Σπιτικά μπισκότα Oreo





Σε ποιον δεν αρέσουν τα μπισκότα και ειδικά τα γεμιστά;!! 
Ποτέ δεν με ενθουσίασαν τα Oreo και ποτέ δεν κατάλαβα τον πανζουρλισμό που επικρατεί με αυτά..... Προτιμώ τα κλασσικά γεμιστά σοκολάτας συγκεκριμένης ελληνικής μάρκας με το γνωστό επίθετο. Σίγουρο το τυποποιημένο προϊόν διαφέρει απο το σπιτικό, γιαυτό έκανα μια απόπειρα να τα ετοιμάσω μιας και όλοι έχετε πάθει εξάρτηση!
Μπορώ να πώ οτι τα σπιτικά είναι ανώτερα (ας παινευτώ και λίγο!!) απο τα συσκευασμένα και πέρασα όλο το σαββατοκύριακο αγκαλιά με το τάπερ!
Γιαυτό λοιπόν απο δω και πέρα εγκρίνω μόνο τις δοξασίες και την εξάρτηση για τα σπιτικά και όχι για τα συσκευασμένα!! Πανεύκολα και γρήγορα, οτι πρέπει για μακροβούτια σε ενα ποτήρι γάλα για τις βραδυνές λιγούρες. 

Η δόση είναι για 25 μπισκότα, άρα θα χωρίσουμε τη ζύμη σε 50 μπαλίτσες. Διατηρούνται σε τάπερ αεροστεγές, για 3 μέρες εκτός ψυγείου (σίγα μην περισσέψει κανένα τη 2η μέρα!!)

* Η συνταγή είναι του άκη πετρετζίκη απ το "πρωινό μου", αλλά απ' ότι έψαξα και σε άλλα σιτε (αμερικάνικα πιο πολύ)  συνήθως οι περισσότεροι αυτή κάνουν. Για να πετύχουμε το μαύρο χρώμα του μπισκότου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μαύρο κακάο ή λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Εγώ έβαλα κανονική σκόνη κακάο και πήρα λίγο σκούρο κακάο για ρόφημα από καφεκοπτείο και απλά χρησιμοποίησα 2 κ.γλ. για να μη πικρίσει η ζύμη. Οχι ότι αν ήταν σοκολατένιο χρώμα και όχι μαύρο θα με χαλούσε, αλλά αφού είπα να αποδείξω οτι τα σπιτικά oreo είναι καλύτερα πρόσεξα λίγο παραπάνω τις λεπτομέρειες.....

Υλικά 
Μπισκότα
  • 160γρ. αλεύρι 
  • 1/2 κούπα κακάο 
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 250γρ. ζάχαρη 
  • 140γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 μεγάλο αυγό 
Γέμιση: 
  • 55 γρ βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ μαργαρίνη 
  • 240 γρ ζάχαρη άχνη
  •  2 βανίλιες
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
2. Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. 
3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε, να ενσωματωθούν σε μια μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε στα 2 και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά 
4. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα πιέζουμε από πάνω ελαφρά για να πλατύνουν, όχι πολύ γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν. 
5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση: Χτυπάμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη, 1/2 κούπα κάθε φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Βάζουμε τη γέμιση σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. 

Συναρμολόγηση: Παίρνουμε ένα μπισκότο απο την ανάποδη πλευρά, βάζουμε με το κορνέ στο κέντρο λίγη γέμιση και καλύπτουμε με ένα άλλο μπισκότο. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσει και να απλωθεί η γέμιση και στις άκρες του μπισκότου. Αν δεν έχουμε κορνέ βάζουμε με ένα κουταλάκι


Εκτύπωση

4 σχόλια:

  1. Εννοείται ότι τα σπιτικά μπισκότα είναι πολύ ανώτερα από αυτά του εμπορίου. Όντως ιδανικά για γαλατάκι τα συγκεκριμένα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες ταααα! Ούτε κι εμένα μου αρέσουν, τα βρίσκω πολύ σκληρά. Προτιμώ κι εγώ τα άλλα που εννοείς!
    Έχω τα υλικά και νομίζω ότι θα τα φτιάξω άμεσα! Να σε ρωτήσω... Αν φτιάξω τη ζύμη και την αφήσω όλο το βράδυ στο ψυγείο, για να τα πλάσω και να τα ψήσω την επομένη, είναι πρόβλημα;
    Φυσικά και να παινευτείς! Ωραιότατα φαίνονται και είμαι σίγουρη ότι τα πέτυχες!
    Βλέπω ότι ανανέωσες το blog σου. Με γειες!
    Πολλά φιλιά και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμ αν τα αφησεις στο ψυγειο αστα κανα 10 λεπτο εκτος μετα κ δοκιμασε να ανοιξεις ζυμη και να κοψεις στρογγυλα με ενα ποτηρι γιατι μπορει να ειναι πολυ σφιχτα για να απλωσουν αν τα πλασεις! Δοκίμασε και μας λες και την δικη σου εκδοχη αν πετυχε ;)

      ευχαριστω!!! καιρος ηταν να ανανεωθει λιγο, γιατι το προηγουμενο ηταν να σαν το εκαναν καλικατζαροι!! χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή