Λουκουμάδες με 2 υλικά & Σοκολατένια Κουκουνάρια




καλημέρα τι κάνετε πως είστε;;

χρόνια πολλά στους εορτάζοντες όλες αυτές τις μέρες!!

πάν και τα χριστούγεννα πάν και οι γιορτές...... πρέπει να ξεστολίσω και δεν θέλω! αποφεύγω να κοιτάω και το δεντράκι μη το στεναχωρήσω το καημένο! εκεί που με είχε πιάσει η κατάθλιψη δεν ήθελα να στολίσω τώρα δεν θέλω να ξεστολίσω γιατί το σπίτι θα μοιάζει άδειο, καθημερινό, συνηθισμένο.....

Θα ξεκινήσω τα νέα μου με μια ανακοινωσούλα! Εγώ, η Κική απ το kikitchenandthechef και η Χρύσα απ το myblissfood, 3 food bloggers απ τον βορρά, ξεκινήσαμε μια ομάδα στο fb το " The Food and The Bloggers
Μια ομάδα για όσους αγαπούν το φαγητό, όσοι ασχολούνται με το food blogging και όσους θέλουν να μάθουν νέες συνταγές και προτάσεις. Θα χαρούμε να μπείτε στην παρέα μας και να ανταλλάσσουμε ιδέες και να μιλάμε!

Πάμε να κάνουμε ποδαρικό στην κουζίνα με γλυκές δημιουργίες, για να γλυκάνουμε τη νέα χρονιά και τη νέα βδομάδα!!! Όπως σας είπα και στο προηγούμενο πόστ, είχα πολλά μαγειρέματα αυτές τις μέρες και αρκετές νέες συνταγές! 2 απ αυτές τις συνταγές είναι αυτές που θα σας πώ σήμερα και είμαι σίγουρη οτι έστω τη μια θα τρέξετε να τη δοκιμάσετε! Τις ανακαλύψαμε με τις συμπεθέρες σε ομάδες μαγειρικής στο fb.

σενάριο 1: είσαι σπίτι σε πιάνουν λιγούρες, ψάχνεις ντουλάπια, ψυγεία, πατώματα για κάτι γλυκό ή μάλλον καλύτερα, κάτι χορταστικά γλυκό! τίποτα....
σενάριο 2: ξαφνικό τηλέφωνο {ή ακόμα χειρότερα κουδούνι} από απρόσκλητους συμπεθεραίους που ήρθαν για καφέ. Δεν έχεις τίποτα να κεράσεις ή έχεις και δεν σε φτάνουν τα κομμάτια ή πολύ απλά δεν θες ρε φίλε να κεράσεις την σοκολατόπιτα στον κάθε απρόσκλητο επισκέπτη! οφούουου......

σου έχω λύση! Λουκουμάδες με 2 ΜΟΝΟ υλικά!!! μέχρι να γίνει ο καφές τηγανίζεις 2-3 και κερνάς!




το μόνο που θα χρειαστείς είναι:

  • πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • αλεύρι φαρίναπ

Εκτέλεση:
  1. αδειάζουμε την πορτοκαλάδα σε ενα μπολ και ρίχνουμε φαρίνα μέχρι να γίνει ένας χυλός ΟΧΙ ζυμάρι! 
  2. βάζουμε λάδι να κάψει σε ενα κατσαρολάκι και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τους λουκουμάδες όπως με τους κανονικούς. ΜΗ παραγεμίζετε το κατσαρολάκι γιατί δεν θα τηγανίζονται σωστά!
  3. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμοι για σερβίρισμα! 
* είναι 1000000 φορές καλύτεροι οι πορτοκαλένιοι λουκουμάδες απ το κουρκούτι με σπράιτ ή σόδα που τηγάνιζα σκέτο οταν έφτιαχνα μπακαλιάρο τάχα για ψευτολουκουμά!
** ΔΕΝ χρειάζεται να αφήσετε μια ώρα να φουσκώσουν, αφού δεν έχουν μαγιά. ίσα ίσα μέχρι να κάψει το λάδι θα είναι έτοιμο
*** την επόμενη μέρα δεν είναι τόσο νόστιμοι {ποιοι είναι άλλωστε} αλλά σας εγγυώμαι δεν θα προλάβει να μείνει ούτε ένας για αύριο!
**** η πρώτη τηγανιά μπορεί να είναι λίγο ξεφούσκωτη αλλά νο πρόμπλεμ! η 2η πάντα είναι καλύτερη γιατί έχει κάψει ήδη το λάδι καλά
update info: πορτοκαλάδα με πορτοκαλάδα διαφέρει και στη γεύση και στο πόση φαρίνα θέλει!!

Η 2η συνταγή και η πιο εντυπωσιακή είναι Σοκολατένια κουκουνάρια !!! Είναι τόσο εντυπωσιακά που όλοι τα νομίζουν αληθινά και δεν τα ακουμπάνε!! Τα κουκουναράκια αυτά μας τα ετοίμασε η μάστερ σεφ συμπεθέρα Β. ,μαμά της συμπεθέρας Τ., και εμείς βοηθήσαμε στο να φαγωθούν! Εχουν γεύση σαν τις καραμέλες εμ εντ εμσ !! Ειναι μια εντυπωσιακή ιδέα αν πάτε μια επίσκεψη να τα βάλετε σε μαι ωραία πιατελίτσα με κορδέλες και φρουφρού!
σοκολατενια κουκουναρια
Υλικά:
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • μισή κούπα φυστικοβούτυρο
  • ενα τέταρτο της κούπας πραλίνα
  • 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • για τη διακόσμηση δημητριακά chocapic που είναι σαν πέταλα
  1. πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα άχνη
  2. σχηματίζουμε μικρούς κώνους 
  3. διακοσμούμε με δημητριακά σαν κουκουναράκια και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη σαν χιόνι
*αν δεν μπορείτε να δώσετε το σχήμα βάλτε στη μέση ένα πουράκι ή ενα στικ αλμυρό
** αν δεν σας ενθουσιάζει το φυστικοβούτυρο, δοκιμάστε να τα κάνετε σαν cake pops. οτι κέικ η τσουρέκι σας περίσσεψε θρυμματίστε το, ανακατέψτε με πραλίνα και πλάστε το. 
*** υπάρχει φυστικοβούτυρο με κομματάκια δοκιμάστε το ειναι καλύτερο απ το σκέτο!!!
**** διατηρούνται και εκτός ψυγείου για λίγες μέρες. το κακό είναι οτι μαλακώνουν τα κορνφλέικς!

κουκουνάρια σοκολάτας



ΜοΟd:παρακαλούνται οι αθηναίοι, οι κρητικοί και οι νησιώτες να επιστρέψουν τον χιονιά στη βόρειο ελλάδα και να πάρουν πίσω τον ήλιο τους. ευχαριστώ!
Εκτύπωση

40 σχόλια:

  1. Καλημέρα αγαπητό Ντολμαδάκι, χρόνια πολλά και να έχεις ένα υπέροχο 2015 σου εύχομαι!
    Τι ωραία πράγματα μας δείχνεις πάλι σήμερα και πόσο μα πόσο πανεύκολα! Με παρόμοιο τρόπο έφτιαχνα κέικ με αλεύρι φαριναπ και μπύρα, δεν ήξερα ότι με την ίδια μέθοδο μπορείς να κάνεις και λουκουμάδες! Θα ψάξω και στο fb να σε βρω!
    Στο μεταξύ, σε έχω καλέσει και σε ένα μαγειρικό blogoπαιχνίδι για να μας πάει καλά ο νέος blogoχρόνος, αν έχεις όρεξη δες εδώ: http://chefkang.blogspot.gr/2015/01/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου σκοτεινούλα μου!!! επισης καλη χρονια με υγεια!!! ενα κεκακι σου με μπυρα κ χουρμαδες το εχω στην αναμονη που θα παει θα το κανω!!! ελα ελα να τα λεμε κ στο φβ!!! παω να παιξω το παιχνιδάκι !!!

      Διαγραφή
  2. Καλέ τί τέλεια συνταγή !! Θα δοκιμαστεί άμεσα !! Προφανώς δεν έχει αναλογία κοιτάς ίσα ίσα να είναι χυλός ε; Σας έχω κάνει ήδη request στο fb!! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου αθηνα μου!!!! ναι δεν εχει αναλογια αναλογα ποση πορτοκαλαδα θα βαλεις θα ριξεις φαρινα οσο παρει να χυνει ενας σφυχτος χυλος οχι ζυμαρι!!!! 1 τενεκεδακι πορτοκαλαδα υπολογισε μιση φαρινα κ λιγο ακομα!!! φιλια!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλή Χρονιά Ντολμαδάκι! Θα δοκιμάσω σίγουρα τους λουκουμάδες...με τρελαίνει η απλότητα τους. Όσο για τα κουκουναράκια είναι θεσπέσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη χρονια ! Δεν το είχα φανταστεί ότι μπορουν να γινουν τόσο γρηγορα και ευκολα! Όσο για τα κουκουναρια δεν εχω λόγια, τα βλέπω και θέλω να τα τσιμπησω χαχαχαχα!
    Καλο ξημερωμα. φιλι γλυκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερουδια!!!! ω ναι!! πλεον εξω εξοπλισει το σπιτι με πορτοκαλαδες για ωρα αναγκης!! χαχαχα!!! κερναω κουκουνάρια !

      Διαγραφή
  5. Εντάξει, με έχεις εντυπωσιάσει σήμερα!!! Τέλεια αρχή για την καινούργια χρονιά!
    Ότι δηλαδή τώρα αυτό το μείγμα θα μου βγάλει λουκουμάδες;;; Θα με κάνεις να πάω να το δοκιμάσω τώρα κιόλας!
    Καλό βράδυ και το νου σου, ε... the north bloggers are coming.... χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερααααα χαχα το συνθημα που ολους μας ενωνει " the north bloggers are coming" !!!! ναι παιδι μου σ λεει ολες οι συμπεθερες πηραν πορτοκαλαδες εκαναν λουκουμαδες και ταχα καμαρωνουν οτι εκαναν με μαγια!!! ;) σατανικο σχεδιο!

      Διαγραφή
  6. Βρε καλό μου κοριτσάκι, είπα να ξεκινήσω καμία ρημαδοδίαιτα που σε λίγο δεν θα χωράω από την πόρτα του σπιτιού και μου βάζεις τη συνταγή των fast-λουκουμάδων??? Κρίμα και άδικο είναι! Τώρα μου μπήκε η ιδέα και θέλω να τους δοκιμάσω, αχ τι μου κάνεις! Amelie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημεραααα!!!!! χειμωνα βαρυ εχουμε ασε τη διαιτα φαε να ζεσταθεις!!! απο μαιο ξεκιναμε !!!

      Διαγραφή
  7. Λατρεύω τους λουκουμάδες, όπως και τα παιδιά μου!
    Και η..συνταγή υπέροχη!!
    Τα κουκουνάρια άκρως εμφανίσιμα και νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα στελλα μου!!!! αυτοι οι λουκουμαδες θα σ λυσουν τα χέρια τσακ μπαμ πετας μαι τηγανια και δινεις στα μικρα να φανε!!! σαν τους κανονικους δεν ειναι βεβαια αλλα απ το τιποτα μια χαρα!!! φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Αγαπητο ντολμαδακι,
    θα ξεκινησω απο την ανακοινωση......ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑΑΑΑΑΑ!!!!!Καλη μας αρχη και επισημως!!!!!!!!

    Καλα δεν φανταζομουν ποτε λουκουμαδες με πορτοκαλαδα...με εντυπωσιασες και παλι!!!!!
    Για τα κουκουναρια αχ τι να πω,ειναι εργο τεχνης,νομιζω οτι δεν θα ειχα ποτε την υπομονη να κανω κατι τετοιο...οχι δεν νομιζω ειμαι σιγουρη...γι αυτο καλα θα κανεις να μου στειλεις εσυ απο κανενα,αχαχαχ!!!!!!
    φιλιαααα!!!!! THE NORTH BLOGGERS ΛΕΜΕΕΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κικουλα καλη αρχη!!!! αν μας βγαλουν οι δρομοι ολη την πιατελα θα σε φερω!!! ναι καναν θραυση κ στο φβ σε ομαδες αυτοι οι λουκουμαδες!! οταν θες κατι γρηγορο τσακ μπαμ! δε νορθ μπλογκερσ αρ καμινγκ !!!!

      Διαγραφή
  9. Καλή χρονιά!!!!
    Σοκ και δέος για τις γρήγορες συνταγές σου!!!
    Θα δοκιμαστούν και οι δύο μόλις ξεχιονίσω και πάω σούπερ μάρκετ για πορτοκαλάδα και πραλίνα!!
    Πωπω, με κατέστρεψες :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεχιονισω ακουω και ζηλευω!!!!! στειλε εδω το χιονι που θα φτυαρίσεις!!!! περιμενω εντυπωσεις!!!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα! Τι τέλειες συνταγές!!!! Δεν μπορούσα να φανταστώ λουκουμάδες με δυο υλικά!! Οσο για την πραλίνα τα παιδιά μου θα ξετρελαθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω ξετρελαθηκαμε εμεις μεγαλα παιδια δεν θα ξετρελαθουν τα μικρα;;; !! χαχαχα !!! μπορεις να βαλεις τ αμικρα να βαζουν τα πεταλα απ τα κορν φλεικς σα παιχνιδι ;) οι λουκουμαδες αυτοι λυνουν τα χερια σε στιγμες λιγουρας!

      Διαγραφή
  11. Υ. Γ. Το χιονιά τον θέλουμε λίιιιγο ακόμα αλλά μάλλον δεν θα μείνει! Πάντως ενα χιονανθρωπάκο τον φτιάξαμε! Πολλαααααα φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα τελεια !! ζηλεψα!!! εεεε φτανει ποσο τον κρατησατε αφηστε τον να ερθει και σε μας λιγο :P καλο απογευμα!!

      Διαγραφή
  12. μεγαλη υποθεση το ξεστολισμα.πολυ κουραση περισσοτερη νομιζω απο το στολισμα.και πολυ απογοητευση.αδειο το σπιτι.ουαααα.μας γλυκανες ομως με τις κουκουναρες.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως λιτσα μου!!! τη μια βαριεσαι να στολιζεις μετα βαριεσαι να ξεστολίζεις να τα βαζεις σε σειρα!!! καλημερα!!

      Διαγραφή
  13. Εντυπωσιάστηκα και από τις δυο συνταγές. Η πρώτη μοιάζει τόσο εύκολη και νόστιμη που σίγουρα θα δοκιμαστεί και η δεύτερη πραγματικά πανέμορφη.
    Καλό ξεκίνημα στο " The Food and The Bloggers", θα σας επισκέπτομαι!

    Καλή Χρονιά Ντολμαδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερουδια!!! σε περιμένουμε!!! οι πορτοκαλολουκουμαδες εχουν εξαπλωθει σα γριπη στην παρεα!!! ανεβηκαν οι μετοχες των αναψυκτικών ! χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  14. Καλορίζικο κοριτσια!!!

    Ασε και εγω μια που δεν εχω την δυναμη ακομη να σχοληθω με το ντεκορασιόν του σπιτιου μια που μου αρεσει να βλέπω τις γιρλάντες δεν εχω ξεστολισει ακόμη.
    Ειχα δει τα κουκουναρια στο ιντερνετ και μου αρεσαν αλλα δεν εκατσα να ψαξω συνταγη. Πολύ ομορφα τα εκανες!
    Καλό Σουκου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να αφήσουμε τις γιρλαντες έτσι για άποψη ;;!!! Καλό σουκουυυ !!!

      Διαγραφή
  15. σούπερ ιδέα οι λουκουμάδες και τα κουκουναράκια πανέμορφα!
    καλή αρχή στην ομάδα!! θα σας επισκέπτομαι συχνά!!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό 2015 να έχουμε! Οι λουκουμάδες σου φαίνονται πολύ καλή ιδέα για έκτακτες περιπτώσεις και όχι μόνο! Για τα κουκουνάρια δεν έχω λόγια.. Είναι σαν αληθινά!!Καλή αρχή στην ομάδα στο FB, θα την επισκεφτώ άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου μαγείρισσα!!! Τα αδείασαμε τα ράφια με τις πορτοκαλαδες των σμ !!!! Ευχαριςτω !!!

      Διαγραφή
  17. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά κοριτσάκι!
    Εύχομαι ότι καλύτερο για το νέο έτος!
    Και οι δύο συνταγές είναι φοβερές απλά!
    Η πρώτη πανεύκολη και η δεύτερη απίστευτη και ευπαρουσίαστη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ ερμιονη μου !! Επίσης καλή χρονια με ότι επιθυμείς !!! :)

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα ντολμαδάκι, με εντυπωσίασαν οι συνταγές που μας προτείνεις!!!
    Χυμό πορτοκάλι βάζω στους λουκουμάδες και δίνει άρωμα!!! Τα σοκολατένια κουκουνάρια πραγματικά μου άρεσαν πολύ και θα τα προσπαθήσω σύντομα!!! Καλό ξεκίνημα στο καινούριο σας ξεκίνημα!!!
    Να έχεις μια ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ !! Επίσης καλή χρονια με ότι επιθυμείς!!! Αυτό δεν ξαναακουσα να βάλω χυμό στους κανονικούς!!! Χμμμ μου δωσες ιδέα!!!!

      Διαγραφή
  19. Καλή χρόνια!! Μα τί λουκουμάδες είναι αυτοί;; Μόνο 2 υλικά; Πρέπει να τους δοκιμάσω πάραυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη χρονια!!! τρεχα γρηγορα παρε πορτοκαλαδα και βουρ για τηγανισμα!!!

      Διαγραφή