τα κουλουράκια σου αλλά πεθαίνω επίσης και με τις περιγραφές σου ;) Εύχομαι η άνοιξη εκτός από όρεξη για γλυκά να μας φέρει χαμόγελα και λιγότερα νεύρα. Σε χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα σου πω πόσο μου αρέσουν τα κουλουράκια..με μήλο πρώτη μου φορά ακούω οπότε..κλέβω συνταγή. Θα σου πω και κάτι ακόμη που έχουμε κοινό..δεν πίνω καφέ παρά< μόνο φρέσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχτιδαααααααα !!! θα ερθω ελλαδα να πιουμε εναν καφε μερακλίδικο !! θα σε πω κ το φλιτζανι ;)
      περιμενω εντυπωσεις απ τα μηλοκουλουρα

      Διαγραφή
  3. Εγω παλι ελληνικο μονο σε νηστειες.νες με γαλα παντα.γουστα ειναι αυτα.τα κουλουρακια εχεις δικιο με οτι εχει κανελα δεν συνοδευεουν αριστα τον ελληνικο.βλεπω και κεικ ομως.μπραβο κουκλα.να περνας καλα.μια αγκαλια να ζεσταθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα δωσε αγκαλιες!!! :) γενικα δν ειμαι φαν του καφε ... χυμους κ τσαι !! αντε κ κανα αναψυκτικο στο τσακιρ κεφι ! χαχαχα
      ε τι χωρις κεικ δεν γινοταν το σουαρε! αλλιως φαντάζει το τραπεζι με ενα κεικ που σε χορταινει κιολας γτ τα κουλουρακια δν ειναι "φαγωσιμο"

      Διαγραφή
  4. Γεια σου βρε Αναστασία με τα ωραία σου!!
    Κοπέλα αυτό με το κρύο να το προσέξεις...δεν το λες και λογικό να σου αρέσει το κρύο εκεί στα βόρεια...! Παγώνει το μέσα σου και δεν ξέρεις πως να το συνεφέρεις παιδί μου :-))

    Πολύ ωραία κουλουράκια σκάρωσες και πραγματικά ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνον.

    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή