Hospital menu: αστεράτη κοτόσουπα, κοτόπουλο ψητό με ρύζι & Κορμός σοκολατομπανάνας



το καμπαναριό μας, σήμα κατατεθέν, υποδέχεται την καταιγίδα!
Καλημέραααα ολη μέρα πέρα ως πέρα!!!
τι κάνετε ντολμαδάκια μου;
τελευταία βδομάδα του Νοεμβρίου και φτάσαμε επιτέλους στον πιο μαγευτικό μήνα, τον δεκέμβριο!
να πω χρόνια πολλά στις κατερινούλες, στον στέλιο και τη στέλλα για τις γιορτές τους!! χρόνια πολλά και στη δική μου αθάνατη Ελληνίδα μάνα, τη στελλίτσα μου, που 2 βδομάδες την ταλαιπωρώ γιατί με νταντεύει!! <3 <3 <3
Σήμερα θα "παντρέψω" {και στα δικά μας οι λεύτερες!!} συνταγές απ το παρελθόν με μελλοντικές πινελιές: Τις βραβευμένες με αστέρι μισελέν σε όλα τα νοσοκομειακά μενου, κλασσική κοτόσουπα και ρύζι λαπά με κότα καθώς και το βραβευμένο απο όλο το ανθρώπινο είδος μωσαϊκό σοκολάτας με μια γκουρμέ πινελιά.

Την προηγούμενη βδομάδα όπως σας είπα, διπλοματιάστικα με γαστρεντερίτιδα και δισκοκήλη. Κομμένες οι αγκαλιές με τα ανίψια, να μη σκύβω,να μη σηκώνω βάρος..... Άρα εκτός οτι δεν μπορούσα να σηκωθώ να μαγειρέψω έπρεπε να αφήσω στην άκρη τα γκουρμέ και να τρώω το εκλεκτό μενού της γαστρεντερίτιδας: ρύζι λαπάς, φρυγανιές, αναψυκτικό κόλα, ελληνικός καφές και σουπίτσες.............. όχι πείτε με το χέρι στην καρδιά δεν τα λιγουρευτήκατε;;;;;; Τώρα ευτυχώς είμαι καλύτερα, σταμάτησα και τις ενέσεις και τα χάπια, βγήκα και βολτούλες όλα καλά!! απλά περπατάω σα πιγκουινάκι!!!

Ρύζι λαπά {εγώ το ονομάζω <ο οικονομικός στόκος για μερεμέτια>} δεν έτρωγα ούτε μωρό που με κυνηγούσε η μάνα μου, άρα αποκλείεται να το έτρωγα τώρα στα γεράματα! Of the list λοιπόν και έμεινα με το κλασσικό ρυζάκι το σπυρωτό, που όσο και να χτυπιόμουν αυτή η άκαρδη μάνα δεν μου έβαζε κάνα μπαχαρικό μέσα ή έστω 2-3 σουτζουκάκια με σάλτσα... τσ τσ τσ! Αυτό όμως που ευχαριστήθηκα ήταν ο τραχανάς, φυσικά, και η κοτόσουπα με αστεράκι!!!!!
το αγαπημένο μου φαί: τραχανάς !! χυλωμένος με λίγη φέτα μέσα είναι το καλύτερο φαΐ! εμείς το τρώμε για πρωινό το χειμώνα!! ας πούμε είναι τα κορν φλέικς των βουνίσιων!!!


σουπα πετουρα

γκουρμέ μαμαδίστικη σουπίτσα με πέτουρα !!! έξτρα πινελιές ο ζωμός κοτόπουλου, λίγο κρόκο κοζάνης κρεμμύδι, σέλινο και φέτες καρότου {με το γκατζετάκι που ξεφλουδίζουμε κόβουμε το καρότο σε φλούδες και γίνεται σα ταλιατέλες!!}


κοτοσουπα αστερακι

η απόλυτη σούπα που θεραπεύει το ανθρώπινο είδος εδώ και αιώνες!! εγώ την πήγα ενα βήμα παραπέρα!! 

  • Βράζουμε την κότα. Την βγάζουμε σε μια πιατέλα, σουρώνουμε το νερό για τυχόν κοκαλάκια και ρίχνουμε το αστεράκι. Αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και μια δυο ίνες κρόκο κοζάνης διαλυμένο σε νερό. Βράζουμε μέχρι να φουσκώσει το αστεράκι!!! Την κότα την κόβουμε σε κομμάτια, χωριστά τα μπούτια και το στήθος. Το στήθος αν θέλουμε το ρίχνουμε μέσα στην σούπα σε κομματάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο να λιώσει και λίγο κόκκινο πιπέρι. Βάζουμε τα μπούτια με την πέτσα απο κάτω και το στήθος να τηγανιστούν! {δεν αυγοκόβω ποτε τις σούπες!!!}

το στήθος το κράτησα και το μαγείρεψα άλλη μέρα. το μαρίναρησα με λάδι, κόκκινο πιπέρι, μουστάρδα, πιπέρι, αλάτι και το έψησα σε αντικολλητικό τηγάνι! Έβρασα λίγο ρύζι σπυρωτό και το ανακάτεψα με λίγο καλαμποκάκι {μη τρώτε καλαμπόκι και μουστάρδα με γαστρεντερίτιδα!!! mayday mayday!!!} 

Και φτάσαμε στο απόλυτο γιατρικό!!! το δωράκι μου και η λιχουδιά μου στο κρεββάτι του πόνου....
κορμος μπανανας

Κορμός σοκολάτας γεμιστός με μπανάνες!!!! {δεν ξέρω αν γεμίζετε με άλλο φρούτο.. με φράουλες πάντως νερουλιάζει!}Τον κορμό τον αγαπάτε! ε αυτόν εδώ θα τον λατρέψετε!! Μου τον κέρασε η νύφη μου, τον κάνει συχνά να τρώνε τα μικρά τη μπανάνα! Στη γεύση θυμίζει ενα παγωτό που τρώγαμε μικρά! Δεν μπορείς να φάς ενα κομματάκι μόνο!! Η συνταγή είναι ίδια με του κλασσικού κορμού με τη διαφορά οτι τα μπισκότα εδώ είναι θρυμματισμένα λόγω οτι τρώνε και μικρά και δαγκώνουν πιο εύκολα έτσι. Να σας πω την αλήθεια είναι καλύτερα έτσι γιατί το δοκιμάσαμε και με σπασμένα μπισκότα αλλά χάνεται οπτικά η μπανάνα!! η γεύση είναι ίδια, διαλέχτε και πάρτε!! αν δεν βαριέστε το μούλτι βουρρρρ 


Υλικά

  • 1 μπανάνα μεγάλη
  • 120 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
  • μισό φλ άχνη ζάχαρη
  • Λίγο κονιάκ ή χυμό μπανάνας

Εκτέλεση:

1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.

2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κακάο. Το βγάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κακάο.

3. Προσθέτουμε το κονιάκ, τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε. 
4. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. 
5. Απλώνουμε στον πάγκο μεμβράνη και στρώνουμε το μισό μείγμα πάνω της. Στο κέντρο βάζουμε την μπανάνα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Το τυλίγουμε ρολό μαζί με την μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες . Εμείς το φυλάμε στην κατάψυξη γιατί δεν μαυρίζει η μπανάνα



ΜοΟd: all i want for christmas is.....
Εκτύπωση

26 σχόλια:

  1. Όλα καλά , όλα τέλεια! Αυτή η σοκολατομπανάνα όμως μου μπήκε στο μάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα! Τι ουρανός ειναι αυτός?! Πολύ μου αρεσει!
    Να χαιρεσαι την μάνα!!!

    Ο τραχανα μου αρεσει παρα πολυ και μπορω να τον φάω αποιαδηποτε ωρα της ημερας χα χα.

    Με εστειλες με τον κορμό μπανάνα. Εχω φτιαξει και δοκιμάσει τον κλασικό με καρυδια και μπισκοτα, αλλα με φρούτο ποτέ. Αλλα τετοιο ωραιο πραμα δεν εχω ματαξαναδει! Και θυμιζει μπαναν σπλιτ? Θα μπει στην λιστα τον must have xa xa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοντον ειμαστε λόντον !!! εχχουμε και μεις καμπαναριο ουνα φατσα ουνα ρατσα!!! χαχαχα
      ευχαριστω!! τη χαιρομαι τη χαιρομαι!! αχχχχ αγαπω τραχανα!!
      και μπανανα σπλιτ το λες αλλα εμενα μ θυμιζει εν απαγωτο σε σχημα μπανανας που τρωγαμε μικρα!! δοκιμασε το οπως και δηποτε!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Να σε ρωτησω αντι για κακάο μπορώ να βάλω κουβερτουρα? Αν ναι, πόσα γραμμ.?
      Καλό γουικέντ :)

      Διαγραφή
    3. καλημερουδιααααα!!!! ναι φυσικα οπως και στον κορμο θα τη λιωσεις με το βουτυρο... πιστευω με 150 γρ θα εισαι οκ γιαυτη τη δοση... δοκιμασε το ;)

      Διαγραφή
  3. Ευτυχώς κοριτσάκι μου συνήλθες και επανήλθες! Τώρα, εδώ που τα λέμε, δεν ήταν τόσο άσχημα τα φαγητά όπως τα περιέγραφες στην αρχή, εγώ είδα υπέροχες σουπίτσες σε πολλές παραλλαγές. Ειδικά αυτή με τα ταλιατελοκαρότα πολύ μου άρεσε, θα την καθιερώσω! Επίσης μου αρέσει πολύ ο τραχανάς και το ψητό κοτόπουλο που έκανες. Για τον κορμό δεν κάνω ιδιαίτερα σχόλια, αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε ένα ταπεράκι στα ΚΤΕΛ και ειδοποιήστε με πότε να το παραλάβω, μέσα στην εβδομάδα εννοείται ε??? Amelie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ανναρωση θέλει καλοπέραση!!! θα σας εβγαζα φωτο και τις φρυγανιες τις πρωτες μέρες με την κοκα κολα αλλα θα ξεκινουσα νεο τρεντ στη διατροφη και δεν θα το θελα :P !!! και κορμο θα σου στειλω και σουπιτσα με αλανιάρα κοτα!!! ;)

      Διαγραφή
  4. ....Αμάν, βρε παιδί μου! Περαστικά κι αγύριστα να είναι!!!
    Αυτό, με την δισκοκήλη να το προσέξεις....Οι ενέσεις απλά κοιμίζουν τον πόνο και το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει...Το νου σου!! Στα λέω εγώ, που δοκίμασα ενέσεις, φυσικοθεραπείες, βελονισμό, χάπια..... και τελικά εγχειρίστηκα!
    ΄Αντε, εύχομαι το επόμενο post να είναι άκρως εορταστικό και να σφύζει από υγεία...!

    Θέλω να φτιάξω κάτι για τα καλαντόπαιδα που θα υποδεχθώ...Καμιά ιδέα?
    Σε φιλώ....♥
    **Aννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω αννιω μου!! μου το παν κι αλλοι!!! αμα εμφανιστει μια φορα δισκοκηλη δεν εξαφανίζετε με τιποτα!!! πρεπει να χασω κιλα και γυμναστικη.. πφφφφφφ
      για τα καλαντοπαιδα τρουφακια με τη συνταγη του κορμου και απ εξω χρωματιστη τρουφα! τι καλυτερο που θυμιζει μανουλα!!!

      Διαγραφή
  5. χαχαχαχαααααα
    Βρε τι γέλια!!!

    Το μενού σου οκ, δεν το ζηλεύω, αλλά σίγουρα, θα τσίμπαγα από το τηγανισμένο σου κοτοπουλάκι και το άλλο το μαριναρισμένο με τη μουστάρδα.

    Όσο για το γλυκό της νύφης σου, έχω να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ, τόσο η ιδέα όσο και η εμφάνησή του. Μα τι γλύκα που είναι!!!! Είμαι σίγουρη ότι θα το λάτρευα αν το έτρωγα.

    Περαστικά εύχομαι και θαυμάζω ακόμα την φανταστική πρώτη φωτογραφία με το καμπαναριό και τον μαύρο ουρανό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω χρυσα μου!!!!! ωρες ωρες η κοζανη ειναι εξωτικος προορισμος ;)
      αν το ζηλεψες βουρ στην κουζινα περιμενω εντυπωσεις!!

      Διαγραφή
  6. Καλή ανάρρωση ντολμαδάκι!!!!! Ταλαιπωρήθηκες αλλά είχες καλή περιποίηση απ΄ ότι βλέπω!!!!
    Κορμό έκανα κι εγώ, παραγγελία του γιου, αλλά με την μπανάνα πολύ τον λιμπίστηκα!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!!! εεε στα ωπα ωπα με ειχαν!!!! δεν εχω παραπονα!!! :) την επομενη φορα βαλε και μια μπανανα μεσα να του κανεις εκπληξη!!! ειδικα αν δεν πολυτρωει φρουτα ειναι καλη ιδεα!

      Διαγραφή
  7. πως φαινεται πως εισαι καλυτερα.η μια κατασκευη καλυτερη απο την αλλη.το νου σου ομως.χρονια πολλα για την μανουλα σου και να την χαιρεσαι.πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα ευχαριστω λιτσα μου!!! ναι ναι προσεχω τωρα γτ τοσα με ειπαν κ να πω και την αληθεια φοβηθηκα λιγο......

      Διαγραφή
  8. Τελικα ντολμαδακι δεν ειναι τοοοοοσο χαλια να εισαι αρρωστη....ειναι ωραιο το νταντεμα!!!!!!!
    κραταω (οπως ολοι) τον μπανανοκορμο,τις ταλιατελες,το κοτοπουλο....
    να μην ξεχασω να σου πω να χαιρεσαι την μανουλα σου και να σε χαιρεται η μανουλα σου!!!
    φιλιαααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία!
    Θα μείνω εδώ μέχρι να εξαντλήσω και τις... έξι προτάσεις. Ελπίζω μόνο να μη μου πέσει το καμπαναριό στο κεφάλι!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα!!! το κραταω μη φοβασαι!!! μια ποικιλία των 6 στο τραπέζι της ζαμπίας μου!!!!εφτσεεεεε

      Διαγραφή
  10. περαστικά σου ντολμαδάκι!! καλή ανάρρωση!
    τη σουπίτσα με τα πέτουρα την λιμπίστηκα πιο πολύ απ' όλα να σου πω την αλήθεια!
    όλα φαίνονται πεντανόστιμα όμως! ωραία είναι να σε νταντεύει η μαμάκα που και που...
    καλό σ/κ κοριτσάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστωωωωωωω :) αναρρωσα αναρρωσα!!! γενικα να σε νταντευουν που και που ειναι ωραια αλλα η μανουλα εχει αλλη χαρη!!!!!! καλο σκ επισης φιλακια πολλα!!

      Διαγραφή
  11. Περαστικα σου ντολμαδακι μας αγαπημενο!

    Θέλω όλα όσα περιέχουν κοτοπουλάκι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντολμαδάκι, χαίρομαι που διαβάζω ότι ανάρρωσες και είμαι σίγουρη ότι απόλαυσες το ντάντεμα! Το μενού σίγουρα βοήθησε! Όσο για το περπάτημα a la πιγκουινάκι, πού θα πάει θα περάσει και αυτό!
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανάρρωσα!!! ειναι ωραια τα νταντεμα το ομολογώ!! χαχα το πιγκουινοβαδισμα και αυτο εγιανε αρκει να μη χρειαστει να ανεβω πολλα σκαλια! εκει ξαναρχεται!!ευχαριστω!!

      Διαγραφή