Περιμένοντας τον χειμώνα με κέικ μήλου





καλημερέντες τι κάνετε;;; πως τα περνάτε;;;καλο μήνα!!

ηρθε ο χειμώνας στα μέρη σας;;; σε μας ηρθε την προηγούμενη εβδομάδα το σκ για την 28η!!!παντού χιόνι εκτός την πόλη της κοζάνης.... γύρω γύρω άσπρα και στη μέση τσιμεντίλα....πφφφφ
η προηγούμενη βδομάδα ήταν αρκετά γεμάτη.....σε καλό να μας βγει!!


τα μπισκοτοδαχτυλάκια πάντως έκαναν θραύση και σας χώρισαν σε 2 στρατόπεδα: σε σας που σας άρεσαν και σε σας που κάνατε το σταυρό σας απ την τρομάρα ή την αηδία!!!! Πάντως αν τα βλέπατε με το όλο κονσεπτ του περσινού πάρτι θα τα βρίσκατε αξιαγάπητα.... έτσι σκέτα σε άσχετο χρόνο είναι όντως φρικιαστικά !!!

Το Σαββάτο που μας πέρασε, πήγα βολτούλα στα jumbo και τα ikea στα γιάννενα!!! {έχει δωρεάν λεωφορείο απο Κοζάνη για ικεα Ιωαννίνων κάθε Σάββατο!! γιουχουουου} Έχετε δει μικρά παιδιά να χαίρονται με νέο παιχνίδι;; ε κάπως έτσι είμαι και εγώ όταν πηγαίνω σε τέτοια καταστήματα!!! Σαν να βγήκα απ τις σπηλιές και γνώρισα τον πολιτισμό!!!
Μετά απο 2 ώρες ταξίδι το μόνο που μου φτιάξε το κέφι ήταν τα χριστουγεννιάτικα!!!αχχχχχ φτάνουν όπου να ναι....




Αφού περιπλανηθήκαμε κάνα δυωράκι μέσα στα τζάμπο χαζεύοντας με λεπτομέρεια τα πάντα {έκανα και λίστα απο κουζινογκατζετάκια!! ακούς άγιε βασίλη;;; ακούω να λές!} πήγαμε δίπλα στα ικέα να φάμε κάτι να στανιάρουμε! μπορούν να λένε οτι θέλουν για τα κεφτεδάκια των ικέα αλλά εγώ τα hot dog δεν τα αλλάζω και ας είναι και απο κρέας μονόκερου!!



ναι και το παγωτό με το halloween μανικιούρ φυσικά!!

αφού πήραμε δυνάμεις απ το φαί, συνεχίσαμε την περιπλάνηση. 
Το κάνετε κι εσείς αυτό όποτε πάτε στα ικέα να φαντάζεστε οτι τα σαλόνια, τα δωμάτια και οι κουζίνες είναι το σπίτι σας και να ενθουσιάζεστε ή μόνο εγώ είμαι η τρελή του χωριού;;;;  
εχω ενα χουι και φωτογραφίζω τις κουζίνες και να τις έχω αρχείο {απωθημένο έχω μια μεγάλη κουζίνα, φωτεινή, με πολλά ντουλάπια}. 
Στη Θεσσαλονίκη δεν μου έχουν κάνει παρατήρηση ποτέ, στα γιάννενα όμως μου έκαναν για τις φωτογραφίες και ευτυχώς φωτογράφισα την αγαπημένη μου!! κατά προτίμηση με γκάζι και όχι ηλεκτρικά μάτια!!


και εκεί στο χάζεμα των κουζινών, βλέπουμε σε μια γωνιά κόσμο. Πάμε και μεις, μη χάσουμε, και είδαμε οτι μαγείρευαν στην εκθεσιακή κουζίνα! Έφτιαχναν μάφινς λεμονιού απο το έτοιμο μίγμα των ικέα.

εννοείτε οτι αρπάξαμε να δοκιμάσουμε! Αλλά να σας πω την αλήθεια ΔΕΝ μας άρεσαν καθόλου..........!!! 
μέχρι να φύγουμε ενας καφές χρειαζόταν να ξεκουραστούμε και απ το ξεποδάριασμα!!! 
καφές σκέτος δεν κατεβαίνει, γιαυτό τον συνόδεψα με τα 2 αγαπημένα μου γλυκά: ρολό κανέλας και την τάρτα αμυγδάλου!!!έτσι κάνουν οι σωστές κιουρίες....



Την Κυριακή τριγυρίζοντας σαν την άδικη κατάρα μέσα στο σπίτι απ τη βαρεμάρα, έφτιαξα ένα κέικ.... είχα πολλά μήλα και το ήξερα, θα κατέληγα σε μηλόπιτα. Μιας και θα ερχόταν η ανιψούλα μου το απόγευμα θα έφτιαχνα κάτι "νορμαλ" για να φάει και αυτή. Προτίμησα αυτή τη συνταγή από τη φίλη της γιαγιάς μου που το κέικ είναι ζουμερό σα σιροπιαστό!! δεν καταλαβαίνεις οτι έχει μήλο μέσα! τσακίσαμε με τη μικρή απο ένα κομμάτι {νταξει εγώ μπορεί να έφαγα 2, στην ανάπτυξη είμαι..} και αποχαιρετήσαμε το φθινόπωρο......  

Υλικά:
  • 3 αυγά
  • 1,5 φλ ζάχαρη
  • 4 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
  • λίγη κανέλα, λίγο γαρύφαλο
  • 1 μπέικιν
  • μισό ποτήρι σπορέλαιο
  • 3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
  • προαιρετικά καρύδια ψιλοκομμένα


την εκτέλεση δείτε την στο βιντεάκι μου, για να μη πολυλογώ!



MoOd: ........................
Εκτύπωση

40 σχόλια:

  1. Έτσι!
    Τι καλύτερο από το να περιμένουμε το χειμώνα με ένα ωραίο κέικ μήλου.
    Από τα πλέον χουχουλιάρικα κεκάκια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι!!!! ενα κομματι κεικ μια κουβερτουλα και βουρ για χουχουλιασμα στον καναπε !!!

      Διαγραφή
  2. κουκλα καλησπερα.απο οτι ακουμε για τον καιρο μαλλον η χρονια αυτη θα ειναι δικη σου.ερχονται χιονια.απλα μην βιαζεσαι.οσο για τις κουζινες τις μεγαλες ωραιες δεν λεω αλλα εχουν και πολλη δουλεια.πιστεψε με.το κεικ-μηλοπιττα σουπερ ουαου.φανταζομαι θα τσακισες τα σιροπιαστα των ιωαννινων. η μηπως οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ λιτσα μου ας αποκτησω μια τετοια κουζινουλα και θα βρω τροπο να την καθαριζω {θα παρω καλη παντοφλα να παντοφλιαζω τον σύζυγο να βοηθαει!!! χαχαχα} οχι δεν πηγα μεσα στα γιαννενα!! ειναι το λεοφωρειο που σε παει μονο στα ικεα τζαμπο εξω απ τα γιαννενα και σε γυριζει κοζανη μετα....θα το θελα να παω. αλλη φορα!!!

      Διαγραφή
  3. Καλύτερο τρόπο για να φέρεις το χειμώνα δεν θα μπορούσες να βρεις! Τέλειο το κεκάκι!
    Αυτό με τις κουζίνες στο ικέα το παθαίνω και εγώ... Και με τα ρολά κανέλας!
    Πήγα κι εγώ το Σάββατο, και κόλλησα κανένα μισάωρο στα χριστουγεννιάτικα... μόνο που δε με διώξανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαστε πολλες δηλαδη!!! απο δω και περα θα καλοπιανω τον χειμωνα με φαγητα!!

      Διαγραφή
  4. Αυτό που έχω μια αποθήκη τίγκα στα χριστουγεννιάτικα και κάθε χρονιά παίρνω και άλλα πώς εξηγείται? Ωραία βόλτα έκανες πουλάκι μου, ζηλεύω! Εκτός από τη βόλτα ζηλεύω και το γλυκό, ο,τι πρέπει είναι και ζουμπουρλούδικο και νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα ολες το παθαινουμε αυτο!!! να μη παρεις ενα καινουργιο στολιδι;;; στο τελος δεν θα χωρανε να τα βαλεις ολα στο σπιτι και θα στολισεις και το δρομο!!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. καλα και να μην πας εσυ κανεις πιο ωραια πραγματα .τα σιροπιαστα σου ειναι τελεια.π.χ πουτιγκα κ.α. οσο για τους συζυγους -βοηθους αστα .απο την ωρα που αποφασισε ναβοηθαει εχει κανει μια λακαριστη κουζινα ολο χτυπηματα.γκρρρ.δεν θελω αλλη βοηθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα μη μ λες τετοια γτ θα μου μεινει απωθημένο η κουζινα!!
      σε ευχαριστω!! να ρθεις να σε κερασω!!!

      Διαγραφή
  6. αυτο που λεει η αμελι ποσο με αντιπροσωπευει.3 δεντρα στολιζω με αυτα που εχω και ακομη ψωνιζω.αρρωστεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα ντολμαδάκι μου κι εγώ λατρεύω τις επισκέψεις στην ΙΚΕΑ. Ο πατέρας μου τις μισεί όταν έρχεται μαζί με εμένα και τη μαμά. Γιατί άραγε; Λες και κάνουμε εκατό ώρες να ξαναβγούμε στον έξω κόσμο! Τς τς άντρες.... :P
    Θες να με μισήσεις; Η κουζίνα μου είναι ΙΚΕΑ! Την έφτιαξα πέρυσι :) Το μοντέλο Lindigo ή όπως το λένε! Είναι μια σταλίτσα κουζίνα και φαντάζει τεράστια! Τα μισά ντουλάπια είναι ακόμα άδεια να φανταστείς! Σαν το TARDIS από τον Dr Who είναι: μικρό από έξω, τεράστιο μέσα! ;) Όσον αφορά τα κεφτεδάκια και τα hot dog, θα σου πω ένα μυστικό: κι εγώ τα λατρεύω! Και την αμυγδαλότουρτα με σοκολάτα! Ευχαριστούμε για το κέρασμα της μηλόπιτας :) Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεννομιζω οτι υπαρχει αντρας που να αντεχει μεσα στα τζαμπο και τα ικεα!!!! οι μπεμπηδες εως ετων 18 δεν μετρανε!!! χαχαχαχαχα
      εγω θελω ευρυχωρη κουζινουλα και φωτεινη!!! τα σπιτια μας εδω {τα παλια οχι οι νεες πολυκατοικιες} εχουν μικρες κουζινουλες!! ααααα θα παμε μαζι να τα φαμε ολα !!

      Διαγραφή
  8. Η μηλόπιτα αγαπημένο γλυκό κέικ του άνδρα μου, θα κάνω και τη δική σου συνταγή αφού είναι ο καιρός που τα μήλα βασιλεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιμενω εντυπωσεις!!!! και μεις τη μηλοπιτα την εχουμε στανταρακι τετοια εποχη!

      Διαγραφή
  9. καλα εχω εντυπωσιαστει με το βιντεακι by ντολμαδακι!!!
    τα τζαμπο πλεον τα χω κοψει.....ο λογος ειναι οτι καθε φορα πήγαινα για ενα και επαιρνα δεκα....ειλικρινα ετσι ακριβως.Φυσικα τωρα που κονταυουν τα χριστουγεννα ολο και θα την κανω την βολτα μου προς τα εκει!!!
    το κεικ σου αψογο και απολυτα πετυχημενο αν κρινω απο τις φωτο!!!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ την πατησα κ γω τωρα στα τζαμπο ελεγα ελα μωρε 0,99 το ενα 1 ευρω το αλλο 0.50 κ παει λεγοντας και μολις πηγα ταμειο και μου ειπε 60 ευρω κοκαλο!!! αρχισα να αδειαζω !!! χαχαχαχαχαχα ελα να σε κερασω!!! αγαπημενο κεκακι!!

      Διαγραφή
  10. χαχαχχαχαχα
    Είσαι απίστευτη στις περιγραφές!!!!
    Το κέικ σου καταπληκτικό. Ε, καλά... Μήλο στο κέικ = σίγουρη επιτυχία!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου χρυσαυγη μου!!!! :) :) χαιρομαι οταν μ λετε τετοια γτ ειανι σα να ειστε μαζι μου παρεα και να σας κυκλοφορώ!!!

      Διαγραφή
  11. χαχαχχαχαχααχα δωρεαν λεωφορείο για ικεα? καταπληκτικό!!!!
    όσο για τα χοτ νοτγκς.....ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!

    μ' αρέσει το μηλοκέικ σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναιιιιιι εχει απο αγρινιο πρεβεζα ηγουμενιτσα αρτα και κοζανη !! καθε σαββατο πρωι φευγουν σε πανε στα ικεα τζαμπο και το απογευμα σε γυρνανε!! τα βαζει το καταστημα!!! εχει 2 χροναι σχεδον αυτο το κολπο!!!

      Διαγραφή
    2. Και στην Αθηνα εχει δωρεαν λεωφορειακι απο τον σταθμό του μετρό Αιγάλεω για το ΙΚΕΑ!

      Διαγραφή
  12. Πόσο σε καταλαβαίνω! Κι εγώ σαν παιδί κάνω όταν πηγαίνω σε πολυκαταστήματα (ειδικά αν έχουν είδη κουζίνας...)! Σίγουρα περάσατε τέλεια!
    Το κέικ μήλου απλά υπέροχο! Άκρως αρωματικό! Κι επειδή έχω ξαναφτιάξει κέικ σου, είμαι σίγουρη ότι θα είναι σούπερ και αυτή η συνταγή!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε καλέ!!!!! Με έκανες και ζήλεψα διπλά, και για τις περιπλανήσεις σου στο μαγικό κόσμο της κουζίνας και για το νοστιμότατο κέικ σου!!!! Για το δεύτερο με βλέπω να το απολαμβάνω σύντομα μιας και έχω μπόλικα μήλα προς κατανάλωση, για το πρώτο αρκούμαι στις ανεπανάληπτες περιγραφές σου!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εχεις μηλα ετοιμασε κεικ να υποδεχτουμε τον χειμωνα μπας και κανουμε λευκα χριστουγεννα!! :) ευχαριστωωωω!! καλο βραδυ!

      Διαγραφή
  14. Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθείς τον χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σίγουρη επιτυχία το κεκάκι σου!!
    όσο για την βόλτα.. έχω καιρό να κάνω μια παρόμοια.... για να το προγραμματίσω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κι εκει που πηγε να ερθει ο Χειμώνας στην Αθήνα... εφυγε πάλι. Ουφ, μα πες ειναι κατασταση αυτή?

    Α καλα και εγω τρελαινομαι για ΙΚΕΑ, πρεπει να πάω συντομα γιατι θέλω να δω για κουρτινα και πετσετες.
    Ναι, ναι, με γκάζι, καλύτερο μαγειρεμα απο το μάτι σου λένε οι μεγάλοι Σεφς.

    Καλοφάγωτο το κεκάκι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σας στειλω λιγο χειμωνα;;; για δες απ το παραθυρο!! μεχρι πριν 10 χρονια ειχαμε ξυλοσομπα και κουζινα με πετρογαζκαζ.. το καλυτερο φαι που μπορεις να φας ειτε σε φουρνο με ξυλα ειτε σε γκαζι..... ειδικα οι τηγανιτες πατατες!!!

      Διαγραφή
    2. Καλά η ξυλόσομπα ακόμη καλύτερη... εχω πετυχει μια δυο φορές σε χωριά, σουπερ φαγητακια!

      Διαγραφή
  17. καλώς σε βρηκα τι ομορφες ιδέες , θα σε περιμενω και με χριστουγεννιατικα στο καθιερωμενο χριστουγεννιατικο πανηγύρι του stars and icicles http://starsandicicles.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως σε βρηκα και εγω!!! θα περασω και απ το μπλογκοσπιτακι σου!!

      Διαγραφή
  18. Ωραίο κι εύκολο το κέικ μήλου, με χειμώνα ή όχι εγώ ποτέ δεν του αντιστέκομαι! Όσο για τις βόλτες σε τέτοιου τύπου μαγαζιά τις προτιμώ πολύ περισσότερο από τις άλλες επίσης "γυναικείες" σε ρουχο-τσαντο-παπουτσο-μάγαζα! Άμα το μαγαζί δεν έχει και κάτι που να θυμίζει κουζίνα και φαΐ, τι να λέει? :)
    Περιμένω να δω τις γιορτινές προτάσεις σου Ντολμαδάκι, φαίνεται πως είσαι σε πολύ καλό mood!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι!! δικια μας εισαι και εσυ!! και γω τα μαγαζια με ρουχοτσαντοπαπουτσια δεν τα μπορω!!! απο βδομαδα πέρνουμε φωτιά για μαγειρικές δεήσεις για τα χιόνια και τα χριστούγεννα!!

      Διαγραφή
  19. Γεμάτη μέρα με ωραία πράγματα :)

    Το καλύτερο κεικ για το χειμώνα είναι με μήλο φυσικά.
    Τέλειο.

    Καλό βράδυ
    (υ.γ.: η φωτογραφία μου με τα ντολμαδάκια βλέπω σ αρέσει..θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα...χιχιχ (πλακα κάνω) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια εκδρομή για μεγάλα παιδιά !!! Χαχαχαχ ποια φωτο λες;; Θα σ στείλω μια γαστρα ντολμάδες για αποζημίωση!!!

      Διαγραφή