Mac and cheese, σάντουιτς με αυγό & σπέσιαλ δροσερό σουβλάκι



Καλημέρα dolmadakia τι κάνετε;; καλή εβδομάδα
επιτέλους μια ηλιόλουστη μέρα, να ανέβει λίγο η διάθεση. 
Υποθέτω τα κάνατε τα μπανάκια σας ε; κάντε και μια βουτιά για μας τους βουνίσιους που η θάλασσα δεν φαίνεται ούτε με τηλεσκόπιο της NASA ....
Όλος ο πλανήτης είναι σε moundial mood, όπως έχετε καταλάβει, και αν είστε κι εσείς φαν ή έχετε και απο εναν φαν στο σόι ξέρετε οτι ο κάθε αγώνας έχει και το φαγάκι του για τσιμπολόγημα μέχρι να μπει το γκολ.

Και επειδή το τρίδυμο πίτσα - μπύρα- σπορς έχει καταντήσει κλίσε  και βγάζουμε φλύκταινες κάθε φορά που το προτείνει κάποιος απ την παρέα, ας ετοιμάσουμε και τίποτα άλλο.

Το μουντιάλ είναι παράδοση για μένα γιατί το βλέπω με τον πατέρα μου. Ναι, είμαστε πολύ προχώ φαμίλια και οταν ήμουν μικρή αυτός ο μήνας ήταν ο μήνας μας. Κάπου ανάμεσα στα μακροβούτια, το τσάι με τις πριγκίπισσες και το παιχνίδι, κάναμε ένα διάλειμμα να δούμε τους αγώνες. Έτσι μυήθηκα στον κόσμο της στρογγυλής θεάς. Αν και μεταξύ μας, περισσότερο μου άρεσε {και μου αρέσει ακόμα} και έκανα χάζι τον πατέρα μου, τους θείους, τον παππού και όποιον άλλον μαζευόταν που βλέπανε, φωνάζανε, τρώγανε, μιλούσαν, η μάνα μου και οι θείες να φέρουν μεζέδες και τα παιδιά να παίζουμε ανέμελα,- ούτε που μας πρόσεχε κανένας-!! κλασσική ελληνική οικογενειακή συγκέντρωση!!
Αυτή την παράδοση την διατηρήσαμε μέχρι σήμερα που είμαι κοτζάμ γαϊδούρα, ακόμα πριγκίπισσα μεν, αλλά κοτζάμ γαϊδούρα δε, και όποτε βολεύει καθόμαστε και απολαμβάνουμε το παιχνίδι και τα μεζεδάκια!

Την πέμτη που ήταν η έναρξη, μιας και θα είμασταν τα δυο μας αποφάσισα να ετοιμάσω κάτι εύκολο. Όπου εύκολο βλέπε σάντουιτς. Τη χαρά του πατέρα μου δεν χρειάζεται να σας τη περιγράψω, πιστεύω όλοι έχετε δει αυτή την έκφραση χαράς(;;!!;;) σε όποιον του λέτε να φάει σάντουιτς.
Ναι αλλά δεν ήταν οτι και ότι το σαντουιτς μου φυσικά!! αχα! ένα σάντουιτς υπερπαραγωγή και πολύ χορταστικό άξιο να σταθεί περήφανα στην περίσταση. Το καλύτερο συνοδευτικό για τη μπύρα σας και το παγωμένο τσάι μας {φέτος το μουντιάλ θα το βγάλουμε με τσάι και πορτοκαλάδες από λεμόνια}
Το ποδοσφαιρικό μου σαντουιτσάκι έχει αυγά, μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκι και φρυγανισμένο ψωμί. Τέτοιο έτρωγε ο μαραντόνα και σκοράριζε!!
Αν σας άνοιξα την όρεξη βουρ στην κουζίνα:


 

Υλικά για 1 σαντουιτς
  • 1 αυγό
  • μαρούλι
  • ντομάτα
  • αγγουράκι
  • κέτσαπ
  • μαγιονέζα
  • 1 φέτα κασέρι
  • 1 φέτα γαλοπούλα
  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο {ή του τοστ αν δεν έχετε ψωμί}
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τις φέτες στο φούρνο ή στην φρυγανιέρα {αυτή η συσκευή που εκτοξεύει τις ψημένες φέτες και τρομάζεις, λες και σου επιτέθηκε ο σχιζοφρενείς δολοφόνος}  να ψηθούν να γίνουν κρατσανές
2. Το αυγό το τηγανίζουμε κανονικά όπως τα μάτια με λίγο πιπέρι, προσέχοντας να ψήσουμε πολύ τον κρόκο.
3. Αλείφουμε τις 2 φέτες με μαγιονέζα. Στη μια φέτα βάζουμε γαλοπούλα, κασέρι, κέτσαπ, το αυγό,ντομάτα, αγγουράκι, μαρούλι  και καπακώνουμε με την άλλη φέτα. Το κόβουμε στη μέση να τρέξει ο κρόκος απ το αυγό και απολαμβάνουμε.

* Το χάι λάιτ του σάντουιτς, είναι μόλις το κόψουμε στη μέση να τρέξει ο κρόκος στο πιάτο. Μπλιααααααξξξξξ!!! επειδή εμένα δεν μου αρέσει καθόλου το μελάτο αυγό και έχω αυτές τις γνωστές αξιαγάπητες ιδιοτροπίες μου, Απαγορεύω δια ροπάλου να μου ετοιμάσει άλλος το αυγό, είτε ομελέτα είτε μάτι {βραστό δεν θέλω να το βλέπω}. Το δικό μου "μάτι" τηγανίζετε και από τις 2 μεριές μέχρι ο κρόκος να γίνει ομελέτα!! 
και όπως βλέπετε δεν είχε κανένα σαρπράιζ μόλις το έκοψα



** Αντί για  ένα σάντουιτς, τσακίσαμε απο 2 ο καθένας και σκάσαμε!!

Το Σαββάτο που έπαιζε η Ελλάδα, μιας και είχαμε παρέα στο σπίτι ετοίμασα κάτι πιο χορταστικό που να φτουράει σε μερίδες αλλά να μην είναι μπελαλίδικο. Το παραδοσιακότατο mac and cheese εξ Αμερικής!!  {μήπως γιαυτό χάσαμε, γιατί δεν φάγαμε τα παραδοσιακά ελληνικά πιτόγυρα;;;}
Τα μακαρόνια με τυρί, είναι το αγαπημένο φαγητό απανταχού αμερικάνων. Είναι η χαρά της θερμίδας, της χοληστερίνης και του καρδιακού. Τίγκα στα λιπαρά, γιατί περιέχει κρέμα γάλακτος αρκετό βούτυρο και πολλά πολλά κασέρια. Είναι σαν ορφανό παστίτσιο: μακαρόνια, μπεσαμέλ, τυρί.
Επειδή καλοκαίριασε όμως και θέλουμε να βγούμε στις παραλίες φιτ, η συνταγή αλλάχτηκε σε πιο λάιτ εκδοχή:


Υλικά:
  • 1 πακέτο μακαρονάκι κοράλι
  • 1,5 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • γάλα
  • κασέρια τριμμένα
  • μοσχοκάρυδο, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο λάδι και λίγο αλάτι. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
2. Στην ίδια κατσαρόλα {να γλιτώνουμε και τη λάντζα!} ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι να τσιγαριστούν και να γίνει μια πάστα. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα. Ρίχνουμε τα κασέρια, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
3. Μέσα στη μπεσαμέλ ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε ομοιόμορφα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο κασέρι ή τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. 
4. Σερβίρουμε ζεστό.

*Αν θέλετε να ετοιμάσετε την αμερικάνικη εκδοχή, λιώστε 150γρ βούτυρο με 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος. προσθέστε 200γρ τριμμένο κασέρι {ίσως και λίγο παραπάνω} και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα. Μοιάζει με πηχτή σάλτσα, σαν αυτή που έχουν στα ικεα και ρίχνουν στις πατάτες Είναι πολύ καλό ντιπ για ψωμί, λαχανικά, πατάτες, νάτσος.

Μετά το φαί ενα γλυκάκι είναι απαραίτητο:


Σπέσιαλ Φρουτένια σουβλάκια με νουτέλα!!
Κόψτε τα φρούτα σε κομμάτια περάστε τα σε καλαμάκι από σουβλάκι, ρίξτε πραλίνα από πάνω και βάλτε στην κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξει η πραλίνα.
Κρατηθείτε μη τα φάτε χωρίς κατάψυξη πρώτα, γιατί θα στάζει η πραλίνα και θα έχετε καθάρισμα ρούχων, χαλιών, ριχτάρι, τοίχους, πιάτα......

*Μη βάλετε ακτινίδιο με σοκολάτα!!! mayday mayday....κίνδυνος συμφόρησης στο private room!! όσο και να τα λυπάστε που σαπίζουν στη φρουτιέρα καλύτερα φάτε τα σκέτα.

ΜοΟd: αυτα τα ολίγα για τώρα!!!

Εκτύπωση

22 σχόλια:

  1. Το μουντιάλ ούτε να το δω...ούτε να το ακούσω...Εκτός αν πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα που οδηγεί στη νίκη...Τότε με πιάνει τρέλα και παραλήρημα!
    Το superσάντουιτς το ζήλεψα...(Καλά, ο Τσικριτζής έσκασε από ζήλεια...χαχαχαχα!)
    Καλό απόγευμα...
    **Αννιώ**
    υγ.Έκανα μια μικρή αναφορά στο dolmaδομπλογκάκι σου, στην τελευταία ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα!!!! χαχαχα μπα ο τσικριτζης ειναι πολυ κορυφη δεν τον φτάνει κανενας!!! τωρα με κανεις να τρεξω να παρω ενα σπεσιαλ!!!
      α ναι ο τελικος για τον νικητη εχει γουστο!! και οχι μονο στο μουντιαλ αλλα γενικα στα αθληματα!!
      καλο απογευμα!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσει που έχετε δημιουργήσει μια τέτοια παράδοση με τον μπαμπά!
    Πολύ τρυφερό και γλυκό!
    Όλες οι προτάσεις σου εξαιρετικές και πολύ λαχταριστές Αναστασία!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμαν ντολμαδακι μου οχι αλλο ποδοσφαιρο.ως κορη διαιτητου και ωσ συζυγου φανατικου μονο για ποδοσφαιρο ακουω.ασε τις γνωσεις περι τεχνικων.ολα τα εχω μαθει.μονη παρηγορια τα μεζεκλικια απο διπλα.σνιφ..σνιφ για 1 μηνα κλεισιματος λογω αγωνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα α εσυ εισαι η γυναικα θαυμα!!! στα οπα οπα πρέπει αν σε εχει ο σύζυγος!! αυτα τα μεζεκλικια ειναι παρηγορια οντως!!

      Διαγραφή
  4. Κοριτσάκι μου παίζεις μπάλα μόνη σου και σκοράρεις στην κουζίνα λέμε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ευχαριστωωωωωω!! :) ειμαι ο μαραντονα της κατσαρόλας!!! :)

      Διαγραφή
  5. Εγώ το ποδόσφαιρο δεν το κατέχω αλλά ευχαρίστως να σας κάνω παρέα στην κατανάλωση όλων αυτών που βλέπω, μη σας αφήσω μόνους σας! Πολλές και μαζεμένες νοστιμιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλοδεχουμενη!!!! θα κουτσομπολευουμε τους ποδοσφαιριστες εμεις!! χαχαχα

      Διαγραφή
  6. Μα πόσο παραμελημένα αυτά τα ακτινίδια, όντως!! Υπέροχες ιδέες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι ψωναρες τα ακτινιδια!! δεν θελουν παρεα αλλα υλικα ειδικα τη σοκολατα!!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν με αυτά που είδα με βλέπω να παίρνω καράβι και να σου έρχομαι! Αν είναι να φάω λιχουδιές , θα δω και αγώνα...τι να κάνω? Ετοιμάσου χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ και το Μούντιαλ πάμε προς αντίθετες κατευθύνσεις ενώ ο καλός μου συμβαδίζει μαζί του αλλά και με τους κολλητούς του... οπότε μερικές μουντιαλολιχουδιές είναι απολύτως απαραίτητες!! Υπέροχες νοστιμιές ετοίμασες και φαντάζομαι πόσο ευχαριστήθηκαν όλοι!!!! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η πουτιγκα εγινε και μαλιστα πολυ επιτυχυμενη.ο εορταζων τη τσακισε.αφου βεβαια πρωτα γκρινιαζε τυπου τι τα θελεις τωρα τα γλυκα εφαγε κομματια σαν φερρυ μποτ,ευχαριστω και καλο βραδυ.φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια!!! Χάρηκα πολυ που σας άρεσε!!! Άντρες! Ταχα διαμαρτύρονται που μαγειρευεις και μετα σκουπίζουν την κατσαρόλα με το ψωμί τάχα να μη σε προσβάλλουν!!

      Διαγραφή
  10. ετσι.ετσι ακριβως.μην παραξενευεσαι για την ωρα.βλεπουμε εθνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι χτες στο ξενυχτι ειμασταν!!! ηταν κ η ωρα αργα για πολλα μεζεδακια στο λάιτ τη βγάλαμε!! χαχα καλημερα!!!

      Διαγραφή
  11. Έτσι είναι, ζούμε όλοι σε ρυθμούς μουντιάλ και τρώμε παράλληλα, πίνουμε κιόλας... Αυτοί τρέχουν και ιδρώνουν κι εμείς τους στηρίζουμε γουρουνιάζοντας, καλό? :)
    Πολύ μου αρέσει το κλαμπάκι με το αβγό, πιο light από τα μακαρόνια μου κάνει και το γλυκάκι με την παγωμένη νουτέλα πολύ ενδιαφέρον, απορώ πως μου είχε ξεφύγει αυτή η ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοι χανουν τις θερμιδες και μεις τις παιρνουμε!! να υπαρχει μια ισορροπία :P !! το φρουτοσουβλακι εχει καθιερωθει επισημα πλεον!!

      Διαγραφή