Τσέχικες Γεύσεις Νο1 & έξτρα επιχείρηση Νο8: Ντολμάδες






 Καλημερούδια ντολμαδακια μου τι κάνετε;;; εδώ και μέρες πατώ τα πάτρια εδάφη πάλι  -προς το παρόν- . Στην Κοζάνη ο χειμώνας ήρθε για τα καλά!!! βροχές, κρύο, πλημμύρες χαμός!!! μην είναι σημάδια να σηκωθώ να φύγω πάλι;;;; 

Η αλλαγή πολιτισμών μου φερε ενα σοκ απότομο.... Οταν λείπεις σχεδόν 2 μήνες στα ξένα, σε άλλους ρυθμούς και επιστρέφεις πίσω στο χάος και στην ελληνική περιφέρεια, οσο να ναι ενα μινι εγκεφαλικό το παθαίνεις!! Δεν θα σας ζαλίσω με συγκρίσεις γιατί έχω ακόμα να σας ταξιδέψω σε διάφορα μέρη και γεύσεις απ την τσεχία.
Ντυθείτε στολιστείτε γιατί σήμερα θα σας σεργιανίσω στο Brno by night!!!! 
Αντίθετα με εμάς, τα τσεχάκια δεν ξενυχτάνε μέχρι το πρωι. Οι ρυθμοί τους είναι ξύπνημα απ τα χαράματα, μπανιάρισμα, πρωινό, δουλειά, lunch break {τςςς το μαθα κι αυτό}, σχόλασμα φαγητό έξω ή στο σπίτι και μετά ή λιώσιμο σπίτι ή για καμιά μπύρα έξω και ύπνος νωρίς. 11-12 το βράδυ έχουν κλείσει τα πάντα, εκτός απο λίγα μετρημένα στα δάχτυλα ταχυφαγεία και 1-2 κλαμπ το σαββατόβραδο. Δεν τους χρειάζεται βέβαια να το ξενυχτήσουν ως το πρωί αφού με τις πολύ φτηνές τιμές σε μπύρες και ποτό γίνονται λιώμα προτού βγουν τ' αστέρια!!!

Με πήρε η αδερφή μου που λέτε απ το χεράκι και είπαμε να μου δείξει τα κατατόπια για νυχτερινές εξόδους, να τα χα και στα υπόψην οταν θα ερχόταν οι συμπεθερούλες μου.
Καταρχήν να σας πω οτι πέρα της ιδιοτροπίας με το φαι, δεν πίνω καφέδες, δεν πίνω αλκοολ -δεν με ενθουσιάζει- {το τσίπουρο εξαιρείται, είναι φάρμακο} δεν πίνω μπύρες και κρασί γιατί σιχαίνομαι τη μυρωδιά. Ε όλα αυτά αναιρέθηκαν στην τσεχία!!! θές λίγο το κλίμα, θες λίγο η ηρεμία στις σκέψεις, θες λίγο η νοσταλγία, θες λίγο η χαρά που σηκώθηκα έφυγα απ την Ελλάδα, θες λίγο οι καλύτερες μπύρες, θες λίγο τα σωστά κοκτέιλ, θες λίγο τα καλύτερα κρασιά, οτι και να θες  ένα είναι σίγουρο οτι τα θές όλα!!
Οχι δεν έγινα αλκοολική !!! απλά ανακάλυψα την διαφορά του cosmopolitan και της μαργαρίτας στην ελλάδα, ειδικά στην επαρχία, με τα ευρωπαϊκα !! Γιαυτό γίνεται ντόρος σε ολες τις ταινίες, έλεγα και εγω τι στο καλό βρίσκουν και λύσανε όλες με το cosmo!!


ενα απο τα καλύτερα cocktail bar είναι το Potrefena Husa. Εμείς δοκιμάσαμε το cosmopolitan, strawberry daiquiri με κανονική γρανίτα φράουλα και παγωμένες φράουλες, την περίφημη και γευστικότατη μπύρα Fenix και ενα virgin mojito δλδ χωρίς αλκοολ. 


δείτε ποτηράρα η μπύρα σε σχέση με το ποτήρι του virgin mojito το οποίο στην Κοζάνη το συναντάμε στις καφετέριες για τον φραπέ!!!


δοκιμάσαμε και αυτο το υπέροχο κοκτέιλ με αγγουράκι, βότκα, μάυρη ζάχαρη και λάιμ {όπως καταλάβατε στην τσεχία το αγγουράκι είναι γκουρμέ συστατικό για κοκτέιλ ροφήματα!!}

Όλα τα coctail bar και η καφετέρειες έχουν και κουζίνα για φαγητό. Όπως και κάποια εστιατόρια έχουν κάποια κοκτέιλ και ποτά. Μη φανταστείτε κοψίδια και μακαρονάδες!!! οχι! εκεί παίζει συνήθως το χάμπουργκερ, κλαμπ σάντουιτς, σνιτσελάκια και φτερούγες κοτόπουλου. Οτι πρέπει για να συνοδεύεις το ποτό σου ή τη μπύρα οπως έχουμε εμείς τα πατατάκια, ξηροκάρπια αντε και καμιά κρέπα ή σαντουιτσάκι αν πάρεις μπουκάλι.
Γι' αυτό είναι οικονομικά τα ποτά και τα φαγητά για να γίνεται κατανάλωση συνέχεια. Την έχω πατήσει πολλές φόρες γιατί με το που πιείς το ποτό έρχεται σου παίρνει το ποτήρι {ή και το πιάτο} και πρέπει να πεις οτι δεν θες άλλο αλλιώς θα σου φέρει. Πήραμε κι εμεις το κατι τις να κατεβαίνει το ποτό καλύτερα:


χαμπουργκεράρα με φρέσκο μπιφτεκάκι, οχι τυποποιημένο, μπέικον, κρεμμύδια, μαρούλι ντομάτα, κασέρι,πίκλες πατάτες φρέσκες και 2 σως!! 5 ευρώ και τρώνε 2 άτομα ή τσιμπολογάνε 4 στην δικιά μας περίπτωση. Τούμπανο!!! 

 Ενα άλλο μαγαζί που με ενθουσίασε είναι το Pablo Escobar!!! η διακόσμηση του θυμίζει γειτονιά κάπου σε κάποιο γραφικό χωριό της λατινικής αμερικής....


έτσι είναι εσωτερικά !! πόρτες και παράθυρα στους τοίχους να σου δίνουν την αίσθηση οτι κάθεσαι σε σοκάκι



η απίστευτη τοιχογραφία με κολονάκια σου δινει την αίσθηση οτι όντως τα αυτοκίνητα είναι αληθινά!!


δοκιμάσαμε το υπέροχο κοκτέιλ με πολτό μαγκο σερβιρισμένο στο πιο μαμάτο ποτήρι έβερ!!! ποτήρι τουλίπα, που ομολογώ ήθελα να το πάρω μαζί μου!!! Δίπλα το ταπεινό πλην σήμα κατατεθέν του μαγαζιού κοκτέιλ, scecial pablo escobar cocktail με τεκίλα ρούμι χυμό κράνμπερις κομματάκια πορτοκάλι, μούρα και θρυμματισμένο πάγο!!!


σιγά μην δεν τρώγαμε πάλι χάμπουργκερ!! μπέικον τσιζμπεργερ με σπιτικό μπιφτέκι σπιτικές πατατούλες μια σως πικάντικη με σκόρδο!!

Τα χάμπουργκερ τρώγονται με μαχαιροπήρουνα γιατί ειναι τεράστια!!! 2
 κιλά τα πήρα απ τα χάμπουργκερ .....Απίστευτα και σε γεύση και σε εμφάνιση που δύσκολα θα τα βρω στην πατρίδα γιαυτό είπα να τα τιμήσω δεόντως στην τσεχία!!.
Στις τσέχικες γεύσεις Νο2 θα σας πάω σε εστιατόρια!!



 εδω ενα άλλο κοκτέιλ, ενα χαλαρό βροχερό απόγευμα......  caipirinha με ακτινίδιο!!

στο βάθος dominicano Ginger, ενα πικάντικο κοκτέιλ με τζίντερ τεκίλα και δεν ξέρω τι άλλο και μπροστά ledovy caj  τσάι λεμόνι, βότκα, σιρόπι βατόμουρο

Ο χρόνος με πιέζει για το πρότζεκτ επιχείρηση: γιαμ/μπλιαξ γιατί τελικά τα φαγητά είναι πολλά που θα ήθελα να δοκιμάσω.



Ευτυχώς αυτό το σ/κ η μητέρα μου έκανε ντολμαδάκια και έτρεξα να αναλάβω δράση. Ναι ναι μπορεί το μπλογοσπιτάκι μου να ειναι ντολμαδάκι, εγώ όμως δεν τα τρώώ!!!  Η συνταγή υπάρχει εδώ και για να μη σας κουράσω θα σας πω την ετυμηγορία κατευθείαν.. 




Τα ντολμαδάκια πέρασαν τη δοκιμασία με 5 /10!!!! 

δεν μπορώ να τα φάω τι να κάνω....... το 5 λόγω της μαμάς!!

ΜοΟd: άκατα μάκατα σούκουτου μπε,,,,,,
Εκτύπωση

42 σχόλια:

  1. πλάκα κάνεις... δεν τρως ντολαμαδακια!
    Παραλιγο να πάθω διατρηση στομάχου ένα φεγγάρι στην Κωνσταντινούπη
    απο 3 πιατατ γιαλατζί που ειχα μπουκωθεί χα χα! Τοοοοσο πολύ μου αρέσουν :)

    Μουρλια τα κοκτέιλ... και τα συνδευτικα.

    welcome to Greece again, ειδες ποσο απολίτιστοι φαινόμαστε οταν ερχεσαι απο κόσμια χώρα ε, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν τρωω οχι!!! ουτε ντολμαδες ουτε λαχανοντολμαδες ουτε κρεμυδοντολμαδες !!!!
      μεγαλη η διαφορα στον τροπο ζωης..... και ειδικα στη μετακινηση τα ΜΜΜ....

      Διαγραφή
    2. Καλέ τι έγραψα πάλι: την σκότωσα την Πόλη!

      Σε καταλαβαινω ως κατοικος Αθηνας, το μεγαλύτερο δραμα μας ειναι τα ΜΜΜ και η κίνηση.
      Ευτυχως με την κρίση οι συμπολίτες μου έκοψαν τις παραλογες μετακινησεις με το ΙΧ τους.

      Διαγραφή
    3. κοζανη δεν εχουμε ΜΜΜ και ειναι ολο ανηφορες..... φαντασου τον γολγοθα μιας γιαγιουλας αν θελει να παει εξω για δουλειες {γιαγιουλα βαζω κ μενα 30 χρονων γτ αν εχει χιονια που να ανεβω ανηφορα!!} χαχα δεν πειραζει το εβγαλα το νοημα απ την λεξη!!

      Διαγραφή
  2. Για τα ντολμαδάκια της μαμάς άριστα δέκα με δέκα τόνους !!! Τρελαίνομαι για ντολμάδες, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο το χειμώνα και ντολμαδάκια γιαλαντζί ή με κιμά με κληματόφυλλά όλες τις εποχές του χρόνου. Αυτά τα τελευταία ξέρεις είναο το "εθνικό φαγήτό" στην Κάλυμνο, πατρίδα του πατέρα μου......το αποκαλούνε "φύλλα" και κάθε σπίτι ξεραίνει (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη) κληματόφυλλα περασμένα σε κλωστή, ολόκληρες αρμαθιές, στις αυλές και τις βεράντες για να υπάρχουνε διαθέσιμα για την παρασκευή του εθνικού φαγητού ολοχρονίς !!!
    Το οδοιπορικό σου εξαιρετικό, το απόλαυσα !!! (Κι εγώ δεν πίνω αλκοόλ ούτε κρασιά, ούζα, κονιάκ, ουίσκυ κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα να σε κεράσω !!!!! εγω δεν τα μπορω αυτα!!! τα αμπελοφυλλα τα ξερανε η γιαγια ετσι γτ παλια ειχαμε αμπελι αλλα η μανα μου τα βαζει στην καταψυξη πλεον...... αμα πας τσεχια σε βλεπω να αλλάζεις γνωμη κι εσυ για το αλκοολ!!!

      Διαγραφή
  3. Ξαναήρθα γιατί μου έκανε εντύθωση ότι δεν ανέφερες καθόλου πόσο καυτερά τρώνε τα φαγητά στην Τσεχία....ή εμένα που δεν αγαπώ καθόλυ τα καυτερά μου φάνηκε κόλαση , αναρωτόμουνα αν το στόμα και το στομάχι τους έχει ειδική προστατευτική επένδυση, το ίδιο και στην Ουγγαρία.....έπινα ενάμισυ λίτρο νερό για να κατεβάσω δυό τρείς μπουκιές....αν έμενα 15 ημέρες εκεί θα γινόμουνα συλφίς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα θα το ελεγα στο 2ο μερος στα εστιατορια για το καυτερο και τη σκορδιλα!!! πολυ σκορδο !! παρα πολυ σκορδο!!!!! υποθέτω λογω βαρυ χειμωνα εκει στα βορεια τα καυτερα τους ζεσταίνανε ανεβαινε η πιεση!!!

      Διαγραφή
  4. Καλώς όρισες!
    Δεν ξέρω τι έγινε στη δική σου γειτονιά...αλλά στη δική μου βγάζαμε τα νερά από τα υπόγεια με τους κουβάδες! Η Πυροσβεστική δεν μπορούσε να βοηθήσει από τις πολλές κλήσεις που είχε κι όταν έφτασε μετά από ώρες τα είχαμε καθαρίσει όλα με τα χέρια μας...Τώρα που σου γράφω κι ακούω τις βροντές ο νους μου είναι στο σπίτι...Τρέμω, μην το ξαναπάθουμε...
    Η ανάρτηση σου χορταστική...Μα τι οικογενειακά χάμπουργκερς είναι αυτά!...Και το ποτήρι-κουβάς μπύρας!!!Αν τα είχα μπροστά μου θα αγχωνόμουν για να τ΄ αδειάσω....
    Χαίρομαι που ανακάλυψες νέες γεύσεις, μου έχεις πει πόσο "δύσκολη" είσαι...
    ΄Αντε, τώρα που θα χτυπήσουν τα κουδούνια και θα έχω χρόνο το πρωί, να βρεθούμε για καφεδάκι...ναι?
    Πολλά φιλιά....♥
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αννουλαααααα !!! καλως σας βρηκα!! ειδα την γειτονια σας στα τοπικα μεσα. ασε και μεις χαμος πλημμυρίσαμε ειμαι ακριβως στον κατηφορο της σκρκας και ολο το νερο μας ηρθε στην αυλη..... μερεμετια εχουμε απ το πουθενα.... ασε..... καλη σχολικη χρονια και καλο χειμωνα!! αναμενω για καφεδακι κουσκουσακι και χειμωνιατικη κοζαναρα!!! ;) φιλακια!!

      Διαγραφή
  5. Χορταστική ανάρτηση απ΄ όλες τις απόψεις!

    Αυτά τα κοκτέιλ με σκότωσαν κι ακόμα του θανατά είμαι, για φέρε ένα cosmo μπας και συνέλθω!
    Όλα τέλεια και πολύ οικονομικά!
    Πώς τη βγάζουν, αλήθεια, με τέτοιες τιμές οι καταστηματάρχες;

    Ανασταζί να ξαναπάς οπωσδήποτε... μαζί μου! :)
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετοιμη εχω τη βαλιτσα!!! εχουμε και σπιτι ετοιμο μην ανησυχείς!!! ηδη σκεφτομαι να φυγω μονιμα οποτε θα καλω μια φοοντμπλογκερ καθε μηνα για ρεπορταζ! χαχαχαχαχα
      τη βγαζουν γτ ειναι φτηνα και καταναλωνει ο κοσμος και δεν εχουν την νοοτροπια την ελληνικη θα κατσω 3 ωρες με εναν καφε.... μπορει να ειναι ευρωπαικη ενωση αλλα δεν εχουν ευρω και αυτο ειναι που τους εσωσε.

      Διαγραφή
  6. Δύο μήνες πέρασες στην Τσεχία βρε θηρίο;;
    Είχες πάντως ωραίες εμπειρίες. Και τα ποτά τα ζήλεψα και τα μπέργκερ και τις ωραίες μπίρες στα μεγάλα ποτήρια.
    Κάτι πρέπει να κάνεις με τα ντολμαδάκια. Όχι και 5!
    Εντάξει και μένα δεν είναι το αγαπημένο μου αλλά είναι ωραίο ορεκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σχεδον δυο μηνες......43 μερες αν τα υπολογιζω σωστα!! μακαρι να ηταν παραπανω για μονιμα αλλα υπαρχουν κ υποχρεωσεις στην κοζανη.... 5 με τονο λογω μαμας!!! δεν μ αρεσουν δεν τα μπορω....να τα κανω ναι αλλα οχι να τα φαω.... αχ αυτα τα μπεργκερ να μην κανουν ενα ντελιβερυ ελλαδα...

      Διαγραφή
  7. ντολμαδακι καλως ηρθες.εμεις εδω ακομη κανουμε μπανια.εραστες της θαλασσας και ειναι τελεια αυτη την εποχη.και βεβαια οι μπυριτσες απαραιτητες.αν ηταν και τσεχικες και ειχαμε και τα ντολμαδακια της μαμας σου θα ειμασταν βασιλιαδες,μια κατσαρολα μπορω ναφαω αλλα δεν κανει να μεινω ορθια και σκυμμενη για ωρα γιαυτο τα αποφευγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομα μπανια κανετε;;;; χαβαη εισαι;;; κοζανη χειμωνιασε για τα καλα!!! σου στελνω κ τσεχικη μπυρα και μαμαδοντολμαδες να μην κουράζεσαι!!!

      Διαγραφή
  8. Ααααααααπαιχτη αναρτηση!
    Τοσα κοκτειλ! Τα πινω ολα και βαζω και το φοβερο ποτηρι τουλιπα στην τσαντα στο τελος!!!!!
    Καλα για τα μπεργκερ δεν εχω λογια.
    Στη θεση σου θα μετακομιζα χθες εκει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο το ποτηρι και γω ηθελα να το βαλω στην τσαντα ...... αλλα η βλακεια ειναι οτι μολις τελειωσεις το ποτο ερχεται κ στο παιρνει δεν το αφηνει αδειο οπως εδω να πεις θα το προλαβω να το αρπαξω χαχαχα!!!

      Διαγραφή
  9. Ήπιατε όμως, δεν το λυπηθηκατε...! Το ένα πιο λαχταριστό από το άλλο! Και τα μπεργκερ... Πω πω!
    Περμενουμε εναγωνίως το μέρος βου!
    Οσο για τα ντολμαδάκια... δεν θα σχολιάσω... Ντροπή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα φτου μου !!! εεε τοσες μερες εκει επρεπε να δοκιαμσουμε κοκτειλ που στην κοζανη δεν προκειται να τα δουμε ουτε στην τηλεοραση!!!!

      Διαγραφή
  10. oxi δεν ειμαι χαβαη.δυτικη ελλαδα ειμαι.το πρωι ειναι τελεια και παμε για θαλασσα.καποιες βροχες μονο οπως σημερα αλλα το απογευμα.οποτε δεν μας επηρεαζουν.καλα τετοια κοκτειλ ουτε στον υπνο μας.τα τελευταια που ηπιαμε σε καλο ξενοδοχειο 4 αστερων λιαν επιεικως απαραδεκτα.τυχερη που τα απολαυσες εσυ και μαλιστα τσεχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τυχερη!! κανε βουτιες οσο προλαβαινεις!!! χαλκιδικη κατερινη που ειναι κοντα σε μας κ λες θα πιω ενα κοκτειλ στην ακρογυαλια, καμια σχεση ....... γιαυτο του δωσα και καταλαβε τσεχια!!

      Διαγραφή
  11. Λιγουρα με έπιασε με τα λαχταριστα μπέργκερ και τα ποτα! Θα πάρω ντολμαδακι καλύτερα!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 2 μήνες στην Τσεχία?!! Ζηλεύω από τη μία αλλά από την άλλη, καλύτερα που δεν ήμουν εγώ γιατί με τόσα ωραία και φτηνά κοκτέιλς δε νομίζω να γύριζα ποτέ πίσω :p
    Και φυσικά, τα εξυπηρετικά ΜΜΜ είναι ένα μεγάλο συν!
    Για τα ντολμαδάκια, ούτε 'γώ είμαι μεγάλη φαν αλλά αν είναι καλομαγειρεμένα - μαμαδίστικα, δε λέω και όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε εγω ηθελα να γυρισω πισω.,..... μπα δεν τα μπορω τα ντολμαδακια...

      Διαγραφή
  13. ποσο απολαυσα την αναρτηση σου ρε Τασα,αληθεια!
    welcome back στην πατριδα!
    θελω ναπω πολλα αλλα αμα τα γραψω θα ειναι σαν καινουργια αναρτηση γιαυτο θα πω τα βασικα!!!!
    Δεν το πιστευω ντολμαδακι οτι εισαι τοσο "παραξενη",δεν σε φανταζομουν καθολου ετσι αχαχαχ,ακους εκει δεν πινεις κρασια μπυρες καφεδες κτλ....
    Το ντολμαδακι δεν τρωει ντολμαδακια..ααααααα!!!!!!
    Αχ για την αλλαγη πολιτισμων που σου εφερε ενα σοκ....ποσο σε καταλαβαινω(μεγαλη ιστορια....μου)
    Ας μην πω αλλα,περιμενω την επομενη αναρτηση σου...για τσεχια...με πολυ αγωνια!!!!!!
    φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαι πολυ παραξενη!! ευτυχως που δεν εγινα κριτικος εστιατορίων γτ θα χε πέσει πείνα στην ελλάδα!! το ντολμαδομπλογκ ειναι κάθαρση μιας και στην κοζανη εχουμε εθνικο φαι τα γιαπράκια {λαχανοντολμαδες με λαχανο τουρσι} υποθετω ξενιτεύτηκες κι εσυ ε? ακονίστε πηρούνια και μαχαίρια ερχετε το Νο2!!!

      Διαγραφή
  14. Χαχαχα δεν τρως ντολμαδάκια??Πλάκα κάνεις ε? η είδηση της εβδομάδας ήταν αυτό χαχα
    Τώρα 2 μήνες Τσεχία με βόλτες, ποτάκια και νόστιμα φαγητά ζηλέψαμε!Θέλω και εγώ, αλλά ως να πάω, δείξε μας τη συνέχεια<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καθολου πλακα!!!! γιαυτο μ βγηκε το ντολμας σαν ονομα στο μπλογκ για ψυχικη οδυνη μιας και στην κοζανη εθνικο μας φαι ειναι τα γιαπρακια!! παρτε θεσεις για τη συνεχεια!!

      Διαγραφή
  15. Κι εμένα δεν μου αρέσουν τα ντολμαδάκια, με κέρδισε όμως η αμεσότητα στην γραφή σου και χαίρομαι πολύ που σε βρήκα!
    Θα τα λέμε λοιπόν, προς το παρόν πάω να πατήσω όλα τα κουμπάκια σου (g+,fac¨πebook..) κι ότι άλλο έχεις :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα καλως ήρθες!!! σε ευχαριστω πολυ για τα λόγια σου!! ανταποδίδω τα κουμπάκια και θα τα λέμε συχνα!! βαζω καφεδες και βουτηματα εσεις βαλτε την καλη διαθεση!!!

      Διαγραφή
  16. καλε τι ακουω; ντολμαδες με τουρσι;εφτασααα.ντροπη σου που δεν τρως τετοια φαγητα.θελει αλλη κορη η μαμα σου;κανω και δουλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα ελα ελα πως δεν θελει αμα τρως ντολμαδες κ γιαπρακια σου σε υιοθετει αμεσως!!! χαχαχαχαχαχαχ!!

      Διαγραφή
  17. Αυτό δεν περίμενα να το ακούσω!!!! Δεν τρως τα ντολμαδάκια!!!! Χαχαχα!!! Το μίνι σοκ σίγουρα το παθαίνεις αλλά... μήπως ψάχνουμε ευκαιρία να φύγουμε;;;; εεεεεεεεεεεεεε;;;;;;
    Πολύ ωραία μας ταξιδεύεις πάντως κι ερχόμαστε κι εμείς λίγο μαζί σου!!!!! :)
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ναι δεν τα τρωω το ομολογω!!!! σταυρώστε με!!!
      αν την ψαχνω λεει!!!! αφορμες ζηταω!!! στα καλυτερα θα σας παω παρτε θεσεις!!

      Διαγραφή
  18. Νομίζω ότι με αυτό το μπέργκερ και τα κοκτέιλ θα κόλλαγα κι εγώ!
    Όσο για το σοκ της επιστροφής, μου φαίνεται λογικό και αναμενόμενο... Καλό κουράγιο τώρα που επέστρεψες... ;-)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς ήλθες στα πάτρια εδάφη, αν και το πολιτισμικό και οικονομικό σοκ πρέπει
    να σε ταρακούνησε για τα καλά! Πριν αρχίσεις να το συνηθίζεις, σήκω και φύγε γρήγορα!
    Το πετυχημένο λογοπαίγνιο του τίτλου είναι άσχετο ως προς την τέρψη του ίδιου
    του φαγητού. Οπότε μην ανησυχείς δεν σε παρεξηγούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!!! χαχαχα κι αλλο σημαδι να φυγω!!! :) καλως σας βρηκα!!

      Διαγραφή
  20. Βρε τι "ντολμαδάκι" είσαι εσύ, που δεν τρως ντολμαδάκια!!!!
    Α," ντροπής πράγματα" είναι αυτά...και ν' αναθεωρήσεις πάραυτα, καλό μου κορίτσι :-)))

    Σε θεωρώ τυχερή πραγματικά τυχερή, για τις συγκρίσεις που έκανες ανάμεσα στα εδώ...και τα εκεί...

    Καλοτάξιδη πάντα, εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενοχη κυρ δικαστα ενοχη!!! χαχαχα πρεπει αλλα... δυσκολο!!
      ευχαριστω :)

      Διαγραφή