Γλυκό κουταλιού λεμόνι & κοκτειλ




καλημερέντες καλή εβδομάδα!!
τι κάνετε πως περνάτε;; ακόμα πλατσουρίζετε ε;;

Αυτή τη βδομάδα ήρθαν δυο συμπεθερούλες μου να με δουν και να κάνουμε μαζί διακοπές! επισκεφτήκαμε πολλά μέρη, δοκιμάσαμε φαγητά και περάσαμε τέλεια! Εννοείτε έκανα και τις απαραίτητες ετοιμασίες για να τις υποδεχτώ!

Όποτε πάω σε ξένα μέρη το πρώτο πράμα που θα επισκεφτώ, σαν κινεζάκι στην ακρόπολη, είναι τα σουπερ μάρκετ. Ναι τα σουπερ μαρκετ!!! οχι δεν έχω καμία ανωμαλία, απλά μου αρέσει να πηγαίνω στο σούπερ και ειδικά σε ξένες χώρες και να βλέπω πράματα και θάματα τα οποία δεν υπάρχουν στην ελλάδα {και δεν πρόκειται να έρθουν μέσα στα επόμενα 30 χρόνια}.
Το σημερινό ποστ θα το αφιερώσω στα σουπερ μαρκετ. 
Οι πρωτευουσιάνοι και οι συμπρωτευουσιάνοι, Αθηναίοι και σαλλονικείς δηλαδή, πιθανόν να μην εκπλαγείτε απο αυτό το ποστ μιας και έχετε αρκετά μεγάλα σουπερ μάρκετ αλλά και μαγαζιά με προϊόντα διατροφής στα οποία θα βρίσκετε και πράματα απο άλλες χώρες.
Όταν όμως είσαι στην περιφέρεια, τα σουπερ μάρκετ του εξωτερικού είναι σαν την ντίσνευλαντ!! 

Να με δείτε πως δαιμονίζομαι σε τέτοια σούπερ, να φύγετε τρέχοντας απο δίπλα μου!! Εδώ στο Μπρνο, το αγαπημένο μου σούπερ είναι το Tesco, το οποίο απο μόνο του είναι εμπορικό κέντρο!! 2,5 ώρες τριγυρνάω στους διαδρόμους και πάλι δεν προλαβαίνω να τα δω όλα!! οι εκφράσεις "την άρτα με τα Γιάννενα", " της παναγιάς τα μάτια", "απο δω μέχρι το άπειρο", άνετα γίνονται διαφημιστικό σλόγκαν.
Όλοι οι διάδρομοι είναι τακτοποιημένοι με λογική σειρά που θα τη ζήλευε και η Μόνικα απ τα φιλαράκια!!
Πάρα πολλά προϊόντα σε χαμηλές τιμές, πολύ χαμηλές τιμές!!

Η τσεχία είναι μια χώρα που παρότι είναι στην Ε.Ε. δεν έχει ευρώ και μπράβο τους και καμάρι τους γιαυτό ευημερεύει και αναπτύσσετε. Γιαυτό αν δείτε εναν δαιμονισμένο να τρέχει στους διαδρόμους των σουπερ και να ρίχνει στο καλάθι οτι βρει στανταρ είναι Έλληνας ή Ισπανός ή Ιταλός.

Εντόπισα πολλά προϊόντα τα οποία δεν τα βρίσκεις εύκολα Ελλάδα αλλά και κάποια τα οποία δεν πρόκειται να τα βρεις ποτέ στην Κοζάνη...

 λογιών λογιών εξωτικά φρούτα: καρύδες, μάνγκο, αβοκάντο, λάιμ...

ανανάδες, διάφορα είδη πεπονιού και βούτυρο καρύδας {ένα πράγμα σα γλίτσα} !!


ο παράδεισος των αλλαντικών!!! 1000 σχέδια λουκάνικα και αλλαντικά!!  πάνω αριστερά είναι σαν πατε - τερίν : διάφορα αλλαντικά, λαχανικά ακόμα και κοτόπουλο αυγό βραστό μέσα σε ζελέ απο λίπος κομμένα σε φετούλες. εγώ δεν τα πλησίασα φυσικά, αλλά τα τσεχάκια τα καταβροχθίζουν σαν κέικ!! 


διαλέξαμε μια ποικιλία αλλαντικών προσούτο, γαλοπούλα, πικάντικο σαλάμι, γαλοπούλα μπάρμπεκου, μπέικον για μεζεδάκια με μπυρίτσες!! 


να σας κεράσω ενα μιλκα παγωτό;;; ωωωω γες η καλύτερη σοκολάτα εδώ υπάρχει και σε παγωτό!! {και γάλα και γιαούρτι!}




3 διάδρομοι με σοκολάτες και σε μια γωνιτσα η μιλκα!!

Βρήκα κατι ωραία μυρωδάτα λεμόνια και τα πήρα να κάνω γλυκό κουταλιού και λεμονάδα.
Έστυψα τα λεμόνια και τον χυμό τον κράτησα για λεμονάδα. Έκοψα τις φλούδες σε φετούλες και τις τύλιξα σε ρολάκια με μια οδοντογλυφίδα.


τις έβαλα να βράσουν πρώτα σε σκέτο νερό να ξεπικρίσουν. Μόλις πήρε μια βράση το έχυσα και έβαλα άλλο νερό. επανέλαβα 3 φορές. 

Για 500γρ φλούδες έβαλα 400γρ ζάχαρη και 1 φλ νερό. Έριξα και λίγο εκχύλισμα βανίλιας.  Τα έβρασα για 50 λεπτά περίπου και έσβησα τη φωτιά. Το άφησα όλη νύχτα να δέσει και την επόμενη μέρα έβγαλα τα λεμόνια και έβρασα λίγο το σιρόπι να δέσει. Το φύλαξα σε βαζάκια και το απολαύσαμε με γιαούρτι και σε ψωμί σα μαρμελάδα!!



Το ποτό υποδοχής ήταν κοκτέιλ με ρούμι, χυμό κάκτου (!!)  ή σιρόπι φρούτων του δάσους και σπράιτ !! 


MoOd: next stop vienna!!
Εκτύπωση

11 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα! :) Τι ωραία που είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό! Κι εγώ το παθαίνω αυτό με τα σούπερ μάρκετ, πάω και κολλάω και χαζεύω με τις ώρες, για να εντοπίσω ό,τι εξωτικό (για την Ελλάδα) υπάρχει και μετά να αποφασίσω τι μπορώ/προλαβαίνω/χωράει/αντέχει να πάρω πίσω μαζί μου!! Πολύ χαίρομαι που δεν είμαι μόνη μου σε αυτή την... τρέλα, γιατί συνήθως οι συνταξιδιώτες μου με κοιτούν σαν αλλοπαρμένη χαχα! Καλά να περάσεις και στο υπόλοιπο του ταξιδιού σου!
    υγ: milka για πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαστε πολλες οι τρελλες των σουπερ μαρκετ χαχαχαχα!!!! και πας ταμειο και σε κοιτα η υπαλληλος γτ εισαι λες και ψωνισες για τον πολεμο ξερω γω!! ωραια ειναι!! ευχαριστω!!

      Διαγραφή
  2. Μας κόλασες τετοια ώρα! Το λεμονάκι η αλήθεια είναι ότι το αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποθέτω ότι σε όσους αρέσει το μαγείρεμα το παθαίνουν αυτό με τα σούπερ μάρκετ! Εγώ πάντως σίγουρα. Στα μεγάλα σ.μ. του εξωτερικού θα κάνω οπωσδήποτε τις βόλτες μου, αντι για μαγαζιά με ρούχα και τσάντες! Κάτι σαν ντίσνευλαντ, συμφωνώ απόλυτα.
    Υπέροχο τα λεμονάτα σου, όπως και τα ποτά υποδοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το μαγείρεμα να μην αγαπάς εκει μεσα βρίσκεις τα πάντα να φας και να πιεις. !! Ευχαριςτω :)

      Διαγραφή
  4. Γεια σου ντολμαδακι και καλα .......χριστουγεννα να εχουμε!!!
    Οταν "σε διαβαζω" αναρωτιεμαι αν τα εγραψα εγω!!!!Τρελαινομαι για σουπερ μαρκετ,η εβδομαδιαια μου επισκεψη στο σουπερ ειναι μια ωραιοτατη βολτα για μενα(βρε τι καφεδες και μικελ και κλαμπ...παμε σουπερ για εγκυημενη διασκεδαση!).Πωπω τι ωραια που θα περασατε ολες οι 'συμπεθερες" ολες μαζι!
    φιλια στο γλυκο(κουταλιου) λεμονι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα και χιονισμενα χριστουγεννα!!! ;)
      αααα δικια μας εισαι ακι εσυ!!! να κανουμε κανενα κινημα εκδρομη σε μεγαλα σουπερ μακετ και να χαιρομαστε βολτα στους διαδρομους!! χαχαχα

      Διαγραφή
  5. Σουπερ μαρκετ θεικο μερος για shopping στο ξωτερικο πράγματι.
    Ααααα δεν εχω δοκιμασει μίλκα παγωτο... θελω και εγω καλέ κυρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χανεις χανεις!!! να δω ποτε θα το φερουν ελλάδα!!! τα σουπερ στα ξενα ειναι σα την ντισνευλαντ!!

      Διαγραφή
    2. Μην σου πω και ακόμη καλυτερα
      γιατι στα λουνα παρκ καμια φορά ανακατευομαι!

      Διαγραφή