Ζεστή σοκολάτα




Δε ξέρω στα δικά σας τα μέρη τι καιρό έχετε, αλλά εδώ απο το καλοκαίρι πήγαμε κατευθείαν στον χειμώνα!!
Τέτοιον καιρό τι καλύτερο απο το να χουχουλιάζεις με μια κουβερτούλα στον καναπέ με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι ή ΣΟΚΟΛΑΤΑ!! Μιας και δεν είμαι φαν του καφέ, εγώ θα προτιμήσω μια ζεστή σοκολατίτσα.
Πλάκα- πλάκα το να πετύχεις το τέλειο ρόφημα σοκολάτας θέλει τέχνη! Ποτέ δεν κατάφερα να πετύχω δεύτερη φορά την ίδια γεύση αλλά δεν πτοούμαι ;)

Επίσης, να πω ότι άλλο είναι το κακάο και άλλη η σοκολάτα! Το κακάο είναι πιο πικρό και φτιάχνεται όπως ο ελληνικός καφές. Η σοκολάτα είναι πιο γλυκιά, μπορούμε να τη βρούμε σε διάφορες γεύσεις και συνήθως φτιάχνεται με ζεστό γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Εχω πειραματιστεί με διάφορες εκδοχές και θα σας προτείνω αυτές που μου άρεσαν!
Εξοπλιστείτε με κούπες {κατα προτίμηση μεγάλες} και βουρ στην κουζίνα για ένα ζεστό χουχουλιαστό σοκολατένιο ρόφημα!! Μη ξεχάσετε και τα συνοδευτικά (μπισκοτάκια, κέικ) και τις φιλενάδες για σοκολατένιο κουτσομπολιό



1) Το κλασσικό κακάο {εγώ αγοράζω το ΙΟΝ}. Σε ένα μπρίκι μετράμε ένα φλιτζανάκι του τσαγιού νερο {όχι γεμάτο}, 2 κουταλάκια κακάο και 1 ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίζει να φουσκώνει όπως ο ελληνικός το βγάζουμε. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και ένα γαλατάκι εβαπορέ {ξέρει καμιά να λέει το φλιτζάνι της σοκολάτας;;;}


Πάμε να ετοιμάσουμε σοκολάτα. Το ρόφημα σοκολάτας μπορούμε να το βρούμε σε καφεκοπτεία σε διάφορες γεύσεις! Εγω συνήθως αγοράζω καραμέλα, βανίλια, και πορτοκάλι-κονιακ! Φυσικά Μπορούμε να συνδυάσουμε τις γεύσεις. Ετοιμάζεται όπως ο νες. Αντί για σκόνη σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε κανονική σοκολάτα της αρεσκείας μας { πχ ΙΟΝ, λακτα, break κλπ}! Είναι η πιο γρήγορη λύση και η πιό νόστιμη!

2) Σοκολάτα σκόνη με γάλα
Για να κάνουμε σοκολάτα, μετράμε σε μια κούπα πόσο γάλα θέλουμε. Το βάζουμε σε ένα μπρίκι να βράσει. Σε αυτο το σημείο ή θα ρίξουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα να βράσει ή θα βάλουμε στην κούπα μας 1 κουταλιά της σούπας θα ρίξουμε λίγο ζεστο γάλα και θα το χτυπήσουμε με το μίξερ του φραπέ να κάνει αφρό. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ζεστό γάλα

3) Σοκολάτα πλάκα με γάλα
Αντι να τρώμε την αγαπημένη μας σοκολάτα μπορούμε να την πιούμε! Θα σας πω το παράδειγμα με την ΙΟΝ γιατι αυτήν κάνω συνήθως {δεν είμαι ιδιαίτερη φαν της σοκολάτας γιαυτο δεν ξέρω τι καινούργια υπάρχει στην αγορά}
Έχω τις μικρές με 6 κομματάκια. Την σπάω και βάζω μισό φλυτζάνι γάλα. Βράσιμο μέχρι να λιωσει η σοκολάτα. Απο αυτο το σημείο προσθέτουμε γάλα ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλουμε.
Αντί για γάλα μπορούμε να την κάνουμε και με νερό! Ελάχιστο νερό για αρχή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.

*Μπορούμε να βάλουμε και κουβερτούρα ή μισή γάλακτος μισή κουβερτούρα ή και λευκή!

4) Σοκολάτα με κρέμα γάλακτος
Αν θέλετε πλούσια γεύση {και θερμίδες} που να μοιάζει με αυτήν που σερβίρουν στις καφετέριες τότε η κρέμα γάλακτος είναι το μαγικό συστατικό.
Χτυπάμε ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος σε σαντιγή. Στο μπρίκι βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια με δυο κουταλιές γάλα και 3 κουταλιές σαντιγή. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε σε φλιτζάνι βάζοντας σαντιγί και ανακατεύουμε {βγάζει 2 κούπες ή 3 φλιτζάνια περίπου}

* Αν βαριόμαστε να χτυπάμε σαντιγή {...φυσικά! } ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια. Η αναλογία της σοκολάτας για ενα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος είναι περίπου 150 γρ κουβερτούρα {ή μισή κουβερτούρα μισή γάλακτος}
                                                                                                                                     


***** Ο Ασσος στο μανίκι μου:


5) Μερέντα ή Νουτέλα ρόφημα!

Oh yes! ζεστό ρόφημα σοκολάτας με την υπεραγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων! Ο πιο εύκολος τρόπος να την απολαύσουμε. Απλά ζεσταίνουμε ένα φλυτζάνι γάλα και βάζουμε 1-2 κουταλιές της σουπας πραλίνα ! Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Σ Ο Σ....

Να σας πω και ένα μυστικό;; Όταν μου τελειώσει το βαζάκι της Νουτέλας { ναι το ομολογώ είμαι νουτελοφάν}, ζεσταίνω γάλα το ρίχνω μέσα, κλείνω καλά και το κουνάω. Το γάλα ανακατεύεται με τα υπολείμματα πραλίνας και γίνεται σοκολατένιο! Συν, γλυτώνω το πλύσιμο και δεν με πιάνει κατάθλιψη για την χαμένη νουτέλα στο βάζο!!!

Οι πειραματισμοί είναι πάρα πολλοί!! Σοκολάτα γάλακτος, κουβερτούρα, λευκή, κάποια αγαπημένη σοκολάτα του εμπορίου, σοκολάτα σκόνη ρόφημα...... Επίσης μπορούμε να την αρωματίσουμε με λίγη κανέλα, κονιάκ ή κάποιο αγαπημένο λικέρ ή ακόμα και με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού! Βάλτε τη φαντασία σας και το γούστο σας!
Το σίγουρο είναι οτι η ζεστή σοκολάτα είναι το ωραιότερο ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.....


ΜοΟd: Τσικουλάτα τσίκι τσίκι τσίκι τα αϊντε μάλε τσικουλάτα τσίκι τσίκι τα......
Εκτύπωση

18 σχόλια:

  1. Η σοκολάτα θέλει πραγματικά την τέχνη της!
    Πολύ χουχουλιάρικο το σοκολατένιο σου ποστ!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό σαββατοκύριακο Έλενα !! και χουχουλιάρικο όπως η σοκολάτα!! :)

      Διαγραφή
  2. Όλες οι σοκολατο-συνταγές σου μου άρεσαν, αλλά ειδικά αυτή η ιδέα για το ζεστό γάλα στο βαζάκι της Μερέντας!!! Πωωω και δεν ήξερα τόσο καιρό!!! Κι εγώ φαν της Μερέντας είμαι και κάθε φορά προσπαθώ να καθαρίσω το βαζάκι όσο το δυνατό καλύτερα πριν το πετάξω... Εξαιρετική ιδέα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα έχεις τη λύση να απολαμβάνεις τη Μερέντα μέχρι να μην υπάρχει ούτε μια κηλίδα στο βάζο !! καλο μεσημέρι Ελεάννα μου!!

      Διαγραφή
  3. Α εσύ το έχεις κάνει επιστήμη το θέμα! Λοιπόν, εγώ λέω καφέ το πρωί, σοκολάτα το απόγευμα και μάλιστα με μπισκοτάκια, σαντιγύ και τα όλα της. Σε ρόφημα με κακάο δεν είναι κακή ιδέα να προσθέσουμε νουτέλα για να γίνει πιο πλούσιο, μμμμ αυτό θα το εφαρμόσω πολύ σύντομα να δω πως θα βγει!

    Επίσης μου αρέσει που στηρίζεις τα προϊόντα της ΙΟΝ. Κάπου είχα διαβάσει πως είναι από τις λίγες εταιρείες που έχουν κάνει ελάχιστες έως καθόλου απολύσεις στο προσωπικό και επιπλέον παραμένει τόσα χρόνια 100% ελληνική. Και καθαρά γευστικά να το δεις όμως, σαν την ΙΟΝ γάλακτος αμυγδάλου, τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπώ την Ιον!!! καταρχήν με αυτες τις σοκολάτες μεγαλώσαμε. σου έρχονται τόσες αναμνήσεις.... τοσα χρονια η γευση ειναι ίδια και ναι, σαν την Ιον αμυγδάλου καμία!!! Εχω ζήσει για λίγο στα ξένα και μπορεί να έχει άπειρες μάρκες και τύπους σοκολάτας παντα ομως ζητούσα μια ιον .....(να ναι καλα τα δέματα της μάνας που μου εκρυβε απο καμία!!)
      Αφου δεν πίνω καφέδες, είπα να γίνω εξπέρ στα τσάγια και στις σοκολάτες! :)

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Τι ωραίες και χουχουλιάρικες προτάσεις!
    Ειδικά η τελευταία με ενθουσίασε! Ωραία η αξιοποίηση των υπολειμμάτων του βάζου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα ερμιόνη μου! καλη εβδομάδα επισης! Χουχουλιαστές προτάσεις να τις απολαύσεις με την οικογένεια σου τωρα που χειμώνιασε!!

      Διαγραφή
  5. Το μόνο ρόφημα που μπορώ να πιώ και ζεστό (χειμώνα καλοκαίρι, προτιμώ τα παγωμένα). Λατρεύω τη σοκολάτα, λατρεύω την ΙΟΝ αμυγδάλου. Έφτιαξα ένα κάτι σαν μερέντα, λες να τη χώσω μέσα σε ζεστό γάλα; Μου έβαλες φυτιλιές!
    Πολύ ωραίες ιδέες όλες και με το χειμώνα μπροστά μας, σίγουρα θα χρειαστούν!
    Καλή εβδομάδα και καλό μεσημέρι ντολμαδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκιμασε το!!! βαλε μια γερη κουταλια να την απολαύσεις!!
      Επίσης, καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  6. Πω πω τελειο για χειμωνιατικη βραδια στον καναπε με κουβερτουλα και dvd!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοκολατομανία αγαπημένη!

    * Το MoΟd στο τέλος όλα τα λεφτά!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας αποτελείωσες με το μερέντα ρόφημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή