Κουνέλι Στιφάδο





 "Κυριακή, αρχοντικό φαϊ " που λένε και οι παλιοί!
Χτες κυριακή αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω ενα φαγάκι γαι πρώτη φορά. Κουνέλι Στιφάδο!
Εδω στα μέρη μας συνηθίζεται σα φαγητό αφού πολλοί είναι αυτοί που πάνε για κυνήγι και φέρνουν κάναν λαγό ή έχουν κουνέλια για εκτροφή. Δεν ξέρω γιατί είναι τόοοοοοοοοοοσο αγαπητό σα φαγητό το στιφάδο, εμένα δεν με ενθουσιάζει και πολύ.
Αφήστε δε, τα κακόμοιρα τα κουνελάκια με τη μουσουδίτσα τους, ζουμπουρλούδικα, απαλά ζουζουνογουτσουγούτσου, που τα βλεπω και τα λυπάμε!!! {Αα! δεν ειναι τα κουνέλια που τα έχετε για κατοικίδια! μη τρομάζετε! και άλλο λαγός άλλο κουνέλι....}
Ο λαγός πάντως, σύμφωνα με επιστημονικές αποδείξεις καλοφαγάδων, είναι κλάσης ανώτερος απ το κουνέλι και φοβερός τσιπουρο-κρασομεζές!

Εγω λαγό δεν είχα, είχα όμως ενα κουνέλι! και έμενε για 3 μήνες στην καταψυξη. Αφού το ξεπάγωσα και είπα θα ζωντανέψει τόσο καιρό εκει μέσα σαν κρυογονική!! 
Άνοιξα τα μαγικά τεφτέρια αλλά συνταγή γιοκ! μιας και δεν είμαι φαν δεν ασχολήθηκα. Απ το ιντερνετ δεν το διακυνδύνευα γιατί υπάρχουν χιλιάδες και ποια να εμπιστευτείς αν δεν το κατέχεις; Η λύση μια και ασφαλής: τηλέφωνο στη θεία για βοήθεια μιας και το λαγο/κουνέλι το έχουν ψωμοτύρι! 

 Έβαλε φυσικά και μια πινελιά το μαγικό χέρι της μαμάς και έγινε ενα φαί μούρλια!
Αχ κουνελάκι μου, πήγες υπέρ ψυχής και πατρίδος! Θα σε θυμόμαστε και θα τρέχουν τα σάλια στα πατώματα!
Ακολουθεί αποκλειστικό φωτορεπορταζ, τυχερά μου Dolmaδάκια, μιας και δεν συνιθίζω να φωτογραφίζω τις διαδικασίες 

Υλικά:
  • 1 μέτριο κουνέλι
  • κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κρασοπότηρο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχάρι
  • πελτέ ντομάτας 
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα κρεμμύδια για μισή ωρίτσα σε μια λεκάνη με νερό για να φύγει το κάψιμο.



 2. Τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε σε ενα τηγάνι με κόκκινο πιπέρι και λίγο λάδι να σωταριστούν
3. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το κουνέλι με το κρασί και λίγο νερό και το αφήνουμε 1 ωρα να μαριναριστεί. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ, νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε να μαλακώσει.

4. Οταν μαλακώσει το κουνελάκι, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια τη δάφνη και το μπαχάρι. Αφήνουμε να βράσει λίγο χωρίς καπάκι(προσοχή μη λιώσουν τα κρεμμύδια) και αποσύρουμε απ τη φωτιά.


MoOd: αχ κουνελακι, κουνελάκι κρεμμυδάκι που θα φάς....



Print Friendly and PDF

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο φαγάκι και δείχνει άψογο στις φώτο σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε κι εμένα είναι από τα αγαπημένα μου, αλλά δεν λέω όχι όταν υπάρχει στο τραπέζι (αλίμονο!). Να πάρω κι από 'δω ένα μεζεδάκι! Ε καλό μου ντολμαδάκι;;;; :))
    Ωραίες οι φωτογραφίες! Το 'χεις και το φωτογραφικό ταλέντο!
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα! Γεμάτο χαρές και νόστιμες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε, να σας κεράσωμεν εναν μεζέν !!! :)
      ατςςς πλεον εχω μαθει για το σωστο φωτισμο (λιγο δυσκολο για το δικο μου σπιτι γτ ειναι μικρο, οχι κ τοσο φωτεινο )εμαθα κ να αλλαζω τα χρωματα να τα φωτιζω ...
      Φιλάκια ,επίσης καλον μήνα και καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή