Γκουρμέ Πανηγυριώτικο Μενού




Λατρεύω τα πανηγύρια, κάθε είδους, αλλά οι εμποροπανηγύρεις είναι η χαρά μου!!
Εδω στα μέρη μου έχουμε 3 τέτοια πανηγύρια, το ένα μετά το άλλο, οπότε δυο βδομάδες είμαστε στο πήγαινε έλα! Τα ψώνια παίρνουν φωτιά! χαλιά , βρακιά και κάλτσες για το χειμώνα, κάνα παπουτσάκι, καμιά τσαντούλα LV ή GUCCI  για την εκκλησία, φόρμες για τα παιδιά στο σχολείο , τα κλασσικά....
Αυτό όμως που μου αρέσει περισσότερο είναι το πανηγυριώτικο φαϊ! Δηλαδής, λουκουμάδες, χαλβάς, σουβλάκια, σάντουιτς λουκάνικο, μαλλί της γριάς, σουβλάκια, λουκουμάδες (οχι δεν μπερδεύτηκα να τα γράψω δυο φορές..... απλά τα λιγουρεύομαι!)

Μυρωδιές απο παντού! και να θες να κρατηθείς να μη φας τάχα για τις θερμίδες, ε δεν μπορείς! Άλλωστε πανηγύρι χωρίς περιδρόμιασμα δεν γίνεται! Ντροπή! Γι αυτό κάνεις την καρδιά πέτρα (αφού η κοιλιά δεν γίνεται) και βούρ στα σουβλάκια και τους λουκουμάδες!..... και απο δευτέρα, δίαιτα :)
Κακά τα ψέμματα, ουτε το μενού σε 5στερο εστιατόριο δεν φτουράει μία μπροστά στο "βρώμικο" σάντουιτς........


Επίσης, αυτό που μου αρέσει σε αυτες τις εμποροπανηγύρεις είναι οτι μπορείς να βρείς  1002 σχέδια μπαχαρικών. Οταν ζείς στην επαρχία η αγορά είναι περιορισμένη, που να βρεις εστραγκόν για το καθημερινό φαΐ;;;; Ε γιαυτό περιμένουμε πως και πως αυτά τα πανηγύρια για να εξοπλιστούμε με μαγικά βοτάνια!! {έρχεται άρθρο με τα μπαχαρικά και τη χρήση τους!!} 
 Α! ξέχασα το κυριότερο, για τις χαρωπές νοικοκυρές , οπως εγώ, είναι ο παράδεισος των κουζινογκάτζετ!  από κατσαρόλες, τηγάνια, φόρμες για κέικ, κουτάλες, σερβίτσια μέχρι και το μαγικό μαραφέτι για να τρίβεις το λάχανο! ΟΥΑΟΥ!

Βάλτε σαλιάρες, και πάμε να δούμε το γκουρμέ πανηγυριώτικο μενού :

1. Η μυρωδιά της τσίκνας, κυριολεκτικά σε σέρνει απ τα ρουθούνια! Σουβλάκια και λουκάνικα σε περιμένουν ΤΩΡΑ! Μην αντιστέκεσαι...


Απαραίτητος ενας μεζές να ξαποστασουμε κιολας

updated2015
2.  ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ....... ο παράδεισος του λιχούδη! Με σοκολάτα ή με μέλι και καρύδια (για τους παραδοσιακούς και τους λιτοφάγους) περιμένουν να απλώσουμε τα στρουμπουλά χεράκια μας και να τους αρπάξουμε!




3. Πανηγύρι χωρίς χαλβά=παστίτσιο χωρίς μακαρόνι! Κάθε πανηγύρι που σέβεται τον θεσμό, θα έχει τουλάχιστον 1 πάγκο με χαλβά Φαρσάλων (ή σαπουνέ ή πανηγυριώτικο). Όσο είναι ζεστούτσικος είναι μούρλια! Η καραμελένια γεύση του και η κρούστα που έχει απο πάνω τον κάνουν ακαταμάχητο ακόμα και στα μάτια των αγγέλων της Βικτόρια Σικρετ ;)

..... Τώρα αν σας πέφτουν μακρυά αυτά τα πανηγύρια ή ειστε πρωτευουσιάνοι ή δεν ξέρετε τον χαλβά φαρσάλων ή σας έπιασε λιγούρα (ζηλιάρηδες!) μη μου αγχώνεστε! 
Ορίστε οι συνταγές για Λουκουμάδες και Χαλβά.  
Φέρτε το πανηγύρι στο σαλόνι σας!


2015

2015

MoOd:  Είμαι για τα πανηγύρια! κυριολεκτικά..... :)
Εκτύπωση

10 σχόλια:

  1. Δηλώνω πανηγυρτζού! Εδώ στην πρωτεύουσα είμαστε έτσι κι αλλιώς για τα πανηγύρια, οπότε γίνονται διάφορα! Κοντά στην περιοχή μου γίνεται την άνοιξη ένα σχετικά μεγάλο και μαζευόμαστε όοοοολοι οι φίλοι, απ΄όοοοοποια περιοχή κι αν μένουν και πάμε! Χαμός στο ίσωμα λέμε! Κι εγώ κουζινοκαταστάσεις χτυπάω! Την προίκα μου έχω φτιάξει!
    Αααχ...!!!! Το μόνο που λιγουρεύομαι στα πανηγύρια είναι τα σουβλάκια και τα σάντουϊτς. Σλουρπ! Α ψέματα! Και το μαλλί της γριάς!
    Ωραία βόλτα μας έκανες ντολμαδάκι μου!
    Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι όλες την προίκα μας εκει την κανουμε ! χαχαχαχ
      α τσάμπα "κατηγορισα" τους Αθηναίους ! ωραία θα περνάτε κι εσείς !
      αυτά τα σουβλάκια ( και οι λουκουμάδες) έχουν καταστρέψει κορμιά!!
      καλο βράδυ φεγγαρόφατσα! :)

      Διαγραφή
  2. Πολύ κεφάτη και χαρούμενη ανάρτηση!
    Κι εγώ πάντως όπου πετύχω πανηγύρι τρέχω περιχαρής!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα ερμιόνη μου!! όπως είναι τα μικρά με τα γλυκα και τα γαριδάκια ετσι είμαι κ εγώ με τα πανηγύρια!!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  3. Μες την καλή χαρά σε βρίσκω Αναστασία και με το δίκιο σου...Αλλά αυτό με πέθανε:
    "...καμιά τσαντούλα LV ή GUCCI για την εκκλησία,"

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Ζαμπια μου! αυτα τα πανηγύρια μου φτιάχνουν το κέφι !
    εχαχχα ε ναι αν δεν πάρουμε καμία φιρμάτη τσάντα πως θα καμαρώνουμε τις κυριακές ; :P
    Καλο σαββατοκύριακο να έχεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχα!οταν δίαβασα την ανάρτησή σου κατάλαβα ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάς...Τόσο οικείες εικόνες τόσο οικείες γεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και μενα μ αρεσουν τα πανηγηρια χτες πηγα με τα εγγονακια μου και ανεβηκα σε κουνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α τελεια !!! Νομίζω οι γιαγιάδες τα χαίρονται περισσότερο κ καμαρώνουν !!!

      Διαγραφή