Μύλος των ξωτικών, Τρίκαλα




Κυριακή ώρα 7:00 το πρωί. 
Ξυπνάς γρήγορα, τρώς ένα σούπερ πρωινό να σε κρατήσει, κατά προτίμηση αυγόφετες, κουλουράκια και φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Ετοιμάζεσαι, κάνεις ένα τελευταίο τσεκ για την μηχανή, φορτισμένο κινητό και ανεβασμένη διάθεση και φεύγεις τρέχοντας!
Συναντάς συμπεθέρες, μεγάλες και μικρές, και μπαίνετε στο λεωφορείο. 
Προορισμός: Το χωριό του άη βασίλη στον Μύλο των ξωτικών στα τρίκαλα!!!

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην ελλάδα και επιτρέψτε μου να πω το καλύτερο!!!

Απ την Κοζάνη ξεκινάνε 3 λεωφορεία. Σε πάνε το πρωί και σε γυρνάνε το βράδυ. Ο χαμός!!! Εννοείται ο περισσότερος κόσμος είναι γυναίκες με τα παιδάκια τους ή κοριτσοπαρέες. οι άντρες μάλλον φυλάνε το σπίτι και κάνουν καμιά φασίνα ;)
Έτσι οργανωθήκαμε κι εμείς και αποδράσαμε στα χριστούγεννα γιατί αν περιμέναμε απ την κοζάνη.......

Μετά από σχεδόν 3 ώρες περιπετειώδους διαδρομής φτάσαμε - επιτέλους-  στα τρίκαλα. Περιττό να σας πώ οτι υπήρχαν λεωφορεία απο παντού. Σίγουρα απο θεσσαλονίκη και γιάννενα.
Έχετε δει στην αμερική που κάνουν εκπτώσεις, ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν ορδές καταναλωτών μέσα ποδοπατώντας ο ένας τον άλλο; Ε αυτό ακριβώς έγινε και με τα λεωφορεία!!! με το που άνοιξαν οι πόρτες τρέξαμε ολοι να μπούμε στον μαγικό κόσμο των τρικάλων!

το σίγουρο είναι γίνεσαι κι εσύ παιδί {μην πω χειρότερο από παιδί} και μαγεύεσαι! Ευτυχώς είναι οργανωμένα να μπορείς να περνάς απο όλο το πάρκο να μη χάνεσαι αλλά και ούτε να αγχώνεσαι απο που να πρωτοξεκινήσεις! 
για να μπείς μέσα πρέπει να έχεις διαβατήριο! Λογικό, αφού πλέον δεν είσαι στην ελλάδα αλλά στον βόρειο πόλο!

Το διαβατήριο έχει σα σκοπό να περάσεις απο καποια αξιοθέατα και να στο σφραγίσουν. Αν μαζέψεις όλες τις σφραγίδες σου δίνουν ένα πτυχίο! Εμείς δεν είχαμε την υπομονή να περιμένουμε στην ουρά να δούμε τη νεράιδα και τον άγιο Βασίλη {μπουαααα μπουαααα}. Αυτές που είχαν τα παιδάκια "αναγκαστικά" περίμεναν μέχρι και 40 λεπτά σε κάθε ουρά!!!

Ξεκινάμε την βόλτα απο την απόλυτη μαγεία, το απόλυτο μέρος, το όνειρο του γούιλι γουόνκα, τον παράδεισο της σοκολάτας και σίγουρα το μόνο μέρος που θα εκτιμηθεί δεόντως απ τα πολύ μεγάλα..... παιδιά ;) !!! Το εργοστάσιο σοκολάτας!!
σοκολάτα παντού! εντύπωση μας έκαναν τα σοκολατένια χωνάκια με μους σοκολάτας!! κλασσική, λευκή βανίλια και φράουλα! Μη φοβάστε οτι θα λερώσετε το ταγέρ, σας δίνουν και κουταλάκι για να φάτε τη μους αφοβα. {εκτός αν είστε σαν εμάς -διασταύρωση τυρανόσαυρου και λευκού καρχαρία- και ορμάτε με τα μούτρα και καταφέρνετε να λερώσετε μέχρι και τα ρούχα που θα βάζατε αύριο!!!}
το ρόζ σιντριβάνι σοκολάτας
και το κλασσικό σοκολατένιο
το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο,
όλο σοκολάτα!
τα υπέροχα σοκολατένια χωνάκια
γεμιστά με μους σοκολάτας
σοκολάτα σε γλειφιτζούρια, σε πουράκια και
σουβλάκια απο τουλουμπάκια,λουκουμάδες,
καριόκες,τρουφάκια
βουτηγμένα στη σοκολάτα!!
λίγο παραδίπλα, οι βοηθοί του άη βασίλη ετοίμαζαν γλύκα γλυφιτζιουράκια!!




και αφού πάθαμε μια γερή δόση διαβήτη, συνεχίσαμε για να βρούμε τον άη βασίλη.
Επόμενη στάση το Ταχυδρομείο για να γράψουμε το γράμμα για τα δώρα 

Αγαπημένε μου Αη Βασίλη,
ζε σουί Ανασταζί.........
ο Θωμάς Παλιούρας είναι ο βοηθός του αη Βασίλη
στο ταχυδρομείο
συνεχίζουμε για το δεντρόσπιτο της νεράιδας
προσοχή, γιατί στο βόρειο πόλο
υπάρχουν πολλές αρκούδες!
λίγο φρέσκο γαλατάκι Όλυμπος
τα απόλυτα σοκολατένια μήλα!
αν είχε τέτοια η χιονάτη, θα άφηνε τον πρίγκιπα να την ξυπνάει
μόνο για να φάει κι άλλο!!!
ζεστό κρασί και δώρο η κούπα!!!
και εκεί που περπατάμε αμέριμνες μες στην τρελή χαρά τι να δουμε;;;;; TRDELNIK !!!!! 
NAI NAI NAI κι όμως. Ποιος το περίμενε οτι θα τα βρίσκαμε ελλάδα και μάλιστα στα τρίκαλα!! με την συμπεθερούλα Κ. που είμασταν μαζί στην Πράγα τρέξαμε αμέσως να τα δούμε!!! Απ οτι μάθαμε υπάρχουν και στην αθήνα!!
2 παρατηρήσεις: καμία σχέση η γεύση τους με τα ευρωπαικά....εκείνα είναι πιο τσουρεκοειδή αυτά πιο ζυμαρένια....επίσης η τιμή πανάκριβη σε σχέση με τι παίρνεις. 3 ευρώ ενα μικρούλι κομμάτι σε σχέση με την Βουδαπέστη και Πράγα που με 2,5 ευρώ παίρνεις μια κομματάρα και μάλιστα απο το πιο κεντρικό σημείο που θεωρείτε και ακριβό.  


ο παράδεισος του οδοντίατρου...
& ο δικός μου ;) 
καραμελωμένοι ξηροί καρποί
& ελίτσες σοκολατένιες σε διάφορες γεύσεις!!
το παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους
η κλασσική ρόδα!
αν πεινάσετε ή θελήσετε εναν καφέ να ηρεμήσετε
απ το κυνήγι των παιδιών ευτυχώς υπάρχει ο κατάλληλος χώρος!
το σπίτι του άη βασίλη
αφού τα γυρίσαμε όλα, εννοείτε θα πηγαίναμε κέντρο στα τρίκαλα για φαΐ και βόλτα


το καλό ήταν οτι τα εμπορικά μαγαζιά ήταν ανοιχτά και κάναμε και ψώνια ειδικά σε καταστήματα που δεν υπάρχουν στην κοζάνη, γκούχου γκούχου ΖΑΡΑ ;)



Μετά απο τόσο περπάτημα μας άνοιξε η όρεξη!! Αν σας βγάλει ο δρόμος στα Τρίκαλα εννοείτε ότι θα πάτε στα Μανάβικα. Μια περιοχή κοντά στο κέντρο που έχει όλες τις ταβέρνες και τα φαγάδικα !



εκεί θα δείτε την υπέροχη τοιχογραφία με τον τσιτσάνη και την λαϊκή αγορά. Ναι όλο αυτό είναι ζωγραφιά και φαίνεται σαν ζωντανό!! οι σκιές, οι λεπτομέρειες απλά απίστευτα!!

Επειδή όλες σχεδόν οι ταβέρνες έχουν "κράχτες" {εμεις έτσι τους λέμε, δεν ξέρω πως αλλιώς λέγονται} μην παρασυρθείτε αν σας αρπάξουν και καθίσετε προτού κάνετε μια έρευνα στις τιμές.......Εμείς προτιμήσαμε μια ήσυχη ταβερνούλα μικρή παραδοσιακή, χωρίς κράχτες, με καλές τιμές και αράξαμε!!
το "λαδοφάναρο"
μιας και ο χρόνος ήταν περιορισμένος και είμασταν και κουρασμένοι προτιμήσαμε {νηστίσιμα} μεζεδάκια για να έρθουν και γρήγορα στο τραπέζι και λευκό κρασάκι. 
Κολοκυθάκια τηγανιτά τραγανά με σκορδαλιά, λάχανο σαλάτα, ζαμπονοκροκέτες, καλαμαράκια και φυσικά εννοείτε τηγανιτές πατάτες. Ενα λευκό ξηρό κρασάκι ήρθε και έδεσε, μη σας πω στο γύρισμα μέσα στο λεωφορείο μας νανούρισε κιόλας!! ;)


και έξτρα μπόνους: κορμός με παγωτό!!! ΑΓΑΠΩ φαγάδικα που σου φέρνουν γλυκάκι στο τέλος και τα παραδέχομαι!!! έτσι να τα βλέπουν μερικοί.....


αφού καλοφάγαμε και καλοήπιαμε τρέξαμε να προλάβουμε το λεωφορείο για το γυρισμό!!! Αντί ταξί προτιμήστε το τρενάκιιιιιιιιιιι!!!! απο το κέντρο στην πλατεία σας πηγαίνει στον Μύλο των Ξωτικών και απο κεί σας γυρνάει στο κέντρο!


Επεράσαμε όμορφα, όμορφα ! πήραμε τη δόση μας για χριστούγεννα και είμαστε καλά! Περιττό να σας πώ οτι οι μεγάλοι βγήκαμε νοκ άουτ απ την κούραση ενώ τα παιδάκια συνέχιζαν ακάθεκτα να μιλάνε μέσα στο λεοφωρείο!!!
Μπορεί να μην είχα το κουράγιο να περιμένω στην ουρά για τον αη βασίλη σίγουρα όμως θα ξέρει οτι έφτασα ως εκει και το καλό που του θέλω να μου φέρει το δώρο μου!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ DOLMAΔΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!
Εκτύπωση

34 σχόλια:

  1. αναστασια μου γιορταζεις σημερα;αν ναι χρονια σου πολλα.πολυ ωραια η αναρτηση.και η κορη μου ειχε παει και περασε πολυ ωραια.κουραστηκε βεβαια αλλα ευτυχως εφερε πισω και τα 2 παιδακια της αφου συνεχως τα εχανε.πολλα φιλια και τις καλυτερες ευχες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι γιορταζω!!!ευχαριστω πολυ!!!! ναι ηταν πολυ ωραια!! καλα οντως χανει το παιδι τη μανα κ η μανα το παιδι!!!

      Διαγραφή
  2. Πω πω, μέχρι κι εγώ η σκοτεινή ζήλεψα την ξωτικοβόλτα σου! :)
    Κάπου το έχει πάρει το μάτι μου σε ιντερνετικές φωτογραφίες (ίσως από άλλα blogs κιόλας) αυτό το θεματικό χωριό και σίγουρα είναι καλή ιδέα (και τέτοιες μέρες σκέφτομαι τι λεφτά βγάζουν οι ιδιοκτήτες του..!)
    Κάποια χρονιά (δυστυχώς μόνο μία) είχαν κάνει κι εδώ στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος το γλυκοχωριό όπου διάφορα γνωστά ζαχαροπλαστεία είχαν το δικό τους "σπιτάκι" με δείγματα της δουλειάς τους φυσικά! Ακόμα θυμάμαι μια κρεμ μπρουλέ όνειρο γνωστού μαγαζιού που είχα δοκιμάσει!
    Βλέπω (δηλαδή διαβάζω) Ντολμαδάκι πως αν και αντιαλκοολικό το κρασάκι το τίμησες (όλοι έρχεστε στα λόγια μου σιγά - σιγά... :p)
    Καλά να περνάς πάντα, σε γιορτές και μη γιορτές, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετοιμασου και βουρ στο κοντινοτερο λεοφωρειο !!!! νομιζω ειναι του δημου ! τουλαχιστον εχει και θεσεις εργασιας να δουλεψει λιγο ο κοσμος! απο οργανωση αψογο και απο εξυπηρετηση των υπαλληλων! χαχα με εχουν μικρη κ με παρασερνουν αλλα οκ λιγο κρασακι μια γουλια για το καλο !!! θα εβγαζα κ την πορτοκαλαδα στο πλανο αλλα θα γελουσε κ το παρδαλο κατσίκι :P
      καλα να περασεις επισης !! καλα χριστουγεννα φιλια!!

      Διαγραφή
  3. Αρχικά να ευχηθώ Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου! Να ζήσεις και να είσαι πάντα καλά! Στο Μύλο των Ξωτικών πήγαμε πέρυσι και περάσαμε τέλεια, ήταν όλα πολύ όμορφα και οργανωμένα!. Τα περιγράφεις όλα με μεγάλη ακρίβεια και ζωντάνια οπότε ο οδηγός σου είναι ο,τι πρέπει αν κάποιος θέλει να βρεθεί προς Τρίκαλα μεριά. Και του χρόνου να είσαστε καλά να ξαναπάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ αμαλία μου!!! καλες γιορτες σου εύχομαι!!! ναι ήταν τέλεια καθε χρόνο και καλύτερα οργανώνονται! ειχα παει πριν 4 χρόνια καμια σχέση με τώρα!!! ναι ναι θα ξαναπάμε μη σου πω οτι θα αφήσουμε τα παιδιά στις γιαγιάδες να το γυρίσουμε ολο μονες μας χαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα !! Είναι τέλεια ! Πρέπει να το επισκεφτούμε κάποια στιγμή! Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!! ναι ειναι υπεροχο!!! μπρος οργανωθείτε και βουρρρρρρ !!!! καλες γιορτες!!!

      Διαγραφή
  5. αααα Αναστασια υπεροχη βολτα μας εκανες,σαν να ημουν κ γω εκει!
    Εχω ομως να σου πω οτι και η δικη μας ονειρουπολη εδω στη Δραμα ετσι ειναι.....και καλυτερη αχαχαχα!!!!!!Εχουμε οοοοολες αυτες τις λιχουδιεσ(ναι ακομα και trdelink τα οποια τα ειδα και θυμηθηκα αμεσως εσενα) και παρα πολλα σπιτακια με ατελειωτες δραστηριοτητες το καθενα και μια κεντρικη σκηνη με διαφορετικα happenings καθε μερα!!!!!Αντε ελα μια βολτααααα να ονειρευτεις στην ονειρουπολη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!φιλακιαααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααααα εχετε και τετοια;;;; κατι συμπεθερες στο μπας ελεγαν οτι δεν τους ενθουσιασε καθολου η ονειρουπολη!!! εγω θελω να ερθω αν αξιουουν και βαλουν λεοφωρειο και οργανωθούμε!!! τυχεροι εσεις που εχετε τετοια και καταλαβαινετε χριστουγεννα οταν κυκλοφορειτε!

      Διαγραφή
    2. 'Νταξ κορίτσια καλα που υπάρχετ και εσεις και μου ανοιξατε τα μάτια... Ονειρουπολη στην Δράμα
      Ξωτικά στα Τρίκαλα!!!!
      Τι να ......... η Ντισνειλαντ και το χωριο του Αστεριξ στα Παρίσια xa xa:)

      Διαγραφή
    3. Πεστα βρε μπιουτη!!!! Ε μα καποιος επρεπε να το πει!!!! Αχαχα!!!!!

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα θα το βγαλω σε μπλουζακι να το πρωωθησω στο δημο τρικαλων!!!! χαχαχαχαχαχα ετσιιιιιιι

      Διαγραφή
    5. η Γιουροντίσνεϋ ηθελα να πω, γιατι η Disneyland ειναι στο Αμέρικα.

      Διαγραφή
  6. Γειά σου Ανασταζί με την ωράια πασμίνα!
    Μα καλά μονο εμεις εδω στην Αθηνα δεν εχουμε τιποτα τις προκοπής για ναγλεντισουμε τα Χριστουγεννα?

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, δε σου πα εδω και 3 μερες κανει κρύο στην Αθηνα, γιουπι!

      Διαγραφή
    2. η πασμίνα είναι ευγενική χορηγία {δωρο} μιας φαν μου και συγκεκριμένα της προέδρου του φαν κλαμπ μου!!! {οχι το οτι ειναι ανηψια δεν σημαινει τιποτα} αα σας ηρθαν τα κρυα;; τελειαααα σας ευχομαι και χιονάκι ;)

      Διαγραφή
    3. Τι αγόρασες απο το Θάρα των Τρικάλων?
      Αχ ειχα πάει ενα Χριστουγεννο στα Τρίκαλα, πολύ κρυο, αλλα πανεμορφα:)

      Διαγραφή
    4. εγω τα τρικαλα τα λεω η βιεννη της ηπειρου!! ετσι οπως ειναι πεζοδρομος με τα καταστηματα και μεγαλων εταιριων και τοπικων και το ποταμι μεσα ειναι μουρλια!!!

      Διαγραφή
    5. ΕΙσαι to the point :)
      Πω πω τι μου τα θυμισες... θελω να πάω τωρα, να περάσω εκει τις γιορτέςςςςςςςςς!

      Μέρι Κριστμας Τάσα, καλές γιορτες, καλό ντερλίκωμα, καλά κρασιά... καλές σόδες xa xa :)

      Διαγραφή
    6. παμεεεεεεεε να κανουμε χριστουγεννα με τον αη βασιλη!!!! επισης καλα χριστουγεννα καλα να περασεις καλο φαι καλο ποτο και σε προκαλω σε διαγωνισμο αν στις 27/12 εχεις μεγαλυτερη χοληστερινη απο μενα θα σου στειλω χιονια!!!!

      Διαγραφή
    7. Α χα χα, εχω προθεσω να παω για εξεταση αιματος μετα τις γιορτες πάντως.
      Μόλις ηπια το 3 χαμομηλι... ακομη δεν εχω χωνεψει το χριστουγεννιατικο φαγητό, ουφ!
      Φιλιαααααααα

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτική η περιήγηση, Αναστασία μου, ζηλεύω!!! (Ιδιαίτερα το συντριβάνι της ροζ σοκολάτας) Θα σου ευχηθώ χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, έστω και καθυστερημένα, και Χαρούμενα Χριστούγεννα, με υγεία και χαρά, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ!!!ναι ηταν πολυ ωραία!!! καλά χριστούγεννα & καλές γιορτές

      Διαγραφή
  8. Κι εγώ θέλω!!!!!!!! Πολύ ζήλεψα όλα όσα είδα και περιέγραψες ντολμαδάκι!!!!
    Και στην επόμενη βόλτα να μας ξεναγήσεις!!!
    Καλά Χριστούγεννα να έχεις!!! Υγεία, αγάπη και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα χρονια πολλα!!!!! καλα χριστουγεννα καλες γιορτες!!! τρεχα μπες στο πρωτο λεοφωρειο για εκει!!! ειναι μαγικα!!

      Διαγραφή
  9. Έχω ακούσει πολλά θετικά σχόλια για το Μύλο των ξωτικων, τα Τρίκαλα , όμως ειναι πολύ μακριά μας!
    Μα ροζ συντριβανι σοκολάτας;;;;;;;;;;; αχ ΑΧΧΧ
    Καλά χριστούγεννα απο καρδιάς, με υγεία και αγάπη!
    Να περάσετε υπέροχα!
    Πολλά φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα χρονια πολλα!!!!! καλα χριστουγεννα καλες γιορτες!!! ναι ειναι λευκη σοκολατα σε ροζ χρωμα!!! ειναι μαγικα οντως και ειδικα μεσα στο εργαστηρι σοκολατας σου ανεβαινει το ζαχαρο και μονο που τ αβλεπεις!!!

      Διαγραφή
  10. Τέλεια περάσατε Ανασταζί μου!!!! Είναι καταπληκτικά στον Μύλο... εμείς θα πάμε εφέτος για δεύτερη χρονιά!!! Εϊναι τόσο 'όμορφα!!!!
    Και του χρόνου με υγεία, αγάπη και χαρά!!!! Χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρονια πολλα καλη χρονια!!! ναι ηταν υπεροχα και σιγουρα θ αξαναπαμε!!!

      Διαγραφή
  11. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας ξετρέλανες με την περιήγηση!!!
    Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και πολλές γευστικές δημιουργίες!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή