Παγωτό Τσιζκεικ! (Cheesecake Icecream)




Καλοκαίρι  = παγωτό! Νόμος!


Δεν είμαι φαν των συσκευασμένων παγωτών. Προτιμώ τα "χύμα" απο τα ζαχαροπλαστεία, εκεί καταλαβαίνεις παγωτό. Σίγουρα ακόμα καλύτερο είναι το σπιτικό. Έχει άλλη χάρη και δεν νιώθεις και τύψεις αν το εξαφανίσεις σε μια στιγμή, γιατί πολύ απλά οι θερμίδες δεν μετριούνται όταν ανταμείβεις τον κόπο σου να το ετοιμάσεις ;)

Η κλασσική και αγαπημένη γεύση σίγουρα είναι η βανίλια. Αν έχεις τη βασική συνταγή, μπορείς να κάνεις θαύματα και να πειραματιστείς με τις πιο περίεργες γεύσεις.
Χρόνια τώρα, οταν παίρνω χύμα παγωτό, διαλέξω και μια μπαλίτσα τσιζκεικ. Αγαπημένο γλυκό άρα και αγαπημένο παγωτό. Είχα αποπειραθεί παλιά να κάνω αλλά κατέληξε στη ντροπή του παγωτού! Απο τότε το παράτησα και προτίμησα να επισκέπτομαι το γειτονικό ζαχαροπλαστείο.

Οταν ασχολήθηκα πιο έντονα με τη μαγειρική και το ίντερνετ είχε μπει για τα καλά στη ζωή μου, είχα σκεφτεί να το ξαναδοκιμάσω αλλά τσιγκουνευόμουν και τα υλικά αν αποτύγχανα πάλι. Ώσπου έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή και λίγο οι φωτογραφίες, λίγο τα σχόλια, λίγο οτι μου φάνηκε πανεύκολη, όρμισα στην κουζίνα και  ομολογώ οτι έγινε πολύ καλύτερο απο του ζαχαροπλαστείου!! 

Υλικά (εγώ τα τροποποίησα λίγο)

397 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα 
250 γραμμ. σαντιγί κονσέρβα 
200 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 
3 κουταλιές χυμό λεμονιού 
μαρμελάδα φράουλα
200 γραμμ. μπισκότα digestive 

Εκτέλεση:
1. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τη σαντιγί μαζί με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα. 
2. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κρέμα
3. Προσθέτουμε και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά. 
4. Αδειάζουμε το παγωτό σε κατάλληλο δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.

Η οριτζιναλ συνταγή βρίσκεται εδω!
Εκτύπωση

8 σχόλια:

  1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    Πολύ όμορφη η παρουσίαση του!
    Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω ευχαριστω για τη συνταγη!! αλίμονο αν δν έκανα αναφορά απο που την πήρα! θα το ξανα κάνω το άλλο σκ και θέλω να το δοκιμασω σε φορμα σα τουρτα λόγω γενεθλίων ενός φίλου μου!!

      Διαγραφή
  2. molis to eftiaxa kai perimenw pws k pws na pagwsei! miam miam !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ντροπή του παγωτού λέει! Χαα,χα,χα,χα! Καλό, καλό! Ωραίο φαίνεται, μπαίνει στα αγαπημένα και θα το φτιάξω τώρα που είμαι σε άδεια! (γιούχου, γιούχου!) Βέβαια 6 ώρες είναι πολλές για κάποιες λιχούδες σαν και 'μένα, αλλά χαλάλι!
    Καλό βράδυ και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μικρο μυστικό: ετοιμασε το το βραδυ και απολαυσε το για πρωινο!!! οι θερμιδες θα χουν χαθει μεχρι το μεσημερι :P !!!

      ντροπη, αστα να πανε και το φαγα γτ λυπηθηκα τα υλικά!!
      Καλο βραδυ φιλη μου!! :*

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτικό παγωτό!!!!Το καλοκαίρι που το έφτιαξα περιμέναμε πως και πως να παγώσει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή