πετάει πετάει το dolmadaki???




Ναι μη γελάτε ! Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν μπει σε αεροπλάνο και ανάμεσα τους υπήρχα κ εγώ. Υπήρχα, γιατί πλέον δεν υπάρχω αφού μόλις προχτές με κατάφεραν και με ανέβασαν σε ενα απ αυτα τα μαραφέτια.

όταν σου λέει να φύγετε για 2μερο και να πάρεις μόνο τα απαραίτητα

Καταρχήν να πω οτι το αεροδρόμιο μακεδονια είναι ένα αεροδρόμιο οτι να ναι !! Μπορεί να μην πετάω αλλά τα αεροδρόμια τα έχω σεργιανίσει και εντός κ εκτός συνόρων. 
Ανοργανωσιά τόσο στο σχεδιαστικό του κομμάτι όσο και στο λειτουργικό. 
3 γκισέ να εξυπηρετούν "μη επώνυμες " εταιρίες και να γίνεται ο κακός χαμός 
45 λεπτά στην ουρά! Και μέχρι να βρούμε την ουρά ρώτησα τρεις κοπέλες απο άλλα γκισέ μέχρι να βρω την 3η που ήξερε οτι η smart wings είναι στους 24 25 26 που εξυπηρετούν όλες τις άλλες εταιρίες! 
Και το free wifi πιο ανύπαρκτο και απ την ζωή σε άλλους πλανήτες. Βαριέσαι του θανατά δλδ
Περνάμε τον έλεγχο, να με λούζει κρύος ιδρώτας απ το άγχος γτ σε κοιτάνε λες και είσαι σχιζοφρενής δολοφόνος και μπαίνουμε στα duty free που το μόνο φρι είναι ο αέρας που αναπνέεις ! 

Μπαίνω μέσα, ΣΟΚ !! Καλέ τι τιμές είναι αυτές; Στα μόνα ντουτι που ψώνιζα ηταν στα σύνορα μιας κ πάντα ταξιδεύω οδικώς που και πάλι ακριβά είναι αλλά σε σχέση με το αεροδρόμιο φτηνότερα !6 ευρώ ένα μαγνητάκι ρε φίλε !!! Που το θες για δώρο οχι να αλλάξεις την πολικότητα του πλανήτη! 10 η tobleronne?? πιο ακριβή και απο διακίνηση κόκας! Τα δε αρώματα ; Λες και αγοράζεις την εταιρία !
Και μέχρι να έρθει η ώρα μας για επιβίβαση (είχαμε μια ώρα) ψάχναμε να δούμε που θα καθίσουμε ! Καρέκλες ελάχιστες, εννοείτε όλες πιασμένες.
Αφού έφτασε η ώρα για επιβίβαση, δώσαμε τα εισιτήρια κατεβήκαμε στα λεωφορεία να μας πάνε στο αεροπλάνο, ανέβηκα και την σκάλα που είχε φυσούνα και δε μπόρεσα να κάνω ένα γκροπλαν μελαγχολικό κοιτάζοντας πίσω και ανεμίζοντας το μαλλί. Μπήκαμε στις θέσεις κάτσαμε κ αναμέναμε απογείωση! Με έβαλαν να καθίσω παράθυρο να βλέπω έξω να χαίρομαι πρώτη φορά στον αέρα.
Ξεκινάνε και βββζζζζζνννν πεταμεεεε !Θεσσαλονίκη - Μπρνο !


Ξανά στα "πάτρια" εδάφη όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 5 χρόνια ! Οπότε, αναμείνατε τα ρεπορτάζ απο φαγητά και περιπέτειες στην Τσεχία που κάνω κάθε χρόνο!

Εδώ ξεκινάει το αστείο ! (αν θέλετε να με κάνετε ταινία την Μπούλοκ την Σαντρα να βάλετε να με κάνει που στα νιάτα της ίδιες είμασταν, αν πίνατε)
Πέφτει το κάθισμα πίσω όπως σηκώνονταν το αεροπλάνο (που όπως αποδείχτηκε ήταν λίγο χαλαρότερη η πλάτη του απ τα άλλα) και ένιωθα λες και έφυγα με πύραυλο! 
Μέχρι να ευθυγραμμίσει το μόνο που άκουγες ήταν το ββββββββ απ τους κινητήρες και το ιιιιιιιιι απο μένα.
 Σε όλη τη διάρκεια της απογείωσης αλλα και γενικά της πτήσης, αντι να περνάει όλη η ζωή μου μπροστά στα μάτια μου, περνούσε η- αγαπημένη κ ενδιαφέρουσα - σειρά mayday που δείχνει στο m. σχετικά με αεροπορικά δυστυχήματα

απογείωσηηηηηη
Δυο ώρες πτήση .....
Για 1:30 ώρα ήμουν ζαλισμένη λες και ταξίδευα με καράβι σε φουρτούνα, πονοκέφαλος απ το ββββββββββ του αεροπλάνου, βουλωμένα αυτιά και κατουριόμουν! Ήθελα τόσο πολύ να πάω τουαλέτα που δεν πήγα ! Καθόμουν στη μέση του αεροπλάνου, τουαλέτες μια μπροστά στο πιλοτήριο μια πίσω τέρμα. Ίση απόσταση απο μένα αλλά ο διάδρομος μου φαινόταν τόσο μεγάλος που φοβόμουν οτι θα λιποθυμήσω αν σηκωθώ να περπατήσω μεχρι εκεί... Οπότε τασουλα σφιξουυυ, υπομονή!

Να με λένε δες έξω τι ωραία, δες τα σύννεφα, τη θάλασσα όταν απογειωθήκαμε, τίποτα εγώ.... το κεφάλι ακινητοποιημένο να κοιτάει το ταβάνι και το χέρι κολλημένο στο παράθυρο να βγάζει φώτο και βίντεο αυτόματα για να τα δω μετά.

Αφού μου μιλούσαν να ξεχαστώ αλλά με έπιανε ο ύπνος και δεν άντεχα, πως κάνω μια το κεφάλι παράθυρο και τι να δω !!! ΑΥΤΟ:


Πεταωωωωω πεταωωωω !! Ένα ταξίδι που το κάνω οδικώς σε 17-24 ώρες, ανάλογα την κίνηση στα σύνορα, τώρα θα το κάνω σε δυο ώρες ! Και μου φαινόταν τόσο περίεργο! Κάτι ανακοίνωσε στα τσέχικα ο πιλότος το μόνον που κατάλαβα ήταν "Σερβία" και υπέθεσα οτι είμαστε πάνω απο Σερβία! Την Σερβία θες 8 ώρες να τη διασχίσεις! Είναι μεγάλη πανάθεμά την! Και σε 10 λεπτά εμείς την είδαμε! 
Επίσης άλλο κακό, νιώθεις οτι δεν κινήσε! Όλο σύννεφα βλέπεις σε αντίθεση με το οδικό που ανοίγει το μάτι! Είχα βάλει σα στόχο ένα σύννεφο και έμοιαζε να κινούμαστε τόσο αργά, πιο αργά και απο ταινία του Αγγελόπουλου! Να που μόνο αργά δεν πηγαίναμε αφού σε σχεδόν δυο ώρες είχα φτάσει Μπρνο! Τσακ μπαμ!

Τόση ώρα που είμαστε ψηλά, με έπιασε το στομάχι πείνασα κιόλας γιατι είχα να φάω απ τις 1 και ήταν 7 παρά !! Και αφού θα περνούσε το καροτσάκι κοιτούσα τι να αγοράσω! 


Εννοείτε μια κόλα για το στομάχι και ήθελα ενα μαφινακι, κάτι γλυκό (βασικά κοιτούσα και τις τιμές που για αεροπλάνο αρκετά φυσιολογικές πέραν του νερού 2 ευρώ τα 550mλ!!) παίρνω την κόλα το νερό και μαφιν δεν είχε, μπεϊκρολς δεν είχε, κρουασάν γιοκ, το μόνο που έδιναν να ήταν φιστίκια και σάντουιτς!! Ε αναγκαστικά έδωσα 4 ευρώ για το σάντουιτς απ τη μια χαλάλι πρώτη φορά στα ύψη τουλάχιστον αν πάω, να πάω εμ φαγωμένη εμ μεγιστάνας

Κατεβάζω το τραπεζάκι ... Σοκ! Καταρχήν τα καθίσματα ήταν κοντά ο μπροστά με τον πίσω και το τραπεζάκι μετά βίας κατέβαινε ειδικά σε μένα που έβρισκε και στους "αερόσακους" και στο "σωσίβιο" και αφού τακτοποιηθήκαμε με αυτά ξεκινάμε να τρώμε! Αμάσητο έφυγε το σάντουιτς απ την πείνα! Και η κοκα αφού ήπια τη μισή την άλλη την έβαλα στο ποτηράκι να δώσω τα σκουπίδια! Και κάνει ένα τσουουπ κενό αέρος και παειιιι το ποτηράκι! Πάει κ η κολα! Εμ μου ήρθε να τους πω αλλά δεν ξέρουν κ Αγγλικά! Είναι δυνατόν να μην έχει πιο βαθιά βάση η έστω με κενό η βάση για το ποτήρι στο τραπεζάκι; Πως να σταθεί; 



Και άλλα κενά αέρος, οχι αυτά που βλέπουμε στις ταινίες, λίγο ταρακούνημα άλλα αρκετό να με τρομάζει. Επίσης και στη απογείωση που έκανε μανούβρα και στη προσγείωση αλλά και πάνω στον αέρα, οταν το αεροπλάνο έγερνε αριστερά η δεξιά να φωνάζω "πέφτει πέφτει τι κάνει;" Αχ απ τη μια να γελάνε και να με καταλαβαίνουν και απ την άλλη σίγουρα ήθελαν να με πετάξουν κάτω! Και ευτυχώς που όλο το αεροπλάνο ήταν με ξένους και δε μας καταλάβαιναν! Περιορισμένο ρεζιλίκι!
Και αφού χαλάρωσα στα τελευταία που άρχισε κατέβαινε κ έβλεπα πόλεις χωριά ποτάμια βουνά χωράφια έφτασε η ώρα για προσγείωση ! Και με το που πατάει η ρόδα γη, πάτησα και εγώ μια τρομάρα με το χειροκρότημα των επιβατών - λενε ειναι έθιμο-!!!

βιεννη



Δεν ξέρω τι φάτσα είχα σε όλη την πτήση η αν βγήκε αυτόματο μήνυμα στο κούτελο οτι είμαι "πρωτάρα" αλλά σίγουρα οι αεροσυνοδοί το κατάλαβαν γιατί ερχόταν με ρωτούσαν αρ γιου οκ Μις;; Οκ οκ έλεγα ! Ξανά εβεριθιγκ οκ; Γκουντ γκουντ εγω! Εκτός αν επειδή είμασταν μόνο δυο Έλληνες άσχετοι μέσα σου λέει κάτσε να τους έχουμε στο ματι μην είναι τίποτα "περίεργοι"!! Ξέρεις, όλοι ξανθοί γαλανομάτηδες ηλιοκαμένοι απ τις διακοπές στην Ελλάδα και εμείς μελαχροινοί! Σα τη μύγα μες στο γάλα ! Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια, κατσαρά μαύρα μαλλιά
άσπρο πρόσωπο σαν κρίνος (απ τη υπόταση) και στο μάγουλο ελιά(μπόλικες έχουμεπου λέει κ το άσμα !  

Με το που κατέβηκαν οι άλλοι να φιλάνε συγγενείς, εγώ τη γη !!

οταν επιτέλους φτάσαμε σπίτι, με περίμενε αυτό:


η έννοια του foodporn, να σου λέει μόλις έρθεις θα φας πίτσα 60 εκατοστά και να το εννοεί!!!

πάντως δεν ξαναμπαίνω σε αεροπλάνο!!! μια φορά φτάνει!!! το έκανα το χατήρι.... ας με αφήνουν να πηγαίνω οδικώς που γουστάρω ταλαιπωρία γουστάρω να χαζεύω απ το παράθυρο τα τοπία και γουστάρω λεωφορεία και τρένα!! 
αεροπλάνα και καράβια να παίρνετε εσείς οι εξτρίμ.


εκπέμπουμε απ τας ευρώπας, stay tuned για τα σεργιάνια στα ξένα!!! και κάστρα έχουμε, και πόλεις, και τοπία και φυσικά ΠΟΛΥ φαί!!

ΜοΟd: μαζί μου έλα, πανω απ τα σύννεφα....
Εκτύπωση

2 σχόλια:

  1. Δεν μπορω να καταλαβω πως παιρνω 2-3 ρουχαλακια και γεμιζω μια βαλιτσα αχχα.
    Που να ερθεις στο El Venizelos na δεις τιμες... ουτε νερο δεν αγοραζεις, περιμενεις να μπεις στο αεροπλανο για να πιεις.

    Καλε τι πιτσα ειναι αυτηηηηηηηηη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχχα μα τι πηρα τα απαραίτητα μονο ! Πωπω σε ολα ετσι ειναι δλδ;;; ΚΤΕΛ κ παλι ΚΤΕΛ !

      Διαγραφή