Κρακελέ Μπισκότα Σοκολάτας / Ραγισμενα Μπισκοτα



κρακελε μπισκοτα
                                                          
Σοκολατένια μπισκότα σκέτος πειρασμός! Θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε κουραμπιέ, τρουφάκια και soft μπισκότα!! Εγώ τα λέω και "κουραμπιέδες της τεμπέλας" γιατί ειναι πολύ πιο εύκολα να γίνουν απο τους κανονικούς κουραμπιέδες και ειναι μια διαφορετική ιδέα για τα Χριστούγεννα.
Είναι πανεύκολα να γίνουν και θέλουν μόνο λιγα λεπτά ψήσιμο! Οταν είναι ζεστά ζεστά ειναι σα μους σοκολάτας και δύσκολα κρατιέσε να μη φας όλο το ταψί!
Η δόση βγάζει περίπου 40 μπισκότα, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος που τα πλάθουμε.



Υλικά:
  • 56 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζαχαρη
  • 2 αυγά
  • βανίλια
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 1/2 φλ. (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.
2. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν. Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Το μίγμα θα είναι μαλακό.
5. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (3-4 ώρες).
6. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη. Θα πρέπει η άχνη να τις καλύψει εντελώς.
7. Τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν. Αν τα βγάλετε και δείτε οτι είναι σαν άψητα στη μέση μη τα βάλετε παραπάνω στο φούρνο!! Μόλις κρυώσουν θα σφίξουν αρκετά


κρακελέ μπισκότα σοκολάτας




krakele mpiskota

ραγισμένμα μπισκότα σοκολάτας

δείτε το βίντεο { εδω }
Print Friendly and PDF

1 σχόλιο: