Επιχείρηση Νο4: Καβουρο...κάτι με μακαρονάκι κοφτό






καλησπερούδια!!! τι φτιάνεται;;;

Καιρό έχουμε να τα πούμε. Έχω περιορίσει τις κουζινο-αποστολές, μιας και είμαι σε diet mood, και έχω πελαγώσει...... τα κουζινικά μου έχουν αραχνιάσει και τα ακούω να με καλούν μέσα στη νύχτα να τα χρησιμοποιήσω......
Αυτές τις 2 εβδομάδες δεν ετοίμασα καμία θεία λιχουδιά. Εγκράτεια!! {αχχχ τι τραβάμε κι εμείς τα μοντέλα...} Παρόλα αυτά, η γκουρμεδιάρικη κοιλίτσα μου αναζητούσε κάτι τις λιχουδιάρικο. Σκάλιζα τα ντουλάπια και το ψυγείο να δω τι καλούδια έχω. Στην κατάψυξη βρήκα καβουρόψιχα!! Την ξέρετε;;;; Μου την είχε φέρει η μάνα μου τα χριστούγεννα και την είχα ξεχάσει!! {ώρες ώρες απορώ με αυτή την αθανατη ελληνίδα μανα.... μα καβουρόψιχα;;}


Εμείς οι βουνίσιοι δεν τα πάμε και τόσο καλά με τα ψάρια. H θάλασσα πέφτει ολίγον μακρυά, λίγα είναι τα ψαράδικα στην πόλη και η μόνη θαλασσινή εξόρμηση μας είναι ένα μαγαζί με κατεψυγμένα θαλασσινά που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια.... {το οτι υπάρχουν ψάρια εκτός απο σαρδέλες, τσιπούρες, γαύρο είναι μεγάλη ανακάλυψη για έναν βουνίσιο!}.
Η μάνα μου που λέτε, πήρε αυτές τις καβουρόψιχες γιατί άκουσε μια συμπεθέρα στο ταμείο να λέει οτι τις τρώνε συνέχεια {στην αθάνατη ελληνίδα μάνα δεν πιάνει το κλισέ "δεν με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδάκια/συμπεθέρες..."} 
Κι απο τότε έμειναν καταχωνιασμένες στην κατάψυξη.

 {σουρίμι... κατι σε κινέζικο με κάνει. ακόμα γελάω μόλις το διάβασα.τώρα αν έχουν καβούρι μέσα θα σας γελάσω, μάλλον για γκοτζίλα το κόβω}

Μιας και είχα καιρό να δοκιμάσω κάποια επικίνδυνη αποστολή αποφάσισα να τις μαγειρέψω.  Το πρόβλημα ήταν πώς να τις μαγειρέψω. 
Η πρώτη συνταγή που μου πέρασε απ το μυαλό,ήταν τα καβουροπάτι!! γιού νόου, το περίφημο μπέργκερ του μπομπ σφουγγαράκη. Αλλά μόνο εγώ θα το καταλάβαινα και θα το εκτιμούσα οπότε άκυρο.... {η έλλειψη θερμίδων με έχει βαρέσει κατακούτελα....}
-Ζητώώώώ τη βοήθεια του κοινού παρακαλώ, δηλαδή γκούγκλ.  
Απο το πολύ ψάξε ψάξε, βρήκα οτι με αυτό γίνεται και η καβουροσαλάτα {μπλιαξ!} που έχουν τα φασφουντάδικα {μαγιονέζα και καβουρόψιχα} και οτι συνήθως μαγειρεύονται με μακαρόνια.
Καβουρομακαρανάδα η διάγνωση λοιπόν, στα κουτουρού η συνταγή {το σίγουρο ήταν οτι θα έβαζα μπόλικο πράμα μέσα για να σπάει την καβουρίλα} και βουρ στην κουζίνα....

 προσοχή:  αφαιρέστε την ζελατίνα που έχει το κάθε στικ!

Υλικά:
  • 1 πακετάκι καβουρόψιχα
  • 2 πιπεριές κέρατο πράσινες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλατοπίπερο
  • μαϊντανό
  • κοφτό μακαρόνι
  • 2 ντομάτες λιωμένες στο μούλτι 
  • ελαιόλαδο
Εκετέλεση:

1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Απο το νερό που έβρασαν κρατάμε 1 φλιτζάνι.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο
3. Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και την προσθέτουμε στο τηγάνι ίσα ίσα να ψηθεί.


4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να φύγουν τα υγρά της ντομάτας. Ρίχνουμε λίγο απο το νερό που κρατήσαμε και αφήνουμε 10 λεπτά να πάρουν μια βράση. *Η ντομάτα δεν θέλουμε να είναι αρκετή γιατί δεν κάνουμε σάλτσα, ίσα ίσα να δώσει γεύση στα μακαρόνια.


 5. Αδειάζουμε το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.


*Τελικά δεν ήταν τόσο άσχημη όσο το περίμενα!!! Μέχρι να φάω την πρώτη μπουκιά όμως μπορεί να ξεπέρασα και σε καθυστέρηση τον Αγγελόπουλο, αλλά το καθάρισα το πιάτο! 
Και τα "πειραματόζωά" μου έφαγαν και το φχαρηστήθηκαν. Σίγουρα θα την ξανακάνω τώρα που καλοκαιριάζει θα είναι ωραίο μεζεδάκι -εύκολο και οικονομικό- για τσίπουρο στην αυλή.
**2 σκελίδες σκόρο ίσως είναι πολύ αν δεν σας αρέσουν τα σκορδάτα. Επίσης τα 250γρ καβουρόψιχα είναι  αρκετά για 5 μερίδες μακαρόνια,κανονίστε τις ποσότητες.

Η Καβουροψιχομακαρονάδα πέρασε επιτυχώς τη δοκιμασία με 7/10

ΜοΟd:
τρέμε μπόμπ σφουγγαράκη με τις καβουρογκουρμεδιές μου......
Εκτύπωση

20 σχόλια:

  1. Ε, την άλλη φορά, κάνε κι ένα καβουροπάτι, ποτέ δεν ξέρεις!
    Λέω κι εγώ να μπω σ'αυτό το diet mood από Δευτέρα (τη γνωστή Δευτέρα που όλοι αγαπήσαμε!), καθότι γνωστό μοντέλο κι εγώ..... Θα έχεις συμπαράσταση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτήν η Δευτέρα, κινητή γιορτή ειναι!!!χαχχα join the club!! Όλα τα μοντέλα στην πίστα!!

      Διαγραφή
  2. χαχα δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον τίτλο αυτού του ποστ! θα πρέπει να βγήκε τέλεια η μακαρονάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έγινε πολύ ωραία !! Ιδιαίτερο υλικό αυτή η καβουρόψιχα

      Διαγραφή
  3. Εγώ είμαι σε diet mood εδώ και δυόμιση μήνες, οπότε το φαγάκι σου μου φαίνεται θεσπέσιο! Θα μου άρεσε πολύ έτσι κι αλλιώς αλλά ειδικά μετά από άπειρες ποσότητες ψητού κοτόπουλου-ψαριού και μαρουλοσαλάτας, θα πρέπει να έχει τέλεια γεύση!!! Και οικονομικό όπως σωστά επισημαίνεις. Πέτυχε το σουριμοπείραμά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα!! ποσο κοτοπουλο να φαμε;; θα κακαρίζουμε στο τέλος!! χαχαχα
      ναι ειναι ωραιο πιατο, ξεφευγεις λιγο και απ τις κλασσικές μακαρονάδες.

      Διαγραφή
  4. χααχαχαχαχαχαχαχαχα κλαίω...έχω πεθάνει στο γέλιο με αυτά που γράφεις!!!
    Εγώ θέλω και μακαρονάδα και καβουροπάτι!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) :)
      Καβουρομακαροναδα να σου στείλω καβουροπατυ πρέπει να εκπαιδευτώ απ τα DVD του Μπόμπ να τα πετύχω!!!

      Διαγραφή
  5. Α μου το χάλασες τώρα, εγώ περίμενα πως έστω και στο τέλος θα μας αποκάλυπτες τη μυστική συνταγή για το famous καβουροπάτι. Σαν άλλος Καμπαμαρού όμως (που είναι και καλύτερος από τον Μπομπ εδώ που τα λέμε :), προτίμησες μακαρονάδα, οπότε σε συγχωρώ! :)
    Αυτό πάντως το έχω δει στο σούπερ μάρκετ και για κάποιο μυστήριο λόγο το περιφρονώ (είναι και σαν ραπανάκι στην όψη :p). Να το πάρω καμιά μέρα, λέει δηλαδή ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπάμε καμπαμαρου!!! Όσο για το καβουροπατι το αφήνω στον Μπόμπ μη του φάω τη δόξα!!! Χμμμ ραπανάκια;; Πολύ φαντασία έχεις!! Αυτά τα μοαστουνακια πιο πολύ σε πλαστελινη μοιάζουν, μαλακούτσικα, και οχι με ρεπάνια!!ναι στα προτείνω για να δημιουργήσεις μια σκοτεινή συνταγή!!

      Διαγραφή
  6. Ενδιαφέρουσα συνταγή! Και νηστήσιμη πρέπει να είναι.Το έχω δει στο Σ/Μ αυτό το σουρίμι αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.Το post σου είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να το δοκιμάσω.Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!! ναι ειναι νηστίσιμη!! δοκιμασε το περιμένω εντυπώσεις!! :) Καλο σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  7. Αααα τέλεια! Έχω δοκιμάσει το σουρίμι και θα το ξαναδοκιμάσω γιατί μου άρεσε η ανάρτησή σου και γέλασα πολύ! Αμέ! Φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενταξει.... Δεν παιζονται ολα οσα γραφεις!!!!!! Γεμισε τα πιατα με οτι εχεις σε καβουροsomething και ερχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ!! καβουροsomething: ετσι θα αναγράφετε σε γκουρμεδιαρικο μενου,....χαχαχαχαχα!!!

      Διαγραφή
  9. Λοιπον ειχα ενα γείτονα που οταν μας δεξιωνοταν μας εφτιαχνε σαλατα με σουριμι και μαγιονέζα (και αλλα πραματα μέσα αλλά δεν τα θυμαμαι τώρα) απο εκει το ξερω. Η δική μου μανα δεν τα εχει κατα νου, τα πάει καλά ομως με τις γαρίδες, άσχετο!
    Έτσι οπως τα βλέπω στις φωτος μου κάνουν κάτι σε κυρομπογιές :)

    Μιας και διάγω diet season too, αφου ανοιγόκλεισα οτι ντουλάπι υπήρχε στο σπίτι (ακόμη και αυτό με τα παπούτσια) αποφάσισα και εκανα ψητά λαχανικά (είχα πάρει σήμερα το πρωί απο την λάικα μανιτάρα πλευρότους) στο πυρέξ και τα έχωσα στον φούρνο. Μούρλια σου λέω!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερούδια!!! χαχαχα κηρομπογιές!! εμενα πλαστελίνη μου μοιάζουν!! μαλλον ειμαστε του καλλιτεχνικού εμεις!! γκουρμεδιάρης ο γείτονας!! α και εγω χτες απο τη λαικη πηρα μανιτάρια (πλευρώτους και τα αλλα που δεν θυμάμαι ονομα)θα τα κανω σημερα σαγανακι και ψευτοπαστίτσιο θααναρτήσω τις συνταγες!!μμμμ λες να τα βαλω κεγω φούρνο;; μου δωσες ιδέες!!

      Διαγραφή
  10. Τρελένομαι για ζυμαρικά και ενθουσιάστηκα με τη συνταγή σου!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή