Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα & ελιοπιτάκια




έχω ένα χούι, άμα δω κάτι σε προσφορά στα σούπερ τρέχω το αγοράζω!
τα χριστουγεννα είχα πάρει σφολιάτα και φύλλο κρούστας. Η σφολιάτα αξιοποιήθηκε σε λουκανικοπιτάκια για μεζέ και το φύλλο κρούστας θάφτηκε στην κατάψυξη!
σαν άλλος ιντιάνα τζόουνς, το "ανακάλυψα" μέσα στην παγωνιά στο βάθος της κατάψυξης!
το άκουσα να με φωνάζει: "με ξέχασες μαρή! ξεπάγιασα να σε περιμένω! μαγείρεψέ με!"

μέχρι να ξεπαγώσει, σκεφτόμουν τι να κάνω...
μια μανιταρόπιτα με φρέσκα μανιτάρια; μμ
έναν μπακλαβά; μμμμμμ
μια πίτα; μμ
ρολάκια αλμυρά ή γλυκά; μ
μια μπουγάτσα;;;; μμμμ

ω ναι... μπουγάτσα!! που είχα και καιρό να φάω

αλμυρή φυσικά, γιατί είμαι του αλμυρού και γιατί δε μου αρέσει η γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα!


ανοίγω ψυγείο, το τυρί είναι λίγο, το ίδιο και το γάλα. Σιμιγδάλι δεν έχω.... βαριέμαι να πάω στο μάρκετ. Ούτε γλυκιά μπορώ να κάνω χωρίς γάλα και σιμιγδάλι.


φτου!

το φύλλο κρούστας έχει ξεπαγώσει και με κοιτάει με θλιμμένο βλέμμα....

αναλαμπή!!!

υπάρχει μια πανεύκολη μπουγάτσα μόνο με ζαχαρούχο!!
την θυμάμαι απ την μαμά μου που την έκανε συνέχεια, την θυμάμαι κ απο άλλα blogs.



τρέχω στα ντουλάπια, ω! θεοί! έχω ζαχαρούχο! {πως φαίνεται η food blogger}
τηλεφωνώ και στην μάδερ να σιγουρέψω τη συνταγή και ανασκουπώνομαι!

είναι η πιο εύκολη μπουγάτσα με 4 υλικά μόνο!
είναι ελαφριά στη γεύση, σε σχέση με την "κανονική" και εξαφανίζετε αμέσως!

Υλικά:
  • 1 πακέτο 500γρ φύλλο κρούστας
  • 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο
  • 2 τενεκεδάκια νερό
  • βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

εκτέλεση:
1. αφού ξεπαγώσουμε το φύλλο, βουτυρώνουμε ένα ένα το κάθε φύλλο ξεχωριστά και τα βάζουμε σουφρωτά σε βουτυρωμένο ταψί




2. ψήνουμε 10 λεπτά στους 200.
3. σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το νερό.
4. Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο και ρίχνουμε την κρέμα του ζαχαρούχου ομοιόμορφα



5. ψήνουμε 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει
6. σερβίρουμε με άχνη και κανέλα



και μιας και είμαι του αλμυρού, ορίστε και μια αλμυρή συνταγή να ισορροπήσει την γλύκα:



ελιοπιτάκια σας έχω δείξει και στο παρελθόν {εδω} αλλά τώρα έκανα ένα ζυμαράκι στα κουτουρού



  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι νερό {ή γάλα εκτός νηστείας}
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • αλάτι πιπέρι ρίγανη
  • ελιές ψιλοκομμένες
  • αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό ζυμαράκι αλλά ελαστικό
  • άλλη γέμιση: σταφίδες ή τυρι ή ζαμπον κασέρι ή σταγόνες σοκολάτας κλπ


όλα ανακάτεμα στη λεκάνη, να μη γίνει πολύ σφιχτό μίγμα! αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και κάνουμε μπαλίτσες στο ταψί

ψήνουμε 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν


* με σταφίδες η με σταγόνες σοκολάτας σούπερ κολατσιό!


βιντεο

MoOd1: εσείς που περιμένατε τον βαλεντίνο, κάντε λίγο στην άκρη γιατί ήρθε η ώρα για μας που περιμέναμε την τσικνοπέμτη!

MoOd2: έχουμε ετοιμασίες !! πρόβες με χορευτικό, μαγειρέματα για τα γλέντια. πάρε μάτι τι γίνεται : 



Print Friendly and PDF

16 σχόλια:

  1. Ελιοπιτάκι για αρχή και μπουγάτσα για το κλείσιμο!! Αχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αυτο γινεται πρωτ ααλμυρο μετα γλυκο!

      Διαγραφή
  2. Δεν είσαι του γλυκού;
    Αχ τι τυχερή κοπέλα που είσαι!!! Γιατί εγώ πάλι είμαι στην άλλη άκρη Αναστασία μου.

    Αυτήν την μπουγάτσα την έκανε μια θεία μου, και τώρα που μου την θύμησες, πάω να τσεκάρω υλικά (που τα έχω σίγουρα δηλαδή...) και να τους την σκαρώσω την Κυριακή!

    Καλό μήνα και ότι καλύτερο (σε μεζεδάκι και τσιπουράκι...) για την Αποκριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαι του αλμυρου!!!!! μπορω να ζησω χωρις γλυκο χωρις αλμυρο ομως οχι!!! καλο μηνα καλα να περασεις!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραια τα ελιοπιτακια!

    Μπερδευτηκα... η μπουγατσα τι γευση ειχε τελικα, γλυκιά?!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα γλυκια αφου εβαλα ζαχαρουχο κκανελα κ αχνη!!! για αλμυρη ηθελα στην αρχη με τυρι αλλα τυρι γιοκ γαλα γιοκ οποτε εκανα γλυκια!

      Διαγραφή
    2. Ε μα... διοτι εδω χάμω μπουγατσα ειναι πάντα γλυκια!
      Αμα την κάνεις αλμυρι την λές τυροπιτα ;)

      Διαγραφή
    3. αχ εσεις οι πρωτευουσιανοι!!! χαχαχα
      εδω στα βορεια συνηθως ειναι η τυρι ....

      Διαγραφή
  4. Πωπωπω λαχταρισα τωρα μια τετοια μπουγατσα!
    Και ελιοπιτακια εχω καιρο να φαψ!
    Φωτιες μου αναψες!
    Καλή εβδομάδα,
    καλή συνέχεια στη μέρα σου!
    Φιλια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη αποκρια!!! ελα να σε κερασω!

      Διαγραφή
  5. Kαι γλυκό και αλμυρό..ωραία!!
    Η μπουγάτσα πανεύκολη και γρήγορη
    Τα ελιοπιτάκια μούρλια ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθότι Σερραία λατρεύω την μπουγάτσα! Φαίνετα πανεύκολη η συνταγή και θα την δοκιμάσω όπως και δήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε συγκρίνετε ΜΜΕ τις δικές σας βέβαια αλλα για κατι γρηγορα μια χαρα ειναι ;);

    ΑπάντησηΔιαγραφή