Νυχτερίδες & Αράχνες θα φάμε





Σας είχα πει οτι πριν λίγες μέρες {14/10} είχα γενέθλια. 9η και τελευταία επέτειος των 20 χρόνων μου.... Για να μην έχουν παράπονα κάποια Dolmaδάκια {Ζαμπια ακόνισε το κουτάλι} οτι δεν σας κερνάω, σας παρουσιάζω λοιπόν το μπέρθντεϊ μενου.

Φέτος δεν ήθελα να κάνω κάτι {δεν ήμουν και στην κατάλληλη διάθεση}, αλλά πριν κάνα μήνα έπεσε το μάτι μου εδώ ,στη σελίδα του eimaimama.gr στο facebook που είχαν αναφορές σε παιδικά παρτυ. Πόσο τέλειο;; Πόσοοοοο!!!! Το αποθήκευσα για του χρόνου μιας και θα περνούσα το κατώφλι τον 30's και ήθελα κάτι τρομαχτικό σε mood κατάθλιψης, καλά 40, να ζήσετε να με θυμάστε και τέτοια....Αλλά καθώς πλησίαζαν οι μέρες σκέφτηκα "ως του χρόνου ποιος ζει ποιος πεθαίνει", " τ'χρον' μπορεί να τα γιορτάσω φαντασμαγορικά" να είμαι σε καλύτερο mood ! οπότε ας το κάνω τώρα που το βρήκα! 

Καταρχήν, λατρεύω το Halloween! Πιο τέλειο, πιο γκλαμουράτο απ' τα δικά μας ψυχοσάββατα. Έτυχε να ζήσω μια χρονιά στα ξένα και να το γιορτάσω από κοντά. Υπέροχο! Μου αρέσει που όλα ειναι στολισμένα του θανατά {κυριολεκτικά και μεταφορικά}, τα φαγητά τα γλυκά, οι εκδηλώσεις. Σαν μια μικρή προθέρμανση για τα χριστούγεννα. Ενα μιξ Αποκριάς και Χριστουγέννων ας πούμε.
Εχοντας σα βάση την πραπάνω ιδέα, έψαξα να βρω συνταγές και προτάσεις για τα γενέθλια. Οι περισσότερες φυσικά ήταν απο ξένα site, της αμερικής, αφού εκει είναι η βάση του χάλογουιν. Βρήκα όμως και δικά μας ντόπια ελληνικά γιατί απ οτι φαίνεται είμαστε πολλοί οι φαν της συγκεκριμένης γιορτής.
 Τις ιδέες λοιπόν τις πήρα απο αυτά τα λινκ
 Δεν έχω και πρόχειρο κάνα ανήψι να πω ταχα για τα μικρά το κάνω, γιατί ενα εγκεφαλικό οι τρανοί καλεσμένοι το έπαθαν! Εννοείτε φυσικά, απεύφυγα να κεράσω τις θείτσες μη σκιαχτούν και αρχίζουν να τρέχουν στους δρόμους ουρλιάζοντας!.... -οχι θεία Μαρίτσα, μόδα είναι αμερικάνικη, δεν τρελλάθηκα!

Τι 14 τι 31 Οκτώβρη λοιπόν, το halloween είναι εδώ!

Αυτό που ήθελα να κάνω πιο πολύ ήταν τα "δάχτυλα μάγισσας", αλλά δυστυχώς δεν πέτυχαν! Εκανα τη μισή δόση αλλά άπλωσαν στο ψήσιμο και ήταν σα να πάτησε νταλίκα τη μάγισσα!! Μόνο για δάχτυλα δεν έμοιαζαν....κρίμα γιατί ήταν υπέροχα σαν ιδέα και ήθελα πολύ να τα παρουσιάσω


  • Η τούρτα {αρχική φώτο} καθώς και τα κεκάκια είναι απλό κείκ. {δεν είχα όρεξη να κάθομαι να φτιάχνω τούρτες.}. Απλά στην τούρτα το έχω σιροπιάσει με σιρόπι να μην είναι τελείως στεγνό. Η επικάλυψη είναι σαντιγί με κακάο και μερέντα, πασπαλισμένη με θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, τάχα για χώμα. Οι σκουλικαντέρες είναι τα κλασσικά ζελεδάκια.




  • Επόμενος "ανατριχιαστικός" μεζές, τα αυγά.... Κυριολεκτικά "αυγά μάτια"!!! Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Τα καθαρίζουμε με προσοχή και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με ελάχιστη μαγιονέζα, αλατοπίπερο να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με ένα κορνεδάκι γεμίζουμε τα αυγά. Τα νεύρα του ματιού ειναι κέτσαπ. Για να τα σχεδιάσουμε ή χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδα ή τα πλαστικά μικρά μπουκαλάκια με στόμιο τύπου φαρμακευτικά. * ΜΗ χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι της κέτσαπ για να τα σχεδιάσετε γιατί θα είναι σα να βούτηξαν στο "αίμα"!!  Τα μάτια είναι ελιές κομμένες σε ροδέλες {στη λαϊκή τις βρίσκω έτοιμες σε σακουλάκια, ιδανικές για πίτσες και γαρνιτούρες}



  • Ο επόμενος μεζές και ο πιο χαριτωμένος, τα λουκάνικα - μούμιες!!
Είναι τόσο γλυκά που λυπάσαι να τα φας! Και όχι και τόσο ανατριχιαστικά, άνετα μπορούμε να τα κάνουμε αν έχουμε και παιδάκια. Επειδή τα λουκάνικα κοκτέιλ είναι μικρά, εγώ αγόρασα λουκάνικα για σάντουιτς. Είναι λεπτά όχι πολύ μεγάλα και με ενα λουκάνικο έχω δυο μούμιες. Οι "γάζες" απ τα μουμιάκια είναι φύλλο σφολιάτας κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Μια μικρή λωρίδα τυλιγμένη στο "κεφάλι" και μια δεύτερη απο κάτω στο "σώμα". Τα μάτια είναι μουστάρδα. 

  • Πάρτυ χωρίς ποτό ΔΕΝ γίνεται {ρε μάνα μεγάλα παιδιά είμαστε, αφού :P } Ωραίες οι ιδέες στο σύνδεσμο του eimaimama.gr αλλά ούτε διάθεση για χειροτεχνίες είχα {πωπωπω η ψυχή του πάρτυ είμαι...} Βρήκα όμως στο ιντερνετ και συνδύασα κάποιες ιδέες

                                

νταξ θεικά !! αλλά που να τα κάνεις εδω Ελλάδα αυτα, που να τα βρείς  {το χέρι βέβαια super υπερπαραγωγή} 
Σας παρουσιάζω το ποτό που έκλεισε υπέροχα τη βραδιά. Βότκα με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ελάχιστη λεμονάδα, λίγο λικέρ μέντα πράσινο, λίγες σκουλικαντέρες και κομματάκια πράσινου μήλου!!! Ή αλλιώς, "poison ivy", δηλαδή "Δηλητήριο"
Δεν είχα σκεύος για ποντς {ναι, έχουμε και στο χωριό τέτοιο} και το έβαλα σε ταπεράκι :P χαχαχχαχαχαχ λεπτομέρεια !!

Αυτό ήταν το scary menu για τα 29α γενέθλια! {υπήρχαν φυσικά και κανα δυο ανθρώπινα μεζέδες, τυροπιτάκια, πίτσα κιοφτεδάκια} Μου άρεσε πάρα πολύ σαν θέμα και του χρόνου θα οργανωθώ καλύτερα! Μπορεί να κάνω μια τούρτα σε σχέδιο "κόλυβα"!! χαχαχαχαχα
Το σίγουρο είναι ότι άρεσε σε όλους, γελάσαμε, παίξαμε με το φαί σα μικρά παιδιά.
MoOd: Φήμες λένε οτι ο Μητσοτάκης είχε αληθινούς τέτοιους μεζέδες..... ΒoooH!

Εκτύπωση

16 σχόλια:

  1. Α-Ψ-Ο-Γ-Η σε βρίσκω! Τι σκοτεινό και spooky μενού γενεθλίων είναι αυτό? Την επόμενη φορά να καλέσεις στο πάρτυ σου και μένα! :)
    Χρόνια καλά (γιατί η ποιότητα μετράει, όχι η ποσότητα) και μην αγχώνεσαι με νούμερα (30, 40 κτλ). Σημασία έχει να νιώθεις και να περνάς όμορφα.
    Όλα όσα έφτιαξες μοιάζουν πεντανόστιμα και από όλα θα δοκίμαζα αλλά για πιο death/μακάβρια φάση νομίζω θα προτιμήσω τα cupcakes με τις σκουληκαντέρες!

    Επίσης για το Halloween συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Αυτή είναι γιορτή για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστωωωω :)
      χαίρομαι να βλέπω χαλογουινάκια!! :) χαίρομαι που σου άρεσε και το μενου, τ' χρον' εχεις πρόσκληση !!
      αυτα τα κεκάκια μπορει να ειναι σκουλικιασμένα αλλά ειναι απόλαυση !!

      Διαγραφή
  2. Χαχαχα!
    incredible!

    Ξέχασα το κουτάλι μου...θα επανέλθω...
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου! Είμαι η Foivi, πατάω το follow σου αλλά δεν μου κάνει respond! Θα ξαναπροσπαθήσω άλλη στιγμή μήπως φταίει το δικό μου laptop. Φιλιά καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου φοιβη!! καλως σε βρηκα και εδω!! :)
      μας σαμποτάρουν;;;;; χαχαχαχα

      Διαγραφή
  4. Σε βρίσκω άψογη και πολύ πρωτοποριακή!
    Πολύ μου αρέσει το κόνσεπτ των halloween γενεθλίων, να το καθιερώσεις!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω ερμιόνη μου!!! πρωτοποριακή δεν θα το λεγα αφού με πρόλαβε το πιτσιρίκι και η μαμά του που τους "εκλεψα" την ιδέα!! αλλά το φχαριστηθήκαμε και με το παραπάνω! καθιερώθηκε ήδη!
      Καλη εβδομάδα!! :)

      Διαγραφή
  5. Α χα χα, ελα εισαι φοβερη Ζυγινα. Λοιπον και εγω φετος ελεγα οτι δεν κανω τιποτα και του χρονου θα κανω γκραντε πάρτυ. Αλλα τελαυταια στιγμη αποφασισα οτι θα το γιορταζα στην παραλία και την εκανα προς νησι.
    Την ιδια μερα με τον Μητσοτακη εχεις γεννεθλια?

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ζυγός ζυγός πανζουρλισμός"!!! χαχα ! τελικα αλλαγή γνώμης στα πάρτυ μόνο σε καλό βγαίνει !
    νομίζω έχουμε δυο μέρες διαφορά Γτ είχα δει στην τηλεόραση που του λέγανε χρόνια πολλα!! αν είμασταν την ίδια μέρα θα μπαίνατε εδω μέσα και θα σας καιγόντουσαν τα φαγητά! !!!!!! χαχαχαχ αλλα κι αυτός ζυγος ! .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυό μούμιες στο 4 παρακαλώ! Ααα κι ένα ποτήρι πράσινης βότκας! Πολύ ωραία όλα ντολμαδάκι! Του χρόνου μη φτιάξεις το Μητσοτάκη σε κάνα ορεκτικό. Τα προσέχουμε αυτά τα πράγματα! :P :))
    Να είσαι πάντα καλά, τυχερή και χαρούμενη!
    Πολλές κι όμορφες καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφτασεεεεεεε!!! χαχαχα θα το προσέξω ;)
      ευχαριστω πολυ!
      καλημερέντες & καλη εβδομάδα

      Διαγραφή
  8. Μου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω το...ακόνισμοα και παράπονο ουδέν!
    Μόνο που θα ήθελα πραγματικά να συμμετείχα σε αυτό το ευφάνταστο πάρτυ/ μενού γενεθλίων!
    Μη φοβάσαι δεν θα τρομοκραθώ, δεν κινδυνεύω από τέτοιου είδους εγκεφαλικά...

    Πολύ μου άρεσε -τι άλλο;!- η τούρτα και απ΄ αυτό "το χώμα" να μπανοβγαίνουν σκώληκες. Είναι του απαίχτου. Έγραψες ιδέα!

    Σε φιλώ (ν)τολμηρή φίλη!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μονο που δεχομαι συγχαρητήρια ειναι το δηλητήριο! δική μου ιδέα ο συνδυασμός, που 8α το ζήλευε μεχρι και ο καρράς με την κων/ντινα!! ολα τα άλλα ειναι απο τα λινκ οπως και η τουρτα που ειναι απο το λινκ της εισαγωγής. απλα εγω δεν την έκανα τοσο υπερπαραγωγη οπως εκείνη η μαμά!
      σε ευχαριστω πολυ!!

      Διαγραφή