We are Back!





1,2 , τόστ - τόστ
1,2, τόστ
ακούει;

Χελλόου ντολμαδάκια μου τι κάνετε;;; 
Χρόνια και ζαμάνια ..... 
Τι κάνετε ; μου λείψατε και ελπίζω να σας έλειψα και εγώ :P 

Ζω και βασιλεύω.  Πέρασα και εγώ αυτή τη φάση που περνάμε εμείς οι στάρ, εμείς οι επιτυχημένες μπίζνες γούμαν που μας έρχονται όλα μαζεμένα και θέλουμε να πάμε να κρυφτούμε σε κάποιο λουξ σαλέ στην Ελβετία ....
Τελευταία φορά που τα είπαμε ήταν το καλοκαίρι , Ιούνιο.
Απο τότε έγιναν πολλά και στα επαγγελματικά και προσωπικά και οικογενειακά.
Φυσικά ακόμα ΔΕΝ μου αρέσει η ξενιτιά και δεν νομίζω να δείτε ποτε ποστ που να σας λέω " αχ καλέ η ξενιτιά είναι όνειρο, ελάτε κι εσείς!"  Και αν το δείτε , να μου το πείτε ! και αντί να μου τρυπήσετε τη μύτη, θα φάω σπανακόρυζο 😋

Αν είστε της τεχνολογίας και έχετε ΚΑΙ facebook, μπορείτε να κάνετε λάικ την σελίδα μου και θα τα λέμε πιο εύκολα και θα μαθαίνετε τα νέα της ξενιτιάς λάιβ ! Αυτό το πόστ δεν έχει καμιά καινούργια συνταγή, δεν πολυμαγειρεύω είναι η αλήθεια. Οχι γιατί δν έχω χρόνο, αλλά δεν έχω την κατάλληλη ψυχολογία. Το παθαίνετε κι εσείς ;

Ας βάλω ένα σκοτς ον δε ρόκς , σαν άλλη Βίρνα Δράκου (με τη διαφορά οτι τα δικά μου παγάκια μυρίζουν πιπεριές και κρέας και όχι evian), να ξαποστάσω να σας πω τα νέα.


Ας ξεκινήσω με ευχάριστο.
Πέρυσι τον Αύγουστο ήταν το καθιερωμένο ταξίδι που κάνουμε με τις συμπεθέρες κάθε χρόνο. Φέτος πήγαμε Μάλτα


πίσω μου "αχνοφαίνεται" το γαλάζιο παράθυρο της μεσογείου γνωστό ως Azure Window, που γκρεμίστηκε το 2017 απο καταιγίδα 
Ήθελα τόσο πολύ να κάνω ένα ποστ αφιέρωμα αλλά όπως είπα αυτοί οι μήνες δν ήταν και οι καλύτεροι! Σας το χρωστάω όμως, γιατί μπορεί να μη το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα αλλά ώρες ώρες κάθομαι και σκέφτομαι τι περάσαμε, διάφορες καταστάσεις και γελάω ! Το έχω βάλει στα πλάνα μου ξανά, να πάω δεύτερη φορά, να τα ξαναδώ όλα με την ησυχία μου.

ΥΓ :το έχω έτοιμο το ποστ και θα το ανεβάσω!!
τα διάσημα πιτακια της Μάλτας ενα με αρακά  και ενα με κατσικίσια φέτα.
Φήμες λένε τα αρακοπιτάκια να δημιούργησαν μανάδες για να τρώνε τα παιδιά τον αρακά :P 

Άλλο χαμπέρι, όπως θα ξέρετε έχουμε και δεύτερο ντολαμδάκι στην φαμίλια!! Μετά τον ανιψιό ήρθε και η ανιψιά! Της οποίας έχω την τιμή να είμαι η νονά της! Και εδώ σας είχα ένα ποστ, πως να ετοιμάσετε μόνοι σας μια βάφτιση,  αλλά.... της χρωστάω και αυτηνής ένα πάρτυ υπερπαραγωγή αντάξιο της νονάς της!!


Επίσης να ξέρετε οτι δε σας ξέχασα εσάς με τα μπλογκ και το ίνσταγκραμ! Το βράδυ πριν κοιμηθώ κάθομαι σας διαβάζω και χαλαρώνω. Καμιά φορά σας ζηλεύω κιόλας, με την καλή έννοια! Ζηλεύω που μαγειρεύετε! Ζηλεύω τα κέικ και τα φαγητά. Και πριν κοιμηθώ όλο λέω "αντε Tασούλα, αύριο φτιάξε και εσύ ένα κέικ /πίτα" και μόλις έρθει το αύριο έχω αλλού το νου μου και τα κατσαρόλια αραχνιάζουν στο ντουλάπι.

Μιας και ήμουν Κοζάνη συχνά αυτούς τους μήνες, ευχαριστήθηκα μαγειρέματα και μαμαδίστικα φαγητά:


1ο και καλύτερο, κοκκινιστό με τηγανιτές πατάτες! κανένας βραβευμένος σεφ δεν φτάνει την μάνα μου -και την κάθε μανα- σε αυτό το πιάτο
πίταααα!! με πράσο, που την έχω αδυναμία! μεταξύ μας... νομίζω ξέχασα να ανοίγω φύλλο!

αγαπώ σεμεδάκια  και δίσκους! τα Χριστούγεννα χάρηκα να βγάζω μεζέδες !

Αν και το ποστ το είχα ξεκινήσει απο πέρυσι τον Νοέμβριο (!!!!!!)  πήρα την απόφαση να πατήσω το κουμπί απόψες, που έχει ροματζάδα έξω.. Απόψες που ο ρομαντισμός κρύβεται σε ένα ταψί παστίτσιο, μια τούρτα και στις τηγανιτές πατάτες !!!


ΜοΟd1: σας ευχαριστώ για τα μηνύματα που μου στείλατε αν είμαι καλά !! σας μερσώ ταμάλα και σας χρωστάω κέρασμα!! Λαέ μου σ'αγαπωωω
ΜοΟd2: Μαρούσκα σημείωσε να θυμηθώ να κάνω ποστ για τις ξερακιανές τις 2μετρες τσέχες που τρώνε λαιτ και φιτ... 2 μελαχροινους μουσάτους έχασα από δαύτες! και μετά σου λεν ο έρωτας περνάει απ το στομάχι... 
ΜοΟd3: Είναι και οι ξενιτεμένοι που τους λείπει απλά ή Ελλάδα, είμαι κι εγω που το μόνο που μου λείπει είναι η σαββατιάτικη λαική να ακούω "παρε κοΖμε, πάρε κυρία 1 ευρώ το πορτοκάλι" , " ελα ελα ελαααα 4 αγγούρια 1 ευρώ, δροσίζει λέμε", και να ρίχνω ξύλο με τις συμπεθέρες στον κάθε πάγκο για το ποια θα προλάβει να ψωνίσει :P 
ΜοΟd4: σε εναν καλύτερο κόσμο, σε έναν ιδανικό κόσμο, θα υπήρχε δωρεάν μεταφορά μανάδων προς ξενιτεμένα παιδιά και το αντίστροφο... ειδικά το αντίστροφο! 
ΜοΟd5: έφτιαξα που λες , φιλενάδα, τις προάλλες ένα κέικ μούρλια. Το πήγα στη δουλειά και άρχισαν ολες  "είναι σουγκαρ φρι?", " έχει γάλα?" , "η σοκολάτα είναι τζιαντούγια με 100% κακάο μαζεμένο απ τους Ούμπα Λούμπα?", "πόσες θερμίδες έχει?" , "γτ μαγειρεύεις αφού υπάρχουν έτοιμα?"..... Αχ δν σας μπορώ! σας βαρέθηκε η ψυχή μου ξερακιανές τριτοξαδέρφες της Ζιζέλ! 




Εκτύπωση

9 σχόλια:

  1. Καλως ορισες ντολμαδακι μου.αφου εισαι καλα ολα τα αλλα τα βολευονται.παντα αξια πο θα γινεις νονα.και μη ξεχνας εμας που δεν ειμαστε στο φατσοβιβλιο.και βεβαια χρονια πολλα για σημερα.φιλακιααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσα μου γλυκιάς!! Δεν σας ξεχνωωω !! Θα τα λέμε συχνά γτ μου λείψατε

      Διαγραφή
  2. καντους μια πρασοπιτα τους ξενερωτους να δουν τι εστι φαγητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα εκανα σπανακοπιτα κ την κοιτούσαν σαν εξωγήινη

      Διαγραφή
  3. Ντολμαδάκι μουυυυυ! Σε επιθύμησα γλυκιά μου, επιτέλους μας θυμήθηκες! όλα να πάνε καλά γλυκιά μου και όπως τα σχεδιάζεις.Σε γνώρισα από κοντά και διαβεβαιώ ότι είσαι το πιο γλυκό πλάσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μουυυ !! Φιλια πολλααα ! Θα έρθω θεσσαλονικη να πιουμε καφε ! Σε διαβάζω να ξερεις ;) κ σένα κ άλλες .. ασχετα που δν σχολίαζα!

      Διαγραφή
  4. Καλώς την!
    Σε βλέπουμε στα φεισμπούκια..χιχι..η αλήθεια είναι μου έχει λείψει η μαγειρικη σου και οι πιτες σου. Το φυλλο δεν ξεχνιέται καλέ..σιγά..
    Εγώ από όλα που έβαλες ζήλεψα τις τηγανιτές πατάτες: σουπερ τέλειες τηγανισμένες!!

    Να περνάς καλά και να μαγειρεύεις να λυσάνε οι ξερακιανές τριτοξάδελφες της Ζιζελ..χαχαχα

    Φιλιά πολλά ντολμαδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxaxaxa που θα παει θα τις παχυνω να μη τις θελει κανενας μετα !! χαχαχα
      κ μενα μ λειψατε ! θα τ αλεμε συχνοτερα πλεον ;)

      Διαγραφή
  5. Καλώς την ... κι' ας άργησε :-)
    Αναστασία μας, άσε τις ξερακιανές να πράττουν κατά πως του "κάθεται" και εσύ κοίτα να είσαι καλά μ' εσένα!
    Αυτές οι πιτούλες οι Μαλτέζικες ήταν μεγάλη απόλαυση και το λέω εκ' πείρας, έχοντας ταξιδέψει πριν χρόνια στην Μάλτα. Όσο για το κόστος φαγητού εκεί θα έλεγα ότι σαφώς πολύ μικρότερο από ότι στην πατρίδα μας κάπου το 2009 που είχαμε πάει.

    Να προσέχεις ... και να μαγειρεύεις όταν σου κάνει κέφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή