Καλημέρα ντολμαδακια μου τι κάνετε?
Μιας και πλησιάζει ο Βαλεντίνος, θα σας πω μια ιστορια αγάπης, που ξεκίνησε με δράμα και κατέληξε σε χαπυ εντ!
«Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια χαρωπή νοικοκυρά που αποφάσισε να κάνει μια τούρτα.
Τις αγαπούσε τις τούρτες, κολασμένα!
Ξεκίνησε να κάνει το παντεσπάνι του οποίου τη συνταγή & εκτέλεση τα ήξερε με κλειστά μάτια
Αυτή τη φορά όμως, κάτι πήγε στραβά...
Θες το κακό το μάτι;
Θες η γρουσουζιά από άλλες ξερακιανές αντίζηλες;
Θες η πανσέληνος;
Θες ο ανάδρομος Ερμής;
Ε, το παντεσπάνι αντί να τουμπανιαστεί σαν κλαρινογαμπρό στα γυμναστήρια, έμεινε τζούφιο! Φούιτ δηλ, που λέμε και στον βορρά, σαν τζούφιο λάστιχο!
Κλάμα και οδυρμό η χαρωπή νοικοκυρά! Ντουβρουτζάς μεγάλος!
Τι τούρτα να κάνει με αυτό;
Ήθελε να κάνει τρεις στρώσεις παντεσπάνι αλλά αυτό δν έφτανε ούτε για μονοκατοικία!
-Ντοντ Πάνικ χρυσο μου, σκέφτηκε
Χρόνος και υλικά για 2ο παντεσπάνι δεν υπήρχαν, οπότε αυτοσχεδιάζουμε και ότι βγει!
Βαθιές ανάσες και πάμε για σουλούπωμα.
Και ρε φίλες, βγήκε ένα αριστούργημα μούρλια!!!!
Τέλος καλό & όλα καλά!»
Σας έχει τύχει και εσάς να ‘χαλάσει’ το παντεσπάνι και να σας πιάνει πανικός;
Ειδικά αν δεν έχετε χρόνο και υλικά για να κάνετε 2ο;
Ο λαός μου ήθελε τούρτα σοκολατένια και εγώ χατήρια δεν χαλάω.
τζουφιο παντεσπάνι & στραβό σαν επαρχιακό δρόμο στα βουνά |
Θα την έκανα με 2 δίσκους παντεσπάνι μιας και θα γινόταν μπαμπάτσικο απ το φουσκωμα.
Θα την διακοσμούσα με σοκολατένιες ροζέτες σαντιγής και κερασάκια. Ολντ φάσιον
Πως κάνεις μια τζούφια τούρτα σοκολάτας να μη φαίνεται σαν poop πατημένο;;;;;;
τυφλα να χει ο πυργος της Πίζας! |
Κάπως έτσι γεννήθηκε η τούρτα ΄περίπτερο΄ για να καμουφλάρει τα χάλια.
Όχι δεν έχτισα ένα περίπτερο, απλά πέταξα πάνω στην τούρτα διάφορα γλυκίσματα σαν αυτά που βρίσκεις στο περίπτερο της γειτονιάς και δεν ξέρεις τι να πάρεις.
Αρκετά διαδεδομένη αυτή η τούρτα, θα πάρετε πολλές ιδέες και στο ίντερνετ με καραμέλες χρωματιστές και σοκολάτες.
Κατάφερα και χώρισα το παντεσπάνι σε 3 λεπτά μέρη!!!
Κατάφερα και χώρισα το παντεσπάνι σε 3 λεπτά μέρη!!!
Εγώ πετάχτηκα με την παντόφλα και την ποδιά στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς
Απ το βλέμμα της ψιλικατζούς κατάλαβα ότι δν είμαι Ελλάδα να βγαίνω έτσι ανέμελα έξω, και άρπαξα ότι βρήκα μπροστά μου να φύγω τρέχοντας πριν καλέσει την αστυνομία!
#επρεπε να πάρω 2 κουτιά πουράκια
#επρεπε να πάρω άλλες καραμέλες
Υλικά για 22-24 ταψι
Παντεσπάνι/κέικ σοκολάτας
4 αυγά
1 κούπα γάλα
Μισή κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
1-2 κούπες αλέυρι
Κρέμα
1 σαντιγί τενεκεδάκι
1 φλ γάλα
1 φλ γάλα
2 κουταλιές μερέντα
Διακόσμηση:
Πουράκια σοκολάτας
Καραμέλες, ζελεδάκια σοκολάτες
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά
2. Προσθέτουμε το γάλα, λάδι, μπέικιν και κακάο
3. Προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μίγμα ελαφρώς σφιχτό
4. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε 45 λεπτά στους 180
5. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί μαζί με το γάλα & προσθέτουμε 1-2 κουταλιές μερέντα. Βάζουμε ψυγείο να πήξει πριν τη χρησιμοποιήσουμε
6. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε σε 2 ή 3 μέρη.
7. Βάζουμε εναλλάξ παντεσπάνι και κρέμα. Καλύπτουμε και εξωτερικά με κρέμα
8. Για τη διακόσμηση χρησιμοποιούμε καραμέλες και σοκολάτες της αρεσκείας μας και γύρω γύρω βάζουμε πουράκια
*Τα πουράκια να τα βάλετε πριν το σερβίρισμα για να μη μαλακώσουν.
*Η δοση μπορει να γίνει και σε 26 ταψί απλά δν θα φουσκώσει πολύ. Ισα ισα να βγάλετε 2 δίσκους παντεσπάνι
*Αντί μερέντα στη σαντιγί, μπορείτε να βάλετε κακάο κοσκινισμένο ή 1 φακελάκι κρέμα κορν φλάουερ σοκολάτα ή απλά να κάντε μια γκανάς σοκολάτας (ισα μερη κρεμα γαλακτος και σοκολατας )
*Δεν σιρόπιασα μιας και το παντεσπάνι ήταν λεπτο και θα τραβούσε την υρασία της κρέμας
*Καλό είναι να ετοιμάσετε το παντεσπάνι και την κρέμα απο βραδύς και την επόμενη να την συναρμολογήσετε
*Η δοση μπορει να γίνει και σε 26 ταψί απλά δν θα φουσκώσει πολύ. Ισα ισα να βγάλετε 2 δίσκους παντεσπάνι
*Αντί μερέντα στη σαντιγί, μπορείτε να βάλετε κακάο κοσκινισμένο ή 1 φακελάκι κρέμα κορν φλάουερ σοκολάτα ή απλά να κάντε μια γκανάς σοκολάτας (ισα μερη κρεμα γαλακτος και σοκολατας )
*Δεν σιρόπιασα μιας και το παντεσπάνι ήταν λεπτο και θα τραβούσε την υρασία της κρέμας
*Καλό είναι να ετοιμάσετε το παντεσπάνι και την κρέμα απο βραδύς και την επόμενη να την συναρμολογήσετε
Αν την κάνετε για τον βαλεντίνο σας, βάλτε καραμελίτσες ζουζουνιάρικες
Αντί καραμέλες, κρατήστε τη συνταγή και κάντε μια εύκολη σοκολατίνα και ελαφρυά σε γεύση
Η τούρτα σερβιρίστηκε σε ταράτσα-παρτυ κάτω απ την πανσέληνο!
Με τόση ζάχαρη συν την πανσέληνο, εκστασιάστηκαν οι ξένοι και αφήνιασαν!
Με τόση ζάχαρη συν την πανσέληνο, εκστασιάστηκαν οι ξένοι και αφήνιασαν!
Ελα, μια χαρά είναι! Το τούρτα περίπτερο για όνομα είναι πολύ πιασάρικο πάντως, χεχε! Αυτά τα λαστιχοκαραμελάκια είναι πολύ ωραία για διακόσμηση όντως και αρέσουν σίγουρα και στα παιδάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν εχω παραπονο!! μαι χαρα βγηκε και κανεις δν καταλαβε την αποτυχια ;)
Διαγραφήκρατικο μυστικο!!
ναι τα καραμελακια μπορω να πω φαγωθηκαν πριν την τουρτα χαχαχα
αλλη φορα θα βαλω καλυτερα γτ τωρα πηρα οτι βρηκα! αυτα τα κιτρινα μπλε πρασινα με τη ζαχαρη ειναι ξυνογλυκα
Καλε εμεις γιατι ειμαστε εδω?τηλεφωνο και αρχιζουμε το ξεματιασμα.παντως ωραια φαινεται.με τη σερανο κρεμουλα μεσα.μια χαρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα ξεκινα το ξεματιασμα χαχαχα!! επρεπε να κανω περισσοτερη κρεμα !!!
ΔιαγραφήΉταν φοβερή και λαχταριστά. Είσαι φοβερή
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω :)
Διαγραφήπολύ ωραία προταση!!!!!!! Γλυκια και πολύχρωμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχχαχαχαχα μα εισαι απολαυσηηηηηηηη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή