Νηστίσιμη Κρέμα πορτοκάλι & Νηστίσιμο κέικ κρατήρας




Καλημέρα καλημέρα!!
τι κάνετε;

Σήμερα το πόστ είναι διαφορετικό!
Είναι πολύ... φιτνες!
Άλλοι το λένε νηστίσιμο, άλλοι vegan, άλλοι διαιτητικό! Το σίγουρο είναι οτι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ τα μη νηστίσιμα. Τι να κάνω, που δε θέλω να χαλάω χατήρια στους νηστεύοντες και πειραματίζομαι! όχι οτι με χαλάει να κόψω καμιά θερμίδα 😋😅

Καταρχήν αυτό το ποστ είναι πάντρεμα 2 συνταγών σε 1:

νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ + νηστίσιμη κρέμα πορτοκαλιού = 
νηστίσιμο κέικ κρατήρας!

Άρα με δυό συνταγές, έχετε τρία γλυκά!

Η κρέμα πορτοκαλιού είναι γνωστή! Κάποιοι την αγαπάνε, άλλοι όχι. Αντί γάλα γίνεται με φρέσκο χυμό πορτοκάλι.  Με αυτή την κρέμα μεγαλώσαμε {και την σιμιγδαλόκρεμα και την μηλόκρεμα} 
Η διαφορά της με την κανονική κορν φλάουερ, είναι οτι η υφή της είναι πιο ζελεδένια και δεν πιάνει αυτη την "πετσούλα" απο πάνω όταν κρυώσει.

νηστισιμη κρεμα πορτοκαλιου

Υλικά:
  • 3,5 φλ χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι άνθο αραβοσίτου βανίλια
  • 1-2 κουταλιές έξτρα κόρν φλάουερ ή αλεύρι
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το χυμό, τη ζάχαρη, το άνθο αραβοσίτου σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά να βράσει
2. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί ή κορν φλάουερ. Η κρέμα μοιάζει με πυχτό ζελέ.
3. Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολ ή την αφήνουμε να κρυώσει για να κάνουμε το κέικ.
κρέμα πορτοκαλιού

*τον χυμό πορτοκάλι τον στραγγίζουμε με το σουρωτήρι να μην έχει πετσάκια, για να βγεί ωραία η κρέμα. Αντί φρέσκο πορτοκάλι μπορείτε να βάλετε του εμπορίου ή χυμό φράουλα ή βύσσινο {μειώστε τη ζάχαρη γτ είναι γλυκός χυμός}. Επίσης μπορείτε να βάλετε μισό με νερό.
** αντί κορν φλάουερ μπορείτε να βάλετε σιμιγδάλι ψιλό, σαν σιμιγδαλόκρεμα.{όχι όμως για τον κέικ κρατήρα}


κρέμα χωρίς γάλα

Αυτή η κρέμα είναι ωραία για τούρτες ή τάρτες, επίσης!

Για το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας, δείτε ΕΔΩ 

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ετοιμάζουμε το κέικ. ΠΡΟΣΟΧΗ έβαλα μισό φλυτζάνι παραπάνω αλεύρι για να είναι πιο σφιχτό το μίγμα.

νηστίσιμο κέικ κρατήρας

Για να κάνουμε το κέικ κρατήρα, ρίχνουμε το μίγμα του κέικ στο αποσπώμενο ταψάκι και στη μέση ρίχνουμε την κρέμα. Την κρέμα την ρίχνουμε απ το κέντρο του κέικ προς τα έξω αφήνοντας περιθώριο γύρω-γύρω για να φουσκώσει το κέικ. Ψήνουμε 30-40 λεπτά στους 200.

κεικ κρατηρας


Ομολογώ, οτι ο συνδασμού σοκολάτα - πορτοκάλι είναι καλύτερος απ το σοκολάτα-βανίλια! Επίσης μιας και είναι νηστίσιμο γλυκό, φάτε άφοβα όλο το ταψί! Γλιτώνετε τις θερμίδες!

Εννοείτε μπορείτε να το γλασσάρετε με λιωμένη κουβερτούρα. Ή να κάνετε λίγο σιροπάκι με νερό-ζάχαρη-κακάο και να το ρίξετε στο κέικ -οχι στην κρέμα- πρίν το ξεφορμάρετε. Έτσι θα είναι λίγο πιο ζουμερό και όχι τόσο συμπαγές {είπαμε, είναι νηστίσιμο!}

Σε αντίθεση με το "κανονικό" κέικ κρατήρα, θα σας παρακαλέσω να κρατηθείτε να μη το κόψετε ζεστό!! Η νηστίσιμη κρέμα είναι πολύ ιδιότροπη, θα σας βγει σα ζελεδάκι!

ΜοΟd: καταραμένες αλλεργίες....

Print Friendly and PDF

12 σχόλια:

  1. εγω που ειμαι σε διατροφη ενεκα που θα γινω πεθερα τον απριλιο στο γαμο του υιου μπορω να κεραστω ενα κομματακι η νο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωωωω ολα τα κομματια στην σουπερ πεθερά!! Με το καλο καλα στέφανα!

      Διαγραφή
  2. Ο συνδυασμός σοκολάτας με πορτοκάλι είναι πολύ αγαπημένος και πετυχημένος!
    Το γεγονός δε ότι το γλυκό είναι νηστίσιμο δεν έχει απολύτως καμία σημασία... παραμένει κολασμένο!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως ειναι ωραιος συνδυασμος!! γλυτωνεις κ θερμιδες ;) καλο πσκ !!

      Διαγραφή
  3. Τέλεια η κρέμα πορτοκάλι και την ταίριαξες πολύ ωραία με το κεικ.
    Πορτοκάλι - σοκολάτα συνδυασμός που σκοτώνει.
    Μιαμ... Ας μην εχει πολλές θερμίδες, οι θερμίδες δεν μας νοιαζουν, δεν τα κοιταμε αυτα.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!! Οντως ταίριαξαν πολυ!
      Θερμίδες;; Τι ειναι αυτο;;; :p

      Διαγραφή
  4. Αν και δεν συμπαθώ το πορτοκάλι στα γλυκά φαίνεται υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεις να δοκιμασεις την κρεμα με αλλο χυμο πχ φραουλα η να βαλεις λιγοτερο πορτοκαλι κ το υπολοιπο νερο για να μην ειναι εντονη η γευση του. αλλα ο συνδυασμος σοκολατα πορτοκαλι ειναι αγαπημενος!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραίος συνδυασμός κι αυτή την κρέμα την λατρεύω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή