Χαλβάς με Πέτουρα





Μια παραδοσιακή συνταγή της Κοζάνης την οποία έκαναν το καλοκαίρι, λίγο πριν αρχίσουν να ζυμώνουν τον τραχανά και τα πέτουρα, με ότι είχε περισσέψει απο το χειμώνα. Η διαδικασία και τα υλικά είναι τα ίδια ακριβώς με τον κλασσικό χαλβά απο σιμιγδάλι, μόνο που αντί για σιμιγδάλι βάζουμε πέτουρα.


Υλικά

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια πετουρα σπασμένα σε κομματάκια
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση

1. Βράσουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνουν σιρόπι, όχι πολύ πηκτό
2. Τσιγαρίζουμε τα πέτουρα με το λάδι
3. Προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας γρήγορα
4. Βράζουμε τον χαλβά μέχρι να αρχίσει να δένει ανακατεύοντας συνεχώς γιαι να μην κολλήσει
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία και μετά σερβίρουμε με κανέλα
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου