-Μαγαπάς; -Σ'αγαπώ. - πάμε να φάμε




Έφτασε η ένδοξη μέρα: ο αγιος βαλεντίνος η γιορτή των ερωτευμένων!
Δεν θα σας ζαλίσω με τις -αντίθετες- απόψεις μου για τη συγκεκριμένη γιορτή, αλλά θα σας δώσω ιδέες για να δημιουργήσετε υπέροχα γλυκά για εκείνη την ξεχωριστή μέρα {και όχι μόνο! πιο ξεχωριστό θα ηταν να τιμήσετε τον βαλεντίνο 14 μαίου, 14 Οκτώβρη πχ. Εξάλλου οι εκπληξούλες είναι το αλατοπίπερο σε μια σχέση}
Έκανα μια αναζήτηση στο ιντερνετ και βρήκα χίλια δυο καλούδια. Συγκράτησα αυτά που θεώρησα πιο εύκολα στο να γίνουν ακόμα και απο μια αρχάρια.


Καταρχήν ξεκινάμε απο τον στολισμό του τραπεζιού {..και όχι μόνο...!}Μη ξεχνάτε οτι ΔΕΝ καλείτε τον πρέσβη γιαυτό αφήστε στην άκρη τα χρυσά μαχαιροπίρουνα της προίκας και βαριά τραπεζομάντηλα! Οσο πιο απλό τοσο πιο καλό. Εξάλλου οι δυο σας θα είστε. Πάντως κάτιτις κόκκινο να το βάλετε επάνω, έστω ενα τριαντάφυλλο.
Αλλο σημαντικό στοιχείο είναι και το δώρο που θα κάνετε. Βαλεντίνος είναι μη του πάρετε δώρο κάλτσες και σωβρακοφανέλες απ τη λαική, ούτε εσείς να της πάρετε κανα πιστολάκι μαλλιών ή κραγιόν ή ατζέντα!!! Διαλέξτε δώρα που θα τα χαρείτε και οι 2 μαζι....!! 
Περνάμε στο μενού γιατί ως γνωστών ο έρωτας περνάει απ το στομάχι...
Θα ξεκινήσω απο κάτι διαφορετικό που είδα, μου άρεσε και ειναι αφιερωμένο στο Dolmaδάκι . Αν έχετε βαρεθεί το κόκκινο, αν σας γυρνάει το μάτι να τα βλέπετε όλα κόκκινα εκείνη τη μέρα, {ουτε το πασχα τόση κοκκινίλα} η Ευη απο το MumMam   μας προτείνει υπέροχα γλυκάκια σε Μωβ χρώμα! 


                                  {δείτε τι ωραία τουρτίτσα έκανε και παστάκια!}

μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα για κέικ, με δυο εκδοχές, την οποία σίγουρα θα δοκιμάσω και ο θεός βοηθός!





Εκτός απο τα κλασσικά τυροπιτάκια/σοκολατοπιτάκια με τη σφολιάτα, μπορούμε με ενα κουπ πατ να κόψουμε σχέδιο και να τα ψήσουμε γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα ή και με τυρί σαν ορεκτικό


Πάντα οταν έκανα τούρτες σε σχήμα καρδιάς, ετοίμαζα το σχέδιο σε μια εφημερίδα το έβαζα πάνω απο το παντεσπάνι και το έκοβα {δεν υπήρχαν φόρμες με σχέδια τότε ή και τώρα πάλι δύσκολο να βρούμε στην επαρχία!!} Πρόσφατα είχα βρει ενα παρόμοιο tutorial που με έκανε να νιώσω ντιπ για ντιπ!! ντιπ δεν μας έκοβε να βγάλουμε σχέδιο καρδιά ή και τρίγωνο με τέτοια κόλπα!


Τα περισσεύματα απο τα παντεσπάνια/ κεικ μπορούμε να τα ανακατεύψουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα, να τα βάλουμε ψυγείο, να τα πλάσουμε σε μπαλίτσες, να τα βουτήξουμε σε κουβερτούρα και βουαλά! έτοιμα τα cakepops!!!! Εναλλακτικά πλάθουμε τα κλασσικά και αγαπημένα τρουφάκια...


Μέχρι να κλείσω το μενού, έπεσα τυχαία σε αυτή την εικόνα και μου ήρθε αναλαμπή. Το είχα ξεχάσει! Το αγαπημένο μου "κοκτέιλ" προτού καν μάθω να δένω τα κορδόνια! Το ανακάτευα στο ποτήρι και καμάρωνα {και ακόμα καμαρώνω} το χαζό, λες και ήταν το πιο κοσμοπολίτικο κοκτέιλ στον γαλαξία! Σπράιτ με γρεναδίνη!! τη γρεναδίνη την αντικαθιστούσα και με χυμό βύσσινο ορισμένες φορές υπο το άγρυπνο βλέμμα της αθάνατης ελληνίδας μάνας, διοτι είμασταν και μικρά τότες. Βέβαια μετά που τρανέψαμε αυτα τα δυο χωρίστηκαν και ανακατώθηκαν με άλλα......κοκτέιλ!!! ;)
Αν θέλετε ενα ζουζουνίστικο κοκτέιλ
{τόσες φορές που το βάφτισα κοκτέιλ σε μια παράγραφο φοβάμαι μη πεταχτεί κανας τομ κρουζ μπάρμαν και με σφαλιαρίσει!}και ασφαλές προς την εκτέλεση  {μην εξερευνήσετε τέτοια μέρα τις ικανότητες σας στο μπαρ, μη στείλετε τον/την βαλεντίνη σας κυριολεκτικά στα σύννεφα!} πριν το κρασί και το κυρίως γεύμα δοκιμάστε το.



Ας δούμε και τίποτα αλμυρό, γιατί εκτός απο την αγκαλιά σας θα τον/την ρίξετε και στην ινσουλίνη!!
Καταρχήν και σε αυτή την κατηγορία παίζουμε εκ του ασφαλούς: ΟΧΙ στα πειράματα συνταγών απο εξωτικές κουζίνες, ΟΧΙ στα πειράματα μπαχαρικών. Προτιμάμε κάτι απλό, που σίγουρα το πετυχαίνουμε και φυσικά αρέσει και στο έτερον ήμισυ. Το κοτόπουλο και τα μακαρόνια θεωρούνται οι τοπ επιλογές. Προτιμάμε μια ελαφριά συνταγή μη μας κάτσει και στο στομάχι και καταλήξει η βραδυά σε διαγωνισμό ρεψίματος!
Μια πρωτοτυπία για πρωινό ήταν οι Καρδιές με λουκάνικα και αυγά απο το Άρωμα κουζίνας.
Να μια ωραία ιδέα για να στολίσουμε με λαχανικά το πιάτο μας.

 {τα περισσεύματα απ τα αγγουράκια φτιάτε τα ενα περιποιημένο τζατζικάκι να το ευχαριστηθήτε!}

επίσης και οι πατάτες μπορούν να κοπούν με το ίδιο σχέδιο


Οι ιδέες είναι πάρα πολλές που αν τα έβαζα ολα αυτα που μου άρεσαν θα έπρεπε να κάνω ξεχωριστό μπλοκ αφιερωμένο σε τέτοια!! Εσείς αναζητήστε, διαλέξτε και εκτελέστε! Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις το χρόνο, τη διάθεση, και τη φαντασία για να μεγαλουργήσεις! 

Ισως τελικά μέσα στον κακό χαμό της καθημερινότητας μας, δυστυχώς ή ευτυχώς, ειναι καλό να έχουμε μια μέρα που να μας.... θυμίζει να πούμε το "σ' αγαπώ" στα αγαπημένα μας πρόσωπα και να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω για να κάνουμε εκείνη τη μέρα ξεχωριστή.
Εκτύπωση

20 σχόλια:

  1. Χαχαχα μου άρεσε η εισαγωγή σου και όλα όσα βρήκες... εκείνο το κέικ με τις καρδιές κυκλοφορεί πολύ στο διαδίκτυο και δεν θα μου ξεφύγει κι εμένα αλλά σε άλλη εκδοχή. Οκ, κόκκινο ...κόκκινο αλλά είναι λίγο "αρκετό" ...έχεις δίκιο!!!
    Καλή σου μέρα!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα κική μου!!! λες αυτο το κεικ να ειναι καμια συνωμοσία;; γτ οντως πολυκυκλοφορεί!!
      ζητω το μωβ!!!! φετος ολοι μωβ! επανασταση! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Aμα σου πω οτι μου αρεσε το κοκτέιλ περισσοτερο απο όλα χα χα!
    Να προωθηθει το post σου σε ολα τα αρσενικα του λεκανοπεδιου και παρα πέρα,
    να δουν τι μπορουν να μας φτιάξουν ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι αναλαμπή επαθα!! θα παω σουπερ να παρω γρεναδίνη ή εστω βυσσινο χυμό! χαχαχα
      μαλλον σε ολα τα αρσενικα στην ελλαδα θελει προωθηση και ενα σεμινάριο ρομαντισμού!

      Διαγραφή
  3. αυτο με τη γρεναδινη που το ξετρυπωσες..... με εστειλες 20 χρονια πισω σε αθανατα νεανικα "μεθυσια" χεχε!!! το κεικ με την ενσωματωμενη καρδια σουπερ και ευκολη ιδεα ψηφιζω δαγκωτο. . .

    (thanks for the re post)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τυχαία έπεσα πάνω στη φωτογραφία και μου ήρθε αναλαμπή!!! εχει μεγαλώσει γενιες ολοκληρες αυτο το κοκτέιλ! χαχαχα
      ναι το καρδιολογικο κεικ εχει πολλους θαυμαστές φαίνεται!!
      αλιιμονο αν δεν σε αναμετάδιδα!! :)

      Διαγραφή
  4. Καλά, είσαι άψογη! Ωραιότατο μενού κι εύκολο! Το δε κέικ, όλα τα λεφτά! Φιλάκια!

    foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώώώώ!!! χααχα ταυτοχρονα εγραφα σε σενα και εσυ σε μένα! :) τα μεγαλα μυαλα...

      Διαγραφή
  5. Διασκέδασα πολύ με το κείμενο σου και τις τρομερές σου ιδέες για τραπέζι!Μα καλά ένα καλό παιδί για μένα που να ξέρει να μαγειρεύει δεν υπάρχει να του το στείλουμε?Εγώ θέλω να κάνω τα νύχια μου εκείνη τη μέρα^^
    ΥΣ Το καρδουλοκέικ σου το λάτρεψα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα μαζί σου!! Και νύχια και μαλλί! Ας παει να πάρει πιτογυρα και καμιά πάστα να μας κεράσει και εμάς χρονιάρα μέρα! Χαχχχαχαχ

      Διαγραφή
  6. Σπράιτ με γρενανδίνη πρέπει να είναι το πρώτο αλκοολούχο (λέμε τώρα!) που δοκιμάσαμε όλοι! Εναλλακτικά με blue curacao!
    Όσο για τον Άγιο, εμένα από όλες τις φωτό σου με εκφράζει η πρώτη-πρωτη της ανάρτησης! (λες να κάνω φακές την Παρασκευή;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πορτοκαλάδα μπλούκαρακάο!!! Τι μου θύμησες! Αλλα ναι η γρεναδίνη σπράιτ ήταν η είσοδος μας στο αλκοόλ!
    Χαχαχαχαχαχχα εγω φασολάδα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίες ιδέες ντολμαδάκι! Θα τις φτιάξω σταδιακά κάποιες άλλες μέρες (το λουκανικάκι και οι πατάτες έγραψαν!). Δεν θα με φάει η κουζίνα ανήμερα αγ. Βαλεντίνου! Μη με βλέπεις έτσι, στο βάθος κρύβω μια σταρ που της αρέσει να την περιποιούνται (ουξου ψώνιο!) :)))
    Πολλά φιλιά και πολλές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα σωστή σε βρίσκω ! Εμ μαγειρεύουμε κάθε μέρα εκείνη τη μέρα απεργία! Μόνο κομμωτήριο νύχια και καμάρι ;)

      Διαγραφή
  9. Καταπληκτικά όσα μας έδειξες ντολμαδάκι!!!! Το παντεσπάνι σε σχήμα καρδιά όταν το είδα πρώτη φορά μου είχε κάνει κι εμένα εντύπωση!!!!
    Το ποτό είναι από τα αγαπημένα μου!!! Σε ευχαριστώ για την αναφορά!
    Καλό μεσημέρι!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλές ωραίες ιδέες μαζεμένες!!
    Και εφαρμόσιμες και εκτός γιορτής, θα έλεγα Ντολμαδάκι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως!!! οταν θελουμε να ετοιμασουμε κατι ωραιο για τον αγαπημενο μας δεν χρειαζεται να ειναι βαλεντίνος!

      Διαγραφή
  11. Εγώ είμαι του μαύρου χρώματος βέβαια αλλά τα γλυκά ειδικά δε με χαλάνε και πιο χρωματιστά πότε - πότε! Εκείνη η ιδέα με το κέικ πολύ ωραία και όχι μόνο με σχήμα καρδούλα (η συνταγή υπάρχει σε link στο Ντολμαδάκι σου ή είναι αυτό που καταλαβαίνω από τη φωτογραφία?)
    Το κοκτέιλ ξυπνάει παιδικές ανανμήσεις! Τότε που έριχνα και λίγο κρασί μέσα κρυφά και έλεγα ότι και καλά το κόκκινο χρώμα οφείλεται στη γρεναδίνη.. :pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα εσύ το προχωρησες σε άλλο επίπεδο το κοκτέιλ!!
      Οχι δν το έχω σε λινκ το κέικ, αλλά σίγουρα ειναι βασική συνταγή για κέικ και τα βήματα όπως δείχνουν οι εικόνες! Θα το κάνω μέσα στη βδομάδα και θα σας πω!!

      Διαγραφή