Dukan Ρολάκια κοτόπουλο με baby καρότα & η εμπειρία μου με την Dukan





Καλημέρα Ντουκανοφίλες

Μου ζήτησε η μπιγκ σίστερ να σας πω λίγα λόγια για την εμπειρία μου στη συγκεκριμένη δίαιτα. Δεν ξέρω κατά πόσο καλό κάνει στην υγεία μας και δεν θέλω να πάρω στον λαιμό μου καμία κοπέλα γι αυτό καλό θα είναι να συμβουλευτείτε κανέναν γιατρό ή διαιτολόγο προτού την ξεκινήσετε. 
Έχω κάνει αρκετές δίαιτες στο παρελθόν, κάποιες με αποτελεσματικότητα και κάποιες χωρίς , αλλά έφτασα σε ένα σημείο που η ζυγαριά κόλλησε και δεν κατέβαινε με τίποτα, όποτε είπα και εγώ να δοκιμάσω την δίαιτα Dukan. Στο κάτω κάτω δεν θα πάθω και τίποτα αν για κανένα μήνα δεν φάω καμιά 100ρια σοκολάτες ή 5-6 γουρουνάκια.
Βασικά αυτή την στιγμή που μιλάμε την έχω σταματήσει, με τέτοιες συνταγές που ανεβάζει η αδερφή μου πόσο να αντισταθώ η γυναίκα!!! Συν τις άλλης πλησιάζει και η μέρα των μελομακάρονων εεε σορρυ των Χριστουγέννων ήθελα να πω, οπότε μετά τις γιορτές θα συνεχίσω δριμύτερη και θα μοιραστώ και νέες συνταγές μαζί σας .

Πρώτη φορά που ξεκίνησα την δίαιτα ήταν 16 Σεπτεμβρίου ( Κρατάω ημερολόγιο κιλών ) και την ακολούθησα πιστά για 2 μήνες περίπου. Στο πρώτο στάδιο της δίαιτας που κράτησε 6 μέρες έχασα 4 κιλά και τον υπόλοιπο καιρό έχασα άλλα 5. Δηλαδή σύνολο 9 κιλά. Δεν κατάφερα να φτάσω στην τέταρτη φάση γιαυτό και σύντομα θα αρχίσω την δίαιτα πάλι απο την αρχή.

Τα θετικά της δίαιτας σύμφωνα με την δική μου εμπειρία είναι:

1. Kατάφερα επιτέλους να αντικαταστήσω τελείως την ζάχαρη με Στεβια και η καθημερινή δόση σοκολάτας μου καλύπτετε πλέον απο τα παγωτακια Dukan :D 
2. Αντιμετώπισα το πρόβλημα δυσκοιλιότητας με την καθημερινή δόση βρώμης η οποία είναι υποχρεωτική να καταναλώνετε καθημερινά.
3. Νομίζω οτι μετά απο κάνα 2 βδομάδες που μαθαίνεις τη δίαιτα και κάνεις πειραματισμούς με νέες συνταγές δεν έχεις σύνδρομο στέρησης επειδή μπορείς σχεδόν να καλύψεις όλες τις διατροφικές σου ανάγκες. Αν μια μέρα παρεκτραπείς μπορείς να κάνεις την επόμενη μέρα την 1η φάση και να συνεχίσεις μετά κανονικά τη δίαιτα.
4. Μου άρεσε το γεγονός ότι έχασα τα κιλά πολύ αργά και οχι γρήγορα και ενώ χάλασα την δίαιτα δεν πήρα πίσω τα χαμένα κιλά. Τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει μετά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες!!! 

Θα συνεχίσω την δίαιτα μέχρι να χάσω άλλα 16 κιλά !!! Για όσες κοπέλες την ακολουθούν  ή σκέφτονται να την αρχίσουν, καταρχήν καλή αρχή και καλά αποτελέσματα, αλλά πείτε μας και την δική σας εμπειρία γιατί δίαιτα χωρίς συμπαράσταση δεν έχει αποτελέσματα!!! 

Το κυριότερο να το έχετε στο μυαλό σας είναι ότι σημασία δεν έχουν τα κιλά αρκεί να νιώθεις άνετα με το σώμα σου και να είσαι υγιής. Εγώ έχω προσωπικό λόγο που θέλω να χάσω αυτά τα κιλά και όπως λέω και στον..... μέλλοντα γαμπρό: "Αγαπάμε σαν Ντολμά, σαν γιαπράκι, σαν γεμιστό, σαν μελομακάρονο.... ωχ έρχονται Χριστούγεννα!!"...... ;)

και μια γιορταστική συνταγούλα:
{Φάση 2-4}

Υλικά:
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • λίγες φέτες άπαχο ζαμπόν
  • 1 κούπα καφέ baby καρότα ( ή κανονικά καρότα κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια)
  • Μπαχαρικά για μαρινάρισμα: Πάπρικα, Πιπέρι, Κάρυ, Ρίγανη, Θυμάρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

1. Ανοίγεις το κοτόπουλο σε λεπτά φιλέτα και μαρινάρεις με τα μπαχαρικά και το λάδι.
2. Στρώνεις μια φέτα ζαμπόν και τυλίγεις σε ρολό στερεώνοντας με οδοντογλυφίδες. Αν βάλεις κανονικά καρότα μπορείς να τυλίξεις το ρολάκι σε ένα μεγάλο μπαστουνάκι καρότου.


3. Σοτάρεις τα ρολάκια σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα εξωτερικά και τα μεταφέρεις σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό προσθέτοντας τα καροτάκια.


 4. Τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό και να είναι ομοιόμορφα ψημένα.
Γίνονται πολύ τρυφερά.

* Εναλλακτικά μπορείς να τυλίξεις τα ρολάκια σε αλουμινόχαρτο και να τα ψήσεις στο φούρνο.
Εκτύπωση

24 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμο πιάτο που επιβάλλεται να δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πανευκολο!!!!! γκουρμεδιαρικο μεσα στην απλότητα του!!!

      Διαγραφή
  2. αααααααααχαχαχ τασαααα λες "αγαπαμε σαν ντολμα" θεα εισαι κοριτσι μου!!!!!
    δεν τις μπορω εγω τις διαιτες,μη μεβαλλεις δηλαδη να ακολουθησω αυτο και εκεινο και πρεπεικαι δεν πρεπει.Οταν θελω να χασω κιλα τρωω λιγοτερο ,κοβω λιγο απο δωλιγο απο κει..και τελος.Τα ντουκανορολακια σου αλλα και ολες οι συνταγες που ανεβασες για ντουκαν ειναι πεντανοστιμα!!!
    φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου κικιτσα μου ζιζελ!!!!!! και γω εχω ενα θεμα να κρατηθω αλλα αν εχω συμπαρασταση του δινω και καταλαβαινει!!!

      Διαγραφή
  3. Εχασες 4 κιλά μεσα σε μια βδομαδα???!!! ΜΕγαλη επιτυχια, βρισκω οτι ειναι πολλά. Εγω στην καλυτέρα (οχι με dukan διαιτα) χανω ενα κιλό την βδομάδα.
    Παντως τα ρολάκια κοτοπουλου φαινεται πολυ νοστιμα, φανταζομαι οτι δεν αισθανεται κανεις οτι κανει διαιτα.
    Καλή συνέχεια... μετα τις γιορτές. Ε ναι μη υπερβαλουμε, τα Χριστουγεννα ειναι λιγο υπερβολη να κανει κανεις διαιτα, εκτος και αν υπαρχει προβλημα υγειας.
    Καλή εβδομαδααααααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Beauty Follower τα 4 κιλα ηταν κυριως υγρα και οχι λιπος. Απλα η ζυγαρια δειχνει 4 κιλα λιγοτερο και επειδη συνεχισα την διατροφη για 2 μηνες πιστευω αυτο συνεβαλλε στο να μην τα ξαναπαρω πισω. :)

      Διαγραφή
    2. εννοειται ειναι και θεμα οργανισμου!!! ποιος μπορει χριστουγεννιατικα να κανει διαιτα;; ακομα και η ζιζλε αγκαλια με τις πιατελες των μελομακαρονων κοιμαται!!! καλη βδομαδα :)

      Διαγραφή
    3. Η Ζιζέλ μπορει να την γλυτωσει χριστουγεννιάτικα, γιατι στην μακρινη Βραζιλια δεν φτιάχνουν μελομακάρονα.
      Μηπως να της στειλεις μερικά, ετσι βρε παιδι μου, να δουμε αν θα εισαι η αιτία για να πάει άπατη η καριέρα της χι χι!

      Διαγραφή
    4. Xaxaxaxxaa σατανικο σχέδιο !!! Δεν κακό!!!! ;) ;) χαχαχχχαχ

      Διαγραφή
  4. Πως μπορούμε να μιλάμε για δίαιτα και να βλέπουμε φαγητό? Εγώ ευτυχώς δίαιτες δεν χρειάζεται να κάνω αυστηρές αλλά αν χρειαζότανε 4 κιλά την εβδομάδα δεν θα άντεχα να χάσω. Να προσέχεις την υγεία σου και όλα καλά!Καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παν μετρον αριστον!!!! και εννοειται πως νιωθει ο καθενας εμ το σωμα του το καλυτερο ειναι να συμβουλευτει ειδικο!!! εγω προσωπικα αγαπω πολυ το φαι για να στερηθω η να μη φαω ενα γλυκο τη μερα!!! η εμμανουελα απ την αλλη εχει αντοχες και εγκρατεια!

      Διαγραφή
  5. Δίαιτα;..με τέτοια συνταγή;..χαζάθηκες; μπορώ να φάω ολόκληρα πιάτα..λατρεύω το κοτόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα γιαυτο λεω διαιτης για να τρωω ολο το κοτοπουλο χωρις τυψεις

      Διαγραφή
    2. Το καλο με αυτη την διαιτα/διατροφη ειναι οτι μπορεις να τρως οσο θέλεις / όποτε θελεις. Οποτε μας βολευει ! :D :D

      Διαγραφή
  6. Ευτυχώς εγώ είμαι τυχερή και δε χρειάστηκε να ακολουθήσω καμιά δίαιτα ποτέ. Και τα λαχανικά μου τρώω και μπορώ να επιβιώσω και χωρίς γλυκό για μερικές μέρες. Το moto μου είναι λίγο απ' όλα!
    Αυτά που ανεβάζεις πάντως από τη δίαιτα αυτή φαίνονται αρκετά νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμα εχεις καλο σκαρι εισαι μια χαρα!!! :) ναι το καλο με αυτη ειναι οτι δεν τη βγαζεις με μαρουλοσαλατες! χαχαχα

      Διαγραφή
  7. σούπερ το κοτοπουλάκι κι ας είναι και διαίτης!!
    φιλιά ντολμαδάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με έβαλε σε πειρασμό, θα ξαναγυρίσω πίσω να τη διαβάσω και μετά τα Χριστούγεννα Βλέπω να την ξεκινάω. Όσο για το σημερινό πιάτο δεν χρειάζεται να κάνεις δίαιτα για να το απολαύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα τα Χριστούγεννα οοολοι θα μπούμε σε διατροφή κλασσικά !!!!! Χαχχαχα ! Ναι το σημερινό ειναι εύκολο νόστιμο και υγιεινό !

      Διαγραφή
  9. Κάντε στην άκρη το κοτοπουλο με φωναζει να το φαωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χοχοχοχοχοοο ολα ευκολα τα δειχνεις...εγω παντως ευκολα θα το καταβροχθιζα.........!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καταβρόχθισμα ειναι σαφως πιο ευκολο ;) εχω χρυσο μεταλλιο σ αυτο!!!

      Διαγραφή