Χαλβάς Μανταρινιού



 


Καλημέρα Dolmaδάκια!

Χρόνια πολλά & ευτυχισμένο το νέο έτος!

Υγεία πάνω απ όλα και τύχη! 

Καιρό  είχαμε να τα πούμε....

Σε αυτό το ποστ θα φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκάκι 

Μπορείς να το πεις χαλβά,

Μπορείς να το πεις πανακότα,

Μπορείς να το πεις κρέμα...

Το σίγουρο είναι ό,τι όπως και να το πεις, θα το φας έτσι κι αλλιώς!


Αν και θα το λέγαμε "καλοκαιρινό" γλυκό, λόγω της δροσιάς του, άνετα μπορούμε να το απολαύσουμε και τώρα τον χειμώνα μιας και τα μανταρίνια δίνουν αυτή την φθινοπωρινοχειμωνιάτικη νότα.

Το καλοκαίρι, το μανταρίνι μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο χυμό όπως βύσσινο, φράουλες, ροδάκινο ή ακόμη και ζελέ!


Μπουχτίσαμε απο γλυκά με σιρόπια, κέικ, παντεσπάνια σοκολάτες και είπαμε να κάνουμε κάτι πιο ελαφρύ και δροσιστικό!

Υλικά:

Για την κρέμα μανταρινιού:

  • 2 ποτήρια χυμό μανταρίνι
  • 100γρ ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κορν φλάουερ

Για τον χαλβά:

  • 150γρ σιμιγδάλι ψιλό (εγώ έβαλα 100 ψιλό και 50 χονδρό)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βούτυρο, προαιρετικά

Εκτέλεση:

1. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε το κορν φλάουερ στον χυμό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει.

2. Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν αρχίζει να πήζει, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει

3. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν

4. Όταν αρχίσει να ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.

5. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

6. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τον χαλβά και απλώνουμε ομοιόμορφα. Απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα μανταρινιού και αφήνουμε το γλυκό να σταθεροποιηθεί

7. Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε. Μπορούμε να τρίψουμε κάποιον ξηρό καρπό απο πάνω ή ξερά φρούτα ή κερασάκια



*αντί μανταρίνι μπορείτε να βάλετε πορτοκάλι απλά θα προσθέσετε λίγη ζάχαρη αν είναι πικρά. Επίσης μπορεί να γίνει και με χυμό ρόδι ή άλλο χυμό

*Τον χαλβά αντί γάλα, μπορείτε να βάλετε νερό ή γάλα αμυγδάλου για νηστεία

*Μπορείτε να το βάλετε και σε φόρμα και να την αναποδογυρίσετε. Σε αυτή την περίπτωση, πρώτα βάζουμε την κρέμα μανταρίνι και απο πάνω τον χαλβά

ΜοΟd: Για να χωνέψω τα εορταστικά μεζεδάκια, πρέπει να ξεκινήσω περπάτημα! Με βλέπω να φτάνω Σουηδία....



Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου