"Όταν θες κατι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να το πετύχεις"
Δεν ξέρω αν φταίει ο κοέλιο ή η χοληστερίνη απ τα αυγά καπκεικς, αλλά επιτέλους σήμερα έπεσαν οι πρώτες νιφάδες!! ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!! χιόνισε!!
Εκεί που χάζευα απ το παράθυρο το μεσημεράκι, νόμιζα ότι ζαβλακώθηκα απ το φαί, γιατί έβλεπα νιφάδες να πέφτουν αραιά και πού. Κοιτάζω καλύτερα και ναι: χιονίζειιιιιιιιι :) :) :)
Εδώ κολλάει το "χιόνια το καμπαναριοοοο..." μιας και το σήμα κατατεθέν της Κοζάνης είναι το Καμπαναριό/ ρολόι στην κεντρική πλατεία.
Μη φανταστείτε κανά μετρό χιόνι με το καλημέρα, απλά λίγες νιφάδες ετσι για το καλό. Ο καλύτερος, μαγικός τρόπος, να τελειώσει ο Νοέμβρης και να μπει ο Δεκέμβριος. Και εδώ Κοζάνη έχουμε ένα ρητό " στις 6 του αη Νικόλα, ο γέρος ασπρίζει τα γένια του" δηλαδή ΠΑΝΤΑ 6/12 πέφτει χιόνι γερό και καταλαβαίνουμε χειμώνα και Χριστούγεννα. Οπότε το σημερινό ήταν σαν "αναπάντητη" να ετοιμαστούμε ;)
Και καθόμουν χάζευα τις νιφάδες να πέφτουν, και έβλεπα τα πρόσωπα όλων πόσο χαρούμενα έγιναν στη στιγμή. Λες και οι νιφάδες είναι καμιά μαγική σκόνη που σε κάνει να ξεχνάς τα προβλήματα σου, έστω για λίγο, και να πετάς στα σύννεφα. Σε πουπουλένια σύννεφα, που τα μαδάνε και πέφτουν σα νιφάδες στη γη ή ένα γίγαντας να μας πασπάλιζε με άχνη!! όχι για να μας φάει καλε, απλά να μας θυμίσει την αχνή στους κουραμπιέδες και τα ντόνατς!!
Το πιάσατε το σινιάλο dolmaδάκια μου ε;;; νιφάδες=άχνη=κουραμπιές/ντόνατς...... σας το έφερα λάου λάου
Επειδή είναι λίγο νωρίς για κουραμπιέδες, λιγουρεύτηκα τα ντόνατς με άχνη ζάχαρη από πάνω και μέσα γέμιση μαρμελάδας ή πραλίνας. Σλούρπ! Βασικά τα λιγουρεύτηκα γιατί και η {κακούργα} η αδερφή μου τα έκανε και μου έστειλε φωτογραφία....
Τα ντόνατς είναι οι ευρωπαϊκοί λουκουμάδες. Είναι αφράτοι και συνήθως γεμιστοί. Είναι πασπαλισμένοι με άχνη ζάχαρη ή κάποιο γλάσο σοκολάτας. Τα συγκεκριμένα είναι γερμανικά, με ένα περίεργο όνομα που δεν ξέρω να σας το πω. Κάνουν θραύση κυρίως στις παραλίες της Κατερίνης ή της Χαλκιδικής τα καλοκαίρια. Σίγουρα τους έχουμε τιμήσει από τον φούρνο της γειτονιάς. Εγώ προτιμώ με γέμιση μαρμελάδα και τυλιγμένο στην άχνη!!
Βούρ στην κουζίνα...
Το πιάσατε το σινιάλο dolmaδάκια μου ε;;; νιφάδες=άχνη=κουραμπιές/ντόνατς...... σας το έφερα λάου λάου
Επειδή είναι λίγο νωρίς για κουραμπιέδες, λιγουρεύτηκα τα ντόνατς με άχνη ζάχαρη από πάνω και μέσα γέμιση μαρμελάδας ή πραλίνας. Σλούρπ! Βασικά τα λιγουρεύτηκα γιατί και η {κακούργα} η αδερφή μου τα έκανε και μου έστειλε φωτογραφία....
Τα ντόνατς είναι οι ευρωπαϊκοί λουκουμάδες. Είναι αφράτοι και συνήθως γεμιστοί. Είναι πασπαλισμένοι με άχνη ζάχαρη ή κάποιο γλάσο σοκολάτας. Τα συγκεκριμένα είναι γερμανικά, με ένα περίεργο όνομα που δεν ξέρω να σας το πω. Κάνουν θραύση κυρίως στις παραλίες της Κατερίνης ή της Χαλκιδικής τα καλοκαίρια. Σίγουρα τους έχουμε τιμήσει από τον φούρνο της γειτονιάς. Εγώ προτιμώ με γέμιση μαρμελάδα και τυλιγμένο στην άχνη!!
Βούρ στην κουζίνα...
.
Υλικά:
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
- 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- πραλίνα ή μαρμελάδα {βερίκοκο ή φράουλα} ή κρέμα βανίλια για την γέμιση
- σπορέλαιο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το αυγό,την ζάχαρη,τις βανίλιες,το βούτυρο και το αλάτι
2. Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας
3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
4. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος περίπου 50-60 λεπτά
5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ενα φύλλο όχι ΄πολύ λεπτό
6. Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε σε κύκλους
7. Παίρνουμε ένα κύκλο βάζουμε στο κέντρο ενα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλια
8. Αλείφουμε με νερό γύρω γύρω τις άκρες και παίρνουμε εναν δεύτερο κύκλο,τον τοποθετούμε πάνω στην γέμιση και το κλείνουμε προσεκτικά πιέζοντας γύρω γυρω τις άκρες
9. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 30 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
10. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
*Αντί για άχνη, μπορούμε να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα ή να κάνουμε ένα γλάσο και να βουτήξουμε την πάνω πλευρά. Αν σας πιάσει η χαρά της δημιουργίας, πασπαλίστε και με τρούφες χρωματιστές, ξηρούς καρπούς και δε συμμαζεύετε !
** Η αδερφή μου τα δοκίμασε και στο φούρνο και βγήκαν μια χαρά. Προσοχή με τους χρόνους ψησίματος ανάλογα την κουζίνα. !80 βαθμοί σε προθερμασμένο για 30 λεπτά περίπου, ισα να ροδίσουν
~* Οι φωτογραφίες είναι της αδερφούλας μου, μιας και ανασκουμπώθηκε να τους κάνει, της είπα να βγάλει κανα δυο για να βάλω τη συνταγή. {Ελπίζω να το εκτιμήσεις μαρή, και να μου στείλεις κανένα :P}
MoOd: η πολλή άχνη και οι πολλές νιφάδες μου έφεραν στο μυαλό αυτό. Καλό σαββατοκύριακο & καλό χειμώνα!!
Η επιμονη σου το εφερε το χιονι τελικα!!! Μηπως η επομενη επιθυμια σου να'ναι κανα λοττο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα ντολμαδακι μου τα ντονατσ δειχνουμ υπεροχα, πολυ αφρατα! Τι κι αν τσακισα μολις τουρτιτσα Τερκενλη... τα ζηλεψα!!!
Καλο βραδυ, φιλια!
ποιο εύκολο είναι το χιόνι παρά το λοττο!!! χαχαχαχαχα
Διαγραφήε και οι τούρτες του τερκενλή δεν πανε πίσω!!
Καλημέρα και καλη Κυριακή!!!
Ορίστε... μετά από τόσο παράπονο, ήρθε τελικά το χιόνι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αφού χιόνισε και πάνω στα τόσο αφράτα ντόνατς σου ακόμα καλύτερα!
Πραγματικά αξιοζήλευτα τα έκανες!
Φιλιά
η μόνη δικιά μου φώτο-είναι κ παλιά - είναι αυτη στη χαρτοπετσέτα !! {η έλλειψη πιατου δικαιολογείται λόγω φοιτητικής μαγειρικης}
Διαγραφήοι αλλα είναι απο την αδερφή μου που τα έκανε κ μ έστειλε φωτός!! ήρθε το χιονακι έστω για λίγο ... σήμερα βροχή!
καλημέρα!
χαχαχαχαχα φοβερή σειρά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφα που σου έγιναν τα ντόνατς!!! Ζηλεύω που χιονίζει!!!
Φιλιά!!
χιόνισε, παρελθοντικός χρόνος!! παει, οσο χαρήκαμε! από σήμερα βροχή...πφφφφφ
Διαγραφήναι ναι και μενα μου άρεσει αυτή η σειρά ειδικά η Σωσω! χαχαχαχα
Κι εγώ με μαρμελάδα τα προτιμώ, για κάποιο λόγο πάντα νόμιζα ότι είναι δύσκολο να γίνουν. Η δική σας συνταγή όμως, φαίνεται πολύ εύκολη! Λες να θέλει άλλο φαγητό το χιόνι για να μείνει; Να δοκιμάσουμε βρε αδερφέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπιο δύσκολο είναι να πετύχεις το βραστό αυγό ;)
Διαγραφήείναι μπελαλίδικα από θέμα χρόνου ετοιμασίας και όχι εκτέλεσης.
να δοκιμάσουμε εννοείτε! τι άλλο να τάξουμε του χιονιά;; χαχαχα βουντού με συνταγες!
Αφράτα αφράτα και λαχταριστά δείχνουν τα ντόνατς σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω, λίγο χιονάκι το χω πεθυμήσει κι εγώ, αλλά εδώ στην Αθήνα που τέτοια τύχη!
Καλό μήνα!
Καλό μήνα ελενα!! αφράτα σαν φρεσκοστρωμένο χιόνι! αυτό ελπίζω να σας ρίξει και σας από καμιά νιφάδα να ευχαριστηθείτε!
ΔιαγραφήΑχ θέλω κι εγώ χιονάκι!!!Και ντόνατς!!!Καλώς σε βρήκα και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαρία!! Καλως βρεθήκαμε ελπίζω να τα λέμε!! παει το χιόνι,, μονο βροχή σήμερα...τα ντόνατς παρηγοριά για τα "χιονανθρωπάκια" :)
ΔιαγραφήΠω πω φαινιονται πολύ αφρατοι, γιαμ! Στειλε και απ εδω που δεν χιονιζει καέ κυρια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΨόφησα στο γελιο με το βιντεακι. Ελπιζω να μην εβαλες την αχνη με το σουρωτηρι...
http://beautyfollower.blogspot.gr
χαχχαχαχα έχω γκατζετακι για την αχνη που θα ζήλευε και η Σωσώ!! χαχαχ
Διαγραφήναι είναι αρκετά αφρατα!
Ουάου!!!!!!!!!!! Μου αρέσει το χιόνι, ο Κοέλιο αλλά και τα ντονατς ...χιονισμένα ή μη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό και γλυκό μήνα να έχουμε και καλές γιορτές!!!
καλο μήνα και καλα Χριστούγεννα !!!
Διαγραφήαυτη η τριάδα έδεσε σε
αυτο
το ποστ!!
Χαχα Αναστασούλα πολύ μ'άρεσε αυτό το ποστ! Τ'αγαπώ πολύ το χιονάκι! Πες στην αδελφή σου να στείλει τίποτα ντόνατς και καταδώ γιατί λιγώθηκα και μόνο που τα είδα ;) Φιλάκια, καλά Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρεις τι είναι να την βλέπεις στο skype να τρώει ντόνατς και να συ τρέχουν τα σάλια;; χαχαχα
Διαγραφήθα την πω θα την πω μπας και αρπάξω και εγω κανένα ;)
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε και ελπίζω και λευκά!!
Ντόνατς!! Πω πω τα βλέπω και τα θέλω τώρα! Φαίνονται πολύ αφράτα ! όσο για το βίντεο...χαχαχαχ ελπίζω εμείς οι υπόλοιποι να ζήσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήαφρατα σαν σύννεφα!! χαχαχα θα ζησουμε και θα βασιλέψουμε!
ΔιαγραφήΑναστασούλα πέρασα ξανά από το blog σου για να βάλω σωστά τη διεύθυνση για το guest post στο foodaki (ναι, ναι, ήρθε η ώρα της δημοσίευσης της υπέροχης συνταγής σου!) και ξαναείδα αυτά τα donuts! Αμάν βρε κορίτσι μου! Δεν μας λυπάσαι!!! αχ αχ ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήηρθε η ώρα;;; πωπωπω και ειμαι με τα μπικουτι!! μισο να παω να βαλω το ταγιέρ με τις πέρλες να φαντάξω!! αναμένωωω :) :) ευχαριστωωω!!
Διαγραφήχαχαχα χειμώνας έρχεται φάτε!!