Τα μυστικά του Τσουρεκιού (Τσουρέκια με ζαχαρούχο)



τσουρέκια με ζαχαρούχο

Καλημέρα τι κάνετε πως είστε;;; καλή εβδομάδα και καλό μήνα αύριο!!
έφτασε και το πάσχα σιγά σιγά, ένα καλοκαίρι μας χωρίζει απ τα Χριστούγεννα!!! 
Η άνοιξη έχει ξεχαστεί να έρθει στα μέρη μας πάντως!!

Πάσχα χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται!!!
Με τα τσουρέκια έχω τρελλό κόλλημα!!! Τα Λ Α Τ Ρ Ε Υ Ω !!! και είμαι και αυστηρός κριτής σε όσα δοκιμάζω! {υπάρχει δοκιμαστής τσουρεκιών;; που αφήνω βιογραφικό;;;} Και θέλω να έχουν ίνες και να μοσχοβολάν απ τα μπαχαρικά. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα κάνουμε μόνο το πάσχα, όπως τα μελομακάρονα τα χριστούγεννα.!! Το έχετε παρατηρήσει και εσείς;;;

Η κάθε νοικοκυρά έχει τα δικά της μυστικά, λογικό! Αλλά είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες που είναι γνωστές σε όλους
  • Το κυριότερο είναι να πετύχεις τη μαγιά. Χλιαρό νερό όχι καυτό, να διαλυθεί καλά για να ενεργοποιηθεί
  • Δεύτερο και κυριότερο είναι φυσικά το αλεύρι. Το αλεύρι πρέπει να είναι σκληρό, και όπως έμαθα πρόσφατα να έχει αρκετές πρωτεΐνες για να πετύχει την υφή με τς ίνες. Επίσης όταν ζυμώνουμε και δούμε οτι κολλάει και λέμε, ας ρίξω λίγο αλεύρι ακόμα και ας ρίξω κι αλλο κλπ καλό είναι αντί να ρίξουμε διπλάσια ποσότητα αλευριού απ αυτή της συνταγής να δοκιμάσουμε να το πλάσουμε λαδώνοντας τα χέρια μας. Ετσι θα είναι πιο αφράτο και δεν θα καταλήξει σαν ψωμί. Γιαυτό λαδωνουμε τα χέρια για να μη κολλάει στο ζύμωμα
  • Ζύμωμα! Το τσουρέκι , όπως και το κοτόπουλο, θέλει χέρι!!! ξεχάστε τα μίξερ για ευκολία. Θέλει να βάλεις χέρι να ζυμώνεις πολύ να το παιδεύσεις. Θέλει καλό ζύμωμα, εκεί είναι η μαεστρία. Οι παλιές νοικοκυρές θα σου πουν οτι θέλει δυο ζυμώματα ή και τρία {αφήνεις δλδ 1 ώρα ξεκουράζεται, ζυμώνεις, ξανααφήνεις 1 ώρα, ξανά ζύμωμα κλπ} Επίσης, να το αφήνουμε σε ζεστό χουχουλιαστό μέρος να φουσκώνει.
  • Το ψήσιμο να γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και όχι υψηλή για να μειώσεις τον χρόνο ψησίματος.
Φέτος θα σας προτείνω μια σουπερ μια ουάου μια σουπερ ουάου συνταγή, την οποία επιμελήθηκε η συμπεθέρα Ε.  
Είναι η γνωστή - άγνωστη {και επίκαιρη σε ομάδες μαγειρικής στο facebook} συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα!!! Είναι αφράτα, με ίνες και πεντανόστιμα.

Υλικά:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • 2,5 κουτιά (με το κουτί απ'το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη 
  • 2 βανίλιες 
  • 6 αυγά 
  • 2 κουτιά σπορέλαιο 
  • 2 κουτ.γλ. κακούλε 
  • 2 κουτ.γλ. μαχλέπι 
  • 1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου 
  • 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα) 
  • 200 γραμμ. μαγιά νωπή ή 7 φακελάκια ξηρή {των 8γρ}
  • 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ 
  • 3 -4 κιλά αλεύρι γ.ο.χ {στα 3 κιλά θα είνα οκ. η ζύμη πρέπει να ειναι μαλακή, να κολλάει λίγο}
  • 3 κουτιά ζεστό νερό
Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη 
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και το σπορέλαιο 
3. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μίγμα της κατσαρόλας. 
4. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. 
5. Ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει. 
6. Πλάθουμε τα τσουρέκια τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

*Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι σκληρό για όλες τις χρήσεις ή για τσουρέκια **Το ταψί το στρώνουμε με λαδόκολλα. Ένα άλλο κόλπο για να μην απλώσουν τα τσουρέκια αλλά να πάρουν ύψος είναι να τα βάλουμε σε λαδοκολλα ενα ενα ξεχωριστά στο ταψί. Ετσι θα υπάρχει ενα "τοίχος" απο λαδοκολλα ανάμεσα τους που δεν θα τα επιτρέψει να ενωθούν σαν ένα. Η σε φόρμα του κέικ
***Οταν πλάσουμε τα πρώτα τσουρέκια, τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν ενω πλάθουμε τα επόμενα. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 
**** το σπορέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο ή μισό- μισό. 
***** Για να μη μαυρίσει απο πάνω, το αυγό που θα τα αλείψουμε να είναι μόνο το ασπράδι όχι ο κρόκος. Πασπαλίζουμε σουσάμι, ή αμύγδαλο φιλέ, ενώ μέσα μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα ή μαρμελάδα ή κρέμα.
Και επειδή φέτος δεν θα κάνω τσουρέκια, μου έδωσε και μένα δυο. Το ένα το τίμησα φυσικά με πραλίνα!!!! Το καλύτερο πρωινό έβερ!!! και το άλλο μπήκε κατάψυξη για το πάσχα!!


Δείτε και τη νηστίσιμη εκδοχή για να μην έχετε τύψεις αν φάτε όλο το ταψί!!!

MoOd: μας τα κάνετε που μας τα κάνετε τσουρέκια, κάντε τα μας τουλάχιστον γεμιστά με σοκολάτα!! ή με κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας ;)

Updated 8/4/15

τσουρέκια ζαχαρούχο


 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ--> https://www.youtube.com/watch?v=n2cj2r1mtyo
Εκτύπωση

73 σχόλια:

  1. κοιτα να δεις τωρα τι μου κανεις "τηλεπαθητικη " μου φιλη,ελεγα οτι φετος ΔΕΝ θα επιχειρησω να κανω τσουρεκια γιατι ετσι και αλλιως μετρια τα κανω οποτε καλυτερα να τα αγορασω....Ε τωρα πας και μου βαζεις συνταγη με ζαχαρουχο που δεν εχω ξανα δει δεν εχω ξανα ακουσει δεν εχω δοκιμασει....παλι σε μπελαδες με βαζεις!!!!!αχαχαχ!!!!
    για το mood σου συμφωνω απολυτα αχαχαχα και θελω να το προτεινω κιολας σε καποια ατομα....αντε ας χαλαρωσω μερες που ειναι!!!!
    φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σημαδι οτι πρεπει να ανασκουμπωθεις!!! ;)
      ε μα δλδ καποιοι ειναι.... για γεμιστα τσουρεκια!!!

      Διαγραφή
  2. Ποτέ δεν μου πετύχανε !!!! κλάψψψ....έχω παραιτηθεί εδώ κα χρόνια, αν και δοκίμασα πολλές διαφορετικές συνταγές...το πήρα απόφαση και αγοράζω....να είναι καλά ο Τερκενλής τώρα ήρθες εσύ με τη συνταγή σου και άρχισα να το σκέπτομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααααα πιστεψε με αυτο το τσουρεκι με ζαχαρουχο αν του βαλεις και μια επικαλυψη σοκολατενια ασπρη η μαυρη {οπως εκανε και η συμπεθερα Ε} θα το ζηλεψει μεχρι και ο τερκενλης!!!! ανασκουμπώσου!!

      Διαγραφή
  3. αχ ντολμαδάκι, κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα τσουρέκια!!!
    θα μπορούσα να τα τρώω κάθε μέρα, όχι μόνο το Πάσχα!
    ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές που μας δίνεις και για την συνταγή!
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω ξαναδεί τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα... είναι αγαπημένο υλικό όμως, οπότε είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσουν πολύ!
    Και σε εμφάνιση σκίζουν πάντως!
    Πολύ όμορφο χρώμα και φαίνονται και πάρα πολύ αφράτα! Εύγε στη συμπεθέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θυμιζουν λιγο τα τσουρεκια των φουρνων!!! ειναι πολυ ωραία σε γεύση!! η συμπεθέρα Ε ειναι μαστερ σεφ στα τσουρέκια πλέον!!! τοσα που έκανε για όλους μας αλλα και για αυτην θα βάλει μέσα τους φούρνους!! χαχα

      Διαγραφή
  5. Αν υπάρχει μία μόνο συνταγή που μπορεί να με βαλει στην κουζίνα για να φτιάξω τσουρέκια, θα είναι αυτή εδώ!
    Μα φαίνεται πράγματι ιδιο με φουρνου!
    Πόσα περίπου βγαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρυσα ειναι φοβερα στη γευση,.... ηδη με τρωει να κανω κ εγω κανενα εστω μιση δοση..... με αυτη τη δοση η Ελενη εβγαλε 10 αρκετα μεγαλουτσικα γτ απλωσαν κιολας. τωρα που ξερει την υφη λεει οτι ανετα μπορει να βγαλει 12. επισης εχει φουρνο με αερα εγω εχω με αντστασεις και σιγουρα θα εχουν διαφορα!! το μυστικο παντως ειναι στο χαμηλο ψησιμο!!

      Διαγραφή
    2. Η δική μου είναι πανεύκολη,ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε,με ίνες ,γεύση,αφρός και κόλαση λέμεεεεε!!! :)

      Διαγραφή
  6. Γουάου!!! Εγώ τσουρέκια δεν θα φτιάξω, αρνούμαι, φοβάμαι, όλα αυτά μαζί. Επειδή μου αρέσουν πολύ όμως και αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, ευχαρίστως να λάβω ως δώρο δυο (και τρία, και τέσσερα...) από αυτά τα ωραία τα φουσκωτά που βλέπω ότι κάνατε! Μη σας μείνουν και μπαγιατέψουν βρε παιδί μου, κινούμαι μόνο και μόνο από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον! Πέραν της πλάκας, τα τσουρέκια αυτά φαίνεται ότι είναι καταπληκτικά, η όψη τους είναι επαγγελματική. Αν ποτέ αποφάσιζα να φτιάξω, αυτή τη συνταγή θα επέλεγα, την κρατάω και ποτέ δεν ξέρεις! Amelie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα δωσε διευθυνση να σου στειλω γτ πανω απ ολα ειμαστε ανθρωποι!!! χαχαχα
      ανασκουμπωσου και καντην!!! αν εχει φβ και μπεις στην ομαδα "τι μαγειρευουμε σημερα" θα δεις ποσο ευκολα ειναι αυτα τα τσουρεκια και ποσο ωραια σχεδια εχουν κανει αλλες με τις πλεξουδες!!

      Διαγραφή
  7. Είναι όμορφα με ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
    Το ζαχαρούχο μπαίνει σε κέικ και τα κάνει τέλεια γιατί όχι και στα πασχαλινά τσουρέκια;

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μυστικο ειναι το ζαχαρουχο τελικα!!! καμια σχεση αν βαλεις σκετο γαλα οπως σε αλλες συνταγες!

      Διαγραφή
  8. Ντολμαδάκι σου βγάζω το καπέλο και φυσικά δίνω τα εύσημά μου στην τσουρεκο-δημιουργό συμπεθέρα Ε! Φαίνονται όντως σαν του φούρνου ή καλού, επαγγελματικού ζαχαροπλαστείου!
    Με τα τσουρέκια κι εγώ δεν τα έχω πάει καλά μέχρι τώρα, η συνταγή και με τα υλικά που έχει είναι διαφορετική, ζαχαρούχο και σπορέλαιο ας πούμε.
    Θα κάνω βαράκια να δυναμώσουν τα λεπτά μου χέρια και θα αρχίσω το ζύμωμα, άσε που είναι ό,τι πρέπει για εκτόνωση! ;)
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο μηνα σκοτεινουλα!!! το ζαχαρουχο ειναι ο ασσος και το σπορελαιο ευθύνεται που γινονται αφράτα γτ εμ το βουτυρο δεν θα ηταν ετσι!!! το παν ειναι να αφησεις το ζυμαρι να φουσκωσει και να προσεξεις το αλευρι!! ελπζω να προλαβω να ανεβασω ενα βιντεακι μεχρι τη μεγαλη εβδομαδα γτ σιγουρα η ελενη θα τα ξανακανει αφου της τα πηραμε ολα εμεις ! χαχαχα

      Διαγραφή
  9. Με ζαχαρούχο? Με ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ? Έδωσες ρεσιτάλ! Θέλω πολύ να το δοκιμάσω αλλά δεν τα καταφέρνω με τα τσουρέκια. Μέχρι να το επιχειρήσω θα το ονειρεύομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναιιιιιι το ζαχαρουχο ειναι το μυστικό!!!! να σε στειλουμε και εσενα κανενα;;; μπορει να ειναι μπελαλιδικο το τσουρεκι αλλα αυτο ομως χαλαλι του!!! και αν εισαι και της .... θερμιδοαμαρτίας ρίξε και ενα γλάσο σοκολατενιο απο πάνω !!!!

      Διαγραφή
  10. καλησπερα καλως σε βρηκα!!! απο το σχολιο που αφησες στην αχτιδα !!! τελεια παραλαγη με το ζαχαρουχο θα τα δοκιμασω οπωσδηποτε φιλια πολλα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σοφία !!! Καλώς βρεθήκαμε :) περιμένω εντυπώσεις !! Καλη βδομάδα !!!

      Διαγραφή
  11. Πώ πώ τέλειο !! Σου τα είπα και στα facebook με το ζύμωμα είμαι τσακωμένη λέμε!! Έχω πρόβλημα το ξέρω...Φιλιά έγινε πολύ λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ευκαιρια να βγαλεις το αχτι στο ζυμωμα αυτου του τσουρεκου!!!! αλλιως βαλε μηχανη στο μιξερ η μπες στη σειρα για τη 2η φουρνια της Ελενης!

      Διαγραφή
  12. Όπως εσύ με τους ρυζοκεφτέδες Ντολμαδάκι μου... Εγώ τώρα με τούτο το τσουρέκι! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσω και μάλιστα άμεσα!
    Αλλά τα ζυμώματα θα τα κάνω στο αρτοπαρασκευστή "συμπεθέρα"...γιατί τα χεράκια μου δεν το πολύ-αντέχουν το σπορ, και ο καλός Θεός, βοηθός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ρυζοκεφτεδες εγιναν talk of the simpetheres!!! χαχαχα εφυγαν για δοκιμες ηδη!!! ααα για πες μας για τον αρτοπαρασκευαστη εντυπωσεις !! εχει η συμπεθερα Κ. δωρο γαμου αλλα τσουρεκια δεν εκανε ποτε!!

      Διαγραφή
  13. Ντολμαδάκι με έπεισες, φαίνονται υπέροχα στις φώτο!! Θα φτιάξω τη μισή δόση
    και μάλιστα στο μίξερ, δύσκολο φτάνεις τις παλιές νοικοκυρές.
    Ζαχαρούχο δεν έχω ξαναδεί σε τσουρέκια, ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανασκουμπώσου!!!!! θα ενθουσιαστεις!! ψηθηκα και γω να κανω τσουρεκια που δνε σκοπευα φετος αλλα θα τα εχω στην καταψυξη!!!

      Διαγραφή
  14. Εδω ηρθε η Ανοιξη με λιγη υγρασια το βράδυ.

    Μπορει να τα φτιαχνουμε το Πασχα, αλλα τα τρωμε όλο το χρόνο ;)

    Σε παραδέχομαι με την φωτογραφία που ''έκλεισες'' το post σου... μερεντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) :) ε τσουρεκι χωρις μερεντα δεν υπαρχει!! το καλυτερο πρωινο!!! και μας σιγα σιγα παει να ανοιξει ο καιρος!!!

      Διαγραφή
  15. Ντολμαδακι τα εκανα χθες! Εγιναν καταπληκτικα!! Μπράβο!!
    Καλο Πασχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα τελεια μαρια μου!!! καλοφάγωτα!!! {στειλε μια γωνιτσα βρε!!} καλο πάσχα !!!!

      Διαγραφή
  16. Τις τελευταίες μέρες βλέπω μπροστα μου συνεχεια τσουρέκια με ζαχαρουχο! Δεν εχω φτιαξει ακόμη τσουρέκια αλλα καποια στιγμη θα γινει κ αυτό! Ξέρετε που σταθηκα; Στη τελευταία φωτο με τη μερεντα πάνω στο τσουρεκι, πως θα κοιμηθω εγω τωρα;;;
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεμισε το φβ με τετοια τσουρεκια!!! χαχαχαχα εεεε αν δεν βαλεις μερεντα στο τσουρεκι που θα βαλεις!!! ;) καλημερα!!!

      Διαγραφή
  17. Οι φώτο μιλούν από μόνες τους!!!!! Φαίνονται αφράτα και πολύ μα πάρα πολύ λαχταριστά!!!!!
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γεια χαρα νταν αγαπητή! εγώ τα έφτιαξα τα τσουρεκια που μας πρότεινες, αμέ! είμαι από εκείνες που δεν θα ξαναέφτιαχναν τσουρεκια ποτε στη ζωή τους αλλά η προτασή σου με εξίταρε. το 7 φακελακια ξηρη μαγια δε βοήθησε όπως μας το έλεγες, αφού δεν έγραφες πόσα γραμμάρια το καθένα, έτσι έκανα ό,τι με φώτισε ο Θεός. τα΄άφησα να φουσκώσουν από την παρασκευη΄το βράδυ ως το σαββατο το πρωί όταν τα έπλασα, φούσκωσαν και τα έψησα. καλα βγήκαν , αλλά όχι με ίνες. στην κύπρο όπου ζω δεν εχω βρει αλεύρι για τσουρέκια ειδικά. έβαλα απλό σκληρό αλεύρι. με λιγη προσοχή στο ψήσιμο νομίζω είναι απο τις καλύτερες προσπάθειες που έκανα, βγήκαν κάμποσα (όχι πλεξουδες). να εισαι καλά και καλό πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα βασιλική μου!!! ααα τωρα μπερδευτικα!! 8 γρ δεν ειναι το φακελακι;;; απο οτι διαβασα και εγω με τις παραλλαγες και συμβουλες στα συγκεκριμένα τσουρεκια, η ερη μαγια ειναι 7 φακελάκια!!! ισως αν ρωτουσες σε φουρνο να σου εδιναν, εδω ελλαδα πουλανε οι φουρνοι αλευρι για τσουρεκια. θα το σημειωσω αυτο με το σκληρο αλευρι!!! ελπιζω να εγιναν πεντανοστιμα!! την επομενη φορα θα σου πετυχουν σιγουρα!!!

      Διαγραφή
    2. καλο πασχα και καλες γιορτες!!!

      Διαγραφή
  19. χαίρετε! ως προς τη μαγιά, βρίσκεις εδώ φακελάκια των 11, 8, και 7 γραμμαρίων, εξ όσων ξέρω, γι' αυτό σε ρώτησα. μπήκα στην ομάδα που ανέφερες στο φέισμπουκ και ύστερα στις συνταγές της παρέας. πρέπει να τα ξαναφτιάξω μάλλον μόνο με σπορέλαιο για να μου βγουν πιο μαλακά και να διατηρηθούν περισσότερο. καλές γιορτές και προς κοζάνη μεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα !!! Λαθος μου που δεν διευκρίνησα τα γρ απ τα φακελάκια !!! Την επόμενη φορα θα τα κανεις ακόμα καλυτερα !!!

      Διαγραφή
  20. Γλυκιά μου φίλη Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε κάθε τι στη ζωή σου!Ότι και να μου λες..τσουρέκια δεν μπορώ να κάνω..δεν μου πάει η μαγιά βρε παιδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτιδούλα μου χρονια πολλά καλό Πάσχα !!! Εσυ κανε τα μαγικά σου σε δημιουργίες και θα σου φέρω εγω τσουρέκια !! :)

      Διαγραφή
  21. Foberi idea! Parathrhsa originally h sudagh den exei alati einai paralhpsh h ontws de bazeis katholou? Se oles tis suntages gia tsoureki exei alati.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα καλο θα ηταν οταν αναρτουμε μια συνταγη να λεμε κ την πηγη της. Η συνταγη ειναι απο τις συνταγες της παρεας με τιτλο : Τσουρεκια της Ευης απιθανα. Οπως επισης υπαρχει κ στο μπλογκ του ιδιου προσωπου που εχει αναρτησει την συνταγη. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα την συνταγη αυτη, οταν γράφτηκε το ποστ, την ειχα πάρει απο ομάδα μαγειρικής δεν ειχε αναφερθεί οι συνταγές της παρέας

      Διαγραφή
    2. Και την εχω βρει κ εδω το γλυκο ψωμι. http://technicolorkitcheninenglish.blogspot.gr/2008/01/sweetened-condensed-milk-braided-bread.html

      Διαγραφή
  23. einai teleia ontos proti fora to epixeirisa fovomoun prin me afta pou akouga einai toso efkola kai teleia . efxaristo poli !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλησπερα σας!! αν αντι για σπορελαιο βαλω βουτυρο (καλο) θα έχει το ιδιο αποτελεσμα?και αν ναι πόσο πρεπει να βαλω???ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορεις να βάλεις βουτυρο. Για αυτη τη δοση 400 γρ βουτυρο ειναι αρκετό με το βουτυρο θα σου βγει πιο σφιχτό . Επισης μπορεις να βάλεις μιςο μιςο

      Διαγραφή
  25. Καλησπερα
    Το αλευρι το κοσκινιζουμε;;;
    Ευχαριστω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα. εγω προσωπικά δεν κοσκινίζω το αλεύρι ουτε στα κεικ ουτε στο ψωμι η στα τσουρέκια.

      Διαγραφή
  26. Όταν λές δυο « κουτιά» σπορέλαιο τι εννοείς ;;ποσά ml δηλαδή;;;ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τενεκεδακι απ το ζαχαρουχο μετράς το λαδι κ τη ζαχαρη και το νερο

      Διαγραφή
  27. Είναι πρώτη φορά που κάνω τσουρέκια και ήταν εύκολο και βγήκαν υπέροχα!!!
    Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή ,την αναλυτική εκτέλεση και τα μικρά μυστικά πραγματικά μπραβο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ νόστιμα και εύκολα τα συγκεκριμένα τσουρέκια! Τα έχω κάνει πολλές φορές, πάντα με επιτυχία. Σε λίγο ετοιμάζομαι να τα ξανακάνω. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα σας φέτος λεω να κανω αυτά με το ζαχαρούχο κι εγώ για δοκιμή !! Στα γλυκά συνήθως χρησιμοποιω το ζαχαρουχο το καραμελομενο μοορω να βαλω αυτο η καλύτερα το απλο το ζαχαρουχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορειτε άφοβα !!! Θα εχουν καραμελένια γευςη (οχι πολυ έντονη βέβαια ) προσοχη μονο στο ψησιμο γτ με το καραμελωμένο σκουραίνουν και φαινονται ψημένα ενω δν ψήθηκαν μεσα .

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα φέτος θέλω πολύ να κανω και εγώ τσουρέκια αλλά οι αντιστάσεις του φούρνου μου είναι χαλασμενοι μπορώ με τον αερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα . Ναι φυσικα προσοχη ομως γτ ανάλογα τον φουρνο μπορει να εχουν πάρει χρωμα απ εξω αλλα μεσα να ειναι σαν ωμά . Καλυτερα χαμηλή θερμοκρασια περιπου 160-180 κ παρακολούθηση οταν πάρουν χρωμα να μην καούν

      Διαγραφή
  31. Εμένα ο φούρνος μου δεν έχει αέρα.. περυσι που επειχειρησα να κάνω δεν μου φούσκωναν αρκετά.. λέτε να φταίει ο φούρνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα ουτε εγω εχω αέρα εχω κουζινα απλή ηλεκτρική και δν εχω θέμα. Δοκιμαστε να τα αφήσετε λιγο οταν τα πλέξετε στο ταψι πριν το ψησιμο. Μεσαία σχάρα να μην ακουμπάνε πολυ πανω στην αντισταση κ μέτρια θερμοκρασια 180

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα εγώ τα έκανα φυσκωσαν αλλά από μέσα δεν μου πολύ ψιθηκαν Κ νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο ζάχαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρε κορίτσια ούτε η ζάχαρη έλιωσε και άρχισε να μαυρίζει το γάλα..!!!! Το είχα και σε χαμηλή φωτιά...εξ αρχής αποτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι ! Επειδή τα κανω συχνά δν ειχα προβλημα με τη ζαχαρη . Οταν λέτε δν έλιωσε εννοειτε οτι απλα έμεινε η ζαχαρη αδιαλυτη; Ουτε καν λιγο δν έλιωσε ;

      Διαγραφή
  34. Τέλεια είναι!!! Τρίτη χρόνια που θα τα κάνω και θα γίνει πάλι χαμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τα έκανα σήμερα κορίτσια πρώτη μου φορά ...πολύ ωραία έγιναν άδικα φοβόμουν...έκανα τη μισή δόση και σίγουρα θα κάνω και την υπόλοιπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εξαιρετική συνταγη κορίτσια εχθές τα έφτιαξα σ ευχαριστούμε φίλη για την συνταγή σου Καλό Πάσχα σε όλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα χρονια πολλα καλο πασχα. σας ευχαριστω για τα καλα λογια :) ειναι πολυ ωραια και ευκολα!

      Διαγραφή