Παραμύθι με Μπισκότα Λουλούδια,Ζωάκια&Σπιράλ




Καλημέρες απ την ηλιόλουστη κοζάνη!
ούτε χιόνια, ούτε κρύο!
Πάρτε το καφεδάκι σας, βάζω τα μπισκότα και ελάτε να σας πω μια ιστορία....

Μια φορά κι έναν καιρό, στην Κοζάνη έπεσε βαρύς χιονιάς όπως τις παλιές καλές εποχές. Τα σχολεία εκτός οτι ήταν κλειστά για 2 βδομάδες τα χριστούγεννα, έκλεισαν και άλλες 2 λόγω χιονιά! {ντάξει άνοιξαν μια μέρα την δευτέρα και την παρασκευή αλλά δε μετράνε}
κοζάνη


Οι καημένες οι μανούλες τα 'παιξαν με τα παιδιά συνέχεια σπίτι, κλεισμένοι λόγο κακοκαιρίας! Την δευτέρα και παρασκευή όλες οι καφετέριες ήταν γεμάτες από μαμάδες με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!!!
Υπήρχαν όμως και μαμάδες που δούλευαν οπότε τα μικρά έπρεπε να τα προσέξει καμιά γιαγιά ή θεία- καλή ώρα-

μπισκοτα λουλούδια

Εμάς τις θείες να μας αγαπάτε λίγο παραπάνω!! είμαστε οι καλύτερες φίλες των παιδιών σας και η βοήθεια/στήριγμά σας! ❤❤

Τι να κάνω η θειά, αφού βομβαρδίσαμε το σπίτι με παιχνίδια τη μια μέρα, με σπηλιές απο κουβέρτες άλλη, ξέμεινα απο ιδέες!
'Ετσι, μάζεψα τα μικρά καλικατζαράκια στην κουζίνα να κάνουμε  μπισκότα!! ΟΥουουου τι καλά! αστα εκεί να ασχολούνται χαχαχα

Αλλά επειδή και γω κρύβω μέσα μου ένα παιδί, για την ακρίβεια ένα νηπιαγωγείο γιατί είμαι και νταρντανογυναίκα, πήγα τα μπισκότα σε άλλο λέβελ!

κουλουράκια πορτοκάλι
Μπισκότα λουλούδια
Μπισκότα φυλλαράκια
Μπισκότα μανιτάρια !
Μπισκότα αρκουδάκια
Μπισκότα χελώνες

Η σειρά παραγωγής είχε ως εξής: τα καλικατζαράκια να πλάθουν μπαλίτσες και η θειά να συναρμολογεί. Τα πρώτα 5' καλά τα πήγαμε. Μετά άρχισε η επανάσταση, "και γω θέλω" "εγώ θέλω να κάνω άλλο σχέδιο" "θέλω να κόψω" κλπκλπκλπ και στο τσακ κρατιόμουν μη βάλω τα κλάματα φωνάζοντας "μαμάααααα"

Η συνταγή είναι τα μπισκότα πορτοκαλιού αλλά μπορείτε να κάνετε και τα βουτύρου που είναι πιο σταθερή η ζύμη. Χώρισα το ζυμάρι και έβαλα κακάο στο μισό. 

  • για τα λουλουδάκια, μπαλίτσες τις ενώνω σε κύκλο και στη μέση μια μπαλίτσα με κακάο. 'Η το αντίστροφο. Μπορείτε να χρωματίσετε και με χρώμα και να κάνετε πολύχρωμα λουλούδια!
  • για τα φυλλαράκια, έπλασα μπαλίτσα και την πάτησα να δώσω ένα πλακουτσωτό οβάλ σχήμα. Με το μαχαίρι χάραξα γραμμούλες και για να ξεχωρίζουν, βουτούσα την μύτη του μαχαιριού σε λίγο κακάο.
  • για τα μανιτάρια, έπλασα μπαλίτσες σα κουραμπιεδάκια. Πήρα ένα μπουκάλι, βούτηξα το στόμιο σε κακάο και το πάτησα πάνω στο κουραμπιεδάκι να κάνει αυτο το αυλάκι. 'Αμα έχετε φαντασία, μοιάζει μανιτάρι.
  • για την αρκούδα, άνοιξα το κακάο ζυμάρι και έκοψα με ένα φλιτζανάκι στρόγγυλα για πρόσωπο. 'Εβαλα άσπρες μπαλίτσες για αυτιά, μάτια και μουσούδα. Την μουσούδα την πάτησα λίγο να λεπτύνει. Μικρές μπαλίτσες για μάτια και μύτη.
  • Για τα χελωνάκια, έπλασα κουραμπιεδάκια κακάο. $ μπαλίτσες άσπρες για ποδαράκια και μια πιο μεγάλη για κεφάλι. Τα μάτια τα έκανα με μαχαίρι βουτηγμένο στο κακάο. Καλύτερα βάλτε γαρύφαλλο ή σταγόνες σοκολάτας για να μη μοιάζουν σαν καημένα, όπως τα δικά μου!

Έτσι ξεκίνησε ένα μαγικό παραμύθι! Δε μπορείτε να φανταστείτε τι φαντασία έχει ένα παιδί! -βασικά αν έχετε παιδιά, ξέρετε...- Το τραπεζάκι και η βελέντζα μεταμορφώθηκαν σε δάσος και χιονισμένο μαγικό δάσος! 
Εγώ ακολουθούσα τις οδηγίες τους και μετακινούσα τα "σκηνικά", μιας και είχαμε κάποιες απώλειες στη μεταφορά απ τα χεράκια τους -ντάξει κάποια τα φάγαμε κιόλας!- και παίζαμε όλο το πρωί με την βόλτα της αρκούδας στο δάσος, με τις χελώνες που έτρωγαν λουλούδια, τα μανιτάρια τα είχαμε για τουαλέτα -ντόιγκ!- , τα κουκουνάρια ήταν οι φωλιές αλλά και μαγικές πέτρες που αν τις ακουμπούσαν γίνονταν λουλούδια -ντόιγκ!- ...........
Άρπαξα μια 🐻 να την κρύψω στο κουκουνάρι και να ορμήσει να φάει τα 🐢 και τα 🌼🌸!! Και αντί να ορμήσει η 🐻, όρμησαν τα καλικατζαράκια μου σε μένα, λέγοντας οτι δεν είναι κακιά η 🐻 και να μη τους χαλάω το παιχνίδι!!! 

μπισκοτα μανιτάρια

*όταν τα έλεγα προσοχή να βγάλω φώτο, ήταν σαν ωρολογιακή βόμβα! άντε το ένα, άντε το άλλο, φώναζαν και ορμούσαν αγνοώντας με...

Αφού έφυγαν, ετοίμασα μερικά μπισκότα σπιράλ!
Χρωμάτισα λίγο ζυμάρι με μπλέ και ήταν τα μπισκότα frozen!

  •  Ετοιμάζετε ένα ζυμάρι για μπισκότα. Συστήνω τα βουτύρου γτ είναι πιο σταθερό ζυμάρι και ομοιόμορφο σε σχέση με του λαδιού. 
  • Χωρίζεται στη μέση, το ένα το κρατάτε λευκό και το άλλο το χρωματίζετε με κακάο ή με χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
  • Τα τυλίγετε με μεμβράνη και τα βάζετε ψυγείο  να σφίξουν τουλάχιστον 30 λεπτά. 
  • Ανοίγετε το κάθε ζυμάρι φύλλο ορθογώνιο πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας,, προσπαθώντας να έχουν ίδιο μέγεθος. Με προσοχή γυρνάτε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, ταιριάζετε τις άκρες και προσεχτικά γυρνάτε σφικτό ρολό απο την μεγάλη πλευρά. Ρολάρετε στην επιφάνεια για να κλείσει καλά, το τυλίγεται με μεμβράνη σφιχτά και το βάζετε κατάψυξη για 10-15 λεπτά να σφίξει για να κοπούν καλά τα κομμάτια. 
  • Κόβετε φέτες με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια και τα βάζετε στο ταψί. Ψήνεται κανα 10-15 λεπτά ίσα να ροδίσουν οι άκρες.

μπισκότα σπιράλ

διχρωμα μπισκοτα

Τα μπισκότα αυτά δε συνόδεψαν το παιχνίδι μας, γτ τα ετοίμασα μυστικά για να κεράσει η μικρή στο παιδικό για τα γενέθλια της. 


σπιραλ μπισκοτα

Το καλό σε όλη αυτή την ιστορία είναι οτι καβάτζωσα μπισκοτάκια για να βουτάω στον καφέ!


βίντεο λουλούδια
βίντεο ζωάκια
βίντεο σπιράλ

ΜοΟd1: δε θέλω να ξαναδώ μπισκόταααααα... ακόμα βρίσκω ψίχουλα στη βελέτζα...
ΜοΟd2: ξανάρχετε χιονιάς και κρύο λένε.... ωχ!
Εκτύπωση

12 σχόλια:

  1. γιαγιαδες και θειαδες .οι ηρωες της ιστοριας.αλλα τοσο γλυκες καταστασεις.διπλη χαρα.μια οταν ερχονται και μια οταν φευγουν.πολλα φιλια.και να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως!! σαν τις γιαγιαδες τιποτα! μεγαλο κεφαλαιο στα παιδια! ευχαριστω!

      Διαγραφή
  2. Εντάξει, είναι τόσο όμορφα όλα!
    Τα μπισκότα είναι πράγματι ότι πρέπει για να τα πλάσουν μικρά χεράκια!
    Πολύ καλή θειούλα είσαι, εύγε κορίτσι!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω ερμιονη μου!! αγωνιστικους χαιρετισμους μιας θειας προς μια μαμα!! χαχαχα!!! ηρωίδες ειστε! πρωτη φορα τα κρατησα τοσο πολυ και εγω θα εκλαιγα αντι αυτα! συν οτι πονουσαν χερια ποδια μεση :P

      Διαγραφή
  3. Καλά, είσαι μεγάλο τσακάλι! Χαρά στην υπομονή σου! Κατάφερες να κουμαντάρεις τα μικρά και μάλιστα τους έφτιαξες και τόσο περίτεχνα μπισκότα! Μπράβο! Είσαι τέλεια θεία! Τα μπισκότα τα λάτρεψα... ειδικά τις αρκούδες!!! Ασε που βρησκω πανέξυπνη την ιδέα να φτιάξεις τις γραμές στα φύλλα με κακάο για να ξεχωρίζουν!! Είσαι έτη μπροστά!!! χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa εχω ανεβασει τον πήχη για την καλυτερη θεια!! θα ανοιξω εργοστασιο με μπισκοτα στο τελος! μονο ετσι εκατσαν φρονιμες και τις εκανα κουμαντο! βρηκα το κουμπι τους χαχαχα!!!

      Διαγραφή
  4. χαχαχα... διακοπές διαρκείας. Αυτό με τα παιδιά στο σπίτι τόσο καιρό και τις καημένες τις μαμάδες είναι σοβαρό..βέβαια ήταν στραβό το κλίμα..ήρθε και το χιόνι και το αποτελείωσε.
    Ευτυχώς που έληξε ο συναγερμός γιατι σε έβλεπα να κάνεις κι άλλη σχήματα τα μπισκοτάκια.
    Ενταξει πλακα-πλάκα εγιναν φανταστικά. Θεία-Αναστασία είναι η καλύτερη θεία ever!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστωωωωωω !!! :) ααα δεν θα άντεχα αλλα μπισκοτα ! Ηδη η μια με ρωτάει συνέχεια ποτε θα κανουμε μπισκοτα! Άνοιξα δουλειες με φαίνεται! Ηρωίδες ειναι οι μανες !

      Διαγραφή
  5. Πέρα από "νηπιαγωγείο" είσαι και "σωστό περιβόλι" Αναστασία μου! Μέχρι κι' εγώ θα ήθελα να μασουλάω τέτοια μπισκοτάκια :-)
    Μπράβο σου για την βοήθεια προς τις μανούλες που τα "έπαιξαν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πηνελοπη μου ! Εμ Γιαυτο ειναι οι θείες !! :) αλλα φτανει απο μπισκοτα δν την παλεύω αλλο ! Χαχαχα

      Διαγραφή
  6. Εισαι καταπληκτικη! Μακαρι να ησουν θεια για τις τρεις μικρουλες μου!
    Να σαι παντα καλα.
    Μια νεα φίλη απο Αθληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα !! Καλως ήρθες στο ντολμαδακι!!! Αγαπώ τα ανηψακια μου! Ειναι τα καλικαντζαράκια μου! Σε ευχαριστώ πολυ! Θα ειμαι μια μακρινή θεία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή