Κέικ Καρότου




Καλημέρα καλή εβδομάδα!!! και καλό χειμώναααααα
επιτέλους.....


σας χρωστάω το υπέροχο απλό μαμαδίστικο κέικ καρότου!!!

αφού σεργιανίσαμε στις εμποροπανήγυρεις, σε σουαρε ντε  γκαλά και λοιπές εκδηλώσεις τις προηγούμενες βδομάδες, μπαίνουμε πάλι στην καθημερινή ρουτίνα μας!!!

το carrot cake είναι αγαπημένο κέικ στην Αμερική!!! αν έχετε δει εκεί συνήθως το κάνουν με γλάσσο τυριού ή σαν τούρτα με κομμένο το κέικ στη μέση και μέσα κρέμα τυριού.

* η διαφορά στο γλάσσο τυριού με την κρέμα είναι οτι το γλάσσο ειναι σκέτο τυρί κρέμα στο μίξερ να αφρατέψει με λίγη άχνη. Ιδανικό για καπκεικς και εξωτερικό γλάσσο στο κέικ ενώ η κρέμα είναι βουτυρόκρεμα με τυρί κρέμα μέσα, ιδανική για γέμιση -επικάλυψη τούρτας αλλά και καπ κέικς.

εγώ προτίμησα την απλή εκδοχή μιας και θα το τρώγαμε για πρωινό το πσκ...... είναι πολύ νόστιμο κέικ και χορταστικό για να το βαρύνω με βουτυρόκρεμες!!! όχι οτι άμα μου το κερνούσαν δεν θα το έτρωγα, χα!
η συνταγή είναι το απλό βασικό κέικ, με τη διαφορά ότι δε βάζουμε γάλα ή άλλο υγρό γιατί την υγρασία την δίνουν τα καρότα!
εσείς κρατήστε τη συνταγή και πειραματιστέιτε!! απλό κέικ, σε μαφινάκια, σε τούρτα, σε καπκεικς σε οτι θέλετε!!


μη τρομάζετε με το καρότο!!! το καρότο έχει αρκετά γλυκιά γεύση!! γιαυτό άλλωστε γίνεται και ωραίο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα!!! 
οοοοοοολες οι μάνες - και η δική μου εννοείτε- το έχουν κάνει για να τρώνε τα παιδιά κρυφά το καρότο!!!



Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 φλ ζάχαρη
  • 1 μπέικιν
  • λίγα καρύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο
  • 1 ποτήρι τριμμένο καρότο συν λίγο ακόμη
  • αλεύρι περίπου 3-4 φλ 
  • 1-2 κουταλιά νερό {βοηθάει στο μαλάκωμα του καρότου}

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν.
2. Προσθέτουμε το λάδι, μπαχαρικά και καρύδια
3. Ρίχνουμε το καρότο και λίγο νερό. Προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ενα ομοιόμορφο μίγμα λίγο σφιχτό
4. Το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου στους 180 με 200


κεικ καροτο

μ αρέσει το κέικ οταν βγαίνει ζεστό ζεστό απ τον φούρνο και πάντα το εγκαινιάζω έτσι το πρώτο κομμάτι!!!
η κανέλα το γαρύφαλλο το μοσχοκάρυδο και το καρύδι μου θυμίζουν φθινόπωρο.... γιαυτό σπάνια το κάνουμε το καλοκαίρι!


ένα ζεστό καφεδάκι ή τσαγάκι, ένα κομμάτι κέικ καρότου και χουχούλιασμα στο παράθυρο χαζεύοντας το φθινοπωρινό mood της πόλης!! 

ΜοΟd: άι μπιλίβ άι καν φλαάιιιι άι μπιλίβ άι καν τάτσ δε σκάι, αλλά ας βάλει κάποιος καλού κακού κάνα δίχτυ στα σύννεφα μη προσγειωθώ απότομα.






και το βιντεο εδω:


Print Friendly and PDF

16 σχόλια:

  1. Από τις πιο αγαπημένες γεύσεις κέικ!!! Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καρότο, τα καρύδια και τα μπαχαρικά συνθέτουν ένα υπέροχο πραγματικά κέικ.
    Η αλήθεια είναι ότι το καρότο μπορεί να δρα ανασταλτικά για κάποιους, αλλά άπαξ και δοκιμαστεί αυτό το κέικ δεν υπάρχει επιστροφή!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι φθινόπωρο χωρίς carrot cake!
    Το πιο ζουμερό, και το πιο ιδιαίτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως τα καροτοκεικ ειναι εικονα μυρωδια κ γευση φθινοπωρου!!!

      Διαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!! Θέλω οπωσδήποτε!! Μου άρεσε που είχε λάδι και όχι βούτυρο!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή ντολμαδάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα δεν εχεις κανει ποτε καροτο κεικ;;;;!!!! γρηγορα ανασκουμπωσου!!!!
      δεν χρησιμοποιω βουτυρο ουτε στα κεικ ουτε σε μπισκοτα μαθαμε με τα λαδια ... ασε που πιστευω το σπορελαιο στο κεικ το κανει πιο αφρατο απ το βουτυρο!!!

      Διαγραφή
  5. Μ'αρέσει απίστευτα το κέικ καρότου και συνήθως αποφεύγω γλάσο και κρέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπονζουρ και μπονσουάρ!
    Αααα καροτ κέικ αγαπω.

    ΥΓ
    ΜΙα το Παρισι μια το που ρθε το Φθινοπωρο...
    αφιερωμενο:
    https://www.youtube.com/watch?v=joSFwVplAv4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως την παριζιανα!!!! χαχαχα μανταμ σουσου τελειοοοοο!!!!! μερσι μποκου!

      Διαγραφή
  7. Μολις βγηκε απο το φουρνο και ειναι πεντανοστιμο. Ευχαριστουμε για τη συνταγη!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή