Μαρμελάδα πορτοκάλι




εκτός απο γλυκό κουταλιού, τα πορτοκάλια γίνονται και ωραία μαρμελάδα!
Αυτή η ιδιαίτερη μαρμελάδα εκτός απο το ψωμί ταιριάζει απίστευτα και μέσα σε κέικ ή φαγητό.

Υλικά:
  • 1 κιλό πορτοκάλια {καθαρό βάρος όταν τα καθαρίσουμε}
  • 900γρ ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • λίγο χυμό λεμόνι
  • κανέλα ή βανίλιες

Εκτέλεση:

  1. ξύνουμε τα πορτοκάλια να φύγει το ξύσμα
  2. τα βράζουμε 2 φορές να ξεπικρίσουν
  3. αφού μαλακώσουν με το βράσιμο, τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τις ίνες και τα σκληρά μέρη και τα πολτοποιούμε στο μούλτι
  4. βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και λίγο νερό. Βράζουμε περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα πορτοκάλια και να μην έχουν πολλά υγρά. Που και που βάζουμε στο μουλτι λίγο μίγμα για να γίνει πιο ομοιόμορφο στο λιώσιμο και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα
  5. φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα


δείτε το βίντεο με τη συνταγή


Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου