Βουδαπέστη Νο2 : αξιοθέατα & μετακίνηση



πλατεία ηρώων
Στο 2ο μέρος θα δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης

Είναι όλα τόσο κοντά που άνετα τα γυρνάτε και σε μια μέρα! Εκτός αν γουστάρετε να χαζεύετε, να βγάζετε φώτος, να χαζεύετε, να χαζεύετε σαν κι εμάς! Οπότε με 2 μερούλες είστε κομπλέ!

Λίγα λόγια και μετά θα μιλήσουν οι φωτογραφίες!
Το σύστημα των μετακινήσεων είναι πολύ οργανωμένο! Εισιτήρια θα βρείτε στα ροζ-μωβ μηχανήματα στο μετρό ή στις στάσεις των τραμ/λεωφορείων.
Το μετρό της, είναι το 2ο παλαιότερο στον κόσμο, μετά του Λονδίνου, με χρονολογία έναρξης το 1896!
Έχει 3 γραμμές: την Μ1 κίτρινη, Μ2 κόκκινη και Μ3 μπλε. Οι 3 γραμμές ενώνονται ΜΟΝΟ σε μια στάση: Deak Ferenc. Στην Βούδα πηγαίνει μόνο η Μ2.
Τα εισιτήρια είναι μόνο για μια διαδρομή και κοστίζουν 350Uhf =1,10ε. ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί γίνονται συνέχεια έλεγχοι εισιτηρίων, ειδικά στο μετρό.

Αν μετακινηθείτε με τα ΜΜΕ σας συμφέρει να εκδώσετε το τουριστικό εισιτήριο 72 ωρών, 4150HUF.

Επίσης, καλή επιλογή είναι τα λεωφορεία HopOnHopOf με 20 ευρώ για 48 ώρες μπορείτε να μετακινηθείτε με αυτά, σε όλη σχεδόν την πόλη! Επίσης μέσα στην τιμή είναι και 2 κρουαζιέρες, μία μεσημεριανή και μια νυχτερινή {εμείς προτιμήσαμε τη νυχτερινή, δε μας βόλεψε να κάνουμε και τις 2}καθώς και εκπτώσεις σε κάποια μαγαζιά για καφέ και φαΐ αλλά και μουσεία!

*είναι 3 εταιρίες αν θυμάμαι καλά: μια καφέ big bus, μια με την καμηλοπάρδαλη και η άλλη η πράσινη. Εμείς πήραμε την πράσινη, στην στάση Αστόρια.
η γέφυρα της ελευθερίας
το τελεφερίκ που σε ανεβάζει στο κάστρο. Υπάρχει κ λεωφορείο που σε αφήνει πάνω αλλά αξίζει έστω μια φορά με το τελεφερίκ! Μπορείτε να βγάλετε και για επιστροφή πιο οικονομικό αλλά μπορείτε να κατέβετε απ τον πύργο των Ψαράδων απ το μονοπάτι. 
το κάστρο


το κάστρο τη νύχτα! θέα απ την Πέστη 

η θεα απο το κάστρο
ναός Ματθαίου & Πύργος των Ψαράδων
Κάστρο Vajdahunyad 
οπερα
το κοινοβούλιο
το κοινοβουλιο by night στην κρουαζιερα
το κοινοβούλιο απ την πίσω μεριά με την μεγάλη πλατεία και πάρκο

ο ναός του αγίου στεφάνου απ όπου ξεκινά και ο εμπορικός πεζόδρομος
εβραϊκή συναγωγή


Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου