Επιχείρηση Νο2 : Μπάμιες με κοτοπουλο στο φούρνο



HTML Editor Sample Page


Μετα την πετυχημένη επιχείρηση με το μπρόκολο σειρά είχαν οι μπάμιες!!........
ναι αυτό το λαχανικό με τις μυξούλες και την ιδιαίτερη γεύση που κάνει τα μικρά - και τους μεγάλους- να σπαράζουν στο κλάμα οταν το βλέπουν στο πιάτο. 
Είναι αρκετά μπελαλίδικες στο καθάρισμα και πριν τις μαγειρέψουμε πρέπει να βγάλουν τα σάλια αλλιώς ...δεν τρώγονται!
Αποφάσισα να τις μαγειρέψω με κοτόπουλο { ειλικρινά, σε κανένα κοτόπουλο δεν αξίζει να πεθάνει για να μαγειρευτεί με μπάμιες....}. Δοκίμασα και τις 2 εκδοχές, δηλαδή και στην κατσαρόλα κοκκινιστό και στο φούρνο.
Η εκδοχή της κατσαρόλας δεν μου άρεσε καθόλου!! μα καθόλου!  το κοτόπουλο φαγώθηκε σκέτο και οι μπάμιες πήγαν δώρο στη μάνα μου {μη παραπονιέσαι μαμά, καημό το χες να με δεις να τρώω...οπότε...} Στο φούρνο όμως, μπορώ να πω με ενθουσίασαν λίγο. Δεν ήταν βραστές ντιπ νιανιά. Ήταν ψητές -όπως και το κοτόπουλο- με ωραία σάλτσα ντομάτας.
Υλικά:
  • 1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 300-400 γρ μπάμιες {καλύτερα κατεψυγμένες}
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, μισή κουταλιά κάρυ

Εκτέλεση:

1. Το δύσκολο κομμάτι είναι οι μπάμιες αν είναι φρέσκιες. Δείτε εδώ τα βήματα για να τις καθαρίσετε. Μετα τις έβαλα σε ενα σουρωτήρι για να φύγουν τα όποια υγρά είχαν
2. Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λιγο νερό και το ψήνουμε για 20 λεπτά
3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε τις μπάμιες. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Οι μπάμιες θα βγάζουν τα σάλια τους. Προσθέτουμε αλάτι, κάρυ και κόκκινο πιπέρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι οι μπάμιες να μην κολλάνε. {περίπου για 10' } Τις ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο
4. Σκουπίζουμε το τηγάνι με λίγο χαρτί κουζίνας για να καθαρίσει απ τα σάλια της μπάμιας. Βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές ψιλοκομμένες στο μουλτι. Σωτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας . Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω απ τις μπάμιες στο ταψί. Αν χρειάστει προσθέτουμε ελάχιστο νερό
5. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και οι μπάμιες να μείνουν με το λαδάκι τους



*Δεν βάζουμε πολύ νερό απ την αρχή. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κατα τη διάρκεια του ψησίματος
**Το κοτόπουλο το γυρνάμε και απ τις δυο πλευρές να ψηθεί


Την επόμενη φορά θα τις δοκιμάσω σκέτες στο φούρνο με πατάτες και καροτάκια, λαδερό. Μαζί με φρέσκο κρατσανό ψωμάκι και λίγη φέτα τρώγονται ευχάριστα
Ευτυχώς έκανα την τούρτα κάστανο να πάνε τα φαρμάκια κάτω....

Οι μπάμιες πέρασαν τη δοκιμασία με 5/10

ΜοΟd: τι τρέλες κάνω στα... γεράματα!
Print Friendly and PDF

14 σχόλια:

  1. "Ειλικρινά, σε κανένα κοτόπουλο δεν αξίζει να πεθάνει για να μαγειρευτεί με μπάμιες"
    Εντάξει, κλαίω από τα γέλια!
    Προσωπικά δεν είμαι μεγάλη φαν της μπάμιας, αλλά σε συνδυασμό με το κοτόπουλο κάτι γίνεται.
    Βασικά πρέπει να έχουν καθαριστεί καλά και να μην έχουν καθόλου αυτή τη γλοιώση επίστρωση που τις κάνει τόσο αντιπαθητικές.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) :) ε μα αφου δεν το αξιζει!! χαχαχαχα
      το κοτοπουλο οσο να ναι ισορροπεί τι γεύση!

      Διαγραφή
  2. Εντάξει πολύ νοικοκυρά δε με λες, οπότε... παίρνω πάντα κατεψυγμένες μπάμιες (ούτε ξέρω πώς καθαρίζονται οι φρέσκες). Τις λατρεύω είτε στο φούρνο, είτε στην κατσαρόλα! Άρα βρίσκω τυχερή τη μαμά σου που της έστειλες πεσκέσι τις μπάμιες!
    Όσο και να τις αντιπαθείς, εγώ θα το πω το γεια στα χέρια σου!
    Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω κατεψυγμένες δεν μπόρεσα να βρω οπότε αναγκαστικά....
      Α δεν το ξερα να σου στείλω και σένα κανα τάπερ γιατί παραέβαλα πολλές στην κατσαρόλα και πήγαν χαμένες!
      Ευχαριστώ !! καλο μεσημέρι κι εσυ κ καλή βδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Να πω την αληθεια κι εγω τις μπαμιες τις προτιμαω λαδερες και σιγουρα στον φουρνο... Οι κατεψυγμενες ειναι σιγουρα μια ευκολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάλι μου αρέσει αυτό το φαγητό πολύ και μάλιστα στο φούρνο το προτιμώ!!! Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι κατεψυγμένες είναι ευκολία και ταχύτητα στην κουζίνα!!!
    Ωραίο το κείμενό σου... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικά το κοτόπουλο με μπάμιες έχει πολλούς θαυμαστές!!
      ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  5. Έχεις απόλυτο δίκιο, σε κανένα κοτόπουλο δεν αξίζει να πεθάνει για να μαγειρευτεί με μπάμιες! Τις μπάμιες επιεικώς τις συχαίνομαι, ένεκεν οι μύξες!
    Το κείμενο απολαυστικό σε αντίθεση με τις μπάμιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mπάμιες παίρνω και εγώ πάντα κατεψυγμένες..ένεκα οι μυξούλες! Αλλά και εγώ τελευταία τις προστιμώ στον φούρνο γιατί όντως γίνονταν νιανια στην κατσαρόλα και ο καημένος ο άντρας μου κατέληγε να τρώει μόνο μπάμιες αφού εγώ διάλεγα συνωμοτικά το κοτοπουλάκι..και μετά το βράδυ έλεγα "δεν περίσσεψε κοτόπουλο, ήταν λίγο"...lol Πάντως κάνουν ωραία σαλτσούλα, ε και για αλλαγή από τα συνηθισμένα καλές είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα σατανικο σχεδιο !! θα το εφαρμόσω και εγω να φχαριστηθω το κοτοπουλο χαχαχαχαχαχαχαα!!! πρεπει να βρω κ γω κατεψυγμένες!!

      Διαγραφή
  7. Μόνο εγώ και η Sel αγαπάμε φανατικά μπάμιες?
    Εμένα βασικά δε με πειράζει να είναι και λίγο νιανιά, οπότε είτε κατσαρόλας είτε φούρνου είναι, μια χαρά!
    Έχω δει κάτι συνταγές που τις κάνουν τηγανιτές σκέτες αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Λογικά όμως έτσι μπορεί να σου αρέσουν γιατί θα κριτσανίζουν αρκετά.

    Η ατάκα σου για τον άδικο χαμό του κοτόπουλου λόγω της μπάμιας έγραψε πάντως! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α θα σου στειλω και σενα ταπερακι με τις περισσιες!! χαχαχα
      δεν εχω ακουσει τις τηγανιτες, θα το ψάξω παντως!! εμ δικιο δν εχω για το κακομοιρο κοτοπουλάκι;;
      ευχαριστω!!

      Διαγραφή