γευστική περιπέτεια & βολτα στη λίμνη





καλήμερα ντολμαδακια μου, τι κάνετε;;

εμείς ευτυχώς ζούμε!!! και γιατί λέω ευτυχώς;; 

γιατί είχαμε περιπέτειες!!
πάθαμε τροφική δηλητηρίαση
και αφού αναρρώσαμε επιτέλους, συνεχίζουμε ακάθεκτοι!
Που λέτε, τόσα χρόνια έρχομαι εδώ δοκιμάζω φαγητά ποτέ δεν έπαθα κάτι! ούτε και σε άλλα ταξίδια μου.
Γενικά προσέχω σε άλλες χώρες αλλά και εντός ελλάδας να αποφεύγω πχ κιμάδες, κοτόπουλα, αυγά. Πάντα τρώω εκεί που έχει κόσμο! 

Πήγαμε τις προάλλες σε μια παμπ εδώ πέρα, που όλοι έλεγαν τα καλύτερα για την κουζίνα της που είναι τσέχικη. Ονομάζεται "πράσινη γάτα" - που να την έλεγαν και μαύρη-  και η ειρωνεία είναι οτι είναι και κοντά στο σπίτι μας αλλά τη σνομπάραμε γιατί απ έξω δε σε γεμίζει το μάτι! λες τι καταγώγι είναι αυτό, τι μαζεύει μέσα... αλλά τελικά είναι υπέροχος χώρος σαν παραδοσιακός με οικογένειες, παρέες, ζευγάρια κλπ.

Αφού καθίσαμε, πήραμε λίγα πράματα έτσι στη μέση για ποικιλία να δοκιμάσουμε και να συνοδέψουμε τις μπύρες μας!


κλασσικές τηγανιτές πατατούλες, η ασφαλέστερη επιλογή!
το κλασσικό βετζετέριαν σνίτσελ, με κασέρι γκούντα

μια μοσχαρίσια μπριτζόλα μίντιουμ ψημένη, χορταστική!
 
το απόλυτο pork ribs δλδ παϊδάκι χοιρινό μελωμένο καλά ψημένο με την ανθρωποδιωχτη σάλτσα τίγκα στο σκόρδο αλλά και μια σως με τριμμένο μήλο, τριμμένο καρότο σωταρισμένα σε βούτυρο! και την κλασσική σαλάτα λάχανο τουρσί! φυσικά καυτερές πιπεριές και πίκλες!

το οποίο σα σωστή food blogger το τίμησα δεόντως, γιατί κακά τα ψέμματα όλη η απόλαυση είναι στο... γλύψιμο ;) #foodporn
 

και τελευταίο, αλλά όχι καλύτερο, το παραδοσιακό νιόκι με τυρί κατσικίσιο και μπέικον! 


οχι καλύτερο ως προς την ενοχή του για την περιπέτεια μας, όχι για τη γεύση!

Που λέτε, αυτο το -καταραμένο πλέον για μας- πιάτο όπως σας εχω πει και σε άλλα ποστ, είναι παραδοσιακό σλοβάκικο. Φτιάχνεται απο ζυμαρικά πατάτας, τα λεγόμενα νιόκι, και το παραδοσιακό κατσικίσιο τυρί Bryndza. Απο πάνω σερβίρεται με τηγανιτό μπέικον

Απο αυτό το πιάτο φάγαμε ΜΟΝΟ 2 άτομα: εγώ και η αδερφή μου.
αφου φάγαμε όλοι και καθόμασταν να χωνέψουμε να τελειώσουμε τα ποτά μας, μας έπιασε μια ξυνίλα. Φεύγοντας για το σπίτι μας ήρθε άχαρα το στομάχι και λέμε ας πάρουμε καμιά κόλα για παν ενδεχόμενο! και λέγαμε τι να μας πείραξε, τι να μας πείραξε, αφού δε φάγαμε και βαριά

και εδώ ξεκινά η περιπέτεια!!

Να μας πιάνει εμετός! η μια στον νιπτήρα η άλλη στην λεκάνη! σαν το κοριτσάκι απ τον εξορκιστή! να μη σταματάει ο εμετός, ο πονόκοιλος και φύγαμε για νοσοκομείο! ευτυχώς δεν μας έπιασε και κάνα κόψιμο, να ήταν σαν να άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως!

Η ώρα ήταν είδη 11:30 τη νύχτα. Σε ξένη χώρα, σε πόλη που δεν μιλάνε αγγλικά (2 στους 10 να πετυχεις) και να ψάχνουμε το νοσοκομείο! Πήγαμε με ταξί και μας αφήνει στην είσοδο. Με τη βοήθεια του παντοδύναμου google translate και της διαχρονικής παντομίμας, μας λένε οτι πρέπει να πάμε στο παθολογικό που είναι πτέρυγα Β... εμείς ήμασταν στην Η... έξω νύχτα, σκοταδίλα, να προχωράμε στο χαώδες νοσοκομείο {πανεπιστημιακό νοσοκομείο του μπρνο} απο δρομάκια και στενά να βρούμε που στον @%^@ είναι το Β. 
Η έκταση του νοσοκομείου είναι τόσο μεγάλη που έμοιαζε σαν όλη την κοζάνη!! Όλη η αγγλική αλφάβητος σε πτέρυγες πχ μαιευτική, παιδιατρική, γυναικολογική, παθολογική για γαστρεντερικά{αυτο ψάχναμε} παθολογική για αναπνευστικά κλπ κλπ κλπ με την κάθε πτέρυγα να έχει δικά της ιατρεία, δικά της φαρμακείο, μικροβιολογικό και ακτινολογικό. Σε ενα συγκρότημα ολα, με πρασινάδα, δέντρα, συντριβάνια, δρομάκια παγκάκια κλπ...
Να ακολουθάμε ταμπέλες για το Β, με στάσεις για εμετό και κλάμα και να φωνάζουμε και να μην υπάρχει ενας άνθρωπος!! σαν παρωδία τρόμου!!
και αφού φτάσαμε επιτέλους, έπρεπε να χτυπήσουμε κουδούνι να μας ανοίξουν. 

δόξα τον θεό, τον βούδα, το12θεο, δόξα τα πάντα όλα ρε φίλε, πετύχαμε γιατρό και νοσοκόμα να μιλάνε αγγλικά!!! να ναι καλά οι άνθρωποι!

τροφική δηλητηρίαση το πόρισμα και αναγκαστικά εισαγωγή για ορό και θεραπεία. 

czech food rocks! hell yea!
το τυρί μάλλον ήταν χαλασμένο μιας και είναι λίγο ευαίσθητο προς τη συντήρηση του! είναι ξινό τυρί αλλά εκείνη την βραδιά παραήταν αλλά που να μας πάει το μυαλό εμάς!
Ο γιατρός έπαθε σοκ όταν τον είπαμε που φάγαμε, γιατί τρώει και αυτός εκεί και το θεωρεί τοπ!! βασικά και άλλοι που τους είπαμε τι και πως σοκαρίστηκαν γιατί αυτό το μαγαζί φημίζεται για την κουζίνα του!

Μας είχαν σε κάτι κρεβάτια με ανοιχτά παράθυρα. Τους είπαμε να τα κλείσουμε αλλά λένε είναι για τα μικρόβια!! τι μικρόβια ρε ντόκτορ που δεν πήγαμε απο δηλητηρίαση και θα πάμε απο πνευμονία!! κρύο!!! πωπωω παγώσαμε! 
Επιτέλους ξημέρωσε και πήγαμε σπίτια μας με αγωγή να κουκουλωθούμε να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας. 

Το μόνο αρνητικό είναι ότι για 1 βδομάδα με σούπες και ρύζια και βραστές πατάτες έχασα κιλά και τελείωσε το καλοκαίρι!! τέτοια γκαντεμια!! αλλά αδυναμία στο φουλ, αφού με πονούσαν τα πλευρά ακόμα και στην ανάσα!

αφού αναρρώσαμε, πήγαμε μια βόλτα στη λίμνη να μας φυσήξει λίγο ο αέρας, να δούμε ήλιο να ξεσκάσουμε!

λες και το σκάσαμε απ τη σπιναλόγκα!!

 αν και είχε λίγη συννεφιά, όλοι βγήκαν για μπάνιο και πικ νικ!!

για αναπλήρωση δυνάμεων, τσάκισα ένα langose. τα θυμάσαι; τους τεράστιους λουκουμάδες που τα αλείφουν με λιωμένο βούτυρο σκόρδο και απο πάνω τριμμένο κασέρι και κέτσαπ!
 

και για να φύγει η σκορδίλα,

 παγωτό μηχανής φυστίκι και φυστίκι - βανίλια


ποπ κορν καραμελωμενο με γευσεις και μαλλι της γριας με γευσεις

ο φραπες στην πινακίδα με τα κοκτέιλ!! και καλά τον έβαλαν εκεί γτ με σαντιγί σιρόπια μονο καφές δεν είναι!! 

τωρα πάμε για αναπλήρωση θερμίδων!! και επανέρχομαι με φουλ ποστ για ταξίδια, φαγητά, ποτά και χίλια δυο!

*οταν ταξιδέψετε στο εξωτερικό, άν είστε ασφαλισμένος μπορείτε να βγάλετε μια κάρτα υγείας για την ευρωπαική ένωση. Ειναι το βιβλιάριο σας, αν τυχός πάθετε τίποτα εκεί! Έχει ισχύ για 1 χρόνο και κάνει περίπου 15 μέρες να εκδοθεί! θα σας έρθει ταχυδρομικώς.

**καλό είναι να σημειώσετε στο τεφτέρι βασικές λέξεις συμπτωμάτων -αν δεν είστε καλή στην παντομίμα-, τηλέφωνα νοσοκομείων και να έχετε απο εδώ ενα φαρμακείο με παυσίπονα, αντιπυρετικά, εμπλαστράκια, χάπια για διάροια και εμετό κλπ

ΜοΟd: γιατρέεεε μου σβήνω χάνομαι!! βάλτε μου εναν κεφτέ κάτω απ τη γλώσσα...
Εκτύπωση

10 σχόλια:

  1. ωχ... περαστικά! αυτά έχουν οι μικροί εξερευνητές.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχχαχαχχαχα Ακόμα κι όταν χαροπαλεύεις με κάνεις να ξεκαρδίζομαι!!! Πώς να καταφέρω να μείνω σοβαρή για να σου πω περαστικά???? χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα εδω δεν μειναμε εμεις που "χαροπαλευαμε" και περασαν ολα τα κοψιδια μπροστα απ τα ματια μας!!!

      Διαγραφή
  3. Βρε τι σας βρηκε νυχτιάτικο!
    Ασε εχω παθει μια απο τα ιδια με σουβλακι, καλοκαιρι στην Πάρο :(

    τελος καλό ομως ,όλα καλα... φαγατε και το παγωτακι σας (αγαπημενο μηχανης)!!!!


    Ντιβανια ή συντριβανια? χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο σουβλακι;;;;;; αυτο ειναι προδοσια !!! σα να προδιδει ενας αγαπημενος φιλος !!! τετοιο κακο να μη με βρει απο σουβλακι!!! μετα το παγωτο μας πηγε σερπαντινα βασικα αλλα οκ το φχαριστηθηκαμε!! χαχαχαχα το διορθωνωωω πωπωπω ματι :P

      Διαγραφή
    2. χα χα μα που το είδα... είμαι και μυωψ!
      Καλή εβδομάδα :)

      Διαγραφή
  4. Περαστικα!!!!!! Και φαινοταν τοσο λαχταριστα τα γευματα και εβγαζα μικρα επιφωνηματα απολαυσης όταν τα εβλεπα αχχαχαχα
    Καλό υπόλοιπο στη μέρα μας!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω!! και μεις α κ ου ειμασταν οταν το τρωγαμε απ τη χαρα κ την απολαυση αλλα μετα μας βγηκε σε ίίουυυ !!! φιλια!

      Διαγραφή