Επιχείρηση1: Μπρόκολο x3{Σουφλέ,Τάρτα,Μακαρόνια)





Μπρόκολο.... ή το αγαπάς ή το σιχαίνεσαι ή το σιχαίνεσαι μέχρι να το αγαπήσεις!! 

Εγώ ανήκω στην 3η κατηγορία. Γενικά είμαι πολύ δύσκολη με το φαγητό { και δε μου φαίνεται !!} και σχεδόν ποτέ δεν δοκιμάζω για να απορρίψω ένα πιάτο! { αχ δόλια μάνα τι τράβηξες να με ταΐσεις}

Έβαλα λοιπόν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Πριν λίγες μέρες είχα γενέθλια {.....} και μιας και μ' ήρθε λίγο απότομο ότι πλησιάζω τα 30 είπα να τολμήσω πλέον να δοκιμάσω φαγητά που ως τώρα απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι!! { νταξ όχι όλα, δεν αλλάζει τόσο πολύ ο άνθρωπος, αλλά τουλάχιστον κάποια θα τα δοκιμάσω}

Η αρχή έγινε με το μπρόκολο { τζίσους! όχι δεν είμαι ανώμαλη!! έπεσε πολύ μελέτη και έρευνα μέχρι να αποφασίσω με τι θα ξεκινήσω και απ ότι ειδα το μπρόκολο όλως περιέργως έχει πολλούς θαυμαστές -εσείς είστε οι ανώμαλοι τελικά!!- }
Εννοείτε, φυσικά ότι δεν θα το έτρωγα σκέτο σαλάτα, μπλιαξ, είπαμε έχουμε ιδιοτροπίες! Η συνταγή που με "κέρδισε" ήταν το μπρόκολο σουφλέ! 

Δηλαδής μπροκολάκι με μπεσαμέλ {αγαπώ μπεσαμέλ και ίσως γιαυτο αποφάσισα να αρχίσω απ αυτο} και διάφορα τυρακιάάά... Χαμός γίνεται με αυτό το φαΐ απ οτι είδα και μάλιστα υπάρχει και σε διαφήμιση στην τηλεόραση.
Βουρ κουζίνα λοιπόν....!!
Υλικά:
  • μπρόκολο
  • τυρί φέτα
  • κασέρι τριμμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • μπεσαμέλ
  • 1 αυγό
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε το μπρόκολο να φύγουν οι σκόνες και το αφήνουμε να στραγγίσει λίγο. Ξεχωρίζουμε τα μπουμπούκια και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια. Έπειτα το βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει λίγο.
2. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε κι ρίχνουμε και το μπρόκολο να ανακατωθεί λίγο. Αφήνουμε να κρυώσει
3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Εγώ έβαλα 2 κουταλιές αλεύρι και 1 βούτυρο. Ανακάτεμα μέχρι να τσιγαριστεί το αλεύρι και ρίχνουμε γάλα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τα κασέρια και το αυγό
4. Ρίχνουμε το μπρόκολο μέσα στη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο πυρέξ. Απλώνουμε Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κασεράκι
5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και κρούστα η μπεσαμέλ
6. Σερβίρουμε ζεστό !
Είναι θεϊκό όταν είναι ζεστό. Παραδεισένιο! Με την μπεσαμέλ να έχει κρεμώσει και τα τυριά , είναι όνειρο!! Γιάμι!! Μπήκε στο τοπ λίστ των αγαπημένων φαγητών! Τι έχανα τόσα χρόνια η ανάποδη!.. και δεν καταλαβαίνεις το μπρόκολο.



  *στο πιάτο είναι λίγο" 'Ιου" απο εμφάνιση, αλλά ήταν ζεστό ακόμα και δεν στεκόταν



Στο τίτλο σας λέω μπρόκολο επι 3. Αρα έχουμε κι συνέχεια. Μιας κι πήρα αρκετό, είπα να δοκιμάσω διάφορες εκδοχές αφού θα ανακατωθώ που θα ανακατωθώ.
Η δεύτερη συνταγή ήταν τάρτα. Πήρα αυτή τη συνταγή και αντί για πράσα και κότα έβαλα το μπρόκολο. Χμμμμ δεν με πολυενθουσίασε, ίσως αν έβαζα και κότα να άλλαζε η γεύση. Αλλά οκ, φαγώθηκε χωρίς μπλιαξ μπλιούξ!


Τρίτη, και 2η καλύτερη μετά το σουφλέ, είναι το πιο απλό:
Μακαρόνια βίδες με μπρόκολο. Έβρασα λίγες πένες. Σε ένα τηγάνι τσιγάρισα ελαφρά λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, λίγο ζαμπόν, αλατοπίπερο και το μπρόκολο. Ανακάτεψα τις βίδες με το μπρόκολο και έγινε μια σουπερ ελαφριά μακαρονάδα!



                           Το μπρόκολο πέρασε επιτυχώς τη δοκιμασία με 10/10

ΜοΟd: επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές! Καμάρωσε με, μάνα!
Εκτύπωση

12 σχόλια:

  1. Και εγω στην τριτη ειμαι.
    Ποσο εγινες???? 30???? Χα χα πλακα κανω ακομη μικρη εισαι.

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 29!!! ένα βήμα πριν την κρίση !! χαχαχαχ μέχρι τα 50
      είμαστε πιπινάκια μετα ωριμάζουμε απλα ;)

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά! Χρόνια καλά, χαρούμενα κι ευτυχισμένα.
    Το μπρόκολο μου αρέσει πάρα πολύ και το φτιάχνω αρκετά συχνά. Πολύ ωραία και το σουφλέ και η τάρτα, την οποία θα προτιμήσω με το κοτόπουλο. Μακαρόνια με μπρόκολο έχω φτιάξει και δεν με ενθουσίασαν. Ο καθένας με τα γούστα του. :)
    Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω ευχαριστω πολυ φεγγαρόφατσα!! :)
      εμένα τα μακαρονια μ άρεσαν με το μπροκολο ! θα τα προτιμώ συχνά να ξεφευγω κ απ τα κλασσικα σάλτσα ή κιμά! Σίγουρα είναι θέμα γούστου!
      Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σας κυρία μου!
    Να τα εκατοστήσετε, εύχομαι να είστε καλά έτσι κεφάτη και δημιουργική!
    30 ε;; τα καλύτερα τώρα αρχίζουν!
    Η αρχή έγινε ήδη με το μπρόκολο, το οποίο προσωπικά λατρεύω! Όλες οι συνταγές σου μου αρέσουν, αν και νομίζω ότι ειδικά το σουφλέ πρέπει να είναι θεϊκό!
    Και σαν σαλάτα πάντως, με μπόλικο λεμονάκι το τσακίζω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερέντες Ερμιόνη μου!!! ευχαριστω πολυ!! :)
      29 29 29!! χαχαχα αργουν ακομα τα 30 :P
      χαίρομαι που σου αρέσουν! ναι το σουφλε μπορω να πω ηταν το καλυτερο!
      Φιλιάαα καλο μεσημέρι!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και χρόνια σου πολλά! Κι εγώ έχω μια περίεργη σχέση με το μπρόκολο (όπως και με το κουνουπίδι). Μου αρέσει το κουνουπίδι όπως το φτιάχνουν οι Άγγλοι (cauliflower and cheese) αλλά δοκίμασα το μπρόκολο πολύ ωραίο σε πουρέ στην ΙΚΕΑ. Ψηφίζω κι εγώ σουφλέ με το μπρόκολο, γιατί του πηγαίνει το τυρί. Αν και θα δοκίμαζα και την τάρτα... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ ελεάννα μου!! αχ το κουνουπίδι δεν το μπορώ ντιπ!! το εχω βγαλει εκτος λίστας ηδη αχαχαχα! απ οτι βλεπω το σουφλε κανει θραύση!! ειναι υπέροχο!
      Φιλιά και καλό μεσημέριιιιι !! :)

      Διαγραφή
  5. Το μπρόκολο δεν το έτρωγα κι εγώ κάποτε, αλλά τώρα μ' αρέσει πολύ. Οφείλω να ομολογήσω πως δεν είμαι τόσο δημιουργική όσο εσύ με αυτό , συνήθως το φτιάχνω σούπα, αλλά μου έδωσες ιδέες. Όλα φαίνονται υπέροχα.
    Να τα εκοστήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μάγδα !! Σε ευχαριστω πολυ!!
      σουπα ε;;;; δεν το ξερα οτι γίνετε σουπα! χαχα !!! θα το επιχειρήσω να τη δοκιμάσω και αυτη την εκδοχή!! πάντως σου συνιστώ να δοκιμάσεις το σουφλε!!

      Διαγραφή
  6. Ωραία, νοστιμότατα όλα και αντιρρήσεις δεν έχω πλην μιας:

    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, ότι για να γλιτώσεις το κέρασμα/ τούρτα γενεθλίων αποφάσισες να μας χορτάσεις με τα άπαντα του μπρόκολου!

    Ευχές λαμβάνεις με γλυκό, αναμένω με το κουτάλι στο χέρι...
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxaxa πονηρη!!! χαχαχαχαχα !!!αν εβγαζα μπροκολο στο παρτυ θα με κλεινανε σε ψυχιατρείο και θα με χτυπουσαν κατακέφαλα με τα δώρα :P
      ερχεται ποστ με τον μπουφε και με τουρτα!! ακονισε το κουταλι :)

      Διαγραφή