Bazaar, πιτσοψωμάκια & 43 μέρες until X-Mas




Καλημέρα τι κάνετε;;; σιγά σιγά χειμωνιάζουμε εδώ...

από που να αρχίσω να σας λέω νέα;; θα αρχίσω απ το μπαζάρ φυσικά! όπως σας είχα πει 7-9/11 στην κοζάνη θα γινόταν το φιλανθρωπικό μπαζάρ της Δράσης Ελληνίδων bloggers . Το μπαζάρ το ανέλαβε η Αννιώ. Εκανε εξαιρετική δουλειά, φοβερός συντονισμός και όλα πήγαν υπέροχα!! ο κόσμος ήρθε και βοήθησε με τις αγορές του. 

Μεγάλη εντύπωση όμως μου έκανε που ήρθαν κάποιες μπλόγκερς μαζί με τις δημιουργίες τους εκτός κοζάνης!! Τη Σοφία την ήξερα απ το μπλογκ της τίποτα δεν πάει χαμένο . Η Σοφία ήρθε απ' το Σουφλί, απ τη μια άκρη στην άλλη, και μας έφερε κάτι υπέροχα πραγματάκια και πίνακες από κουκούλια μεταξοσκώληκα!!! ναι καλά διαβάσατε!! το ξέρατε εσείς οτι στο Σουφλί έχουν μετάξι;; εγώ όχι τώρα το έμαθα και ενθουσιάστηκα από τα τόσα πράματα που μας είπε για αυτά τα σκουληκάκια!!! αφού απ τον ενθουσιασμό μου και τις νέες μου γνώσεις έχω ζαλίσει την παρέα να πάμε να τα δούμε από κοντά!!!! Δείτε τις δημιουργίες της για το μπαζάρ εδώ και τα υπέροχα μπρελοκάκια της! `
την κ. γιούλα  , την κ. μαρία και την κ. ρέναΗ κ. Γεωργία , η γνωστή ακτίδα  απο Θεσσαλονίκη! υπέροχος άνθρωπος! καθώς και άλλες χρυσοχέρες καλλιτέχνιδες! Α! γνώρισα και άλλη κοζανίτισα μπλόγκερ, γιατί μέχρι τώρα ήξερα εμένα και την Αννιώ! Την Έφη απ το efi and the city  .

Mπορεί να ήμουν σα τη μύγα μες στο γάλα, γιατί εγώ ούτε ευθεία γραμμή με χάρακα δεν μπορώ να τραβήξω, μου άρεσε όμως συμμετείχα σε αυτή τη δράση και γνώρισα αυτές τις κυρίες από κοντά.

Φωτογραφίες και νέα από το μπαζάρ θα τα βρείτε αναλυτικά στα λινκ παραπάνω.
Εγώ πήρα αυτό το υπέροχο φθινοπωρινό στεφάνι  με κάστανα, αμύγδαλα, φουντούκια, κανέλες και διάφορα φύλλα. Διακοσμεί τον τοίχο της κουζίνας μου. Το είχα σταμπάρει απ την αρχή και μετά έμαθα οτι το είχε φτιάξει η Αννιώ!!! Τηλεπάθεια!!


....και αυτό τον δίσκο να στολίζει την κουζινούλα μου!!!

Γι'αυτό, που χρόνος για μαγειρέματα αυτές τις μέρες με τις ετοιμασίες και το μπαζάρ!!! Εκτός απ τα κορν φλέικς,  τα γιαούρτια και τα τοστ που προλάβαινα έτρωγα, την παρασκευή το βράδυ με είχε κόψει μια πείνα που έτρωγα μέχρι και σαλιγκάρια!! 
η έμπνευση της στιγμής: σουφλέ με κασέρια και ψωμί !!!



 Θρυμμάτισε το ψωμί και άπλωσε το σε ενα βουτυρωμένο πυρέξ. Ρίξε τριμμένα κασέρια και φέτα να πάνε παντού και ανακάτεψε τα με τα χέρια {εγώ έριξα και λίγο ζαμπόν} Χτύπα 2 αυγά με γάλα εβαπορέ, πιπέρι και λίγη μουστάρδα. Περίχυσε το ψωμί και ρίξε κομματάκια βούτυρο σκόρπια. Ψήσε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μην υπάρχουν υγρά στο πυρέξ {εννοείτε οτι με τα υλικά κάνετε παιχνίδι.. βάλτε βγάλτε...}

Την Κυριακή το βράδυ μαζευτήκαμε για ταινία {για την ακρίβεια, να δούμε τα νέα επεισόδια της σειράς Grimm} Απ το να παραγγέλναμε πίτσες και πιτόγυρα είπαμε να φτιάξουμε κάτι εμείς στα γρήγορα. Η μια συμπεθέρα έριξε την ιδέα να βάζαμε στο φούρνο  το καρβέλι ανοιχτό στη μέση με κασέρια και λοιπά σα σκορδόψωμο και τότε θυμήθηκα το "τσίμπα - τράβα" !!! Το pull apart bread το είχα σταμπάρει από καιρό στο γιουτουμπ και πρόσφατα το είδα και στην Ερμιόνη . Τα συμπεθερούλια ανέλαβαν να το ετοιμάσουν και γώ και έτρεχα, η καημένη, στο ψιλικατζίδικο να πάρω την πορτοκαλαδίτσα μου γιατί όλοι βολεύτηκαν με τις μπύρες και μένα δεν με σκέφτηκε κανείς.... 



pull apart bread



το πιτσοψωμάκι γέμισε με κασέρια (κεφαλοτύρι και κασέρι για πίτσες που το έχει το σουπερ της γειτονιάς) μπέικον, μουστάρδα, σκόρδο, βούτυρο, πιπέρι.
λιώνεις το βούτυρο και το ανακατεύεις με λιωμένο σκόρδο, μουστάρδα και πιπέρι. το ρίχνεις στα κενά και αλείφεις και την επιφάνεια. Παίρνεις τα τριμμένα κασέρια και μπέικον και αρχίζεις να γεμίζεις!. Τυλίγεις με αλουμινόχαρτο. ψήνεις για 15 λεπτά, βγάζεις αλουμινόχαρτο και αφήνεις άλλα 15 μέχρι να πάρει χρώμα και να κρατσανήσει. 

πρασινάδα δεν είχαμε για ντεκόρ.....
νεξτ τάιμ θα οργανωθώ καλύτερα να το κάνω υπερπαραγωγή!





και οι 2 εκδοχές τρώγονται ζεστές. Το ψωμοπιτσάκι μπορείς να το φας και λίγο κρύο, το σουφλέ όμως με τίποτα!!!!


Αυτά τα νέα προς το παρών..... τώρα ετοιμαζόμαστε για γιορτές, για βουνά και για λαγκάδια!
Έρχονται σιγά σιγά και τα χριστούγεννα....

*εσείς έχετε κασέρια για πίτσες και τόστ ή μόνο εμείς έχουμε τέτοιες πατέντες;;;είναι πολύ πιο οικονομικά απ τα "κανονικά" κασέρια περίπου 3-4 ευρώ / κιλό αλλά είναι αηδία να τα φάς σκέτα! αλλά επειδή λιώνουν πολύ καλύτερα εγώ τα ανακατεύω με λίγο φυσιολογικό κασέρι για γεύση.

ΜοΟd: 
Εκτύπωση

33 σχόλια:

  1. Με όλες αυτές τις νοστιμιές που είδα εδώ μέσα, κι εγώ σαν την τελευταία εικόνα με βλέπω να καταλήγω... χαχαχα!
    Όπως καταλαβαίνεις ποτέ δεν λέω όχι σε ψωμο-δημιουργίες... ;-)
    Φιλιά πολλά, ντολμαδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερουδια!!! το δευτερο ψωμοπιτσακι θα υιοθετηθει επισημα στην παρεα και θα πειραματιστουμε με αλλαγες!!

      Διαγραφή
  2. Γεια σου ντολμαδακι!!!!!
    τι ωραια ιδεα το μπαζααρ αλλα και τι ωραια ιδεα το ψωμοσουφλε αλλα και το γουτσου γουτσου φουσκοτουλικο πιτσο ψωμακι ειναι μια τρελα!!!!!
    Η σειρα Grimm καλη???
    φιλια ντολμαδακι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα μαστερ σεφ μου!!! σε ευχαριστ ωπολυ!! η σειρά οχι απλά καλη.. τρίκαλη είναι!!! κολλάς επικίνδυνα !! αν σ αρεσουν τυπου παραμυθοτρομαχτικα με κωμωδία και αισθηματικό στην προτείνω!!!

      Διαγραφή
  3. Μωρέ πολύ-πολύ ωραία και ορεχτικά τα μαγειρέματά σου αλλά λιμπίστηκα και το μπαζάρ για να σου πω την αλήθεια! Μακάρι να ήμουνα εκεί να αγόραζα κι εγώ τέτοια ωραία αντικείμενα! Μου άρεσε πολύ το στεφάνι, υπέροχο διακοσμητικό για την κουζίνα. Amelie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου αμαλιτσα!!!η δραση ελληνιδων μπλογκερ κανει και αλλα μπαζερ σε πολλες πολεις στην ελλαδα!! αν μπεις στο σαιτ μπορει ςνα ενημερωθεις αν γινει κανενα στην πολη σου!!!

      Διαγραφή
  4. Μμμμμ πιτσοψωμάκι λαχταριστο!
    Το στεφανακι και ο δισκος ειναι πολυ ομορφα και ταιριαστά.
    Τι ωραια που πέρασες ομορφα στο Μπαζαρ... και του χρόνου :)

    ΥΓ
    Ε ναι μεχρι και εδω χάμου ξερουμε για τους μεταξωσκόληκες της περιοχής αυτής... πως λέμε κροκος Κοζάνης, ετσι και μεταξωτά Σουφλίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω δεν το ηξερα!!!! τωρα που το εμαθα ομως δεν θα το ξεχασω!!! :) ναι ηταν πολυ ωραια !

      Διαγραφή
    2. Οπως επίσης και...
      αυγοτάραχο μεσολογγίου
      πιπεριά φλωρίνης
      γουναρικά απο Καστοριά
      Αρσενικό Νάξου
      καπαρη τηνου
      Σολωμος Σκωτίας
      Μάης Βλαστης
      Χάλκινα Γουμένισσας
      Πηδηχτός Καστρινός
      Φιρίκια πηλίου

      χα χα!

      Διαγραφή
    3. χαχαχα τ αμονα που δεν ξερω Πηδηχτός Καστρινός καπαρη τηνου
      Αρσενικό Νάξου {για μια στιγμη νομιζα ειναι κανας αντρας αλλα το γκουγκλαρα!!! χαχαχαχαχα}
      μαης βλαστης δικο μας παραδοσιακο τραγουδι πιπεριες φλωρινες δεν θα ξερω βρε!!! γουναρικα καστοριας και σιατιστας να προσθεσω απο αυτα ζουμε!!! εχουμε πολλα στη χωρα μας και δεν τα ξερουμε!!

      Διαγραφή
  5. ...Να΄ σαι καλά Αναστασία μου!
    Βοήθησες πάρα πολύ στο bazaar και υπήρξες ακούραστη και γελαστή μέχρι το τέλος!
    ΄Ηταν όμορφη και συγκινητική η Δράση για όλους εμάς που τη ζήσαμε...
    Δημιουργήσαμε δεσμούς και κάναμε καινούριους φίλους που _δεν μπορεί_ κάπου θα ξανασυναντήσουμε...
    Να΄ μαστε καλά να μπορούμε να βοηθάμε και να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις...
    Σου στέλνω τα φιλιά μου...♥
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντολμαδακι μου γεια σου.πρεπει να ειχε επιτυχια το μπαζαρ διοτι ολο καλα σχολια διαβαζω.μπραβο σας.τωρα για τα τυρια.εμεις εδω τετοια κασερια δεν εχουμε.μονο τα συνηθισμενα.την δουλεια τους την κανουν.μονο που ειναι λιγο ακριβα.το λιγο μου αρεσει.αλλα επειδη ερχονται χριστουγεννα πληηζ μη βαζεις τετοιες αναρτησεις.να προλαβουμε να χασουμε κανενα κιλο για να το παρουμε μετα.ωχωχωχ.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxaxa λιτσαααα γιορτες ερχονται αν δεν παρεις κιλα δεν αθ σε φερει δωρο ο αη βασιλης!!! ακομα και η ζιζελ 3 γαλοπουλες και 5 σοκολατοπιτες θα φαει ανημερα των χριστουγεννων!! ναι ειχε επιτυχια και ηταν ωραία ατμόσφαιρα!! αα δεν εχετε τετοια;;; να σας φερουμε λιγα μπορει να ειναι σα λάστιχο αλλα κανουν τη δουλεια τους!!

      Διαγραφή
  7. Μπράβο σας κορίτσια, πάντα τέτοια επιτυχία να έχετε!
    Το σουλέ φαίνεται νοστιμότατο! Και το ψωμάκι λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά τα ευκολάκια που εμπεριέχουν τυράκια είναι τα καλύτερα μου!
    Αρέσουν σε όλους και είναι πολύ ευέλικτα!
    Χαίρομαι που σας άρεσε η ιδέα του ψωμιού και που την εξελίξατε τόσο καλά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ερμιονη θα σε κηρύξουμε παρεϊστικη ευεργέτιδα !!!! το εβαλα στο προγραμμα να το κανω πιο γκουρμεδιαρικο με καλο φρατζολάκι σαν το δικο σου!!! :)

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα, καλημέρα ντολμαδάκι μου! Τι όμορφα φτιάχνεις! Χθες έφτιαξα υπέροχα μαλακά κουλουράκια, τα τσάκισε η οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!!!! αα τι ωραια!!! πμπορει να αντισταθει σε κουλουράκια!!!;;

      Διαγραφή
  10. χαχααχχα.......δεν παιζεσαι.........θηριο ανημερο....χαχαχαχα........κι εχω μια λιγουριτσα τωρααααααα.........αντε αμα ξεκινησετε θα ρθετε σιγουρα..μεγαλοι ειστε ξυπνηστε αξημερωτα.κατα τις 3 κ στις 8 θα στε εδω για το πρωτο δρομολογιο που ειναι παντα τυχερο γιατι οι γυπες ξυπνουν πρωι.........κ θα δουμε κ θαλασσαετους αυτη την εποχη ειναι οι μεγαλυτεροι ολων των αετων!!!!!!!!!!αντε αντεεεεεεεεεε ξεκινηστεεεεεεεεεε.....τωρα ειναι κ ομορφη εποχη........για αναβαση στην γκιμπρενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ξεχασα τα πουλια να τα αναφέρω!!!! κόλλησα με τους μεταξοσκώληκες!! κάποια στιγμη θα έρθουμε!

      Διαγραφή
  11. μπράβο σε όλες για το μπαζάαρ!! πόση ενέργεια παίρνεις από τέτοιες δράσεις δεν λέγεται!
    τα πιτσοψωμάκια σου σου λαχταριστά! δεν θα μπορούσες να βάλεις καλύτερη φωτό στο τέλος!!!
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστουμε!!! ωραια εμπειρία!! η αγαπημενη μου ασκηση διαλογισμου ειναι αυτη ;)

      Διαγραφή
  12. Αναστασούλα σε πιάνω αδιάβαστη! Το Σουφλί ήταν κάποτε το κέντρο της Ευρώπης στην παραγωγή μεταξιού! Για μια εποχή είχαν κλείσει όλα θυμάμαι, ίσως γι'αυτό κι εσύ έχασες αυτό το επεισόδιο... Χαίρομαι που πάλι έχουν παραγωγή, είναι πολύ καλής ποιότητας το μετάξι τους.

    Πολύ ωραία τα καινούρια σου αποκτήματα κι όσον αφορά βέβαια το πιτσοψωμάκι, γι'αυτό δεν έχω λόγια... ;) Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!!! ναι δεν το ηξερα καθολου για το σουφλι!!! με ενημερωσε ομως η σοφια και μετα ηρθα σπιτι κ καθομουν στο γιουτουμπ κ εβλεπα πραματα!!! απιστευτο!! επαθα πλακα με του ςμεταξοσκωληκες!! χαχαχαχα ευχαριστω!! φιλια καλο σκ!!!

      Διαγραφή
  13. Ωραιο το ψωμακι σου φιλη μου και εμεις το κανουμε συχνα πυκνά σαν μια ακομη γευστικη και εύκολη λυση. Η αντιστροφη μετρηση εχει αρχισειι
    Καλη συνέχεια στη μερα μας!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπεραααα ως περα!!! αρχισε αρχισε επιτελους να μπει λιγη μαγεια στη ρουτινα μας

      Διαγραφή
  14. Τί ωραίο το μπαζάρ!!!! Αλλά και οι νοστιμιές σου και ειδικά αυτό το ψωμάκι που όλο το βλέπω και δεν το έχω κάνει ακόμα είναι σούπερ!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω!!!! ειναι σουπερ το ψωμι επιβαλλεται να το κανεις εστω μια φορα!!!

      Διαγραφή
  15. Χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά γλυκό μου ντολμαδάκι.Ελπίζω να τα λέμε συχνά μέσα από το google+. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου αλεκα!!!! και γω χαρηκα για τη γνωριμια!! εννοειται τωρα θα τα λεμε δεν χανομαστε!!

      Διαγραφή