Κολοκυθάκια Βαρκούλες




Παρασκεύή σήμερα,  ειπα να δοκιμάσω ένα φαγάκι το οποίο δεν το είχα και σε πολύ εκτίμηση. Μελιτζάνες παπουτσάκια....
Τις μελιτζάνες δεν τις πολυσυμπαθώ και σαν παπουτσάκια δεν θέλω να τα βλέπω στο πιάτο! Μπλιαξ!  Μου φαίνεται πολύ βαρύ φαϊ και πολύ λαδερό αλλά οι άλλοι το τρώνε, καθαρίζουν και το πιάτο! Εκεί που ανακάτωνα το ψυγείο βρήκα τα κολοκυθάκια {σας είπα οτι φέτος έπεσε πολύ κολοκύθι;; } τα οποία υπεραγαπω!! και τσουπ! μου ήρθε η ιδέα να δοκιμάσω να τα αντικαταστήσω στα παπουτσάκια!

Ειμαι αρκετά ιδιότροπη στο θέμα φαγητό και δεν δοκιμάζω εύκολα νέες γεύσεις. Να σας πω την αλήθεια, εγω δεν ήξερα οτι γίνονται γεμιστά σα βαρκούλες. Εμεις συνήθως τα κάνουμε γεμιστά με ρύζι καπακωτά οπως τις πιπεριές. Τελικά ψάχνοντας στο ίντερνετ ανακάλυψα οτι είναι μια υπέρτατη παραδοσιακή γκουρμεδιά!! Και δεν έχουν άδικο! Σουπερ νόστιμο φαγάκι, ελαφρύ και πανεύκολο!

Υλικά:
  • 5 Χοντρά κολοκυθάκια
  • 300 κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανος ψιλοκομμένος
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Μπεσαμέλ:

  • 1 αυγό
  • μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • περίπου 500μλ γάλα
Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, χωρίς να τα κόψουμε, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος σε δύο κομμάτια. Μόλις κρυώσουν λίγο, αφαιρούμε με κουταλάκι την περισσότερη από τη σάρκα τους (την οποία θα βάλουμε στη γέμιση) και τα αλατοπιπερώνουμε.
2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον μαιντανό και τη σάρκα των κολοκυθιών. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε τη γέμιση για 15΄- 20΄.
3. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τον κιμά και τα αραδειάζουμε σε ένα πυρέξ
4. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και το κεφαλοτύρι και αποσύρουμε απ τη φωτιά. Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην κόψει
5. Βάζουμε τη μπεσαμέλ πάνω απο τον κιμά στα κολοκυθάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. 

ΜοΟd: Χαρωπή νοικοκυρά ανακαλύπτει νέες γεύσεις

Εκτός απο κολοκυθάκια γέμισα και μια μεγάλη κόκκινη πιπεριά!! Μούρλια!

Εκτύπωση

11 σχόλια:

  1. Λατρεύω τις μελιτζάνες, ψιλοσυμπαθώ τα κολοκυθάκια. Περί ορέξεως που λένε... κολοκυθοβαρκούλες! :)) :))
    Εντάξει λοιπόν! Με κιμά, τυρί και μπεσαμέλ μπορώ άνετα να τα φάω! (όχι που θα μου γλύτωναν). Φαίνονται τόσο νόστιμα που πείνασα με τη μια!
    Πολλά φιλιά χαρωπή νοικοκυρά! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα!! χαχα μπορεις να κανεις μελιτζανοβαρκουλες εσυ ;)
    περιμενω εντυπωσεις, εγω παντως το καθαρισα το ταψι!
    καλο απογευμα καικαλο σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα που δεν πολυσυμπαθώ τις μελιτζάνες αλλά τα πάω περίφημα με τα κολοκυθάκια η πρόταση σου είναι ιδανική!
    Και η γεμιστή κόκκινη πιπεριά πρέπει να είναι χάρμα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου ερμιόνη μου!! η πιπεριά ηταν μούρλια τελικά! χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα!
    ξεφεύγουμε λίγο απο τα γεμιστά και τα σκετα λαδερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρες! Όποτε βρεις χρόνο πέρνα από 'δω.
    http://selcouth-moonfaces.blogspot.com/2013/09/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε επισκέφτηκα πρωτού δω το σχόλιο!!! :) :) ευχαριστώ για το οσκαρ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαινονται νοστιμότατα!
    Καλημερα και καλη εβδομαδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!! Ευχαριστώ ! ναι ειναι πολυ νοστιμα και ευκολα στην εκτέλεση!
    Καλη εβδομάδα επισης! σε έκανα φόλοου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου θυμίζει τη μανούλα μου αυτό το φαγητό και αυτή έτσι το κάνει! Από παιδάκια μας ενθουσίαζε και ας δεν τρώγαμε κάτω από άλλες συνθήκες κολοκυθάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαίρομαι που σου αρέσει και σου ξυπνάει αναμνήσεις! οντως ειναι εξυπνη ιδεα για να φανε τα παιδια λαχανικα!
    Καλη σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα τα φτιαξω και γω μου αρεσε η συνταγη σας μεχρι τωρα. Μονο μελιτζανες ηξερα γεμιστες σας ευχαριστω για την ιδεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή