Η οδύσσεια μιας Παριζιάνικης λιχουδιάς {κρουασάν}



Παριζιάνικα κγοασάΝ με πραλίνα, ή σπιτική μαρμελάδα κορόμηλο ή ζαμπόν-κασέρι

 Μπονζούρ {τι κι αν μεσημέριασε, να με συμπαθάτε, αλλά μόνο καλημέρα ξέρω} μεζ αμί!! 


Οσοι ασχολούμαστε με το φαγητό στα blogs,και γενικά σε διάφορες ιστοσελίδες με συνταγές, παρουσιάζουμε αυτές που έχουμε κάνει ή έκαναν άλλοι και κεραστήκαμε {θείες, γιαγιάδες,μάνες,συμπεθέρες κλπ} και φυσικά είναι πετυχημένες!  Δεν νομίζω να ποστάρει κάποιος συνταγή που σε αναλογίες του βγήκε χάλια, χάλια γεύση δεν τρωγότανε, κόντεψε να βαλει φωτιά την κουζίνα κλπ. 
Αυτήν τη περηφάνια που έχουμε μόλις παρουσιάσουμε το αριστούργημά μας στο πιάτο, περιμένοντας να ακούσουμε καλά λόγια, τα πλήθη να ζητωκραυγάζουν, ορδές απο πεινάλες να προσκυνάνε το θεϊκό πιάτο μας..... ε αυτήν την περηφάνια θέλουμε να μοιραστούμε είτε διαδικτυακά είτε γραπτά ειτε τηλεφωνικά με φίλους, με γνωστούς αλλά και με αγνώστους.

Δεν νομίζω να σκέφτηκε κανείς να παρουσιάσει τις μαγειρικές καταστροφές του. Ειδικά οι γυναίκες, ιιιιιιι να μη το μάθει η γειτόνισσα-πεθερά-άσπονδη φίλη και μας πιάσει στο στόμα της! Εγώ λοιπόν θα κάνω την αρχή και θα μοιραστώ μαζί σας την παριζιάνικη καταστροφή μου. 

Μπορεί να είμαι σε diet mood, αλλά εδώ και καιρό είχα ορεξευτεί κρουασάν. Οχι τα τυποποιημένα, ούτε αυτά απο τους φούρνους {μα καλά 1,30 και 1,50 ευρώ ένα κρουασάν;; ο Αλέν Ντελόν στο ταΐζει;;} Ήθελα να κάνω μόνη μου τη σφολιάτα -πρώτη φορά που θα έκανα κάτι τέτοιο- και να ετοιμάσω αφράτα ζουμπουρλούδικα κρουασανάκια. Θα τα έψηνα σκέτα και αναλόγως τα κέφια θα τα γέμιζα είτε με πραλίνα, είτε με κρέμα, είτε με μαρμελάδα ή ακόμα καλύτερα, μιας και είμαι φαν των αλμυρών, με γαλοπούλα-κασέρι-μαγιονέζα-μαρούλι-ντομάτα=το υπέρτατο σαντουιτς!! σλουουουρρρπππ ....

Τέτοια όνειρα έκανα και μέχρι και οι σιδερόβεργες του Αιφελ λύθηκαν στα γέλια!!
Γιατί τελικά το να κάνεις μια σφολιάτα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Θέλει ολόκληρη διαδικασία. 
Για συνταγή εμπιστεύθηκα τον Παρλιάρο. Είχε παρουσιάσει παλιά στις γλυκές αλχημίες τα σπιτικά κρουασάν.  Εγώ δεν ξέρω τι λάθος έκανα και αντί να μου βγουν μπουμπουκωτά τα κρουασάν μου βγήκαν τζούφια τελείως!! Σα να τα πάτησε νταλίκα.....


Υλικά:

  • 350 γρ. γάλα
  • 55 γρ. ζάχαρη
  • 14 γρ. ξερή μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 350 γρ. παγωμένο βούτυρο
  • μία πρέζα αλάτι
Η εκτέλεση οπως ακριβώς την έλεγε η συνταγή:

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα μέχρι τους 50οC {εγώ δεν έχω θερμόμετρο, με το μάτι το άφησα ισα να χλυαρύνει}. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα 3/4 από το αλεύρι, ομογενοποιούμε, αφήνουμε για 5', προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τον κάδο ή τα χέρια. 
2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να ξεκουραστεί. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 40x25.{ με το μάτι και αυτό, δεν πήρα χάρακα απλα να είναι λίγο μεγάλο. Μήπως τα μάτιασα με το τσακίρικο μυωπικό μου βλέμμα; ολο μάτι-ματι} 
3. Σε μια λαδόκολλα κόβουμε σε κομμάτια το παγωμένο βούτυρο και με τη βοήθεια ενός πλάστη το πιέζουμε και το ανοίγουμε σε 20x12 {εγω δεν το έκοψα απλά το πάτησα με τον πλάστη ανάμεσα σε λαδόκολλα και άπλωσε}. Το μεταφέρουμε και το βάζουμε στο κέντρο της ζύμης. Διπλώνουμε τις άκρες και καλύπτουμε όλο το βούτυρο. Πιέζουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα και το διπλώνουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 

4. Το ξανανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα και το διπλώνουμε στα 3. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες δύο φορές σε διάστημα 8-12 ωρών.
 {αμα έχετε βιονική όραση,ξεχωρίζετε τα στρώματα βουτύρου}
5. Στο τέλος, το ανοίγουμε σε λεπτό πάχος μισού εκατοστού. Το κόβουμε σε λωρίδες και κάθε λωρίδα σε τρίγωνα. Κάθε τρίγωνο το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά. Τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα και τ' αφήνουμε για 1-2 ώρες ώστε να διπλασιάσουν τον όγκο τους.{εμένα δεν διπλασιάστηκαν πολύ...} 

6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC. Τοποθετούμε στον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 200οC και ψήνουμε για 20-25' μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε για 10' και καταναλώνουμε.
Μόλις άνοιξα το φούρνο και τα είδα ετσι κακορίζικα λες και τα χτύπησε η μοίρα,  μου ρθε να πετάξω το ταψί. Ενώ στο ψήσιμο φούσκωναν, μετά έκατσε το ζυμάρι.Παρόλα αυτά είναι αφράτα,  δεν έγιναν σα μπισκότο και είναι πεντανόστιμα!

ΜοΟd: Μπορεί το όνειρο μου για το υπέρτατο σάντουιτς με κρουασάν-ζαμπόν-κασέρι-μαρούλι-μαγιονέζα-μουστάρδα- ντομάτα να καταστράφηκε, αλλά βλέπω τη θετική πλευρά του θέματος: ειναι σημάδι απ τον θεό οτι πρέπει να πάω Παρίσι!
Εκτύπωση

42 σχόλια:

  1. Δύπ λέξεις ξέρεις και τη μια την προφέρεις καιλάθος! Μπονζουγ μαρή Νιουνιούλα! Χαχα! Καλά το πόσο σε χαρηκα! Κι εγώ εχω τετοιο υλικό από "καταστροφική κουζίνα" και εχω κάνε σρτο παρελθόν αναρτήσεις! Η τελευταία μου αποτυχία ήταν σε φαί κι όχι σε γλυκό, το έγβαλα άψητο ακολουθώντας μια γκουρμεδιά κι εγώ! Το θερμόμετρο είναι σημαντικό πάντως πήγανε καλέ και πάρε ένα 5 ευρώ κάνει κι εσύ! Τα κρουασαν βουτύρου φοβάμαι κι εγώ να τα δοκιμάσω αλλά όταν το επιχειρήσω θα την ξαναδώ τη συνταγή αν και 2 στις 3 συνταγες του Παρλιαρου δεν μπορώ να της πετύχω ακόμα. Αν θες μια τέλεια συνατγή με εκλέρ πήγαινε στην προτελευταία μου ανάρτηση στο Τουρtorial. Θα πάθεις πλάκα πόσο ωραία θα σου πετύχουν δώσε βάση στη διαδικασία και στα υλικά και αν τα θελεις αλμυρα παίρνει να τα γεμίσεις και με ζαμπονοτυραπαστουρμαδομαρουλορόκα άμα θέλεις! Class δεν το συζητώ! Γεια σου και να μην σου ξανατύχει ευχομαι! Να σου πετυχαίνει μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλασμενο πληκτρολόγιο αν αναρωτιεσαι τι στον κόρακα εχω πάθει και γράφω έτσι...

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα!! χαχαχα μαρή ειπα να το πω ελληνιστή να με καταλάβουν όλοι! δεν μεγάλωσαν όλοι με γαλλικά και πιάνο :P χαχαχαχαχαχαχα
      5 ευρω;;;; καλα ειναι, εγω νομιζα πρεπει να βγάλω καμια λιρα απ τον τενεκε για να το αγοράσω...
      Α class οχι σκέτο class! μου εβαλες τα γυαλια με ζαμπονοτυραπαστουρμαδομαρουλορόκα!! την είδα τη συνταγή ευκολη φαίνεται και αφρατοζουμπουρλούδικη! ωραίο και το μπλογκ σου!
      εγω νομιζα γράφεις φραντσέζικα. το νοημα το εβγαλα παντως!! :)
      Καλό απογευμάαα

      Διαγραφή
    3. Με το όζρι κρατιέμαι να μην το γυρίσω στα σούρδικα και απομείνουμε μόνο οι δυό μα ςνα καταλαβαίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στα σούρδικα και τα γαλλικά. Διάβασα κι άλλοι έχουν θέμα με τις συνταγές του Παρλιάρου. Έκανα ένα λέμον καρντ πρόσφατα δικό του που αν το έτρωγες πάθαινες τέτοια στιφάδα που ξεχνούσες πως ήταν όταν είχες οδοντοστοιχία...κι αυτή είναι στο youtube. Δε θυμάμαι πόσο χυμό λεμονιού είχε 500ml η κάτι τέτοιο για ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης. Σκέτη δεν τρωγόταν με την καμία. Τι να πω ή κάτι γίνεται ή απλά είμαστε πολύ αδαείς από υψηλή ζαχαροπλαστική και δεν τα καταφέρνουμε. Δεν το λέω ειρωνικά καθόλου αυτό, αλλά δεν το πιστεύω κιόλας να σου πω την αλήθεια μου ο,τι αυτή πρέπει να είναι η γεύση που ικανοποιεί απαιτητικούς ουρανίσκους. Ειδικά όταν έχω βρει συνταγή για λεμονόκρεμα και λέμον κάρντ που και πετυχαίνει και τρώγεται ευχάριστα και σκέτη.

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχα μπρε που θα καταλαβν' !!αρχίνα τα δούρδικα να τους λολάνουμε ολνους!
      και στο γιουτουμπ σε διαφορα βιντεο του διάβασα σε σχολια και απο αλλους οτι ειχαν μικροθεματάκια. ισως παιζουν ρολο τα υλικα άλλα αυτα που αγοράζουμε εμεις άλλα που έχει αυτος επαγγελματικα κατάλληλα για ζαχαροπλαστική....χαχαχαχαχαχα γελαω με την οδοντοστοιχία!! λες να μας σαμποτάρει επίτηδες να μη μας πετυχαίνουν και να αγοράζουμε απ τα ζαχαροπλαστεία του;;

      Διαγραφή
    5. Εχω αρχισει να πιστευω οτι απλά ο Παρλιαρος δεν θέλει να ξέρουμε τις συνταγες του χα χα.
      Σε ενα γλασο λεμονιου του πάντως που το ειδα απο την εκπομπη, οταν το δοκιμασω παραλίγο να πάθω διάτρηση στομάχου απο την οξυτητα.

      Διαγραφή
    6. και γω αυτο πιστευω!! χαχαχαχαχα μου φαινεται οπου βλεπω λεμονι σε συνταγη παρλιαρου θα την αποφευγω! με τρομάξατε και οι 2!!!!

      Διαγραφή
  2. Εντάξει είσαι θεά!
    Έχω λιώσει στο γέλιο, σαν τις σιδερόβεργες του Άιφελ ένα πράμα.
    Να πας στο Παρίσι πάντως, είναι ολοφάνερα τα σημάδια :)
    Μου αρέσει που παρουσιάζεις τη μικρή σου Οδύσσεια, αν μη τι άλλο είναι ειλικρινής και αστεία ιστορία!
    Από κάτι τέτοιες αποτυχίες μαθαίνουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ερμιόνη μου!! ευχαριστω :)
      να το! το λες κι εσυ οτι ειναι σημαδια!!
      ακριβως! μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε ! την επομενη φορα θα κανω κατι ζηλευτα κρουασαν που θα τρεμει ο αιφελ απτην ντροπη του :)
      Καλο βράδυ φιλάκια!! :)

      Διαγραφή
  3. Να πας κορίτσι μου, να πας! Και θα τα χαλάσω και εγώ τα δικά μου κρουασάν για να πάμε μαζί!! Γέλασα πολύ, όπως πάντα!Φιλιά και καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ναι ναι! ξεκίνα να ζυμώνεις σφολιάτα!!
      ευχαριστώ! καλο ΣΚ επίσης!

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω δει τη συγκεκριμένη συνταγή από τον Παρλιάρο αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση (και σε σχέση με τη συνταγή που ξέρω) είναι ότι κάθε ζύμη με μαγιά την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον, όχι να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Ίσως εκεί να βρίσκεται το μικρό μυστικό που θα κάνει τη διαφορά. Πολλές φορές σε συνταγές του Παρλιάρου υπάρχουν τέτοια μικρά "λαθάκια", που ο ίδιος δεν τα κάνει, ίσως είναι λάθη που ξεφεύγουν από αυτούς που στήνουν το σάιτ του. Η καλύτερη λύση πάντως είναι...το Παρίσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=v_-9-MuQeU8 η συνταγη ειναι εδω απο εδω την πηρα....
      λες να φταίει αυτο; μα κ ο παρλιαρος στο ψυγειο το εβαλε στο βιντεο.... τι να πω...
      ενα κοντεινερ κρουασαν θα ψωνισω απ το παρίσι για ψυχική οδύνη!

      Διαγραφή
  5. ...ή ειναι σημάδι οτι πρεπει να συνεχισεις την διαιτα χα χα (κακία γιατι εχω γονατισει απο τις σούπες και τα παξιμάδια και ουτε ένα τοσοδούλι γλυκάκι).
    Ειχα κάνει ενα φεγγάρι συνταγη του Παρλιάρου για πρωτοχρονιάτικη πίτα και δεν βγηκε καλή. Το τσεκαρα λοιπον με την γειτονισσα που εκανε την ίδια συνταγή και ούτε σε αυτην ειχε επιτυχια. Οπότε καταλήξαμε οτι α) δεν ειχαν αναρτησει σωστα την συνταγη ή β) ο φουρνος του ειναι τελευταίας τεχνολογίας και κάνει θαύματα.

    Παρ ολα αυτα εγω θα ήθελα ενα απο όλα και χωρις να μου τα ταιζει ο Αλάν που εχει πατσαβουρεψει κομμάτι τελευτάιως ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα το λες τετοια ώρα το Bonjour, καθοτι οι Γάλλοι λένε μπονζού όλη μερα... τυπου να εχεις καλή μέρα όχι ακριβως πρωινο.

      Διαγραφή
    2. μπονζού τοτε!! δεν το ηξερα αυτο.... χαχαχαχα οχι σημάδι να παω παρισι ειναι, οχι διαιτης δεν με συμφέρει!! ;)
      κοιτα οτι εχει φουρνους καλους εχει αλλα ποσο ρολο να παίζει ο φούρνος;
      παντα ομως ειναι γοητευτικος ο αλαιν ντελον...;)

      Διαγραφή
    3. Αμα πας Παρίσι να με πάρεις και εμενα στην αποσκευη ή τελος παντων να με φέρεις κανα γλυκό, κανα κουρασάν (που ελεγε και ενας τυπος σ ένα χωριό χα χα), κανα εκλεράκι σλουρπ!
      Εμενα πάντως μικρή μου άρεσε ο Πελμοντό!!!!
      Kαλέ ο Αλέν κοντευει τα 80 και ειναι Σκορπιός, δεν ταιριάζετε σου λέω.

      Διαγραφή
    4. xaxaxa κουρασαν το λεει η μανα μου και ολες οι θειάδες και οι γιαγιάδες!!!!
      εννοειτε θα φέρω! μαι βαλιτσα κρουασαν θα φερω να τα ευχαριστηθούμε!

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχαχαχα δεν ξερω αλλον γάλλο αυτον και τον ζεραρρρρρ ντεπαρντιουε!! μπρος γκερμος.... :P ααα ζυγος με σκορπιο δεν ταιριάζει;;; ουου μακρυα απο μας!

      Διαγραφή
    6. Ο γιος του Ντεπαρντιε νεοτερος και καλύτερος και ειναι κριός χα χα!
      Καλό κυριακομεσήμερο :)

      Διαγραφή
    7. τον γκουγκλαρα ισιοςειναι με τον πατερα του!!! αα κριος μ αρεσει ;)
      που ειναι η χατζηβασιλείου να στειλουμε ενα πακέτο;;;

      Διαγραφή
    8. Εαν κάποια στιγμη βρεθείς στο NY δες που μπορεις να βρεις το καλύτερο κρουασάν:
      http://www.garancedore.fr/en/2014/03/18/battle-of-the-croissants/

      Διαγραφή
    9. Και ενα πουλάκι μου ειπε οτι εδω θα φας το καλύτερο κουρασάν των Παρισίων

      http://blesucre.fr/

      Διαγραφή
    10. αααααααα μερσι βέρυ μάτς!!!! :) το "εαν καποια στιγμη βρεθεις στοΝΥ " μ αρεσε!! χαχαχαλες και ειναι κοζάνη -θεσσαλονίκη :P

      Διαγραφή
  6. Πολύ σε ευχαριστήθηκα ντολμαδάκι!!!!!!
    Εμένα γιατί μου φαίνονται τέλεια τα κρουασανάκια σου!!!!! Δεν έχω φτιάξει τα αυθεντικά αλλά έχω ακούσει και διαβάσει από διάφορες πηγές ότι όντως η ζύμη μπαίνει στο ψυγείο για να παγώσει το βούτυρο!!!!!
    Πάντως κι εγώ έχω ακούσει ότι οι συνταγές του Παρλιάρου δεν πετυχαίνουν πάντα!!!!!
    Καλή συνέχεια στους πειραματισμούς σου!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω!! :) αααααα κι εσυ το ακουσες;;; ααα επρεπε να βγαλετε φιρμανι νωριτερα να βρω άλλη συνταγη! ναι εγιναν πολυ καλα τελικα κι ας ηταν τζούφια..... ναι ψυγειο μπαινει με το βουτυρο αλλαο παρλιαρος την έβαλε πριν βάλει βουτυροκαι την διπλωσει αντι να την αφησει σε ζεστομερος να φουσκωσει πρωτα....
      καλο βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Όλοι μας το έχουμε πάθει πολλές φορές! Τελευταία δικιά μου αποτυχία ένα κέικ που δε φούσκωσε ποτέ, παρότι ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες.... Σιγά το πράγμα!
    Μωρέ άμα είναι νόστιμα, τι σε νοιάζει αν δεν είναι όμορφα! Αλλά αυτό με το Παρίσι μην το αφήσεις έτσι... Δεν παίζουν με τα σημάδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μερικες φορές οι καταστροφή μπορεί ναείναι τοπ γκουρμεδια!! δεν προούμαστε ;)

      χαχαχαχα δεν αγνοούμε τα σημαδια ποτε! ΠΟΤΕ!!

      Διαγραφή
  8. Εγώ πάντως τα κρουασσανάκια οπτικά τα βλέπω ωραιτότατα, μετά χαράς θα τα τσάκιζα για να σε...απαλλάξω και από την παρουσία τους! Αλλά ένα ταξιδάκι a Paris οπωσδήποτε θα βελτίωνε την τεχνική σου, τουλάχιστον στην κατανάλωσή τους! Βάλτο στο πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα κανεις τέτοια θυσιά ;;; με συγκινείς!!
      ναι το ταξιδακι στο παρίσι για την τεχνικη θα γίνει οχι για τουρισμο... αλίμονο :P οσο γαι την κατανάλωση και στην κοζάνη έχω εκπαιδευτεί καλά !!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  9. Εμφανισιακά πάντως, καλά φαίνονται.Βέβαια, είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς το Παρίσι για να τα γευτείς στην αυθεντική εκδοχή τους! Η αλήθεια είναι ότι οι συνταγές του Παρλιάρου συνήθως δεν μου πετυχαίνουνε, παρόλο που ακολουθώ κατά γράμμα τη συνταγή, οπότε δεν ξέρω τι να υποθέσω...Πάντως, κακές στιγμές στην κουζίνα έχουμε όλοι μας και σίγουρα μαθαίνουμε από αυτές.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα!! κι εσυ παθούσα με τον παρλιάρο ε; ναι δεν πτοούμαστε και την δευτερη φορά το πετυχαίνουμε ;)
      καλη βδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Χαχαχα με πέθανες στο γέλιο...να είσαι καλά!!! Αχχ τί Οδύσσεια κι αυτή αλλά νομίζω ότι το Παρίσι είναι το κάρμα σου!!!!!! Όσο για τις αποτυχίες ... συνηθισμένα πράγματα... υπάρχουν λιχουδιές που τις έφτιαξα ίσαμε 4 φορές πριν πετύχουν!!!! -:))
    Εμένα πάντως καλά μου φαίνονται... τώρα δεν ξέρω...
    Καλή σου εβδομάδα και καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω!!! νοστιμα βγηκαν και ωραια κι ας ηταν ολιγον ξεφούσκωτα για κρουασαν! την επομενη φορά θα τα πετύχω σίγουρα!! :)

      Διαγραφή
  11. Καλά από "αποτυχίες"...ουκ ολίγες Ντολμαδάκι μου.
    Αλλά ποτέ δεν τις αφήνουμε να πάνε χαμένες...
    Εύγε, γιατί εμένα δεν μου φαίνονται "αποτυχημένα"...τα κρουασανάκια σου.
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπέρα πηνελόπη!!δεν πτοούμαστε εννοείτε!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πειράζει που θέλω κι άλλες τέτοιες αποτυχίες για να λιώνω στα γέλια με το καθόλου αποτυχημένο χιούμορ σου? Το βούτυρο με πλάστη δεν έχω καταφέρει να το ανοίξω ποτέ. Γι' αυτό βολεύομαι με αυτό το κουτάκι που έχει απέξω τον χοντρούλη ζυμαρούλη και τη νουτέλα του ντουλαπιού μου!
    Εναλλακτικά, πρέπει να κανονίσουμε ένα μεγάααλο ταξίδι όλοι οι food bloggers μαζί στο Παρίσι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααααααααα βρε συ αυτα τα ειχα ξεχασει οτι υπαρχουν, τα κουτακια με τον ζυμαρουλι....!! αλλη φορα θα παρω τετοια και θα καμαρώνω οτι τα εκανα μονη μου :P
      χαχαχα απο αποτυχίες μπολικες και αποχιούμορ δοξα το θεο μπολικότερο {αν υπάρχει τετοια λέξη!!}
      πρέπει πρέπει να πάμε ναι....ντροπη πράματα τι ευρωπαίοι είμαστενα μην εκπαιδευτούμε στα κρουασάν;;;;

      Διαγραφή