Τρίγωνα με κρέμα {Τρίγωνα πανοράματος ή Τρίγωνα θεσσαλονίκης)





Καλημέρα!

Αυτό το πόστ το έχω κρατημένο καιρό, για να το έβαζα στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και της Θεσσαλονίκης.

Τρίγωνα Πανοράματος!
Δε χρειάζονται συστάσεις, όλοι τα ξέρετε και τα έχετε δοκιμάσει στην συμπρωτεύουσα μιας και είναι το σήμα κατατεθέν της. Θα τα έχετε δεί σε ατομικά μεγάλα αλλά και τα μικρά του κιλού.
Σιροπιασμένο φύλλο κρούστας γεμιστό με κρέμα πατισερί. Α μ α ρ τ ί α!







Κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο ένα τριγωνάκι.
Μπορεί να μοιάζει μπελαλίδικο, όμως δεν είναι

Πάντα παίρναμε απο τα θεσσαλονικιώτικα ζαχαροπλαστεία ένα κουτί με τρίγωνα και περιμέναμε να φτάσουμε Κοζάνη για να τα φάμε.

Αν μας μάθαιναν το Πυθαγώρειο Θεώρημα με αυτά τα τρίγωνα, όλοι τώρα θα είμασταν επιστήμονες!
Μιας και λόγω ξενιτιάς πηγαίνω Θεσσαλονίκη συνέχεια για να πάρω το αεροπλάνο ή το λεωφορείο, χαζεύω τα τρίγωνα στις βιτρίνες που περιμένουν να γεμίσουν με τη βελούδινη κρέμα.
Οι τιμές απλησίαστες φυσικά, γιαυτό μένω με την όρεξη!
Μέχρι που τα έφτιαξα μόνη μου και ησύχασα!
Η μόνη κόντρα για αυτο το γλυκο είναι στην κρέμα. Αλλοι θέλουν και σαντιγί, άλλοι σκέτη κρέμα, άλλοι ενα μιξ και των δυο.

Εγώ ψηφίζω ΜΟΝΟ κρέμα βανίλια!
Η παρακάτω κρέμα θα σας λύσει τα χέρια σε πολλά γλυκά. 
Μπορείς να την πεις και κρέμα πατισερί.
Είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη.
Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250γρ βούτυρο
Για την κρέμα:
  • 1 φακελάκι κρέμα κόρν Φλάουερ βανίλια
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 700 μλ γάλα
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • Μια βανίλια
  • 1 αυγό και 1 κρόκο
Για το σιρόπι

  • 350γρ ζάχαρη
  • 300μλ νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα πατισερί για να κρυώσει εντελώς. Το ιδανικό είναι να την ετοιμάσουμε απ την προηγούμενη μέρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 μλ γάλα να ζεσταθεί. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει. Όταν δούμε ότι η κρέμα αρχίζει να δένει ρίχνουμε μέσα 50 -80 γρ απ το βούτυρο που έχουμε για τα φύλλα και τα αυγά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. (περίπου 3-4 ώρες)

2. Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα παίρνουμε ανά 2. Βάζουμε ένα φύλλο κάτω, ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και από πάνω βάζουμε το 2ο φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε επίσης. Κόβουμε 4 λωρίδες και τυλίγουμε σε τρίγωνο. Κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και έχουμε 2 τρίγωνα για κάθε λωρίδα / 8 τρίγωνα για κάθε φύλλο

3. Κάνουμε μπαλίτσες με λίγη λαδόκολλα και τις βάζουμε μέσα στο τρίγωνο για να τα κρατήσει ανοιχτά, σα χωνί. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 160 , αέρα για 15-20 λεπτά.

4. Καθώς ψήνονται τα τρίγωνα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά απ τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

5. Όταν ψηθούν τα τρίγωνα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, αφαιρούμε τις μπαλίτσες από μέσα και τα βουτάμε στο σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα. Προσοχή δεν θέλουμε να τραβήξουν πολύ σιρόπι. Το τρίγωνο πρέπει να μείνει τραγανό και να στέκετε όρθιο. Αλλιώς θα καταλήξουν γαλακτομπούρεκα!!

6. Για να τα γεμίσουμε χρησιμοποιούμε είτε κορνέ είτε ένα μικρό κουταλάκι είτε ένα σακουλάκι που θα κόψουμε την άκρη σα κορνέ


*αν θέλετε να τα κάνετε πιο μπαμπάτσικα θα βάλετε 3 φύλλα κρούστας
* Την κρέμα μπορείτε να την χτυπήσετε με το μίξερ να αφρατέψει

* Κρέμα μπορεί να γίνει ανακατεύοντας κρέμα κορν φλάουερ βανίλια (1 φακελάκι όπως οι οδηγίες χρήσης) και 1 σαντιγί
* Τα τρίγωνα τα φυλάμε στο ψυγείο και τα γεμίζουμε όταν είναι να σερβιριστούν



το μυστικό είναι στο σιρόπιασμα! μην τα αφήσετε μέσα στοσιρόπι μέχρι να μάθουν κολύμπι! ίσα ίσα ένα μακροβούτι και έξω. Ετσι θα μείνουν κρατσανά.




Τα σιροπιαστά πάντα ήταν τα αγαπημένα μου γλυκά, ειδικά αν συνοδεύονται με κρέμες ή παγωτο

"να φάει και η αράχνη?"
"OXI παρε το χερι να βγαλει η θεια μια φωτο"
"θεια βγαλε την αραχνη, παει να φαει γλυκο και ειναι μωβ"
"ενταξει την εβγαλα,φευγα μεσα τωρα"
"να δω...."

(αναγκαστικά βγάζει φώτο η σουπερ θεία)



μπορείτε ναδείτεκαι το βίντεο στο κανάλι μου εδω

ΜοΟd: ώπα! η καρδιά μου η σορόπα!
Εκτύπωση

12 σχόλια:

  1. Καθ οτι Θεσσαλονικια με καλυψες εντελως.εδωσες την καλυτερη εκδοχη τους.φιλακια Αναστασουλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λιτσα μου!!!! χαιρομαι :) αχ θεσσαλονικη !!! φιλαι στον λευκο πυργο, στην αριστοτελους, στους κουλουρτζηδες, στον ελενιδη, και στον θερμαικο!!

      Διαγραφή
  2. Να σου πω και κατι αλλο .μπορει να εχουν το ονομα τα τριγωνα πανοραματος.αλλα τα καλυτερα τριγωνα τα εφαγα απο φουρνο.και ας ηταν ανωνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, είναι από τα καλύτερα γλυκά, θα συμφωνήσω. Δεν έχω φτιάξει ποτέ μόνη μου αλλά απ' ό,τι είδα πράγματι δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ωραίο το tip με τη λαδόκολλα για να μένουν ανοιχτά! Νομίζω πως και τέλεια να μη βγουν σε καμία περίπτωση δε θα πιάσουν αράχνες, μωβ ή άλλου χρώματος! :) Φιλάκια, να περνάς όσο μπορείς καλά στα ξένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχαχα ασε θεια να φαει κ η αραχνουλαααααααα χαχχαχαχ ακου μακροβουτι δεν παιζεσαι
    θα μας κανεις να μας πιασει στομαχοπονος απ τη ζηλια βραδιατικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα να κερασω!!!!
      και η αραχνη να φαει και ο σπαιντερμαν και τα αυτοκινητακια του !!! χαλαλι του το ταψι !!

      Διαγραφή
  5. Δεν υπάρχει καλύτερο γλυκό! Κι εγώ μόνο κρέμα βανίλια ψηφίζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν τόσα και τόσα έχω σκαρώσει...με τούτο το γλυκό ποτέ δεν καταπιάστηκα γιατί δεν ήξερα πως θα μπορούσε να μείνει "ανοιχτό" και τραγανό το τριγωνάκι! Πολύ μου άρεσαν οι συμβουλές σου Αναστασία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή