Μάνγκο Γεμιστό με Παγωτό & Πίτσα στο Τηγάνι!!!





Θέα της λίμνης με τη γέφυρα απο την Νεράιδα κοζάνης

καλημέρα τι κάνετε;;;
τελευταία βδομάδα της άνοιξης {της ποιας;;;!!!} και απο βδομάδα μπαίνουμε στο καλοκαίρι{εσείς, εμείς λίγο χλωμό με τέτοιο καιρό!!}

γεμάτη και αυτή η βδομάδα με ετοιμασίες, συμμαζέματα στο σπίτι και περιμένω πως και πως το τριήμερο να πάρω σβάρνα τα πανηγύρια, τις εξοχές, να βολτάρω να καθαρίσει το μυαλό!!!

θυμάστε που σας είπα οτι πήρα μάνγκο και σκεφτόμουν τι να κάνω να πειραματιστώ με συνταγές;;;
ε βουαλά  η πρώτη:

Μάνγκο Γεμιστό με παγωτό ή όπως το λέν στο μπόλιγουντ: Kulfi 


Αυτό το ιδιαίτερο, εντυπωσιακό και πεντανόστιμο γλυκό το είχα σταμπάρει στο youtube σε ένα από τα χιλιάδες street food videos που βλέπω και νιώθω σα να ταξιδεύω!!
Αν και η αυθεντική συνταγή είχε μέσα ένα "παγωτό" σα ρυζόγαλο, εγώ προτίμησα την παραλλαγή που είναι και πιο βολική με το έτοιμο παγωτό!!!

Το μάνγκο το αγάπησα σα φρούτο!!! είναι βέβαια τσιμπημένη τη τιμή του, δλδ καλύτερα να πάω στη χαβάη να το απολαύσω παρά να το αγοράσω εδώ!! ευτυχώς όμως το βγάζουν καλές τιμές μεγάλα σούπερ μάρκετ -εκ γερμανίας- και πλέον θα τρέχω να παίρνω κανένα.... και παγωτά μαζί ;)

Αν είσαι άνθρωπος της υπομονής ή θες να ξεσπάσεις κάπου, δοκίμασε το!! μέχρι να βγει αυτό το κουκούτσι στη μέση ....... πωωωωωω βασανιστήριο !!


Θα διαλέξεις μάγκο που δεν είναι πολύ άγουρα, για να βγεί εύκολα το κουκούτσι
Θα πάρεις παγωτό, προτίμησε βανίλια ή παρφέ, εμείς βάλαμε παγωτό φιστίκι,  και φυσικά φράουλες!!! 

*εγώ έβαλα φιστίκια αιγίνης μιας και προμηθεύτηκα για να ετοιμάσω αυτό το υπέροχο μαντολάτο της Εύης!! τελικά το....παραφυστίκωσακαι ήταν του ματς..... καλύτερα σκέτο παγωτό με φράουλες!!!!

Το κόλπο είναι να στερεώσεις το μάγκο σε μια κούπα για να βγάλεις εύκολα το κουκούτσι... έτσι το έκαναν όλοι στα βίντεο, έτσι το έκανα και εγώ... αλλά ένα κεφαλοκλείδωμα χρειάστηκε μπας και ξεκολλούσε το κουκούτσι.

Με ένα μαχαιράκι κόβεις προς τα κάτω και με ενα κουτάλι "σκάβεις" γύρω γύρω να βγει.
Το παγωτό το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει αρκετά. Μετά γεμίζεις το μάγκο και βάζεις φράουλες στη μέση, τη μια πάνω στην άλλη.
Το βάζεις μαζί με την κούπα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. { ή όλο το βράδυ ή έστω 4 ώρες}
Το βγάζεις απ την κατάψυξη και κόβεις στρόγγυλες φετούλες. Στο κόψιμο θα δυσκολευτείς λίγο θέλει καλό μαχαίρι. Αφαιρείς και τη φλούδα και απολαμβάνεις !!! 

Namaste!!!

και μετά το παγωμένο πάμε στο ζεστό!!! { ωραίος συνδυασμός!!}
πόσες φορές πεινούσατε ή θέλατε να κάνετε μια πίτσα και δεν είχατε χρόνο ή δεν μπορούσατε να περιμένετε να ετοιμαστεί;;;
δεν χρειάζεται να απαντήσετε, την ξέρω την απάντηση γιατί είμαι παθούσα!!!


Η λύση είναι μία!!! Πίτσα στο τηγάνι!!! ΟΧΙ τηγανιτή όμως....
  • 1 φλ αλεύρι
  • 3/4  φλ νερό χλιαρό
  • 1 κουταλάκι μαγιά ξερή ή λίγη νωπή
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλάτι
τα ανακατεύουμε όλα μαζί και απλώνουμε το χυλό σε αντικολλητικό τηγάνι. Εγώ χρησιμοποίησα το τεπανγιάκι γιατί δεν έχω καλό αντικολλητικό τηγάνι.
Απο πάνω βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ανοίγουμε το μάτι {ή το διακόπτη στην προκειμένη περίπτωση} σε χαμηλή φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε 5 λεπτά.
Μετά απο 5 λεπτά, αφήνουμε μισάνοιχτο το καπάκι και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.

*Επειδή τηγάνι με τηγάνι και κουζίνα με κουζίνα διαφέρουν, στα 5 πρώτα λεπτά ελέγξτε αν ψήθηκε από κάτω η ζύμη. Αλλιώς αφήστε άλλα 2-3 λεπτά προτού βγάλετε το καπάκι.



*επειδή εγώ είμαι φαν της κρατσανής ζύμης, και επειδή το τεπάνγιάκι ειναι περίεργο, την επόμενη φορά θα ψήσω 1 λεπτό σκέτο το ζυμάρι και μόλις το γυρίσω τότε θα ρίξω τα υλικά και θα κλείσω το καπάκι.




ΜοΟd: η ώρα έχει πάει 00:00 {κι ουτε ένα τηλεφώνημααααα..}, ξημερώνει Τετάρτη, κάθομαι γράφω το ποστ και γίνονται σεισμοί!!! απο τις 9 το βράδυ που έγινε ο μεγάλος μέχρι τώρα κάνει χορευτικά..... σημάδι οτι πρέπει να σηκωθώ να φύγω σ άλλη γη σ' άλλα μέρη!!!
Εκτύπωση

21 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία πρέπει να έγινε η πίτσα... την έχω ανεβάσει κι εγώ στο Χρονολόγιο στο facebook και θα την φτιάξω κάποια από τις μέρες αυτές!!! Γεια στα χέρια σου!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!!!! ναι πολυ ωραια!! αν και δν ειναι σαν την φουσκωτη με τη μαγαι ειναι σαν τις ιταλικες λεπτο ζυμαρι!!! πολυ καλη και γρηγορη το κυριοτερο αν πεινας!!! ευχαριστω!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ πρωτότυπα και τα δύο! Το μάνγκο δεν είναι αγαπημένο μου αλλά τη πίτσα θα τη φτιάξω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μανγκο πλεον το αγαπησα!!! δεν το συνιθηζουμε τοσο να το τρωμε εδω... σκετο δν μ αρεσει αλα μεσα σε κεικ η με γιαουρτι η ακομα και με το παγωτο με ενθουσιασε!! την πιτσα εννοειτε να την δοκιμασεις!!!

      Διαγραφή
  3. Wonderfull, landscape, greeting from Mons in Belgium
    http://louisette.eklablog.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εντυπωσιακοτατο το γεμιστο μανγκο ντολμαδακι!!!ηταν να μην μαθεις αυτο το φρουτο....στα δαχτυλα το παιζεις τωρα(ξεφλουδισμα ξεκουκουτσιασμα)!!!!
    η πιτσα φοβερη,θα την κανω κι γω!!!!!
    Ανοιξη?????χμμμμ i dont know this word...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa πηρα φορα μου εφυγε η ,...... μανγκιά :P !!!! χαχαχαχα δοκιμασε την την πιτσα ειναι σουπερ!!! ανοιξη.... αυτο το άγνωστο σύνορο....

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετικά και τα δύο ντολμαδάκι μου!! Τα είχα δει και στα κοινωνικά δίκτυα αλλά ήρθα να τα θαυμάσω και από εδώ!! ώστε γίνεται λοιπόν αυτή η πίτσα ε.;;; το είχα απορία και μου την έλυσες! Θερμά σε ευχαριστώ !! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να ναι καλα στο γιουτουμπ!!!! χαχαχαχα
      προσοχη αυτη η πιτσα θελει καλο τηγανι αντικολλητικο!!! παθουσα κ μαθουσα!! χαχαχα σμουτς!

      Διαγραφή
  6. Τρελαίνομαι για πίτσα,πάει στα pin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟλύ ωραίες και οι δύο συνταγές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραίες και οι δύο προτάσεις!
    Το γεμιστό με παγωτό μάνγκο δεν το έχω ξαναδεί και μου φαίνεται εξαιρετικά πρωτότυπο!
    Η δε πίτσα πανεύκολη και ότι πρέπει για τις ξαφνικές πείνες. Και το ότι δεν χρειάζεται καν να ανάψουμε φούρνο που το πας;;
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απ το μπολιγουντ ερχόμενο το μανγκο!!!!
      ειδικα εσεις οι μανουλες τετοια εξπρες φαγακια ειναι τα καλυτερα!!
      αυτος ο φουρνος..... αν βρω και κεικ σε κατσαρολα δεν θα τον ξαναχρησιμοποιησω!! χαχαχα

      Διαγραφή
  9. Σήμερα το βραδινό έχει πίτσα στο τηγάνι, δεν το συζητώ! Πολύ ωραία ιδέα!!! Όσο για τον καιρό...άσε, σήμερα στην Αθήνα ευχόμαστε μεταξύ μας...Καλό χειμώνα!!! Amelie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τεελιο βραδυνο σημερα ;) !!! θα σου χτυπησω κουδουνι!!! χαχαχα και μεις χειμωνα εδω !!! βγαλαμε τα σκουφια απ τη ντουλαπα γτ δν παλευετε !!! καλα χριστουγεννααααααα

      Διαγραφή
  10. Το μάνγκο είναι καταπληκτικό, συνδυασμένο με παγωτό, η δε πίτσα είναι απίθανη!Σλουρπ και για τα δυο! Καλημέρα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίες συνταγές, κυρίως αυτή με την πίτσα θα την δοκιμάζω γιατί πολλές φορές μας χρειάζεται!1
    Καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω!!! ναι η πιτσα στο τηγανι ειναι το νεο αγαπημενο μας φαστ φουντ !!! δεν ειναι βεβαια σαν του ταψιου αλλα μια χαρα την εξαφανιζουμε στο δευτερολεπτο!

      Διαγραφή